Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)måndag 6 januari 2014

KaraktärsmördarenVarför är det intressant att forska i Jan Guillous bakgrund och huruvida han ljugit om saker?

- Det jag tittat på är att jämföra med verkliga händelser och hur det varit under hans karriär. Där är det klart att det finns en ganska lång rad incidenter där hans uppgifter skiljer sig en del från verkligheten, säger Paul Frigyes. (Expressen 140105, även dagen därpå).
Frigyes har försökt sig på ett karaktärsmord av honom, kommenterar den påläste Jan Guillou. Frigyes ter sig i mina ögon som ett journalistslödder som letar skit som alla besatta i den vacklande och olönsamma bransch där högern, med vilken Frigyes av Expressen-artikeln uppenbarligen identifierar sig, sagt att den som inte är lönsam kan lägga sig ner och dö. 

Jag kollar horoskopets grundtendens efter eventuella slöddertendenser.Här dyker signaturen så vanlig hos "elaka" journalister upp igen! Jag har kommenterat den flera gånger: båda de merkuriska tecknen Tvillingarna och Jungfrun är aktiva, och här har vi också illviljans Mars som kastar en störande aspekt mot redan från början hyperkritiska Jungfrun. Jan Guillous har rätt. Figyes inte bara ser elak ut, han är en karaktärsmördare också.

Förklaringen till det är nämnda överkritiska läggning i kombination med den långt mindre än nobla kombinationen av Månen i Kräftan, redan i sig en slaskkonsumsent på News of the World-nivå, och den giriga demonen Rahu (Drakhuvudet) - se också Annika "Fallskärm" Falkengren för det omättiga svarta hålet. 

Det här är faktiskt en dynghög och en asätare - en gam som söker tjäna pengar genom att skriva en bok om Jan Guillou. Kräftan - cancer - en sjukdom som åter honom och andra i en bransch som har ställt sina vinstkrav för högt och där alla nu äter alla. Exakt som Sol-Kräftan Fredrik Reinfeldt vill ha det: människan är inte längre mänsklig utan bara ett djur i en djungelsituation.

Jag har en medieverksam bekant med just Solen i Jungfrun och Månen i Kräftan (fast utan giriga demonen) - en stundtals oerhört inskränkt och elak människa. Faktum är att Månen i Kräftan är ett problem i sig eftersom den här distinkta symbolen för en vegetativ själ - en människa utan nobless eller höga ideal men dess högre vaksamhet på kroppens tusen och en behovssignaler - denna sinnelagstyp behöver en bra ledare, en bra Sol. 

Är då Solen i självtjänande Jungfrun en bra ledare för den ständigt hungrande och behövande Mån-Kräftan? Nej. Det är typiskt att ett sånt här horoskop återfinns hos en som försöker tjäna pengar på en mer framgångsrik journalist som Jan Guillou. Trots humanistiska ansatser i Luftelementet tycks krypet, rent av slusken, dominera. Horoskopet är också extremt i sin kyla. Solen kan skapa värme men här har vi bara sinnelagshoroskopet att gå efter och där är Månen i kalla vatten opposit frigida Saturnus i ännu kallare Stenbocken en direkt varning för en hypermaterialistisk och empatistörd sociopat. En som går över lik för att hitta sin inkomst. 

Månen i Kräftan kan hålla en själ nere på verkliga basala nivåer och Jungfrun är tyvärr en kallblodig vinstjägare. När en bransch tuffar till sig är det typiskt att ett sånt här horoskop först får panik och börjar söka inkomst på skämmiga sätt. Nämnde bekant började arbeta med porrfilm för att det fanns pengar där att matcha hans borgerliga konsumtionsbehov. Jag säger inget om det, men tro inte att det är ideal som driver Jord- och Vattenmänniskor när det kommer till kritan. 

Rimligen har denna Frigyes sin mäktiga Lufttriangel lika obskyrt placerad vad gäller husen som månascendenten antyder. Det här är troligen ett dygn som skulle kunna se både änglar och demoner födas, för det finns goda ansatser på himmelen med.


Av Resumés taggar ser man att Frigyes är lite av en oroshärd och det stämmer också på den Sol-Jungfru/Mån-Kräfta jag har i åtanke. Faktiskt den enda hustrumisshandlare jag, mig veterligen, varit bekant med.Tillägg 140107.

Dygnet efter denna snabbtolkning konfronterades Guillou med Frigyes i svensk morgon-tv med det resultat AB skriver om i den lilla värld (Sverige) de mutat in åt sig själva och vars läsare de ser som en viktig uppgift att hålla borta från distraherande bloggar vilka de inte längre länkar vidare till - allt i den heliga kommersialismens namn! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.