Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 23 februari 2014

Gorgoner och självtjänare

TT, Babylon. 

Värdet av jamaicanska många obskyra reggaesinglar har nästan eroderats av de senaste tio årens flod av piratpressningar (baserade på gamla slutspelade vinylskivor från reggaens gyllene årtionde, 1970-talet) eller legitima återutgivningar av de producenter som ännu lever och har sitt material kvar. En sådan producent är Edward ”Striker” Lee ("striker" för att hans osvikliga förmåga att slå till ofta och hårt med ohyggligt framgångsrika låtar och artister).


Men hur kul är en nypressning av John Holts smöriga reggaehit från 1976...


...jämfört med den oavsiktligt humoristiska felstavningen på den jamaicanska originalpressningen?

"You'll never fine another love like mine..."

Striker Lee eller Edward ”Bunny” Lee var en mäktig producent med sin storhet cirka 1972-1978. Redan 1979 tvärdör fräschören i hans rytmer och produktioner och han är helt ute när den usla dancehall-stilen drar in.

Men nu har Bob Marley dött så det vita väst bryr sig inte längre – tacka kappvändande kapitalister som Island Records Chris Blackwell och Virgin Records Richard Branson för att den svarta musiken mjölkades och sedan kastades ut i kylan igen – eller som John Holt sjöng på en annan Bunny Lee-producerad låt: ”Let’s get it while it’s hot”. 

Okej, Blackwell försökte väl, men med högt ställda krav på lönsamhet stod Island till sist just inte för mer än ”Nightclubbing” och Grace Jones (jamaicanska musiker i rytmsektionen) – svart musik som rent spektakel för den allt ytligare 80-talsmänniskan.


Men ge den här årsgamla trailern dess två minuter – en rasande parad av klassiska musiker den vite mannen aldrig fick bli bekant med flimrar förbi. 

http://www.largeup.com/2013/04/02/watch-the-trailer-for-new-bunny-lee-documentary-i-am-the-gorgon/

I bakgrunden hörs en dub-mix av Bunny Lees monsterhit ”Gorgonen” från 1975 med små röstfragment av sångaren Cornell Campbell. Speakerröst den oefterhärmliga första generationens dj Dennis Alcapone. 

Alcapone och de tidiga rapparna gapade och ylade mest - de var deras jobb att hålla temperaturen på dansgolvet uppe. Först med toastern I Roy hittade den här pratsjungande genren sin första vältaliga och nästan intellektuella artist, en udda röst från ett genuint efterblivet land som annonser i borgerliga svenska tidningar nu rekommenderar den välmående medelklassen att turista i.

Kopplingen syns direkt. Nya Moderaternas horoskop och det djupt korrupta och kriminella Jamaicas nationalhoroskop bär tydlig släktskap.


Jamaica 1962-?
Nya Moderaterna 2005-2014

För den som föds under egentjänandets tecken och dessutom tung betoning på elfte idealhuset med ett annat revirmedvetet och självtjänande tecken finns det i princip bara två val. Att förbli omedveten och själv vara en del av problemet eller att vakna upp ur sömnen och bli en aktivist. Det är fascinerande hur nymoderaternas första ledare, Fredrik Reinfeldt, själv upprepar såväl ascendenttecknet som den starka "drivkraften" mot att säkra bara sitt eget hushåll från partihoroskopet.

Som inlägget Skandalregeringen Reinfeldt visade råder tydligt demokratiunderskott i sittande moderatdominerade regering och de två negativa elementen Vatten och Jords simpla överlevnadsinstinkt dominerade totalt över Luftelementets humanism. Horoskopet för Nya Moderaterna innehåller typiskt nog inte en anstymmelse till information som skulle kunna peka mot att någon i det här partiet verkligen kan tänka!

De spräckligt mörklagda husen i national- och partihoroskopen påminner om att indisk astrologi stämplat vissa sektorer som alltigenom onda. De som föds med många men framför allt viktiga planeter i sådana hus har definitivt dålig karma med sig från tidigare liv och kan emotse ett liv fyllt av strider.

Påfallande är hur det grovt utsugna och utnyttjade Jamaica inte har någon tur med sig. Lycko- och välståndsplaneten står vackert i folkets tecken Vattumannen men är utslagen genom sin placering i fiendskapens hus. Eftersom Jungfrun i öster i vilket fall beskriver Trälen kan man argumentera för att det onda sjätte huset neutraliserar rikedomens Jupiter. En träl skulle ändå inte kunna hantera stor rikedom, eftersom den tänker materialistiskt (Jordelementet). Jämför nymoderaternas horoskop där storfinansen (Jupiter) verkar inbyggd i partiets jag!


Den här bloggen har rekonstruerat de antika betydelserna "olycka" resp. "fiendskap" för sjätte huset genom att upptäckten att det korrelerade tecknet Jungfrun är ett agrart tecken och vars centrala verksamhet är att effektivisera och öka lönsamheten. T.ex. genom att uppfinna jordbruket. Jungfrun är det tecken som ligger bakom den vinstmentalitet som blivit så ifrågasatt i Sverige på senare år.

Men från det att någon föder tanken "vinst" skapar man ett monster på andra sidan: "förlusten". Offerlammet blir Fiskarna och tolfte huset - förlorarna i världen, de som inte ÄGER EN EGEN BOSTAD I MODERATA TÄBY. Fiskarna är de fattiga, de hemlösa, människor i exil. Sådana som små självtjänande borgare fruktar allra mest.

Går man till Nya Moderaternas horoskop är inte mindre än två av de onda husen aktiverade och eftersom de fångar in livslinjens Måne och Sol, förutspås det fejkade reklambyråspinn som var Nya Moderaterna - en kulissvägg för Rovkapitalistiska intressen - en kort livslinje. Från det att partiets sanna identitet (Solen) blir allmänt känd tvingas det i "exil". Av regeringen Reinfeldts förda politik och det senaste årets opinionsmätningar blev det här ett kortlivat parti. Och tacka för det med ett psyke (Månen) som föddes i "surdegens" eller den dåliga karmans hus och där partimentaliteten står kombinerad med den dåliga hyfsens och omoralens Mars (krigarguden är en slashas man inte vill bjuda in i finare sällskap). 

Det onda åttonde skiljer sig från Jamaicas olyckliga sjätte på det viset att fiendskapen i åttonde skorpioniska sektor satt sig och blivit en djup förbittring som driver individen ur det omedvetna. Det är troligen för att rötan sitter så djupt i det här huset som indisk astrologi "måste" hitta en lösning för det näriga Vattenelementet och det sker i tolfte huset, där "reningsbadet" befinner sig. 

Det här huset kan likt Fiskarnas tecken liknas vid den sattviska kvaliteten, vilket betyder att det stagnanta och härskna bakvattnet i åttonde återigen börjar strömma och renas. Den näriga låga delen av själen som inte på något sätt skiljer sig från växter och djur och inte har med människans egentliga natur att göra, kan här rensas ren så att individerna återför ett klarare intellekt än när de bara jagade runt som besatta efter vinsten. De tre husen sex, åtta och tolv berättar en liten historia i historien. 

Lustigt nog är inte det första Vattentecknet och huset ont i sig (Kräftan/4e) - men det vore meningslöst att moralisera över ett djur som bara går på förprogrammerad instinkt (Fredrik Reinfeldts "drivkrafter"). Ett djur är nu lägre än en människa och att se ondska i Naturen - vilket hänt då och då i historien, inte minst ateistbiologen Richard Dawkins - tyder på att man inte tänker helt klart. 

Morallagarna gäller människans nivå och därför kan inte Kräftan i sig klandras, tecknet representerar bara det biologiska substrat som driver den kropp människosjälen tar sin boning i för en tid. Således: en genuin moderat är inte en människa. Ja, så tänkte nazisterna i varje fall och legitimerade massutrotningen av "fel" människor och snarlika tänkte tydligen också moderaterna i sin inhumana förstörelse av sjukvårdsförsäkringen och arbetslöshetspolitiken. De skulle driva fram en mer arbetsvillig sort svensk än den monstruösa bild de hade i sina hjärnor av en svensk undermänniska. De tänkte som ödlor men applicerade på det människans moralism utan att bedöma sina egna tankar och åtgärder med samma måttstock. Vilka idioter!


*****

Inlägget kom till efter att jag lyssnat på en reggaelåt från mitten av sjuttiotalet där sångaren beklagar sig inför Gud att det var så länge sedan han hade en hitlåt på listorna och att han ser människor i bilar och snygga kvinnor så fort han går ut på gatan. Han ber till Gud om att få mer pengar för att bli mer attraktiv och kunna konsumera mera!

Roman Stewart - Hit Song, en mindre säljframgång på
Jamaica 1976, samma år Bob Marley trotsigt förklarade i
en låt att "Rasta don't work for CIA" och fick en
kulsprutesalva i sig från lejda hejdukar.
Det var USA som försökte styra valutgången till sin fördel.

