Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 17 december 2013

Stockholmsmoderaternas vanstyre - igen




Moderater hatar den sociala dimensionen och i det framväxande skrytsjukhuset i Stockholm ska erbjudas individuella rum - för dem som har pengar att betala för sig. 

Stockholms vanvettiga finansborgarråd hävdar dessutom att mycket glas i konstruktionen kommer att generera fler Nobelpris i medicin för Sverige! (DN)

Kan någon främmande militärmakt gå in i Mälardalen och göra slut på det här eländet??!!

Som en snabb läsarkommentar i DN påpekar var det finansborgarrådet som sålde ut ett annat sjukhus till några moderata läkare i kompiskretsen. Men jag undrar om det inte var landstingsborgarrådet Filippa Reinfeldt som var ytterst ansvarig för den korruptionsskandalen?

Finns någon minsta gemensamma nämnare för dessa två omdömeslösa moderater?

På temat Privat (enskilda rum i skrytsjukhuset) är det förstås det fjärde huset som ska studeras. Torbjörn Rosdahl har de förmögna människornas planet Jupiter i det privata fjärde och dessutom i det mest materialistiska av elementen: Jordelementet.




Dessutom disponeras den här privata förmögenheten av en chefs- eller ledarskapsposition i formen av Saturnus i Lejonet. Tyvärr är Lejonet/Solen fientligt inställd till den avgränsande Saturnus. Saturnus disponent Solen befinner sig i sin tur i sjukdomens tecken Fiskarna och i olyckans sjätte hus. 

Tillsammans ser vi att skrytsjukhusfiaskot och Stockholms allmänna sjukvårdskollaps under de rika och själviska moderaterna är hela den här mannens tragedi. Hans 11e idealhus, 6e olyckshus och fjärdehusbaserade vilja till privat rikedom och komfort för de rika är ju exakt vad hela det helvete handlar om som han dragit in Stockholm i. 

Det kan krävas ett flexibelt sinne eller ett hyperprecist intellekt för att kunna samläsa de här lösliga budskapen och se GESTALTEN som är misären Rosdahl, mannen som tyckte Stockholms mindre välbemedlade invånare kunde betala stadens svindyra SL-resor genom att äta mindre chips! (Sedan den fadäsen har internationella undersökningar visat att Stockholm faktiskt är i klorna på giriga monster - staden är näst dyrast i världen ifråga om kollektiva resor! Bara Helsingfors har kollapsat än värre.)

Filippa "verklighetsfrånvänd" Reinfeldt är inte bättre, hon.




Den här grådaskiga kartan söker fästa uppmärksamheten på att också den kvinnliga moderaten har problem med teman som privatism, komfort och finanser.

Månen i Lejonet älskar lyx och prakt som anstår en furste och disponenten Solen i finanstecknet Oxen ockuperar i hennes (lunära) fantasi maktens tionde hus. Man måste säga att detta lejonpsyke har lyckas drömma sig fram till sagda solära maktposition!

Men nu börjar problemen. För som en ledande Sol-härskare, som en förmodat ren intelligens (kungar av Guds nåde förväntades stå helt öppna för Gud, den ultimata Intelligensen) disponeras hela hennes karriärväg av den onda demonen i en människa. Judarna kallade den onda tendensen Yetzer ha-Ra och det är det tolfte och "omedvetna" huset som indikerar saker som bringar människan förlust. Det är i vissa fall en självdestruktiv sektor. 

I varje steg Filippa tar som ledare (Sol) i maktposition (10e) är det i själva verket den onda daimonen som styr henne eftersom Venus hålls fången här och det är hennes ego-Lejon som ÄR den onda daimonen! (Tolftehusets ägare befinner sig i första huset.)

Och se, det finns mer att säga: den onda daimonen har dessutom kopplingar till Storfinansens eller "lätta pengars" Jupiter. Ingen människa kan påstå att det här är bra placeringar, och för en makthavare kan det vara rent katastrofala indikationer om omdömeslöshet. Månhoroskopet avslöjar att Filippa, precis som sin ex-make själv är en kanal för dåliga handlingar! (Fredrik har en verksamt ond Mars i egohuset och egohusets härskare är dold i den onda daimonens tolfte!)

Som om inte det räckte har hon också den sataniska axeln mellan "min ekonomi" (2a huset) och partnerns pengar (8e huset). För Lejonet i första huset är Saturnus i åttonde ett mycket dåligt budskap - för hennes väljares (partners) pengar! Saturnus är Döden och åttonde huset är ett korruptionens hus. Saturnus i kalla näriga Vatten vittnar om att ingen borde dingla en miljon framför Filippas näsa - hon bränner dem i ett nafs, denna ytliga och lyxsökande lejonkvinna.

Problemet är att till Stockholm flyttar folk in som har ungefär så här skrala horoskop och det är därför landets huvudstad är en jäsande dypöl av missförhållanden och korruption. En invasion från yttre makt är nödvändig för svenskarna klarar inte längre att styra sitt eget land. Och då talar jag inte om NSA:s och USA:s smygövertagande av informationen om och i Sverige med omnejd under veka, VEKA män som dem i regeringen Reinfeldt.

Inga kommentarer: