Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)onsdag 11 december 2013

Researchgruppen & sensationalism

Den ideellt arbetande Researchgruppens årslånga arbete med att ge det svenska näthatet begripliga ansikten (DN), skulle nästan kunna ses som en konkretisering på en lägre och mer handgriplig nivå till den växande mängd främlingsfientliga horoskop den här bloggen har redovisat under 2-3 år och som sakta har växt till ett case som inte minst hjälpt att klarlägga de osynliga principer i tillvaron som den gamla zodiaken söker synliggöra via sina tecken och de därtill knutna myterna och föreställningarna. 

Gruppens språkrör talar precis som den här bloggen om att det handlar om ett utforskande arbete och att individerna i sig egentligen inte är det intressanta. Man har samlat på sig flera tusen namn för att, precis som den här bloggen, kunna göra statistik. Researchgruppen är dock mer intresserad av hatets sociologiska profil, inte dess hemvist i "himmelen"!

Jag känner att det måste vara en besläktad själ som uttalar sig i DN, och tittar på horoskopet hans.
Nja, det var bara efternamnet Wåg som påminde om bloggarens Sol i Wågens tecken och den troliga Månen i Tvillingarna som ger en obotligt kuriöst sinnelag (dygnet öppnar med Månen i Oxen men övergår så snart i nästa tecken att den här månplaceringen kan sägas bekräfta bloggarens känsla).

Annars är den här kartan ruskigt intressant på sina egna villkor. För titta på den ömsesidiga receptionen mellan mörkläggaren och anonymitetsälskaren Skorpionens härskare och den fria och klarlagda Skytthärskaren Jupiter. När de korskopplas på det här sättet får vi ju en praktfull illustration av hemlighetsmakeri och "komma ut i ljuset". Hela Wågs idé med att demaskera giftspridaren (Skorpiongiftet = hat).

Går det att få till ett mer "sensationalistiskt" horoskop än detta, där Eld och Vatten drabbar samman så det fräser om det? Utöver det sökande sinnelaget i Tvillingarna handlar resten av horoskopet om Eld/Vatten-kriget. Soltecknet är Fiskarna och dess härskare Jupiter leder genast till sagda reception.

(De här korta styckena ersätter en längre text som tyvärr utgick från fel födelsedata.)

11 kommentarer:

 1. Nu har jag gjort lite nätresearch själv, och det är fel Mathias Wåg. Se http://sv.metapedia.org/wiki/Mathias_W%C3%A5g Han är alltså född 1/4 1971. Jag blev misstänksam när jag såg bilden i DN för jag tyckte han såg väl gammal ut för att vara bara 21 år. Dessutom står det att han har en lång bakgrund som antirasistisk aktivist. Och det är alltså en av grundarna till den extrema AFA. Och extrem kan man verkligen kalla honom. Hittade ett yttrande av honom, som replik från en som menar att man måste ta avstånd från våld om man är antirasist: "Stater är våld. Lagar är våld. Reva är våld. Egendom är våld. Gränser är våld. Politik är ingen moralisk fråga." Roade mig med att kolla horoskopet på den person han svarade (Torbjörn Jerlerup, 16/5 -70) Som man kunde tro en mer jordnära person, oxen och jungfrun mest.
  S

  SvaraRadera
 2. Tack för din rättelse! Jag lägger in ny karta. Lustigt nog är det sensationalismen eller Eld/Vatten-kriget som är nyckeln även i det här horoskopet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mars/Jupiter är disponenter även till solen, merkurius och saturnus. Och mars attackerar både solen och månen. Nog är det här en "marsmänniska". Det paradoxala med extremism och fanatism är att när den blir tillräckligt stark börjar individerna likna dem de avskyr. De tror de befinner sig i ena änden av en linje
   och motståndarna i den andra änden, men allt går i cirkel... så till slut möts de båda ändarna.
   Men kanske Wåg har lugnat ner sig något med åren (så som det brukar vara), för det här med Researchgruppen och avslöjande av systematiska näthatare verkar vara vettigare än AFA tycker jag.
   S

   Radera
 3. PS: Hörde just en intervju med Wåg i P1:s Medierna, där han bekräftar precis det jag skriver ovan, att han inte är aktiv i AFA längre, och att han tycker att journalistik är ett bättre medel än våld i kampen mot rasism. Ja vi blir alla äldre och visare...:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då har han mognat tidigare än mig, för den släktskap jag tyckte mig uppleva men som inte mötte någon bekräftelse i det felaktiga horoskopet, är betydligt tydligare när det visar sig att vi båda har Månen i Tvillingarna och en intrikat koppling mellan sjätte och sjunde, Skorpion och Skytt.

   Det är bara åldern som hindrar mig från att gå ut på gator och torg som aktivist. Den värld kiddsen föds till nu är skrämmande jämfört med det relativt lyckliga 60- och 70-talet. Rovkapitalismen av idag börjar visa det bibliska Vilddjurets alla tecken. Och då är det tid för strid på alla nivåer.

