Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 2 december 2013

Timbuktu, Sveriges rättmätiga statsminister

I linje med marknadsdjävulens påbud, "Fungerar det för bra så kunderna inte köper nytt, introducera något fel så att de tvingas uppgradera", har Google förstört säkert tusentals bilder på den här bloggen genom att bygga en ny och defekt bildkonverterare.

Kartorna jag laddade upp under de första åren var alla i GIF-formatet, föredömligt snålt. Men sedan Google byggde en ny miniatyrskapare för bilder som behövde minskas ner uppstår förvrängda bilder av GIF-original. Jag gick över till PNG-formatet.

Men skulle man bara reparera en av alla de bilder Google kraschat, skulle det nog vara kartan för Timbuktus födelse. En man med skärpa nog att visa exakt hur illa det är ställt med Sverige. Rötäggen visar sig direkt och den moderata talmannen vägrar nu delta när artisten får en utmärkelse för sina bidrag till nationens uppvaknande till medvetenhet (SvD).

Typiskt nog har Timbuktus himmel allt det där man skulle önska sig av en bra statsminister men som saknas hos Fredrik Reinfeldt! Timbuktu visar sig ligga mer i linje med det svenska folket eftersom han är en eldsjäl som motiveras från välviljans Jupiter i Svenska nationalhoroskopets eget Soltecken Vattumannen. Eftersom Timbuktu föddes så snart före nuvarande nationalhoroskop är det samma Jupiter i Vattumannen i båda kartorna. 

Där Reinfeldts horoskop tydligast knyter till den sämsta sidan i svenskheten (en satanisk Mars i Oxen som bas för en subjektiv och korttänkt jakt på pengar och prylar - ett ohyggligt olyckligt drag i den svenska nationalpsykologin), där verkar Timbuktu på den bästa sidan i nationalhoroskopet. Solen/Jupiter står i det lyckosamma och individualistiska femte huset om man accepterar den här bloggens Vågascendent (jämlikhet) för svenskarna. 

Timbuktu är ett barn av just den anda som via den universalistiska Jupiter och dess positiva tecken, "frihetsmegafonen" Skytten, söker sprida minnet om det humana samhälle vi hade innan högerns och mediernas lögnspridningsapparat gjorde social demokrati till något smutsigt. Frågan är bara om dagens högervridna socialdemokrati längre står för något av det som rörde sig i t.ex. Olof Palmes huvud då Timbuktu föddes.

Därför att Timbuktu t.o.m. har ett bättre horoskop än Sveriges nationaldito (förstå implikationen av en nymåne i Skytten baserad på denna fina Jupiter!) så upprepar jag uppmaningen:

"Timbuktu till vår statsminister"! 





Det första inlägget om Timbuktu har raderats eftersom det hade en fyra dagar för tidig födelseangivelse.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tänker inte ta upp den kastade handsken här ovan, utan vill påpeka att Timbuktu faktiskt är född 11/1 1975. (Upptäckte det när jag skulle googla efter den kontroversiella texten.) Det gör honom till dubbelskytt.

Jag såg att SvD faktiskt har länkningsmöjlighet i den här artikeln om saken: http://www.svd.se/kultur/hot-mot-sd-och-akesson-i-ny-lat_8771444.svd Och jag noterade att av 10 bloggar är 9 negativa. Så nog finns det en hel del bloggar som tillhör "det andra lägret" också... apropå det du brukar skriva om att tidningarna vill utestänga vänsterbloggar...
S

Seaward sa...

Hm. Från sjunde till elfte - troligen inte ett stavfel. Ibland ligger fel uppgifter och dräller på nätet. Men jag skulle ha dubbelkollat innan jag repriserade.

Nymåne i Skytten kan vara väldigt olika saker eftersom så mycket hänger på hur Jupiter beter sig. Basshunter som friades för att ha ofredat en supporter i England är en nymåne jag kommer på rent spontant...

Får nog bli ett nytt inlägg om Timbuktu tids nog. Det är ju intressant att nymånen i Skytten söker "Vattumannens universalisering" om du är med på symboliken. Alltså i grunden alltjämt en som vill frigöra det goda mänskliga ur nationalhoroskopet (i Vattumannens tecken).