Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 4 februari 2014

Dumsvenskens sossehat

Den politiska ledarskribenten Karin Magnusson sammanfattar i Aftonbladet förra centerledaren Maud Olofssons memoarer med den infantila titeln "Jag är den jag är" - en allusion till bibelstället där Gud uppenbarar sig för Moses och talar genom en brinnande buske (elden som en utmärkt akustisk ledare).

Magnusson råkar välja några huvudpoänger som finner sin rungande astrologiska bekräftelse om man tar den lågutbildade Maud Olofssons hat mot den "grå sossefilten" och personifierar den i partiledaren Göran Persson. 

Att sammanfatta ett helt parti i dess ledare är legitimt och bloggen har tidigare påpekat att Fredrik Reinfeldt är personligen ansvarig för det som hänt Sverige under de senaste sju åren på samma sätt som Benito Mussolini, som förde Italien i krig tillsammans med Adolf Hitler, och där folket med rätta avrättade diktatorn och hängde honom upp och ned till alltjämt jubel. 

2 x Solen i Kräftan - litenhetens tyranni
 
Reinfeldt som öppnade alla spjäll för marknadskapitalismen är inte oförtjänt av ett liknande slut. Det vill säga, i svensk konfliktskygg tradition rösta bort Alliansen med en jordskredsseger för Oppositionen i september 2014.

Allt klarnar om man tar "sossepampen" Göran Persson som Maud Olofsson hela värld, hennes början och hennes eget - och Centerns - slut, och placerar kvinnans födelsehoroskop runt omkring Perssons. (Den förre s-ledaren har en något så när säker födelsetid men där jag, som vanligt inte kan påminna mig källan.)




Göran Persson har både astrologins lilla och stora välgörare stigande i öster, Venus och Jupiter, och den senare är hemma i sitt positiva härskarläge i Skytten, den universella godheten och viljan att ge allt gott till alla (social demokrati!). Det är så mycket information redan här att vi skulle kunna stanna. När expansiva Jupiter dessutom står i ego-huset är det förstås lätt hänt att mindre kraftfulla själar upplever att någon annans "filt" breder ut sig över deras värld... Persson var en imposant figur!

Men sosseledaren avföll som bekant blev kapitalismens bästa vän efter sin politiska gärning, och det är alltid svårt att avgöra om den stora och lätta framgångens Jupiter håller andlig höjd eller är (eller degenererar till) en simpel riskkapitalist, en klippare och chanstagare. Jag trodde Göran Persson när han indignerades över de växande klyftornas Sverige där vissa åter fått svårt att bekosta lagningen av trasiga tänder medan andra, företrädesvis i Stockholm, fylkades till dussintals privata kliniker för att kosmetiskt bleka sina tänder för att bättre matcha sina nya fina designkläder.

Jag har sagt det förr, kanske var den här skivan från slutet av The Soundtrack Of Our Lives bana den ultimata sarkasmen - två lyckade moderater på skivomslaget, men egentligen döda varelser, bara materiella processer och "ingen hemma"...



Vad som hände med Persson när han skulle bygga sig en egen gård och som konsult började kapitalisera - grovt! - på sin politiska erfarenhet, det förstår man bättre genom den egenmäktiga och förråande tendens som uppstår när Eld och Jord tvingas samman. Här bildas egenmäktigheten (eller "av egen kraft"-syndromet) genom en slitsam (ett ord han gärna använde - politiken var slitsam) kombination av de ömsesidiga fienderna Livet och Döden, Solen och Saturnus. 

Spänningen mellan Eldens vision och Jordelementets begränsade möjligheter är extrem pga. den ömsesidiga receptionen och dramat utspelar sig mellan Perssons privata ekonomihus och hans samvete (9e). Jag är rädd att samma materiella orättfärdighet man berättade att han bevittnade som liten var den väg han själv valt för sina senare yrkesår, en slags omedveten glidning mot korruption. "Another one bites the dust" - Stenbocken, ett jordigt resurstecken i 2a resurshuset ger en ofattbar materialism där man tydligt ser arbetarklassen eller de som inget har, men med en järnvilja att lyckas med det materiella projektet.

Denna basala position för Solen toppade sedan Göran Persson med två lyckobringare stigande i öster. Han var utvald för sin framgång och måste ha gjort något väldigt gott i ett tidigare liv för att dra den här vinstlotten. Huruvida hans senare yrkesår helt nollställer den goda karman, kommer väl aldrig någon att få veta. Det kommer inte att finnas en levande människa kvar på Jorden den dag Perssons själ återföds att jämföra det nya barnets tendenser med den historiske sosseledaren ur det förgångna. 

