Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 16 december 2013

Reinfeldts inre demoner gör livet till ett helvete för andra

Bortsett från att PISA-rapporten spökar i debattinlägget i AB från Arbetarrörelsens  tankesmedja där uttrycket "working poor" förklaras betyda "arbetande fattigdom", är texten angelägen. 

För dessa "arbetande (och likväl) fattiga" som uttrycket syftar på (substantivet "fattigdom" är "poverty"), är precis den nya underklass regeringen Reinfeldt medvetet söker driva fram genom att skapa sprickor (och t.o.m. avgrunder - människor har tagit livet av sig pga. den förda högerpolitiken).

Samma kriminella försåt kan ses i i lönestegen - genom att öka lönespridningen och stoppa in nya pinnar i stegen tvingas de arbetande hamstrarna springa allt snabbare med myrsteg sedan stegen blivit ett ekorrhjul. De arbetande får ränna benen av sig och ändå inte nå fram till den privilegierade sits varifrån Reinfeldt och hans demoner sitter och dikterar villkoren.

Marknadsdjungelns lag som högern infört är värre än luthersk, det går helt enkelt inte att arbeta tillräckligt mycket i Reinfeldts svarta och sadistiska sinne! 

Och sinnelaget hos hans kollegor Borg och numera avpolletterade Littorin ("arbetslinjens" arkitekt) ska vi inte tala om! Här är männen som gav Satan, den lede, ett ansikte i svensk politik.

Reinfeldt är den enda i den här demoniska trion med känd födelsetid, och därför är det försumligt att inte låta de tolv husen dominera en tolkning:


Klicka på bilden för läsbarhet.
Granska de grå pilarna som visar hur Disponenterna
vakar över sina underlydande och
notera sambanden mellan horoskophusen.

Reinfeldts egen person avslöjar via ascendenthärskaren Merkurius att han befinner sig i "den onda demonens" våld. Det här psykiska problemet är i det här fallet också ett andligt problem som involverar Reinfeldts djupaste identitet eftersom den onda demonen representeras av identitetsmarkören Solen.

Solens position i Kräftans tecken avslöjar att ondskan ligger på Vattenelementets nivå, en blind vegetativ själs instinkt att vilja överleva för egen del - artens eller den lägre Naturens seghet! Reinfeldt är som ett ogräs och han skyr inga medel för att klänga sig fast vid makten sedan han uppnått den. För i Rosenbad, där han kan sätta sin egen lön, lönar sig jobbet för honom!

Att den onda demonen dessutom verkar som ett elftehusets ideal gör tragiken ännu djupare! Mannen predikar ren ondska som om det vore någon eftersträvansvärt.

Solen är "verksamt neutral" då självtjänandets och vinstorienteringens Jungfru stiger i öster. Man kan tänka sig det indiska resonemanget så här: Solen är i sig en negativ planet, människan slavar i sitt anletes svett under den "grymma solen" (just så beskrivs solen som naturligt fenomen - den är "cruel" eller grym och torkar ut livets safter). Men eftersom den onda demonens hus i sig är en negativ plats kvittas två onda influenser och den astrologiska Solen får ett ljummet "neutral".

Men det här är inte hela historien! För Reinfeldts hyllningar av den strävsamma och näriga människan som bör älska när han pytsar ut miljarder i belöning till restauranger (återigen den vegetativa näringssjälen som en patetisk ersättning för verkliga ideal) - matställen som bara samhällets vinnare har råd att besöka, den Solen ägs och fjärrkontrolleras av en illasinnad Måne !!!

Enligt det indiska schemat för planters verksamma natur kan en Jungfruascendent inte vara vaksam nog över sitt sinne och vad som däri rör sig. Här finns i Jungfruns blotta vilja att själv tjäna på sin aktivitet en klar tendens att falla in med det onda och oetiska. Den ohederliga handelsmannen är det klassiska uttrycket eftersom merkantila Merkurius är Jungfruns härskare.

I Reinfeldts fall blir det så tydligt det kan bli: det onda sinnet befinner sig i det andra huset för "min plånbok" - en attityd till eget ägande som överskuggar vad antikens astrologer tänkte om den här sektorn: att börja identifiera sig med pengar och ägande är att träda in genom helvetets port!

Och gissa vad? Reinfeldts onda och äganderättsfixerade sinnelag i helvetet ÄGS i sin tur av Venus som själv hamnat under den onda demonens inflytande! Det går runt, runt, och då har vi inte ens rekapitulerat äldre inlägg om Reinfeldts onda Mars i ego-huset och onda Storfinans-Jupiter!

Mer behöver inte sägas. Den mannen borde skjuta sig själv eller lämna politiken och därigenom hjälpa Sverige att bli en lite bättre plats att leva på.

Från en språklig synvinkel kommenterar en skribent i SvD Reinfeldts horribelt obegåvade uttryck "etniska svenskar". 

Jag noterar en timma senare hur tidningen raskt efter ett mindre smickrande blogginlägg anlänt (detta!) maskerat bloggsfären från läsarna genom rama in artikeln i en bloggosfärfri ram. Lägg ner bloggosfärkopplingen helt, SvD. Det här mötet mellan två tekniska system i konflikt är bara patetiskt. 

*****

För hans medskyldiga vapendragare Borg och Littorin får man nöja sig med ett horoskop baserat på Månen. Men i gengäld har båda den onda Satan aktiverad! För Borg möjligen en avklingad influens, så att Mån-Oxens naturliga tendens att identifiera sig med dem som har pengar och äger, röjer ett sinnelag på samma primitiva nivå som svenska folket i stort (se nationalhoroskopet).

Littorin däremot, också han tungt under pengafixeringens Oxe, är en formidabel djävul fast hans lätt kreatursanstrukna ansikte naturligtvis döljer den inre primitiviteten. 

För dessa båda herrar vill jag hänvisa till åtskilliga äldre inlägg.

Inga kommentarer: