Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)onsdag 29 januari 2014

Franske Hollande svänger högerut.

Nyheterna på morgonradion om en växande opposition mot Hollande för att han inte längre representerar socialdemokratiska värderingar utan nu öser pengar över arbetsgivarna ska ses i skenet av den besynnerliga dominans av Kräftans tecken som just nu råder i västerlandet. Alla dessa högerledare som förstör världen med sin girighet och marknadsfixering är f.n. födda i cancersvulstens tecken: Reinfeldt, Cameron, Merkel. Och så "socialisten" Hollande. 

Jag har faktiskt bara väntat på att Hollande skulle bekänna färg. För det är en gång så att Solen driver på i linje med sitt värdtecken (och värdens härskande planet). Och vad står Kräftan för? Ja, knappast socialism, men väl för den blinda Naturens vettlösa kamp, var och en för sin egen överlevnad. Detta är Marknadens eget tecken, enligt den romerska poeten och astrologen Manilius.

För romarens kommentar, se inlägget Om Fredrik Reinfeldts extrema själviskhet.

Det är möjligen i pressad maktposition stjärntecknen framträder som tydligast i sina artegna stilar. Nere i folkmyllret är inte saker och ting lika tydligt utmejslade. Men det går ändå att se tendenser. Hos Reinfeldt förvärras t.ex. Vattenelementets tendens att se till sin egen (eller den egna avkommans) vederkvickelse först och främst genom att Kräftans härskare Månen befinner sig i ett "litet" hus, det inskränkta andra huset för "egen ekonomi". 

Kombinationen hos den svenske "landsfadern" ger troligen den mest själviska och ointressanta personlighetstyp som går att teckna astrologiskt. Och en sådan valde svenskarna till sin ledare för åtta år sedan. Hur kom vi att bli så blinda?

Se också: 

David Cameron - ett skandalämne (jul 2011) 

Francoise Hollande - älskad av ingen (dec 2013)

Agneta Merkel, Övervakaren Obama och Landsförrädaren (okt 2013)

Vad är rovkapitalism för ord? (nov 2013)


I ett kommande inlägg ska jag titta på varför Obama faktiskt ändå är den bästa i den skocken av politiker på världsarenan. I hans tal till nationen angrep han dagens marknad som pressat ner lönerna till den gräns att folk arbetar och ändå lever i fattigdom. Något Fredrik Reinfeldt och Anders Borg tycks sakna begåvning att uppfatta konsekvenserna av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.