Reggaelegenden Bunny Wailer grundade Bob Marley & The Wailers - även om det inte låter så av skivbolagets friserade gruppnamn - och var uppenbarligen utöver musiken även filosofiskt lagd och en anhängare av själavandringsläran. På sin solodebut (efter avhoppet från The Wailers i protest över vad England - Babylon - skivbolaget - sökte göra med gruppen) sjöng han i "Reincarnated Souls" att "blott de skiftande namnen (på de jordiska värdkropparna) skyddar de oskuldsfulla".  

"The innocent" är förstås hans synonym till "själen", kanske också en allusion till det afrikanska folket som grymt fördes i slaveri av den vite mannen. Det är samma onda vinstmentalitet som Reinfeldt och Alliansen in i denna dag representerar, en tankens ohyra som eftervärlden kommer att döma sina förfäder hårt för.

Karin Pettersson tycker sig se att Maud Olofssons involverade sig i en personlig hatkamp mot dödsfienden Göran Persson slash den kvävande sossfilten och på så vis krattade manegen för sju onda år av Fredrik Reinfeldt. Priset var otroligt högt: hon tog kål på sitt eget parti. 

Och titta på Perssons horoskop igen: postulerar vi Skyttens tecken som alltings utgångspunkt, den livsbejakande och expansiva sidan av livet, då kommer någon att få stryka på foten. Den som måste dö - i åttonde dödshuset - är Maud Olofssons, Fredrik Reinfeldts och nu också Stefan "ingen vet väl vad som är höger och vänster" Löfvens Sol i Kräftan. Du kan inte samtidigt representera en universell välvilja och sitta och tjyvhålla på din egen futtiga lilla säkerhet och värna enbart det privata. 

Alla zodiakprinciper har sin harmoniserande motpol, men alla zodiakens stationer är inte lika utvecklade. Skyttens strävan mot universella godhet och universellt överflöd kommer naturligtvis alla till del, men hur skulle den typiska Kräftan, vars värld stannar vid den egna ytterdörren, ens i princip kunna sätta sig in i en så stor vision som Skyttens? Det var därför Sol-Kräftan Reinfeldt varnade sina partikamrater på kongressen: "Visioner är farligt"

Ett annat exempel på ojämlikheten i zodiaken är Vågen och dess motpol Väduren. Vågen förstår mer än Väduren eftersom den verkar född med vetenskapen att det finns mer än ett ego i världen att tillgodose behoven hos. Det innebär naturligtvis inte som Vädursegot Hitler fick för sig att vissa inte skulle ha något existensberättigande. Också Väduren har fredade zoner här i världen. Idrottsanläggningar för den ystra baggen att individuellt prestera i, är en sådan typisk skyddad verkstad. Det är ingen slump att folkpartisten Jan Björklund (Vädur) förefaller leva i en egen politisk fantasivärld, där han kör sig helt egna race.

Maud Olofssons patetiskt betitlade självbiografi är faktiskt en smart allusion till just Väduren som ego-principen. "Jag är den jag är" säger Gud till Moses ur den brinnande busken - Gud använder sin egen Existens som argument för att han finns till! Olofsson är inte lika sublim men hon har sinnelaget (Månen) i Väduren. I kampen mot den personifierade socialdemokratins vision om allt gott till alla (eller det som återstår av den verkliga socialismens betydligt tydligare front mot profitörer), blir dock Olofsson bara ett gällt skrikande djur som söker värna Kräftans rätt att inte tänka varken stort eller särskilt rätt. Hon vill bara ha sin fredade zon och var inte född att i grunden kunna förstå vad socialism är för något. Hon var alltför upptagen av sina privata demoner.

Lustigt nog har både Persson och Olofsson ömsesidiga receptioner av högsta dignitet. Persson den strävsamt arbetande Solen och formgivaren Saturnus i hård spänning - han gillade säkert att bygga på sitt landsbygdsslott, (Elden kan läsas som motorisk ansträngning och Jordelementet är alltid materialism eller motståndet allt kroppsligt bjuder den levande andesjälen/Solen.)

Maud Olofssons ömsesidiga reception är än större än mellan Solen (livsuppdraget i största allmänhet) och Solens härskare. Där "sossepampen" hade en förbittrad kamp med den ekonomiska verkligheten (minns Perssons andra ekonomihus), där ägnar sig centerkvinnan åt en livslängd av halvpsykotiska fantasier. Här är Solen, som idealt står för oerhörd intelligens behärskad av Månen, som är en lägre "förnuftsprincip"  (precis som hos den egendomliga Fredrik Reinfeldt). Den ömsesidiga receptionen hos Olofsson ligger istället på barndoms- eller hemmets sida - Månen. 

Detta hem i Vädurens tecken disponeras av en skräckslagen och fallen Mars i protektionismens och hemmets tecken Kräftan, som om varje hem som linslusigt likt en Vädur öppnar sina dörrar för att vädra ut, omedelbart utsätts för hot från en farlig omvärld. Olofssons karta tecknar tamejfan inavel! Människor som lever inneslutna utan att någonsin pröva att se på livet ur annat än det invanda perspektivet, utan att någonsin fråga sig vad det är för sjuka attityder de har till den stora omvärlden. 

Att sedan karriär-Solen minglar med hemplanetens disponent Mars innebär att Olofssons privata och trångt egocentriska Vädursperspektiv involveras i en furiös och indignerade kamp mot väderkvarnarna ute i världen och ger en komplett livsväg (Månen ---> Solen) i ett ytterst begränsat särintresses perspektiv, det är bara allt för uppenbart. Och allt för att socialdemokraterna i det partiets begynnelse var så veka att de lät den jordägande adeln och industrimagnaterna behålla alla sina privilegier. 

Och se nu hur illa det nu gått i Sverige när dessa i sin tur gjorde en "klassresa" (mot helvetet) och sålde ut till de multinationella företagen - den globala rovkapitalismen: vi har fått en obildad mobb av rika odjur med tvivelaktiga utbildningar som styr landet. Titta på bankcheferna - är de mer än giriga djur under en fernissa av moderiktiga kläder. Girigheten, det är allmänt känt nu, är det som håller på att föröda mänskligheten. 

Se även planeternas koppling till de sju dödssynderna från 2010. Tankarna stämmer fortfarande bra - även om flera av synderna kretsar kring egocentriska överdrifter. Månen (Kräftan) som avund, t.ex. Planeten har ju också en tradition som begärsfull, men kanske borde bloggen ha använd ordet "avundsjuk" under de gångna åren. För Månen som begär kan ju vara den otänkande och primitiva människans sätt att känna avund på de lysande Solarnas framgångar. Månen, som Kräftans härskare, blir då ett "monkey see, monkey do"-beteende. Den enkla folkmassan (också Månen!) försöker så gott de kan imitera den klart lysande överheten (Solen). 


Det är därför 1974 års nationalhoroskop - från Sverige under dess sista år av "mogen" socialdemokrati" - faktiskt kan läsas som en skrämmande verklighet där vi har en liten klick av mycket rika och privilegierade personer (Solen/Jupiter i femte lyckosamma huset) och därutöver en stor ansiktslös massa av materialistiska och lågutbildade byfånar (Månen i egocentriska Väduren baserad på Mars i materialistiska Oxe). Sådan herre, sådan slav. 

Se SvD om hur den svenska malmbrytningen som gav oss vapenindustrialister, vilka i sin tur kan kopplas samman med nationalhoroskopets kommunikationsproblem mellan Sol och Måne - en slags hycklande dubbelnaturs inbillade godhet medan det själviska pengabegäret äter upp det svenska folket inifrån.

Socialdemokratins svek på det ideologiska planet - nu senast via Löfvens sorgliga försök till förbrödrande mörkläggning av den onda och den goda världen i "ingen vet vem vd som är höger och vänster", visar att begåvat folk  med rätta drar sig mot Vänsterpartiet. De kommer att få min röst i år, för första gången sedan jag fick rösträtt. Under en socialdemokrati som jagat pengar och prylar har folket fördummats, och när sedan högern släppte in vinstmotivet i skolan gick det fullständigt åt helvete.

Inget av detta kommer Stefan Löfven att kunna hantera trots att Oppositionen går mot en jordskredsseger i årets val. Han är nämligen också Sol-Kräfta och Mån-Vädur, likt Maud Olofsson. Båda är personliga och kan i den meningen upplevas som äkta. Men "Jag är den jag är" syftar här inte på kontakt med den gudomliga essensen som samtidigt är kärnan i vår inneboende Intelligens. Här syftar jagiskheten bara på den yttre personen, som per definition är ett enda horribelt särintresse som står mellan mänskligheten och den goda framtid som finns utlovad för den som ser och förstår.