Låttexten i "Hit Song" är så häpnadsväckande låg och självisk att jag bara häpnade när jag äntligen lyssnade på vad han sjöng. Men detta är då Jamaicas äkta röst och textens sentiment är ytterst lätt att koppla till Jungfruascendenten i båda horoskopen här ovan. 

Jungfrun kultiverar jorden men i första huset framför vill den framför allt kultivera sin person och framstå som en som lever med guldkant. Minns hur Jungfrun är merkurisk, dvs. gatsmart, och den här artisten erkänner utan omsvep att han bara ägnar sig åt musik som ett sätt för att komma åt lyxiga bilar och vackra kvinnor! Instrumentaliseringen som vi såg hos de strippande kvinnorna som vek ut sig i Playboy under den tidningens första kvartssekel.

Nymoderaternas genomkorrupta horoskop är extremt genom att båda de komfortskapande välgörarna Venus och Jupiter samlats i denna egocentriska sektor och fastän Venus är en verksam välgörare här, är den Stora Välgöraren det motsatta. Och det är Jupiter som ligger i täten vilken gör den viktigare.

Nu finns emellertid ytterligare en planet som ockuperar den tjugofjärde graden - Månen - så frågan är nu vilken som är atma karaka - indikator för själens åtrå - vad partiet Moderaterna i djupet syftar till? Indisk astrologi avgör detta genom doktrinen om "planetärt krig". (Se beskrivning i t.ex. Poeten Ovidius mörka passion). Den planet som klättrat till högsta nordliga latitud över det plan som solekliptikan utgör, vinner kriget!

Nymoderateraternas segrare blir därför med knapp marginal Månen som befinner sig i tredje graden norr om ekliptikan. Jupiter, trots dess prominenta förstahusplacering förlorar genom att bara befinna sig i andra graden norr om ekliptikan.

Det här är ett enastående intressant fynd givet nymoderaternas korruption och ett Stockholm som i princip saknar alla intellektuella intressen men desto hellre vill gå på lokal och äta fint. Månen står för den simplaste delen i en människa och i tarmvredets åttonde hus indikeras att själens - den odödliga själen! - har sålt sig till Månen och egentligen bara vill äta och förbränna energi (Mars). Eftersom Mars är en låg och grov sälle ser det faktiskt ändå mer ut som om vi pratar skräpmat här. Reinfeldts fem miljarder av folkets skatteinbetalningar till Max och McDonalds. 

Åttonde huset är för övrigt förknippat med hälsoproblem - här rimligen förstoppning på grund av allt råttkött Stockholms lyxkrogar döper om och säljer dyrt. Horoskopet är så patetiskt och har en så låg ambitionsnivå att man blir helt mörkrädd när man inser att nymoderaterna som bäst lockade över 35% av landets väljare.

Man ska heller inte glömma att när Jungfrun stiger i öster antar BÅDE Månen och Mars (som alltså här står i tät konjunktion och kan sägas dela på rollen som "själens åtrå" funktionen av en verksam illgörare. Det är således inte bara ett egocentriskt njutningshoroskop av Venus och Jupiter att döma, i djupet av partiet döljer sig en mörklagd (8e) och djupt syndig själ! Det är bl.a. därför jag har liknat nymoderaterna vid återfödda tyska nazister. De bär en ande som verkligen inte är helt frisk. 

Lösningen för det här sjuka partiet, ja, den syns i Solen: harakiri vore det bästa för alla inblandade, en exil eller en sorti från den svenska politiska arenan. Tolfte huset står också för kloster. Det bästa är alltså att ge upp hela den egokultur som första huset skriker av och gå in och söka sin sanna Sol. Men av skilda anledningar som jag inte kommer att redovisa tror jag horoskopet beskriver en dödsdömd, förhärdad syndare.

Jamaicas framtid ser i jämförelsen lysande ut. Visst är landet genomkriminellt och ett transitland för kokain från Sydamerika in i USA, men ändå. Jag tror Fredrik Reinfeldt, med lite svart blod i sig via någon förfader kommer att återfödas i någon sådant här gangsterland, försåvitt han inte försämrat sin karma så till den grad genom välfärdsmördarpolitiken att han inte ens har rätt att återvända till den här planeten igen. Den som sår Fiendskapens motiv genom att locka med Penningen har faktiskt gjort sig till den sanna mänsklighetens fiende nummer ett.

Inga kommentarer: