Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)torsdag 9 januari 2014

Dubbelspelaren och rasisten Walt Disney

Enligt TT - lågprisnyheter skrivna av låglöneslavar är allt DN numer har råd med - höll Meryl Streep ett riktigt fränt tal på en branschträff och påminde Hollywood om att familjefilmskaparen Walt Disney var ett praktsvin, både rasist och nedlåtande mot kvinnor.

Horoskopet, som jag inte synat på år och dag visar sig vara ännu ett i en serie som diskret skymtat förbi på bloggen och som givit den här bloggaren en känsla av att Skorpionen och Jungfrun bildar ett osedvanligt kallhamrat par. Att Disney visar sig ha Månen i diskriminerande Jungfrun stämmer bara alltför väl med det här sinnelagets trend i samband med undersökningar av horoskop för främlingsfientliga.

Disney spelade falskt för inte skada lönsamheten i sin verksamhet bild: likt en substanslös pr-man som moderaten Per Schlingmann fejkade han en hyvens familjeman och undvek nogsamt att röka på foto, fast han blossade storligen. Sedan dog han i lungcancer vid 65.

Mörkläggandet är typiskt för både Solen i Skorpionen och den Jungfruascendent som moderaten Fredrik Reinfeldt i egen person lyckats dra sådan vanära (men han har ändå gjort nytta för bloggens studier i självtjänandets och vinstprincipens psykologi.) Här kombineras således en mörkläggande Merkurius i Skorpionen och det är samtidigt ascendenthärskaren!

Tredje huset har med andningsvägarna att göra (en slags "kommunikationsrör") och här tycks det inte ha hjälpt att Merkurius är en verksam välgörare när Jungfrun äger första huset. Är det Satan själv i sin attack mot Merkurius som förklarar den svarta själens behov av stimulantia som visar sig vara döden i förklädnad? 

Man kan ana en hel del rastlösthet pga. det Eld/Vatten-krig som pågår mellan Vatten-Skorpionen och dess härskare i Eld. Inte minst eftersom Eld-Skytten också innehåller repressiva Saturnus som kan tänkas vilka hämma eller begränsa de expansiva tendenserna från eldiga kombinationen Mars/Jupiter.

Just Skytten och Jungfrun verkar bidra till en negativ attityd till utlandet eller främlingar - se bara den orange-bruna blockeringen i främlingsfientliga migrationsministern och moderaten Tobias Billström.

Se även ett äldre inlägg om horoskopet för Walt Disney Company.

2 kommentarer:

 1. Det klack till när jag läste det där om Skytten/Jungfrun och negativ till utlandet/främlingar, eftersom jag själv har den kombinationen, och jag letade upp Billströms horoskop, men inte har han något i Jungfrun. Däremot i Skytten/Stenbocken, och jag vet inte om det var Stenbocken du eg menade, eller om du minns fel om Billström (trol det senare, för Disney hade ju ingen konflikt mellan Skytten/Stenbocken, vad jag kan se). Hur som helst stämmer det absolut inte på mig, men jag kanske är undantaget som bekräftar sanningen... (och dessutom jungfrun i 12:e som bekant).

  När det gäller Jungfrun/Skorpionen och kritiken mot Disneys attityd till kvinnor kommer man osökt att tänka på Zlatan, med omvänd sol/måne, som ju nyligen har blivit anklagad för just en nedlåtande inställning till kvinnor! (Syftar på uttalandet om damfotboll.)
  S

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var motsättningen mellan Eld och Jord jag hade i tankarna. Har folk med den elementkombinationen inga andra talanger brukar de ägna sig åt att försöka stänga ner friheten för andra istället i någon slags avund.

   Färgklickarna på kartan visar Disneys Eld/Jord-konflikt som i synnerhet gäller hans förmåga att emotionellt harmoniera med kvinnor och utlänningar. Venus i ras- och hackordningskonstruerande Stenbocken står inte på god fot med sin disponent Saturnus som i sin tur utkämpar ett märkligt polisarbete i Skytten för att strama till alla eruptioner som pågår där (pga Mars).

   Vidare står Jungfruns härskare i Skytten före ytterligare en Eld/Jord-konflikt. Det är bara att se hur mycket övervåld som fanns även i tidiga tecknade Disney-filmer (visserligen inte lika mycket som i Tom & Jerry).

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.