   Uppenbarelseboken sade att skiljelinjer skulle dras t.o.m. i den äktenskapliga sängen - en ska lämnas kvar och den andra "ryckas hän". Senare tiders religionsforskning har trott att de kristna väntade på att ”tas upp till himmelen”, men historiker har levt under kyrkans val av världen, av Rom, så länge att de inte kunnat se den politiska dimensionen i Uppenbarelseboken - den här kodade budskap till de kristna under en ovanligt ond romersk kejsare.

   Visserligen hängdes Jesus upp och hans bror Jakob stenades (om jag minns rätt) i samband med att han i Robert Eisenmans historiska rekonstruktion utlöste det Judiska kriget i ett uppviglande tal till massorna i Jerusalem (Han ska komma på himmelens skyar – kodorder för att Messias/ledaren var i antågande och kriget mot Rom kunde börja). Men att två ledare dött martyrdöden fick inte tyst på rörelsen. Rom var bekymrat. Bar Kochba-upprorets koppling till Uppenbarelsboken har jag inget läst om, men det är exempel på samma tradition av judisk rättfärdighet och vägran att acceptera förtryckande eller ovärdiga ledare och ideologier. (Bar Kochba = Stjärnans son, esséernas astrologi lever och har hälsan även in i det andra århundradet.)

   Radera
  2. Nej, du verkar ju ha gått motsatt väg istället, total värnpliktsvägrare i ungdomen, och numera...
   Håller du verkligen med om Wågs definition på våld i citatet ovan? Och det har han skrivit så sent som i år kan man se, så jag undrar om inte det han sa i radio bara var taktik, mht att reportaget i Medierna var halvkritiskt till "uthängandet".
   Citatet i fråga skulle säkert Baader-Meinhofligan ha instämt i också, på sin tid. Och tycker du det kom ut något gott av deras verksamhet?
   Om Eisenmans rekonstruktion är riktig så kan man väl knappast säga att något gott kom ut av Jakobs uppviglande tal heller. Jerusalems förstörelse och judarna förskingrade och förföljda i alla tider sen dess.
   Att det förekom upprorsförsök (på flera håll i riket) mot de ruskiga romarna kan man förstå, men jag tror knappast det var ett världsligt uppror som Jesu lära gick ut på. Många trodde nog det när han framträdde, och blev sedermera djupt besvikna, och vände sitt hat mot honom. Judas t ex, och den upprörda folkmassan inför Pontius Pilatus.

   Radera
  3. Jag läste inte om Wågs förmenta radikalitet i yngre år och vet inte vad han sade. Men jag kunde dra slutsatsen att han, likt skådespelaren Russell Brand manade till väpnad kamp. Det är symptomatiskt att Brands uppmaning till revolution i England inte gillades av ekonomijournalisten Katrine Kielos och många andra som dyrkar materien. Särskilt Kielos Måne i Oxen gör det begripligt att det är kapitalförstörelsen i samband med gatuupplopp som en materialist vänder sig mot.

   Den begränsningen i tanken har inte de övriga tre elementen, i synnerhet inte Eld och Luft som redan ser den nya värld som reser sig ur askan från den gamla. Man kan argumentera för att Jesus aldrig hade blivit den kraft i världen som han blivit med mindre än att hans bror eggade till väpnad revolt mot förtryckaren Rom. Men hur den "gudomliga planen" ser ut vill jag inte göra anspråk på att förstå! :-) I judendomens Dödahavsrullar konstateras bara att Ljusets och Mörkrets ande har sparrats mot varandra intill evärdlig tid av Gud själv. Gud har således en svart och destruktiv sida, om man så vill...

   Radera
  4. Jag vet inte heller vad Wåg sa i yngre år, som jag skrev är hans definition av vad som är våld från i år (26/3). Jag kan inte tala för Kielos utan bara för mig själv, och när det gäller min egen inställning till våld är det människoförstörelsen jag vänder mig mot, inte kapitaldito. Och så på att det är en hydra. http://www.poeter.se/Las+Text?textId=612318 (kolla in bilden också)

   Radera
  5. Krigets hydra är den här bloggens Hydra i överförd bemärkelse eftersom ju Vattenelementet tränger in sin korrumperande natur i allt materiellt och snarast representerar djungelns (den lägre Naturens) lag eller "allas krig mot alla för att själv överleva" (den borgerliga mytologin). Krig för sin egen närighets skull är dock något helt annat än aggressionskrig, och i det här sammanhanget, idealistiskt motiverad aktivism. Det gäller att ha ormens alla arter klara för sig! (Skulle skriva en smiley här men grundfrågan är lite för allvarlig.)

   Radera
  6. Alltså, det farliga med extremism och fanatism, och i förlängningen våld, är att du blir som den/det du hatar. Ändarna möts, som sagt. Eller som du själv formulerar det, vattenelementet tränger in sin korrumperande natur i allt materiellt. Det är möjligt att det finns en högre form av våld, men den är nog väldigt sällsynt på Jorden...
   S

   Radera
  7. Ämnet var ju på tapeten idag, så jag hastade ihop ett inlägg om det antirasistiska demonstrationståget som angreps av mordlystna nazister. På den kartan figurerar aggressorn Mars som en rättfärdig demonstrant. Ett horoskop som sanktionerar heligt krig, även om demonstranterna valde ett "fredligt" uttryck och det var de utpekade som bekräftade sin natur.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.