Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 9 februari 2014

Fru Fortuna - närighetens ande prisar sig själv




Det är egentligen fantastiskt hur livet ordnar sig själv efter sin egen osynliga grundplan. Som när tidningen FORTUNE lovprisar Annika "Fallskärm" Falkengren för att hon så skickligt lyckas berika sina ägare (mer och mer!) trots att samhället i övrigt går på knäna (SvD). Magasinet Fortune är de rika som applåderar sina egna för framgångsrik vampyrism!

Vilken är då livets grundplan? Finns ingen säger de här vampyrerna. Och med rätta, för nere i skuggornas rike tillhör de inte Livet - det odödliga - utan fladdrar osaligt runt i Livets förfallna och sjukliga avbild. 

I antiken kallades de här blodsugarna och parasiterna omväxlande hyliker (barn av det döda stoftet), psykiker (offer för Månens fantasier) eller rätt och slätt "fallna själar". Det de inte var, var pneumatiker för de saknade medveten kontakt med sin inneboende ande. De rusade genom sina liv som kroppsliga zombier eller som mångalna lunatiker fyllda av åsikter och fria fantasier (som moderaterna som uppenbarligen regerar utan någon som helt kontroll över fakta).

Det är ingen slump att den Vegetativa Själen - en låg och närig nivå i den sammansatta mänskligheten - kopplats till Månen och till ödets nyckfulhet. Redan när en vampyr sätter i sig sitt skrovmål börjar de ängsligt se sig om efter nästa. De kan aldrig få nog av Vinst. 

Falkengren blev tidigt symbol för Vattenelementet som girig vegetativ själ - naturens växtprocesser när de får breda ut sig och tar död på det mänskliga elementet. I samband med folkstormarna över hennes fallskärmar uttalade hon sig t.o.m. i DN eller SvD med demenin att hon visst inte var girig!

Men som bloggen noterade redan den första månaden (mars 2009) under sitt nuvarande namn så tillhör Falkengren den "irrationella själens domän". Ett senare inlägg (jan 2010) tog en ny titt på de astrologiska faktorerna, men det kan vara läge för en effektiv summering av varför SEB-chefen med rätta representerar  den sanna mänsklighetens ärkefiende.



Den här kartan är inte fullständig och bloggen har heller inte löst de fascinerande sammanhangen fullt ut. Men med utgångspunkt från gamla grekiska föreställningar är det uppenbart så att de 12 jordiska husen en gång i tiden verkar ha varit tämligen fixerade vid världslig framgång! Här har jag t.o.m. utelämnat den onda daimonens 12e hus och dess "försakelser" och ändå handlar nästan allt om materialismens låga medvetandenivå!

De som mejslade fram astrologin som ett diagnosinstrument hyste sannerligen inte särskilt höga uppfattningar om mänskligheten. Eller de kanske bara var realistiska: först när behovet att mätta magen är tillgodosett känns frågan om människans verkliga mening och mål angelägen. Som framgår av dagens västerländska samhälle försöker de styrande på alla sätt stänga av befolkningens förstånd och hålla dem låsta i det mest infantila ekorrhjul som tänkas kan, den karriärklättring som tecknas mellan Fader Tid och det nyckfulla ödet och den blinda folkmassan i Månens våld. 

Kronos såsom "nödvändigheten" stipulerar slaveri i det materiella och den giriga och subhumana vegetativa själen är det enda som stimuleras i denna onda civilisationstyp. Att svenskarna nu byter ut Reinfeldt mot Löfven innebär inte att Sverige börjar gå i ledningen för att lyfta världen till en högre och mer intelligent spelnivå - både den avgående och tillträdande statsministern är födda med Solen felplacerad, inte i den goda lyckans sektor utan i våldet på den simpla näringssjälen! 

Deras solära "livsuppdrag" gör dem båda till perfekta "nyttiga idioter" för de hemliga antidemokratiska härskare (Stenbocken) som äger allt och de facto tillsätter och avsätter politiker som de behagar. Allt Kronos söker är att säkra sin övermakt och att sakta bunkra upp allt mer rikedomar pga. arbetstagarnas Olycka (6e sektorn) av att vara Trälar och Tjänstehjon som säljer sina händers arbete till höga vederbörande.