Det är alltid lika fascinerande att söka förstå den mer personliga Månen och hur den ibland ger upp och lydigt tjänar Solen och en större sanning. Jonas Sjöstedt är ett exempel där jag tidigare förundrat noterat en Måne i vinstintressets Jungfrun men som likväl fogar sig i vänsterledarens större och noblare Sol-Skytt. Maud Olofsson och Stefan Löfven är inte i närheten av den klarsynen, Månen i Väduren och Solen i Kräftan innebär att de som helhet verkar under lidandets eller passionens kvalitet (Rajas guna) där Jonas Sjöstedt istället hade både Sol och Måne under medvetenhetens kvalitet Sattva guna. I just dessa fall märks verkligen "kalibern" på deras materiella vävnad - för minns hur den indiska verklighetsberättelsen menar att materia och mentalitet båda tillverkas av samma fiber. I den meningen skulle man kunna använda astrologin felaktigt - vilket jag ibland i polemiskt syfte gör - som en gradering av klass A, klass B och klass C-människor. 

Och det är nästan omöjligt att motstå frestelsen när man upptäcker att Mörkrets och dårskapens kvalitet dominerar stort hos borgarna Göran Hägglund, som såldes ut svenskarnas apotek till vinstintresset, Anders Borg, som redan på 90-talet varnade för smärtan som skulle följa om han fick möjlighet att krossa den allmänna välfärden i Sverige, och så Reinfeldt och hans pladder om det sovande välfärdsfolket.

I en enkel schematisering påminner de tre materiella kvaliteterna om ungdomens skolexperiment där man introducerade ett ämne i ett vattenglas och där vattnet efter en stund skiktade sig och gav olika nivåer med olika bärighet. Även i kinesisk filosofi menade man att mörkret sjönk nedåt medan ljus strävade uppåt - och i det vakuum som uppstår däremellan finner man människans värld - lidelsens och lidandets värld. I denna zon där inspiration och korttänkthet alternerar befinner sig folkliga "spån" som Maud Olofsson och Stefan Löfven. Hyggligt folk men inget att skriva hem om, och absolut inget att välja till sina politiska representanter. 

Folk i passionens våld kan inte se nyktert när Satan kommer upp ur Mörkret och viftar med stora valörer på sedlarna... Det gör Göran Perssons avfall så mycket mer tragiskt, för han föddes ju med det sattviska löftets stjärna i öster - den goda och "vill alla väl" Jupiter. Men hans Sol verkade genom Stenbockens typ av passion och i ekonomihusets låga region. Och han skor sig nu elegant som näringslivets konsult. 

Möjligen ser man i Perssons horoskop socialdemokratins inneboende begränsning. Den föddes på 1800-talet i en period när västvärlden störtdök ner i ren materialism och det är därför den inte räcker som ideologi för att styra ett land och än mindre världen. Men mänskligheten verkar ännu för omogen för att kunna förstå sina verkliga behov. 

Behoven skiftar för övrigt beroende från land till land. Men tänk om väst slutade suga ut världens övriga befolkning och istället på något årtionde byggde upp materiell jämlikhet på den här planeten. Vilka sjumilasteg dessa lortfattiga byar och klaner som nu angriper varandra i länder man knappt vet något om, vilka sjumilasteg de skulle kunna ta i riktning mot människoblivandet. Bill Gates, världens rikaste man, har fattat att t.ex. Afrika behöver hjälp. I Sverige har vi 10% smygrasister eller fler, som inte tänkt en enda intelligent tanke i hela sitt liv. Inte konstigt att vi väljer oss så mediokra politiker med en så anti-intellektuell historia som landet Sverige har. 

PS. Mötte ett nytt ord häromdagen: afrofobi. Varje svensk som odlar afrofoba tankar trots att de gillar soulmusik kommer att förpassas ner till någon fattig klan i Afrika i sitt nästa liv och få tungan avskuren i någon stamkonflikt. Föga kommer den lemlästade att förstå varifrån det skitödet kom. Kanske en på tiotusen i någon märklig nattdröm tycker sig minnas ett helt annat liv - i en vit människas kropp.


Signerat (i andanom)
Albrekt av Bayern,
regeringschef sent 1400-tal