Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)tisdag 28 januari 2014

Bankiren: Jag måste göra bot för mina rikedomar


Även kvinnor är lovligt byte för Mammon

Kan någon föreställa sig bankcheferna Annika "Fallskärm" Falkengren eller Christian Wolf uppleva sin orientering mot att maximera pengar som något som kräver botgöring? Eller den superrika amerikanen vid namn Tom Perkins? Nej, kunde tro det. 

Rubrikens ord kommer från den judisk-tyske bankiren Otto Khan. I linje med sitt folks religion upplevde Kahn den rikes ansvar för den fattige. Ett kulturarv från högcivilisationerna i Främre orienten lågvattenmärken som Anders Borg och Fredrik Reinfeldt inte ens känner till.

Intressant nog har Swedbanks vd Wolf vargen som sitt efternamn, just det djur som man under medeltiden kopplade samman med smådjävulen Mammon, och som enligt Wikipedia den katolske teologen Thomas av Aquinas associerade med girighet: "Det är Mammon som i en vargs skepnad kommer upp från Helvetet för att inflammera det mänskliga hjärtat med girigheten."

Plutus var dödsrikets gud enligt vissa grekiska legender och det är från honom vi har plutokraten - han som härskar i kraft av pengar men inte nödvändigtvis pga. moral eller andra önskvärda härskarkvaliteter. Se Svenskt Näringsliv för ett veritabelt skräckkabinett av lågt slödder som kämpar för penningen utan att förstå vad de egentligen sysslar med. De är födda in i ett system de saknar intelligens och bildning att få perspektiv på. Därmed finns ingen motivation att jobba för ett annat och bättre samhälle. Jämför Bill Gates med det svenska näringslivspatrasket - vilken skillnad mellan världens rikaste man och dessa usla fattigsvenskar som tagit Fredrik Reinfeldt till hjälp för att kapa landet.

Jag har på sistone luftat tanken att det kanske inte är Satan själv som judarna och sedan araberna såg i den onda stjärnan Algol, utan "bara" smådjävulen Mammon. Wikipedia pekar på de första bibelställen där denna djävul nämns och det är symptomatiskt nog inte i judarnas bibel utan i den första kristendomens Nya testamentet. Men modern forskning visar att de första judekristna i princip kan knytas till den judiska sekt som omväxlande går under namnet De fattiga, Ljusets barn eller esséerna. 

Dödahavsrullarna påminner hur djupt deras hat var mot Satan och de tre fångstnät han använde för att få själen på avfall: rikedomar, lösaktighet och orena offer i Jerusalems tempel (det sista en klar känga mot greker och romare som gjort en travesti av livet i landet med sina främmande vanor och korruptionen av prästerskapet). I rullarna nämns ingen Mammon men väl en synonym till Djävulen - Belial, "Den Värdelöse". Redan detta, ringaktningen av världsliga rikedomar, knyter Dödahavsrullarna nära till de människor som senare i rörelsens historia författade evangelierna på grekiska och då använde det araméiska ordet för rikedomar för mammonas i Nya testamentet.

Bloggen har samlat ihop följande pusselbitar: den hellenistiska astrologin hade ett lustigt ord för horoskopets andra hus för ekonomi: "Dödsrikets port". Detta rimmar exakt med det motsvarande tecknet Oxen (dansa kring guldkalvar och glömma bort själens högre kallelse...) och härskaren Venus koppling till pengar och livets goda.

I början av Oxens tecken står den onda stjärnan Algol vars namn gavs först med araberna. Men mycket tyder på att redan Dödahavsrullarna indikerar föreställningen om att ondska kommer från "Oxens fot", vilket jag läser symboliskt, som i början av Oxens tecken. (Allt börjar med att man sätter fram en fot och tar ett första steg.) 

För detta antagande talar den röriga stjärnhimmelen där t.ex. indierna var mycket observanta på att bl.a. Oxen steg i öster med rumpan först. Oxens huvud med de utstickande hornen stiger sist.

Se här den dolske partiledaren Jimmie Åkesson med Satans stjärna på rät linje (från Jorden sett) med hans själva identitetsmarkör, Solen - båda i "Oxens fot". Visst kan man säga att den onda stjärnan tillhör Oxens fot, det första av tecknet som visar sig när det är i stigande.

(Åkessons födelsetimma är okänd men kartan har för åskådlighetens skull roterats så att Oxen just kommer stigande över den gröna landbackens östra horisont.)
Den förledda kvinnan Isabella Löwengrips avsevärda tankemöda - hon är tydligt född i den luftblå Vågens luftslottsbyggnade tecken, har Djävulens stjärna - eller är det Mammons? - att tacka för sin Midas-förbannelse, att "allt hon rör vid blir till guld".Nu kan visserligen den fallna Månen i Skorpionen teoretiskt ha hunnit förbi den mest akuta oppositionen med Algol (bara konjunktioner med fixstjärnor nämns i den klassiska litteraturen, men den här bloggen upplever distinkt att tydliga oppositioner också kan ses i ödet hos människor födda på detta vis). Runt 21.00 på kvällen har Månen nått till tillåtna antika orben på 7½ grad och Djävulen har väl här tappat sitt grepp om det lunatiska sinnelaget?

Men då kan man alltid falla tillbaka på att hela axeln mellan Oxen och Skorpionen ansågs suspekt i antiken. Romaren Manilius såg mellan Oxens andra hus och Skorpionens åttonde monstret Pyton breda ut sig och det som gäller husen kan också sägas gälla för tecknen. För vad är husen om inte de himmelska tecknen LOKALISERADE i denna världen?

Faktum är ju att Mars fyrar på från Oxen och påverkar den här monstruösa Pyton och så mycket hat som Blondinbella utstått förefaller det mig otroligt att hon INTE skulle ha Månen kvar under Algols inflytande. I vad mån hon själv är en människa som korrumperats av Mammon får var och en avgöra, men som ung ertappades hon flera gånger som en sann moderat med att bluffa på sin blogg - hon skrev om företagsprodukter som tack för att hon fick varuprover och var således en prima karaktärslös mutkolv redan som ung. 

Det är sådana saker man kan räkna med när Djävulen (eller är det Mammon?) kommer med fagra viskningar, och särskilt den fallna Månen i opposition tycks illa rustad att hantera den här oppositionen, särskilt om också omoralens Mars går till angrepp som i detta fall. Kvinnan är ju så besatt av pengar att det nästan är sjukligt.  

Och med granskningen av Jimmie Åkesson som signerade ett papper om existensen av ett kvinnoförbund inom SD för att få loss pengar fast inget sådant förbund existerade, har vi ett prima nytt exempel på Djävulen eller Mammon när den vidrör själva människans identitet. Det förefaller helt omöjligt att Åkesson kan fortsätta leda partiet (som en Sol) om anklagelserna är sanna. 

Här finns en skillnad mot Löwengrips horoskop, vars Sol inte är anfrätt av Satan. Å andra sidan arbetar Solen utifrån sin disponent Venus om än bortbränd pga. Solens överlägsna ljusstyrka - Löwengrip är i hög grad "kvinnan som skapat sin egen karriär" och Solen mörkar det faktum att också hon behöver Venus - kooperation med andra - för att komma någonstans. 

Men denna brända Venus förfogar över hela Oxens tecken där krigaren Mars ligger inställd på en låg och materialistisk nivå (jfr samma placering i Sverigehoroskopet). I någon mening knyts därför hennes mån- och solsida samman - "i själ och hjärta" är det Venus hon är ute efter - livets goda. Och det är här den sataniska axeln ger baktunghet och en tendens att falla för t.o.m. Djävulens simplaste frestelser, där pengar tycks vara Löwengrips akilleshäl.

Men Otto Kahn då, han som ansåg att en rik man måste göra bot och hjälpa de mindre bemedlade?Nog ser man källor till ångest och behovet att två sina händer och göra bot. Girighetens demon Drakhuvudet står i vinstmaximerande sinnelags-Jungfrun. Men å andra sidan har vi det sociala utstötningsyndromet akut aktiverat genom en utvidgad, ömsesidig reception mellan Saturnus i Vatten, Merkurius i Luft och Mars i Luft. Det judiska folket påminde sig alltid att de själv varit fångar i Egypten (sinnebild för materialismen) och att det därför ankom dem att bistå den fattige och trälbundne. 

Jag, en en blek goy (hedning) fick själv uppleva detta i tjugoårsåldern då jag råkade nämna för den judiske fadern till en kvinnlig bekant att jag studerade judendom. Hans glädje visste inga gränser och han skulle genast bekosta om inte hela mitt universitetsstudium så åtminstone kurslitteraturen! Föga visste jag att det mer eller mindre var ett judiskt påbud jag råkat trigga.

Det kan vara väl att påminna sig att inte alla "sociala utstötningssyndrom (Vattumannens samhälle konfigurerad med utstötta Skorpionen) skapar galna sociopater av Usama bin Ladins typ. Vill det sig väl kan det också bli människor med stor medkänsla om de utstötta, som hos den store filantropen Otto Kahn.

Utan exakt födelseklockslag kan det bara bli spekulation, men med Månen - hur uppblåst och självtjänande denna Jungfru än verkar vara genom Drakhuvudet - så hade bankmannen faktiskt Saturnus (ackumulatören) på sin sida som "verksam välgörare". Kanske gjorde det denna Saturnus ovanligt moralisk och principfast och väl skickad att stå emot den lömske Satans ouvertyrer från andra sidan zodiaken? 

I fallet med Svenskt Näringslivs horoskop har vi också en Saturnus i Skorpionen opposit Satans huvud. Men här är födelsetiden känd och Lejonet (Arbetsgivaren) i första huset förvandlar nu auktoritativa Saturnus till en verksam illgärningsman. Skriv under att den ond Saturnus känner släktskapen med Satan själv! I det här horoskopet är "Mammon" en alldeles för mjuk benämning. Det är Ondskan själv som verkar genom det svenska näringslivet. 

Den som inte sett detta via korruptions- och mutskandalerna som står som spön i backen bör vakna upp. Landets hyckleri är monumentalt. Svetsaren Löfven kommer att fortsätta driva Sveriges dubbelspel vidare om allt går som näringslivet tänkt sig nu när de kramat ur det som gick att få ut av "stridshingsten".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.