Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)onsdag 29 januari 2014

Lexbase-skandalen som Tio små negerpojkar

Och så var det plötsligt bara en firmaansvarig kvar i företaget Lexbase enligt Aftonbladet. Hans ringa ålder tyder på en typisk datahacker, en "it-fascist" av den mest moraliskt avtrubbade typen. En sån som tror att allt, bara för att det finns tekniska möjligheter, också ska realiseras. Föreningen av pengar och IT är hur Satan i Sverige uttrycker sig. Är det ens människor som bor i dessa ljushyade nordiska kroppar? Växande unga män som klarar elementär logik men i övrigt verkar sakna mänskliga egenskaper.

En sökning ger bara en person i Sverige i rätt ålder och med rätt namn och horoskopet självt tyder onekligen på moraliskt mörker. AB säger att den återstående Lexbase-aktören själv finns i brottsregistret. Här ockuperar Sol och Måne zodiakens skakiga inledning, just där det testet av 402 horoskop för brottsdömda (alla möjliga brottstyper) visade en "het fläck".


Eftersom Månen i Väduren ger ett sinnelagshoroskop som sammanfaller med "den naturliga zodiaken" uppstår nu det fenomenala att denne Häger har en satanisk axel som sammanfaller med den mellan andra och åttonde huset och därför påminner om att romarna under första århundradet kallade den här sektorn för Pytons axel och såg en helvetisk, underjordisk verksamhet i den.

Se även bankiren som gjorde bot för sina rikedomar för ytterligare diskussion av den onda stjärnan Algols möjliga inflytande i ovanstående Lexbase-aktörens horoskop. I bankirinlägget nämndes politikern och möjliga fifflaren Jimmie Åkessons nästan exakta konjunktion mellan Solen och korrumperaren Algol. Hos den här filuren har Solen just nått utkanterna av fixstjärnornas traditionella räckvidd, men nog är det frestande att se Djävulens korruption av den mänskliga naturen även här.

Den obehagliga frågan infinner sig här: Är det förutbestämt vilka som har Satan i sitt blod? Ja, på något sätt verkar det så. Vad som INTE är förutbestämt av födelsekartan är hur vederbörande kommer att reagera på Ondskans närvaro i livet. En bra astrologi kanske kan väga ihop flera budskap och ana vartåt det lutar, men då har man sedan länge lämnat enkla kokboksrecept för den eller den personlighetstypen.

Dessutom kan det passa att återuppliva den bortglömda etiketten "egenmäktighet" i samband med det här horoskopet. En del kartor uttrycker snarare det positiva "av egen makt/kraft", men här är det bara simpel egenmäktighet: Solen verkar i riktning mot ägande i det monetära Oxen. Solens disponent Venus förenar sig med sinnelaget i egocentriska Väduren men är för Väduren inte längre en välgörare utan en potentiell problemhärd - en verksam illgörare.

Det samma gäller även för den naturliga illgöraren Saturnus som ur Vädurens (det unga barnets egoperspektiv) blir en distinkt illgärningsman och dubbelt så eftersom den står i Vädurens negation - där Barnet (eller egot) möter sitt slut i Döden eller Skorpionens tecken! 

För sinnelaget eller fantasin har vi således en hemsk Saturnus som dessutom opponerar Solen (identiteten) och detta i två monetära hus, egen ekonomi och andras ekonomi (1a/8e). Det ser inte bättre ut än att den här himmelen faktiskt tecknar någon som just söker profitera på andra människors skamfilade identitet: Solen mot störd Saturnus - identiteter som varit i klammeri med lagens långa arm (Saturnus). 

(Missa inte distinktionen: Jupiter ÄR Lagen men Saturnus är lagens görare, ordningsmakten etc.)

En Sol skadad av en dubbelt ond Saturnus i ett lunärt fantasihoroskop kan knappast tolkas som något annat än att Jonas Häger i sin föreställning söker parasitera på andras svagheter. Rubriken till inlägget om den dödshotade juristen som snabbt drog sig ur projektet stämmer kanske ännu bättre på den här förmodade datanissen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.