Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 4 december 2013

Sverigehoroskopet & den fallande statsministern


Kan konst brutalisera betraktaren?
Ja, om de styrande under en följd av år
saknat förmåga att fostra folket till godhet.

Jag tror inte bloggen tidigare har kommenterat sammanträffandet att den vanstyrande svenska statsministern Sverige lider av faktiskt har Månen/psyket mindre än en halv grad från nationalhoroskopets ascendent!




Ska man vara petig befinner sig Reinfeldts Måne i 19:56 Vågen i hans primitiva andra hus för "min plånbok". (Här låter vi Sverigehoroskopet i inre cirkeln sammanfalla med husen och statsministerns onda snålhet i sitt första ego-hus verkar således genom Sveriges onda daimon i tolfte huset!)

När den mannen fick makten flyttade han över sitt sinnelags vidunderligt löjeväckande och inskränkta frågeställning - pang på rödbetan! - bara 25 bågminuter från nationalhoroskopets ascendent. 

Jag tror t.o.m. en "avpolitiserad" borgare som bara lever för att konsumera för sin egen del börjat förstå vilken katastrof den här regeringen varit för landet. De är faktiskt helt regeringsodugliga med sitt (Reinfeldts) besatta malande om skattesänkning och inget annat alls. 

Nu har vi t.ex. en generation femtonåringar som kommer att få kämpa häcken av sig i tio år för att komma upp i samma färdigheter alla hade under socialdemokratins era (DN).

*****

Den här upptäckten får till följd att bloggens förslag om nationalhoroskopets ascendent stärks ytterligare. Reinfeldts sjukliga primitivism nådde nationen med total precision. Bull's eye!

Och glöm inte att hans plånboksfixerade Måne också är disponenten för hans primitiva jakt på materiell trygghet: Månen förfogar över hans Sol-Kräfta i elfte idealhuset. Det går inte att tala om ideal här, för en plånboksfixerad Sol i elfte huset i Vatten är inte så mycket redbara tankar som en vettvillings fixering. Det är därför ingen kan samarbeta med Reinfeldt, allt måste vara på den här förvuxna gnällungens villkor. 

Likväl stämmer Månen mitt i prick på Sveriges rollspel (ascendent) att Reinfeldt för en gångs skull talar sanning när han defensivt försvarar sin brist på politik med att hans ledarstil är "inlyssnande". Månen är den som lyssnar efter positiva signaler från Solen. 

Problemet med statsministerns horoskop är nu att Solen i Kräftan går och gömmer sig och söker krypa bakom ridåerna i alla frågor. Ingan skandaler får vidröra hygienascendenten Jungfrun, allra minst sådant som inbegriper en färgad prostituerad! Detta är en man vars säkerhetsparanoia är så stor att han kastat sig i armarna på världens starke man Obama. Fånigt nog också en Kräfta som egentligen bara söker trygghet och bekräftelse för sin klan (USA:s färgade)!

Världen styrs med andra ord av dårar och Sveriges Vågascendent har drabbats hårt av Reinfeldts medfödda psykiska (lunära) begränsning till en torftig räknenissementalitet.

Vad bloggen har påpekat tidigare, är att Saturnus transit i tiden perfekt matchar all den skit som nu kommer upp till ytan. Gamla och klena varelser - eller nationer - kan mycket väl dö när den kylslagna Saturnus passerar deras ascendent. Just nu har vi Saturnus Vågens 24 grad men backar man den några grader till området 20-21 hamnar vi i slutet av oktober/början av november.

Vad var det då? FRA/NSA och Reinfeldt som teg som en mus om USA:s sjukliga storebrorkomplex! Hur kunde han annat som redan låg i Obamas knä?

Den 27 oktober raljerade bloggen: Reinfeldts Rosenbad, sambandscentral för NSA?

Betänker man att Saturnus står för den nakna sanningen och att den just tryckte på Reinfeldts privata Måne och på Sverige roll (ascendenten) var det troligen ett inspirerat inlägg, även om jag inte tänkte på Saturnus position i skyn just då.

[Tillägg 131205. Tänka sig. Redan morgonen efter den här texten har Sveriges Radio ett föga förvånande scoop: Sverige ränner USA:s ärenden som storskalig spionråtta enligt nya dokument från Edward Snowden.

Den slumpen kan man nog tillskriva det faktum att bloggaren och Snowden har snarlika horoskop med Ljusen i Lufttecken. Båda fenomenvarelserna flyter med andra ord runt i samma "luftdimension" och i den finns inget privat. Tankar delas och på Jorden visar det som som lustiga synkroniseringar.

Ur det perspektivet kan man ju undra varför Snowden invände sig så hårt mot USA:s perversa misstro mot alla andra folk, men förklaringen ligger förstås i att han har sekretessens och den trygga avskildhetens Kräfta som en annan av sina drivande "mekanismer".]
 
*****

Ren spekulation: PISA-mätningarna gjordes under 2012 och de testade femtonåringarna bör då ha varit födda cirka 1997, under de skamliga åren när socialdemokrater hoppade strömhopp över till en ny och självberikande ideologi under marknadsliberalismens fördärvande inflytande.

Den 1 jan 1997 har Saturnus en svag placering i Fiskarna och står på rak linje med halshuggandets Draksvans. Disponenten Jupiter i kalla och saturniska Stenbocken ger oss ett kylslaget och negativt år som kännetecknas av just krympande potential! Vissa länder svarar mer negativt på en sådan indikation. Sverigehoroskopet har sin ascendenthärskare Venus i Stenbocken.

De tyngsta planeterna, Saturnus och Jupiter, sägs påverka horoskopet under transit - även hus som de inte är direkt involverade i. I det här fallet är det Sveriges fjärde hus i Stenbocken som påverkas negativt av att en negativ Saturnus - en förkrympt räckvidd. Eftersom fjärde huset står för känslodjup (empati) är det helt klart ett empatistört år för Sveriges del. (Någon som vet om landet beslogs med någon riktigt hjärtlös skandal detta år?)

Ett annat sätt att uttrycka saken är att en nedkyld Jupiter i Stenbocken inte bara blir mindre i sitt omfång (och Stenbockens förmåga till organisatoriska upplägg stelnar), den tecknar också ett år i den morbida ytlighetens tecken. Stenbockar kan födas helt korkade och förslavade under tingens yttre sken. Så Sveriges Venus-Stenbock i fjärde huset är definitivt en sårbar position för den här transiten. Och, det måste, understrykas, Jupiter passerar Stenbocken under en tid när den "avsnörande" Draksvansen tycks skada Jupiters disponent Saturnus.

Inga kommentarer: