Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)torsdag 30 januari 2014

Look-alike - från Elvis Presleys kropp till mygelfamiljen Reinfeldt

Apropå mediesurret om gräddfilsåkande ungmoderaten Gustaf Reinfeldt (DN). 

Är det så här Världssjälens andhämtning fungerar när den i rytmiska vågor cirkulerar och relanserar välbekanta former? Den unge politikerbroilern Gustaf Reinfeldt påminner kusligt om den unge Elvis Presley med sitt skevt frusna leende som lika gärna kan tolkas som en föraktfullt nedlåtande attityd. Fatta då att AB säger att deras foto (nedan t.h.) visar broilern medan han iakttar sin far hålla ett tal! (AB dumpar på rekordtid nyheten om Reinfeldt från sin förstasida på nätet - skadebegränsare från Moderaterna ringde väl Jan Helin och tyckte det kunde räcka med några timmars negativ exponering...)Den som studerat ansikten vet att planeten Saturnus ofta för med sig en klumpig och överdimensionerad näsa av den typ som båda dessa män har. Den är inte fullt utvecklad men det saturniska kynnet kan ändå ses hos begåvade men depressiva musikern Lloyd Cole (Saturnus = depressionens planet) - han som erkänt att han var en ytlig yuppie ända tills artistkarriären dalade och han fattade att han aldrig skulle göra den moderata slash amerikanska drömmen. 


Många drömmer den drömmen men den är just bara en lögn för att hålla nyttiga idioter på halster! De presterar så gott de kan men det är någon i skuggorna som snor dem på allt de producerar. Och denna Någon är inte staten - utan den oanständiga en procenten som också ligger bakom moderaterna men utnyttjar den sämre tänkande medelklassen!

Var är nu Världssjälens återanvändning av sina - och Platons - former i allt detta? Jo, det är bara att lägga Elvis Presleys himmel i centrum och den långt senare Gustaf Reinfeldt i en yttre krets för att förstå vad det handlar om.

Det här var ett synnerligen tacksamt "look-alike"-fall som understryker en misstanke jag haft: "själens form" Saturnus ÄR viktig, men det är så mycket lättare att prata utseendelikhet via soltecknet. Här spelar Saturnus huvudrollen om man väljer ett horoskop med Månen som ascendent.


I själva verket måste per definition "look-alike"-fenomenet vara lika komplext som astrologin i övrigt. Många skilda vägar kan utmynna i snarlika slutresultat, men när Månen har direkt kontakt med formgivaren Saturnus och Månen har mycket med människan på hennes dödliga eller personlig nivå (ja människan har en högre och evig nivå också som inte svarar på tjafs om personlig valfrihet och all borgerlig livsstilssmörja)

En kuslig tanke infinner sig nu. Tänk om den pillermissbrukande och nergångna rockstjärnan som dog 1977 återvände till Jorden 1993 som korrupta paret Reinfeldts förstfödde? (Med korruption syftar jag här på diverse väl kända tilltag som moderaterna gjort sig skyldiga till och som folket fått bekosta med sina skattemedel.) 

Jag menar, Elvis var ju så amerikanskt patriotisk att man nästan blir spyfärdig över hans brist på egen tankeförmåga, och Reinfeldtarna måste vara de mest tragiska uttrycken för den svenska svagheten för det där glorifierade landet som mördar värre än något annat land i världen. Ett land av själviska "stridshingstar". Hur passande om Elvis själ från sin himmel (eller helvete) såg ett par i avlägsna Sverige som formligen strålade av denna egendomliga vibrationen och valde att återfödas som Gustaf Reinfeldt!

Men nej, det är bara en kuslig tanke. För även om båda männen har en jupiterisk, dvs. välvillig Sol, saknar svensken fullständigt den sociala empati och kärlek som Elvis Presley någonstans ägde men aldrig lyckades uttrycka helt och hållet (hans Venus var lika formalistisk och anspänd som Sverigehoroskopets Venus-i-Stenbocken). Skillnaden mellan ungmoderaten och den legendariska sångaren syns i Solens dispositör. Hos ego-politikern befinner sig Jupiter i ett tecken som har självtjänandet som sin högsta princip.

Elvis legendstatus omvittnas av hans förnämliga Jupiter i den sociala kompetensens och älsklighetens tecken Vågen. Med Elvis livshistoria är inte rimligt att anta att han skulle backa ett steg och återkomma som en som anser att självberikande i stort mått är en värdig utmaning för Solens motoriska drivkrafter. 

Eller? Han var faktiskt tragiskt materialistisk den där Elvis. Så lågutbildad att han bara kunde köpa prylar för alla sina miljoner... Men hans godhet syntes i att han sprätte iväg lyxbilar till höger och vänster till alla människor han tyckte om. Tror fan att furstedynastin Reinfeldt skulle lägga en tjuga åt en tiggare i Stockholm.


*****

Elvis var sedesamt kristen och sjöng in julskivor - den amerikanska mönstergrabben sedan stylister fått honom att sluta upp med höftvickandet och rebellposerandet (Saturnus = formalisten, den med äkta eller kanske bara spelade åtbörder - formen säger inget om sentimentet).

Är det Satans stjärna Algol som ger upphov
till det här skeva flinet? Algol i opposition till
Skorpionen i öster kan också ses hos Carl Bildt som
behärskar samma flin och har den otympliga nästypen.
Är det verkligen en stark Saturnus som ger
den här näsryggen? Det kanske är Djävulens egen snok?
Astrologins uppvaknande har bara börjat -
så mycket att reda ut !!!


Trots den fromme och djupe (läs: svårmodige) Elvis är det svårt att missa hur materialistiskt hans horoskop är. Likt Gustaf Reinfeldts far (där födelseklockslaget är känt) hade Elvis BÅDA ekonomihusen aktiverade (2a för egen ekonomi och 11e för förmögenhet via karriär). Hur det gå vet vi från skådespelaren Nicholas Cage som hamnade i bankrutt läge pga. sin hysteriska materiella överkonsumtion. Presley med sitt överdådiga Graceland var ett dygdemönster av återhållsamhet jämfört med Cages köpgalenskap. Jag vet inte hur många slott i Europa han tvingades sälja av för att rädda situationen.

Så det kanske är Elvis själ som återkommit som Gustaf Reinfeldt när allt kommer omkring. Lika barn leka bäst och ingen ska inbilla sig att en själ går från svart till vitt på bara ett liv. Som bäst tar den väl myrsteg eftersom den har evigheten på sig att nå hem. Det kan mycket väl vara Elvis karaktärssvackor som förklarar att Gustaf Reinfeldt nu anländer till den här planeten med den föga imponerande välgöraren Jupiter i självtjänandets tecken. Jupiter har mycket större välgörenhet i sig än att bara satsa på sitt eget materiella goda!


*****

Se även: Reinfeldts gynnar sina egna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.