Allt medan det duperade folket (Månen) i sina hem (4e huset) är alltför instabila i sina psyken (månens faser) för att kunna ta graverande avslöjanden om överheten till sitt solära Hjärta och formulera en vision om en ny och bättre tingens ordning. Hur skulle människor som bara är grönsaker kunna börja tänka? De står direkt under Nödvändighetens diktat.

Som synes skissade antikens visa tänkare en perfekt och fortfarande giltig karta över turerna i samhället. I Sverige behöver vi inte ens märka ut t.ex. Guds 9e hus eftersom det inte finns någon väg ut ur det materiella helvete det här landet har skapat åt sig själv. Det är därför vi producerar så låga och usla människor att t.o.m. tidningen Fortune börjar applådera en av dem. Minns också den diaboliska finansministern Borgs utmärkelse för några år sedan. Satans barn hyllar sig själva - och ja, i en löslig mening kan man faktiskt betrakta Saturnus som Satan själv. (Bloggen har ordat tidigare om huruvida det ändå ligger något i det etymologiska felslutet att Satan och Saturn(us) hänger ihop.)

Men uppenbarligen är de här symbolerna så rika och diffusa i konturerna att de kan överlappa varandra och spela varandras roller. Ta t.ex. girighetens dödssynd - den ligger hos handelsmannen Merkurius/Hermes. Det är otvivelaktigt den jordbundna Merkurius som åsyftas, den vi i det hellenistiska schemat ser via sjätte huset för Olyckan. 

Girigheten, att vilja kapa åt sig eller skimma frukterna av andras arbete - att rikta in sig och skapa ett mellanled för att så profitera på Olyckans barn, de som bara har sina händers arbete att försörja sig med. Jungfruns tecken dyker mycket riktigt upp på nyckelställen när man studerar Nymoderaterna som försöker skjuta in "externa aktörer" och "outsourcing"-lösningar från den "privata sektorn" precis överallt. De håller på att helt förstöra civilisationen genom all denna privatistiska girighet, dessa ofta helt idiotiska försök att "produktifiera" allt och alla! 

Se här fallet med mannen som försöker "skimma" fotointresserade med en webblösning, fast det redan kryllar av bildsajter där människor generöst visar sina bilder för ´varandra.

Annika "Fallskärm" Falkengren är dock till och med lägre än en profitlysten skimmare som klanen Reinfeldt & Co. För som de tidigare inläggen indikerade hittar vi henne en våning lägre än den gatsmarta Merkurius, tjuven och fifflaren. Hon är en kvinnlig manifestation av just gudinnan Fortuna eller Månens ständiga lotteri där med- och motgångar delas ut. 

Månen och Vattenelementet kommer här samman och bildar en parallellism: det nyckfulla ödet är exakt detsamma som den näriga vegetativa själen som inte har något annat intresse i livet än att ständigt fylla på när det börjar kurra i magen. Den blott psykiska människan hamnar lätt i en rundgång där det enda hon gör är att försöka berika sig för att motverka det nyckfulla ödet. "Sparar det till en regnig dag..."  

Att bara leva för sin säkerhet blir till sist en sjuka som går i spinn och då får plötsligt planeten Merkurius en konkurrent i Månen som symbol för girigheten.

På Falkenstams födelsehimmel bekräftas ett lågt sinnelag i Kräftan som "spetsats" med girighetens demon Rahu (Drakhuvudet).

Låt oss pröva den "naturliga zodiaken" som inte utgår från någon ascendent och enbart fokuserar tecknen och husen som grundprinciper eller axiom. Platons Idéer om man så vill. Men husen, kanske någon undrar? Jo, även om man undanröjer den här lägre världen där folk föds in under Kronos tyranni och efter några år lämnar den under det nyckfulla ödets Måne ("ärendets utgång"), så existerar hela förloppet också på ett högre plan, i den intellektuella och eviga verkligheten. De gamla nyplatonikerna diskuterade materians förlaga, "intellektuell materia" i linje med diktatet att det som alls kan tänkas måste därför i någon mening existera på något verklighetsplan.

Med denna intellektuella zodiak blir Falkengrens horoskop mer träffsäkert än någonsin. Hon är verkligen föga mer än en "typ" - hon representerar uppenbarligen näst intill fulländning den själviska rovkapitalist som drivs hårt av den onda daimonen som i sin tur skapar Olyckan och den skimmande profittypen (jag bort ha ritat ut den onda daimonen i kartan här ovan, den verkar mot det sjätte huset precis som den goda daimonen uppfyller sig genom den lyckobringande Solen).



I den eviga intellektuella verkligheten, där världens moraliska naturlagar ligger förankrade, ser vi att själva idén med Falkengren är hon ska ge oss en konkret (Jordelementet) bild av den huvudlösa ledartypen: Saturnus med huvudet avkapat pga. tidigare girighet. 

Men detta extremt veka ledarskap gör att hennes låga grönsakssjäl kan ta kontroll över t.o.m. maktens boningar och där ingjuta den lägre naturens ständiga hunger efter mer, här som sagt spetsat med den demoniska girighetens norra månnod. 

Som om inte det räckte spelar Storfinansens planet Jupiter här rollen av den onda daimonen den har nästlat sig in i 11e huset som grekerna kallade den goda daimonens tempel. Indisk astrologi som uppenbarligen delar rötter med den grekiska versionen förklarar saken genom att betrakta det 11e huset som ett 2a ekonomihus i relation till det 10e karriär- och makthuset. Det är själva makten som tillåter dem med makt att bygga förmögenheter, och det astrologiska skikt som hussystemet utgör förnekar inte att förmögenhet kommer från "den goda daimonen". 

Man påminns här om att 11e motsvarar Vattumannen vars symbol skulle kunna tolkas som någon som generöst häller ut innehållet ur en kruka (eller ett ymnighetshorn?). Indisk astrologi har en helt entydig symbolik, människan har ramlat ur bilden och tecknet porträtteras enbart av en urna (sannolikt fylld med rikedomar)! På ett djupare plan är det de levande varelserna själva - medlemmarna i den kollektiva Människan (Vattumannen) som är rikedomen, men här har uppenbarligen en lägre läsart smugit sig in. Låga människor och låga tidevarv tenderar att korrumpera symboliken för att passa deras egen orientering. 

(En indisk kvinna berättade en gång för mig att landet är horribelt materialistiskt och att det bara är okunniga västerlänningar som kopplar ihop subkontinenten med gurus och andlighet. Det skulle därför kunna vara en ganska nytillkommen tradition att läsa in "stor förmögenhet" i 11e, men jag tror ändå på gamla rötter här. Hellenistisk astrologi såg uppenbarligen rikedomar i anknytning till den "goda daimonen" och vad om husets bestrålning av den goda lyckans femte hus, där vi t.ex. hittar spekulativt lagda människor?)

Eftersom den onda daimonen/12e huset inte är mycket att hurra för i världslig mening, drar den indiska astrologin slutsatsen att detta är sektorn själen med fördel kan inrikta sig på att befria sig från ansamlad materialistisk orenhet. Men detta påbud gäller inte för den himmelska idén bakom fenomenet Falkengren. För hennes onda daimon har kravlat sig ändå in i den goda daimonens sektor för att där få ta del av detta Storförmögenhetens tempel.

Den onda daimonen (här: Jupiter) är alltså ägd av den världsliga maktens Saturnus, en Saturnus av Jordelementets typ. Och som synes är Saturnus hemma i sitt negativa och låga härskarläge detta år. Den "platoniska idén" eller "formen" som Falkengren uttrycker blir bara tydligare och tydligare!

Och med upptäckten att Saturnus minglar med Ketu, ormkroppen som fått huvudet avhugget, inser man att denna bankchef möjligen hyllas av rovkapitalister och vampyrer i vår kultur, men från det hon föds står på gudarnas dödslista.

Idén bakom hennes personliga framträdande ges förstås av det första huset. Och en mer egoistisk tvåsamhetsplanet än Venus i ego-tecknet och egohuset är svårt att tänka sig. När sedan Venus ägs av Mars som själv står under den onda daimonens inflytande, då kan vi säkert säga att inte ett ord i de två första inläggen var överdrivna. Det här är en av universums verkligt vridna "idéer"! 

Och minns att Platon såg Formerna som levande väsen. I den meningen tecknas här en monstruöst ond och girig transpersonell varelse som för de med ögon att se synliggjordes i vårt hörn av universum och som alla som föddes till världen under några dygn var delaktiga i. Bara den fysiska ascendenten (födelseklockslaget) kan rädda en del av dem undan den avgrundslika själviskhet som de här dygnen våren 1962 tecknar! Kinas konfucianer sade: "Olyckor måste komma men ve dem som olyckan tar sin boning i."


Inga kommentarer: