Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 12 februari 2014

Alice Babs - He's got the whole world in His hands




På den här bilden som DN letat fram på en blott 17-årig Alice Babs ser hon antingen ut att imitera jazznegergestik eller möjligen visualisera hur hon äger och bollar med hela världen.

För det senare talar att hon faktiskt föddes till den kroppsliga stilistikens tecken Stenbocken, och den här drivkraften, att sätta var man (eller ton) på rätt plats, får extra stöd av att även sinnelagets Måne befinner sig i det fysiska Jordelementet. Mer precis än Jungfrun är ingen i zodiaken!




Men det är förstås inte den materialiserade slutprodukten som är det intressanta - utom för materialister - utan snarare Alice Babs oslagbara kontakt med Himmelen eller filosofen Platons värld av former. Hennes tonsäkerhet må förklaras av den spatiotemporala Jordelementet (Djävulens region) men det Fadern i Himmelen som gav henne förmågan att närma sig musiken som rena Idéer (men minns att Platon fnyste åt musik - där tänkte han inte sin formlära fullt ut). Saturnus i Jord och Saturnus i Luft är således två helt olika gestalter om man ser till den mytologiska representationen. Sller säg så här: Kaos bor granne med Gud.

Bloggen innehåller redan alla nycklar till förståelse av Babs karta, men en kortrepris skulle kunna låta så här:

Den sjunde himmelen eller Saturnus tecknar Världssjälens och även den individuella själens Form. Babs föddes ett år då Saturnus stod upplyftad eller upphöjd i sitt noblaste läge, i harmoniserande Vågens hägn. Här härskar Venus och i rollen som den dömande makten tempereras naturligtvis Saturnus och blir gracefull och nåderik när det är kärlekens och konstarternas Venus som lindat Fadern kring sina fingrar!

Här inträffar det avundsvärda att Saturnus och Venus utbyter "hemmatecken" med varandra och bildar den "ömsesidiga reception" som indisk astrologi så betonar. Det är därför Alice Babs aldrig slutade att hitta nya musikaliska rum i Himmelen, i linje med Jesus antydningar: I min Faders hus finns många boningar.

Den unga "rebell-Alice" som saluförde djävulens jazzmusik ses också: hon har faktiskt det sociala utstötningssyndromet (som vaknade till liv så det hette duga under de sista turerna kring hennes alzheimer och isolering från omvärlden). Man kan förstå att hon aldrig var som andra utan levde i ett universum för sig. Vattumannen som konsensusverklighet utmanas här av Alice Babs exceptionellt libidinösa kombination av Mars och Jupiter i driftlivets Skorpion (den Vegetativa Själens domän). 

Men notera hur denna käcka och patenterat osexiga flicka på fotot här ovan SUBLIMERADE sin libido - energin riktas mot Luftelementet och Vattumannen, där de musikaliska kartritningarna befinner sig. Och sedan tar den "ömsesidiga receptionen över". 

Här är för övrigt ett fall där "dissociation" inte alls stämmer, inte förrän alzheimern drabbade henne och alla sammanhang gled omkring huller och buller. Som tur är har bloggen reserverat sig för Luft/Vatten-dissonansen och menat att den inte gäller för konstnärer. De arbetar tvärtom med båda elementen samtidigt.

Varför jag tycker mig se ett jordklot i hennes händer beror naturligtvis på att hennes soltecken Stenbocken är den självutnämnda världshärskaren, ett övermod som i de gnostiska myterna får den kontrollkåta getens mor, Visheten, att tala ned till den här pluttplaneten från en än högre himmel och banna sin hybrisdrabbade son!

Kejsar Augustus skrävlade om sin förträfflighet genom
att prägla mynt med sitt ascendenttecken Stenbocken!



Under alla omständigheter ett fascinerande "rikt" horoskop. 

(Om hennes bortgång, se SvD.)

Inga kommentarer: