Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)torsdag 30 januari 2014

Maffiamentalitet: Reinfeldts gynnar sina egna
Rubriken i SvD kan inte förvåna någon som sett f.d. "presidentparet" Reinfeldt ägna sig åt tjänster och gentjänster med hamburgerindustrin (i det här fallet McDonalds) och strategiskt beordrat sonen att "spela vanlig" som extrajobbare hos sagda skräpmatskrängare (det blev 5 miljarder i skattelättnad till den näringsgrenen vad det led) - precis som fadern ännu en gång försökte sälja in sig som "vanlig människa" i en usel reklamtimma förklädd till psykoanalys av "landsfadern" i uppenbart moderatkorrumperade public service-organet SVT härförleden.

Med tanke på faderns påfallande låga bildningsnivå (ja, detta är mannen svenskarna valde som sin statsminister, som "den bäste" av dem alla!) skulle det inte förvåna om det är den själviska och självgoda katten Gustaf som inspirerat föräldrarna då de namngav sin tronarvinge, som det inte längre kan råda några tvivel om att de cyniskt groomat sedan barnsben för MAKTEN. 


Katten Gustafs självtjänande psykologi påminner mycket om den typ av människa som tycks attraherad av moderat skattesänkarpolitik i kombination med en skrämmande likgiltighet för allt och alla utanför det egna allt mindre "livsprojektet". (Snart reducerad till bara jobb och Netflix-konsumtion - Djävulen har då vunnit och underkuvat ännu en befolkning i västerlandet.)

Den här sjukan som sprids från USA är så allvarlig att det inte ens går att läsa samtida "andlig" litteratur längre. Jag häpnar över den vederstyggliga smörja som två amerikaner författat som menar sig följa den store gurun Paramhansa Yogananda i fotspåren.

Hela deras utläggning av det ålderdomliga indiska tänkandet kring fyra gigantiska tidsåldrar stinker av amerikansk etnocentrism och boken "The Yugas" är ett lika formidabelt magplask som när Hegel lärde ut sin myt om tidens evolution och naturligtvis placerade sitt Preussen som det bästa och mest upplysta rike världen någonsin skådat. 

Visst, "The Yugas" påpekar att mänskligheten enligt Yoganandas tolkning av yuga-läran ännu bara befinner sig i "energins tidsålder, vars typiska drag, säger författarna, är ett accelererat "självintresse" hos mänskligheten och en motsvarande försvagning av människors intresse för staten och andra institutioner, t.ex. kyrkan. Ni börjar höra den amerikanska, nyliberala egoismen va? 

Ondskan förkläder sig lika effektivt inom andligt tänkande som när "presidentparet" Reinfeldt smider planer på att ta sin "nordkoreanska dynasti" in i andra generationen. Om man inte räknar med landsfaderns rattfyllerist till far som ju är moderat kommunpolitiker, vilket skulle göra katten Gustaf Reinfeldt till tredje generationen politiker och mer än troligen andra generationen politikerbroiler. 

I SVT:s psykologitimma mörkade Fredrik Reinfeldt totalt sin fadern/politikern när han skapade sin tillrättalagda och genomfalska beskrivning av vägen fram till det mänskliga fiasko där han blivit i ett Sverige han och Anders Borg stövlar fram genom med arbetslinje, piska och morot. Sannerligen! Den svenska versionen av nordkoreansk diktatur!

Vad har nu svenskarna att räkna med en bit in i framtiden om Gustaf Reinfeldt fullföljer sina planer på att bli yrkespolitiker? Finns det någon ljusning jämfört med den fullständiga katastrof som tecknas i faderns födelsehoroskop? 

*****

Det fanns en kort stund på det svenska internet när alla var naiva. Stjarnrummet.se tillhandahöll gratis (tänka sig!)  ett flertal horoskop med verifierade födelseklockslag, inte minst hela kungafamiljens. Om jag minns rätt var det där jag hittade Fredrik Reinfeldts födelsetid och den sideriska Jungfruascendent med den "dubbelt onda" spridaren av olyckor och omoral, Mars, som så väl förklarar hans "söndra och härska"-politik.

Ta bara Fas 3-slaveriet, där nu långtidsarbetslösa fått sin arbetslösa vecka "konfiskerad" av staten och regelmässigt sätts in i näringslivet att göra verkliga arbetsuppgifter - fast utan lön! Så verkar en fascistregering mot sitt eget folk alltmedan de pratar omvända språket för att dupera anhängarna att allt är normalt.

Det öppna internet var en kort och naiv dröm. Varför skulle de kommersiella nätmedierna erbjuda "gratis länkar" till svenska bloggare i aktualiteter? Det är ju företagsekonomiskt självmord att peka ut texter som kanske är bättre och mer välskrivna än vad dagens urlakade svenska journalistkår själva förmår! 2013 blev året då de svenska nättidningarna en efter en rensade bort kopplingarna till den "gratis" delen av internet och fokuserade på att binda sina läsare till bara den egna tidningen. Mer Nordkorea - nu från en desperat gren av närighetslivet.

Att i dessa onda och självtjänande tider inbilla sig att Gustaf Reinfeldts kompletta födelsedata skulle dyka upp på en svensk sajt är mindre än noll. Han har säkert redan ett hov av spinndoktorer runt sig som nu regisserar den smidiga övergången från far till son. Dessa håller noga koll på att inga personliga uppgifter läcker ut. Här ska byggas en fejkbild som den som duperade svenskarna att Fredrik var en som dem. Det var han inte, han var emotionellt störd och ännu mer självisk än t.o.m. de sämsta sidorna i svenska nationalhoroskopet.

Vi får alltså nöja oss med ett Chandra lagna-horoskop för Gustafs del, en karta som utgår från Månen eller dygnets eget sinnelag och ta detta som utgångspunkt för hur Gustaf Reinfeldt ser på världen. I seriöst indisk astrologi vägs varje påstående mot såväl månascendenten som solascendenten samt den fysiska ascendenten (lagna), dvs. det tecken som faktiskt stiger i öster vid födelsen.


Månhoroskopet är på en nivå simplistiskt intill det korkade - sannerligen ett barn av sina föräldrar. Det finns en slughet och kvickhet i tanken här - vi känner igen Håkan Juholts Mars i Tvillingarna som tycks ge en människa som ibland tänker lite för fort och skarvar ihop en historia bara för att hålla diskussionen igång. Detsamma skulle naturligtvis kunna sägas om fadern Fredrik som istället har energiplaneten i det andra merkuriska kommunikationstecknet Jungfrun, och därtill som sagt prominent i personlighetshuset och dessutom dubbelt ond - i grunden en pestspridare och pga. Mars tillfälliga ägarskap över husen därtill en VERKSAM illgörare.

I ett månhoroskop vet man inte vilka hus Gustaf Reinfeldts Mars verkligen äger, det är bara Månens fantasier eller föreställningar som tecknas. En i sanning gåtfull horoskoptyp - här tecknas den sublunära vattensfärens inre mentalisering! Detta är  hela jordklotets dunkla drift! 

Alla som föds under en given månplacering gungar med i denna dunkla drift eller tar medvetet avstånd från den. Gustaf Reinfeldt har sinnelaget kidnappat, kapat och stukad av sin far, patriarkala Saturnus! Han är indoktrinerad ända sedan sin barndom! Och här kan man verkligen tala om ideologisk indoktrinering eftersom tecknet är Vattumannen, som höjer småpratet från Tvillingarna till en helt ny nivå och fogar samman allt i en allomfattande konception. 

Vattumannen är som arkitektens blåkopia och Merkurius en löpare som springer mellan rummen och förbinder dem via rapporter och brevväxling. (Det tredje Lufttecknet Vågen kan bl.a. visualiseras som den relation som råder mellan alla delar i den kosmiska mänsklighetens planritning: Vattumannen. 

Den rike mannens och hans knähund moderaternas rum är inte avskild från den fattiga och utnyttjade människans rum. Venus - den himmelska Afrodite - är det "kitt" som håller ihop alla själar i den kompletta "megasjäl" som Mänskligheten/Vattumannen tecknar. Vattumannens symbol har ett betydligt högre förklaringsvärde än t.ex. symbolen Jungfrun, som de amerikanska författarna till lögnboken "The Yugas" så tydligt singlade ut som vår tids kännetecken: självintresset. 

Bokens författare uppehåller sig beundrande vid enskild företagsamhet och förklarar västerlänningens alla uppfinningar de senaste 200 åren som ett uttryck för självintresset. (USA:s nationalhoroskop har självtjänaren Jungfrun i 11e idealhuset.) Desinformationen är hårresande! Vad skulle Paramhansa Yogananda ha sagt om denna amerikanisering av hans budskap? 

Ta bara som ett exempel Nikola Tesla, vars makalösa ingenjörssnille han VILLE STÄLLA I MÄNSKLIGHETENS TJÄNST men där den oetiske entreprenören Thomas "glödlampan" Edison utmanövrerade den udda men gode - och betydligt smartare - Tesla.

I Vattumannens tidsålder (ingen relation till doktrinen i yuga-läran), som också står för dörren - en del menar att den har börjat redan - kommer MÄNSKLIGHETENS BLÅKOPIA att realiseras på planeten. Vi ser det redan i genetikernas framsteg, en nyfascistisk idealmänniska kommer att bli möjlig. Men för alla eller bara för de rika? Enligt fascistklanen Reinfeldts och särskilt då sjukvårdspolitikern Filippa skulle bara de rika få tillkomst till det bästa medicinska kunnandet och en blick på äldste sonens horoskop tyder på att hans Vattuman bara är ett folkligt spel för gallerierna. 

Sonen kommer att vara betydligt mer intellektuell än sin far, men på ett saturniskt stelt och doktrinärt vis och det han sprider är en oerhört rännskitande smörja av samma typ bloggen beskrivit som "den sataniska axeln". 

Månhoroskopet visar nämligen att Gustaf Reinfeldts sinne drömmer om enorma framgångar - Sol-hjälten konstellerad med den stora framgångens och Storfinansens Jupiter - den rike mannens ledarskap som löper mellan andra och åttonde huset. Detta är Jord och Vatten längsmed "Pytons axel" och denna sataniska axel hotar alltid med en oandlig och materialistisk fixering vid enbart kroppshälsa och en motsvarande obalans å det intellektuella. 

Vi får den här typen av apa som ränner till gym flera dagar i veckan men inte vet ett dyft om vad som fört mänskligheten till det stadium där den nu befinner sig - med möjlighet att förstöra sin civilisation ännu en gång eller ta civilisationen bortom det låga och näriga vinstintresset. Hör bara världens rikaste man Bill Gates tala. Han var redan rik och hade ingenstans att gå, hans ens möjliga väg var att sluta vara så paranoid över industrispionage med mera, och istället börja ägna sig åt MÄNSKLIGA VÄRDEN och inte vinstkalkyler. Bill Gates visar hur mänskligheten i stort måste förändras för att överleva sig själv.

*****

Hur ska man nu avväga det distinkt intellektuella drag som Vattumannen tecknar och den lättrinnande lersörja som axeln Fiskarna/Jungfrun ger?

Vattumannen är en mer allomfattande symbol den förra, men å andra sidan sägs ju Solen vara den drivande motorn. Men en Sol i Fiskarna driver ju inte, den är en verklig anpassling (utom i de fall den blir en samvetsröst och visselblåsare). Driver sitt eget intresse gör istället Storfinansens Jupiter i den självtjänande Jungfrun. Det verkar inte bättre än att även Gustaf, lik pappa Fredrik är Storfinansens verktyg och nyttiga idiot!

Det är nu bara en lek med de symboler som presenterar sig på den här himmelen. Man kan lägga accenterna åtskilligt annorlunda om man istället anser att rätten att berika sig själv och komma i åtnjutande av den bästa mänskliga vetenskapen i hälsofrågor därför att man visat prov just på ett positivt skattat egenintresse (sjukvårdsmamman Filippa med eliten som sitt skötebarn syns tydligt genom sonen - han är tydligen mind-fuckad av både sin pappa och mamma). 

Men ZODIAKEN ÄR INTE VÄRDERLEATIVISTISK. "Sanningen" som meddelas på var station må vara drivkraften just då, men vissa sanningar är mindre än andra, inte minst Vädurens drivkraft att utkristallera "jaget", ett projekt som faller platt till marken i det åttonde steget räknat från Väduren då samma energiplanet Mars som motiverade Väduren att "bli sin egen i världen" nu tar död på den här solflamman i formen av en negativ Vatten-Mars i dödens tecken Skorpionen. 

Libidoplaneten Mars är synnerligen intressant eftersom Väduren står för huvud och hjärna och Skorpionen för könsorganen (och anus) och Mars färd uppifrån kraniet och ner i könet exakt motsvarar den antika idén (eller åtminstone från Galenos tid) då solvinden, prana (livskraft), sades gå in i själen via själens säte i huvudet men sedan färdas ner och bli till mannens säd (har aldrig riktigt hittat någon förklaring på om kvinnan överhuvudtaget hade någon motsvarande process för hur logoi spermatikoi - livsandegnistor eller förnuftsprinciper transformeras ned till ett lägre tillstånd och utvecklar sig som spermier inom ramen för Vattenelementet, den fallna Naturen. 

(Herakleitos: "Den torra själen är den bästa" - den med mycket Vatten i horoskopet ska skatta sig lycklig om det samtidigt finns stark Eld närvarande på himlen.)

Men svaret kanske ligger i att kvinnan som biologisk varelse ansågs beskriva ren och ond materia med enda funktion att passivt låta sig impregneras av dessa Ord-spermier när de tappat sin ursprungliga intellektuella tankehöjd och nu bara yttrade sig som dunkel biologisk drift hos de själar som inte svarat på guden Eros (Merkurius) medan han ännu verkade på hög kreativ verkshöjd. Skorpionens tecken är dödens tecken eftersom mänskligheten i stort lever som zombies och bara fortplantar en biologisk värdkropp från generation till nästa. Den verkliga människan lever "en våning upp" och behöver inte den här planeten, har aldrig gjort det. 

Den korrekta implementationen av Vattumannens tidsålder kommer troligen att bli ett globalt samhälle där sexualitetens principer satts ur spel och människor lever på ett högre intellektuellt plan än det folk en tidning som Aftonbladet söker fostra och binda vid ett lågt medvetandeplan genom sitt eviga tjat om sex, spel och dobbel och pengar, pengar och mer pengar. 

Det är på sitt sätt symptomatiskt att norska Schibsted äger tidningen och att Norges horoskop har just Månen i Kräftan, en tydlig symbol för en sublunär och enbart lidelsefull kollektivsjäl. Dessutom har norrmännen denna fallna folknivå i den onda daimonens hus (12e), och de vekar inte ha förmågan att själva se att de måste rena sig från sin materialism och främlingsfientlighet - båda typiska uttryck för Kräftan som näringsintagets och skyddsmekanismernas princip.

*****

Det finns ändå hopp i Gustaf Reinfeldts horoskop, att han genomskådar den indoktrinering hans utsatts för i familjehemmet. Mars i Tvillingarna är en betydligt bättre placering än faderns Mars i Jungfrun. Här har libido ännu inte sjunkit ner till gyttjig jordisk nivå utan tecknar fria "logiska spermier" - en förmåga att tänka fritt och oberoende. Men sedan var det ju det här med barndomsplaneten Månen och den förbjudande och hämmande faders- och normplaneten Saturnus. 

Det här horoskopet har flera viktiga variabler och utan klockslaget som hjälper till att rangordna deras inflytande går det inte att säga vad det kommer att bli av den här unga påläggskalven. Det kan gå åt helvete för honom och han slutar sina dagar i ett mentalt fängelse någon trädde över honom redan från unga år. Mars-Tvillingarna - rebellen - skulle kunna hjälpa honom att bryta sig fri, förutsatt att klockslaget prioriterar upp denna planet i helhetstolkningen.

Axeln mellan Solen och rikemansplaneten Jupiter kommer också att skifta i karaktär under det här dygnet, beroende på ascendenttecken. Att månascendenten lägger den längsmed den sataniska linjen, Hades port (2a) och Döden (8e) är naturligtvis olyckligt och djupt materialistiskt - ett tecken på en rejält sekulär tendens och kanske helt enkelt en oförmåga att låta tanken sväva stort och fritt - som de antika kulturgrundare som skulle ha hatat vad västerlänningen gjort med vår civilisation. Platon vrider sig förmodligen i sin grav inför låga kryp som David Cameron och Fredrik Reinfeldt - män som betjänar det lägsta krämarpacket i Platons idealmodell för samhället istället för att med fast hand styra närigheten hos sig själva och de rikedomssuktande handelsmännen.

(Venus i Jord, Merkurius i Jord, Saturnus i Jord ger alla tendenser till materialistiska istället för genuint intellektuella betraktelser.)

Med bara en månascendent att gå på, spelar Gustaf Reinfeldts planeter följande verksamma (snarare än principiella) roller enligt det indiska tankesättet:

Månen, det sublunära sinnet, är till ingen nytta för en Vattuman i första huset! Sinnet är subjektiv och förleder individen att tro de egna subjektiva fantasmerna representerar Alltet eller Hela Historien. Man bara inbillar sig att man har koll. Aj aj aj.

Solen, den supralunära drivkraften till detta liv är verksamt neutral för en Vattuman. Skälet har tidigare beskrivits på denna blogg, polariteten Vattuman/Lejon eller Saturnus/Sol måste alltid ses som en helhet - detta komplementpar är förutsättningarna för den degraderade existens människan i världen är. Ta bort den ena och den andra slocknar den med. Eftersom detta är ett sinnelagshoroskop har vi nu en färgad bild av ett redan felaktigt sinne.

Gustaf Reinfeldt bara föreställer sig att hans solära drivkrafter som verkar mot Jupiters Jungfru-typ av det goda är en "neutral väg" som vilken annan som helst. Han är offer för den sekulära människans värderelativism och ser inte att moderat ideologi är en ondskans ideologi. All ideologi som låter individer blomstra på andra individers bekostnad är ondska. Det är inte svårare än så. Alla kulturer har vetat detta innan Täby, helvetet på Jorden, kapade landet Sverige (behjälpa av anonyma bidragsgivare).

Jupiter är, precis som den faktiskt är i faderns horoskop, en rikedomsplanet av ond typ. Här uppstår nu den närmast hysteriska tolkningsproblematiken att Månen/sinnelaget FÖRESTÄLLER SIG JUPITER SOM OND, medan i själva verket sinnelaget redan diskvalificerats som en ond, skev och partisk föreställning om vari begreppet Vattumannen består! Är det någon som hänger med här?

Som jag sade, horoskopet är så "stört" men samtidigt så intressant att en exakt födelsetid behövs för "sista ordet". Sammantaget ser de här nämnda positionerna ut ungefär som vi lärt oss att det låter i faderns huvud, det är slirigt, bakslugt och hjärnan jobbar febrilt på att vända allt till något som gynnar individen själv. 

Med ett verksamt (om än inte i grunden) ont sinnelag, och en karriärist (Solen) bom ägs av en verksamt ond Storfinans (Jupiter) ser det dock ut som om Gustaf Reinfeldt kommer att få kämpa hårt för att rädda sin själ och inte gå till historien som ännu ett av Satans barn som drog Sverige ner i stupiditetens och vanföreställningarnas träsk. Den här nygrundade Nordkoreanska diktatorsätten har verkligen ingen koll alls på vad mänsklighetens stora tänkare funnit ut om människan och vad våra livet borde ägnas åt. Och det gör inte Stefan Löfven, svetsaren, heller.

Skulle Sverige kunna lägga ner all "produktivitet" (landminor och kanoner och stridsflygplan) och alltjämt bevara sin konsumtionskraft (konsumtion av dålig amerikansk underhållning)? Nej, naturligtvis inte. Men å andra sidan är "tillväxtekonomi" bara ytterligare en av alla de falska men fixa föreställningar västerlänningen lyckats snärja sig själv i. Troligen går vi under med buller och bång. Vi klarar inte längre att tänka friskt och rätt, och astrologin kanske förklarar varför: det går 99 totalt insnöade livsöden på varje individ som faktiskt frigör sig ur sin samtids mytologi. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.