Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 11 december 2013

Peter Higgs onda herre, rasism och (dubbel)spel för gallerierna


Följer inte svensk politik (eller politik överhuvud) i någon större detalj. Men igår blev jag varse en sverigedemokrat som sedan medierna sedan Åkesson tårtades för bara några veckor sedan börjat tilltalas som "stabschef" istället för tidigare "pressekreterare". 

Det är Linus Bylund som ryckte ut med det sämsta falskspel jag sett och bedyrade att SD inte har något att göra med de rasister som identifierats på hatsajten Avpixlat. Den militaristiska termen "stabschef" i kombination med Linus Bylunds frilla får mig att undra hur okunniga eller efterfallna, eller rent av sverigedemokratiska,  journalister i ledande positioner är. 

Mannen har ju en hårklippning som signalerar nazistiska värderingar. Sant att snaggade sidor kan knytas till det militära i allmänhet, men Bylund pratar utseende (han tycks uppfatta sig själv som snygg) och det är bara i nazismen man hittar kombinationen av ett vekt (homo) estetiserande av den egna manligheten.

Lite googlande visar strax att han har en tankestil och språkbruk helt värdig en maskerad nasse som fått vittring på stora världen, precis som övriga toppar i det unkna och på toppnivå genomförljugna partiet. På gräsrotsnivå är det bara ett sorgligt vittnesbörd som bekräftar PISA-rapporten: svensken är det internationella samfundets byfåne, och en bättre illustration än Bylund med sin nazifrilla får man leta länge efter.




Åsikter från en i nazi-arisk bemärkelse distinkt undermänniska, om "B-människor", "socialister" och "förståndshandikappade". (Annan blogg har kommenterat detta.) 

Den här bloggen använder retoriskt liknande tillmälen om moderaterna och den kriminellt omedvetna borgaren men det är utifrån en föreställning om den goda och  insiktsfulla människan. Linus Bylunds verkliga jag är det motsatta: en som ser ett mindre värde i vissa, hur mycket han än förnekar det inför journalister.

Åkessons korrekta frisyr hos Förebilden och så
nazifrillorna med rakade sidor hos hundarna
 
Klassisk inbilsk "övermänniska"

Efterdyningar i dummerjönsarnas land


Han ser ut att vara i trettioårsåldern och f.n. ger Birthday.se tre möjliga fall. En i rasistiska Västerås (lågutbildad arbetarstad), en i Göteborg (mer lågutbildad arbetarklass) och en i Årsta, just utanför Stockholm.

Den 21 november 2010 sparade jag ett horoskop med sistnämnda uppgift för Bylund samt horoskopen för några ytterligare sverigedemokrater. Troligen efter något tidningsskriveri. Jag minns inte sammanhanget men uppgiften är inte märkt "DD" (dirty data). Antingen kom födelsedatat från någon ledtråd i medierna eller också har någon (läs: "stabschefen") har sopat bort sina identifikationsmarkörer på nätet sedan dess. Bylund har t.ex. ingen artikel på svenska Wikipedia.

Bloggen innehåller redan ett äldre inlägg om Bylund, från den 23 juli 2011, men 2½ år senare kan det vara intressant att se om något nytt visar sig...

De grå pilarna visar en ovanlig treställig
"mottagning" mellan Månen, Merkurius och Mars.
Dessutom blockerar Saturnus i Lejonets 7e grad
den goda kungastjärnan Regulus. Det kan tolkas som
strypt generositet eller förfalskat, formaliserat härskarskap
.

Här har vi bara en månascendent att utgå från, en människas mer eller mindre uppenbara inre föreställningsvärld. Månen tecknar en mental bild av verkligheten som kan vara mer eller mindre objektiv. Jämför med Anders Breiviks exceptionellt störda Måne - få människor skulle ha en så förvriden "inre skalle" att de skulle köpa den smörja till manifest han klippte och klistrade ihop och agerade utifrån. Om Månen är väldigt "förkrympt" men Solen väldigt stark, då får vi en byfåne eftersom individen agerar (Solen) starkt men utifrån en väldigt liten mental plattform.

Här tecknar Månen den lilla mentala plattformen Jungfrun och överdriftens demon Rahu kastar en gigantisk zoomfaktor så att hela världen kan höra hur illa det låter i den här människans inre. Det intressanta är att han är presschef med uppgift om att ljuga och förvirra journalisterna om både sina egna och partiets hemliga värderingar: Månen "drömmer" om stor Jupiter-framgång i kommunikatörens tecken Tvillingarna, i den offentliga maktens tionde hus: Lilla Linus som kommunikatör/presschef åt en makthavare!

Eftersom Jungfrun i första huset är väl känd efter bloggens många diskussioner av Fredrik Reinfeldts genuina (fysiska) Jungfruascendent - en dålig version av Jungfruascendenten måste tilläggas - vet vi nu att krigaren Mars i statsministerns första hus är en katastrofalt klen placering. Antingen löper han risk att bli mördad i tjänsten eller också är han själv en omoralisk lögnhals som få i världen. 

En "ond" Jungfru blir en falsk manipulatör. Det enda äkta hos Reinfeldt verkar vara hans ynkliga närighetsideal - Solen i Kräftan i 11e idealhuset. Hans värld börjar och slutar med trygghet för sig själv och sin familj, en maffiamentalitet som faller kort om de krav man måste ställa på en landsfader i en ny svår värld där en balans mellan det nationella och det internationella måste upprätthållas. Reinfeldt är naturligtvis Storfinansens köpta lakej.

Men hur är det med Linus Bylund, som attraherats av det ultranationalistiska SD och sitt nazistiska förflutna som hans läppar (har han några?) förnekar men hårfrillan så tydligt bejakar?

Horoskopet innehåller en ömsesidig reception i expanderad form. Här är det tre planeter som tillsammans skapar ett "värstinggäng" på himlen. Tre andra tecken och nobless hade kunnat uppstå, men när man låter klaniska och nationalistiska Kräftan, vinsthungrande och självtjänande Jungfrun och dödsnojande Skorpionen bilda klubb i klubben, då har vi ett budskap om rasistisk dödskult att det är ett under att ingen lyckats avslöja Linus Bylunds hemliga tro på inte bara sin överlägsna manliga attraktionskraft utan också sina rasistiska bevekelsegrunder. För den här Jord- och Vattensörjan påminner direkt om bloggens flera studier som visar ett av främlingsfientlighetens flera signaturer.

För notera hos Bylunds treställiga reception att krigaren Mars, som förfogar över hans kommunikationsplanet, inte bara är en naturlig illgärningsman utan också fallen i Kräftan (benägen till falska ränker och patetiska tjuvnyp snarare än direkt envig) och dessutom - precis som hos Fredrik Reinfeldt - en verksam illgärningsman! 

Vi har med andra ord streberdemonens Drakhuvud som äter hans diskriminerande sinnelag och intalar honom att han är utvald, särskilt, större och bättre än andra. Disponenten till detta vansinne, Merkurius, är visserligen på Jungfruns sida, men korrumperas nu från andra hållet, via dess disponent Mars!

Låt detta sjunka in. Kan man räkna med någon ärlighet alls från en människa med både mentaliteten och intellektet (Måne och Merkurius) i en sådan här belägenhet? 

Och Jord och Vatten är de negativa och korruptionsbenägna elementen. Jord medger visserligen ingen ytterligare korruption, för i försöken att bevisa materiens objektivitet har själen slutligen tappat all kontakt med sitt egentliga väsen och övergått till "den mörka sidan" - som generationer av biobesökare lärt sig säga genom barnfilmerna om Stjärnornas krig. 

Det vill säga, Jordelementet i dess tamasiska tillstånd - Oxen bland tecknen - medger ingen ytterligare korruption eftersom den representerar identifikationen med det upplevd objektiva. Både Jungfrun och Stenbocken kan dock korrumperas ytterligare, Jungfrun för att den söker vinna något av det som i sig saknar vinst och Stenbocken för att den söker behärska denna materiella värld. 

Båda tecknen är således distinkt felvända trots att de redan är på botten. Jag har bara någon enstaka gång uttryckt min privata åsikt om vad kombinationen av Jordelementet och Sattva guna (= Jungfruns tecken) leder till: Sattvas jakt på mer medvetande äger alltjämt rum inom ramen för den negativa principen och att borra sig allt djupare ner i materien och urskilja allt mindre subatomiska världar omvittnar den aktivitet som röjer att Djävulen har kontroll över individen.

Årets "historiskt viktiga" Nobelpris i fysik uttrycker detta: "Higgs-partikeln håller ihop materien", dv.s här finns nu den matematiska modellen som sanktionerar den lägre själens fantasi om massa" (den högre själen står alltid fri från falska identifikationer). Världen applåderar dessa dagar den fallna mänsklighetens ostoppbara sug efter "värdelöst vetande" och Djävulen gnuggar händerna. Djävulen vinner sin energi på att människorna inte efterfrågar högre sanningar och ett nytt och värdigare samhällssystem.

Kan någon betvivla den urgamla tradition om den onda stjärnan Algol som markör för "denna världens herre" Djävulen när man noterar Peter Higgs förhållande till Algol och det fält/partikel som skapar illusionen av massa ("bulk") eller den fallna själens dröm om att vara en kropp och åtrå döda ting?

En av Jupiters ytligaste denotationer är
förtjänstutmärkelser i samhället, och här antyds
celebritet tack vare själens dedikation till Satan
och hans domän av icke-egentlig existens!


Det här horoskopet ger underlag för en så filosofisk diskussion av platonisk typ att jag avstår från att kommentera det i ett blogginlägg som tar avstamp från en byfåne, en av Satans allra mest vilseledda små tjänare. Jag kanske återkommer till horoskopet i en senare diskussion om huruvida materien är ond eller god. 

Sägas här ska bara - ämnet är ju så lockande! - att romerske filosofen Plotinus, som kristendomen kopierade hejdlöst, tenderade att se "Guds skapelse som god". Men han sade mot sig själv på många ställen vilket är begripligt eftersom platonismen i hans tid, och den platonistiskt influerade mysterieläran gnosticismen, tvärtom tenderade att, med Aristoteles, se på urmaterien som pur Ondska. 

Vetenskapsfilosofen Wolfgang Smith (f.n. sju bruk av etiketten) antyder i mer än en av sina läsvärda och populärt hållna böcker att kvantfysiken troligen är mänsklighetens upptäckt av den objektivt existerande Ondskan. De subatomiska partiklarnas "halvexistens" matchar väl vad antikens tänkare såg som roten till det onda i tillvaron - vår själva dyrkan av en lägre verklighet än den människan är tänkt (eller har som potential) att ägna sig åt. 

Det är detta astrologin avslöjar om Jungfruns tecken: istället för att ägna sig åt människan duperas själen här ätt sätta ekonomin och vinsten över människan. Därför kallas Jungfrun "Fienden" eller "Olyckan" i den filosofiskt insiktsfulla astrologi som numera är helt utdöd i västerlandet.

Hos byfånen Linus Bylund hittar vi, precis som hos Fredrik Reinfeldt, en verksamt ond Mars i Jungrun, dvs. en aktiv vilja att söndra och diskriminera. Och ur varje spricka det onda intellektet lyckas skapa väller tusen nya smådjävlar eller subatomiska partiklar upp, och den onda bubblan fylls upp ännu mer tills ingen längre kan se hur vägen bort ur syndafallet ser ut. 

I det läget har Satan vunnit, då äger han sina slavar. Entropin blir synlig i samhället - allt börjar spricka och gå sönder!

Låt bara några korkade svenskar ytterligare falla in i Sverigedemokraternas led och sedan kommer Bylund m.fl. att kasta av sig sina masker och avslöja den reptil som helt tiden bodde under det ariska vita skinnet! Jord och Vatten kommer aldrig att ärva Himmelen - men djävlar har funnit sig ett hem i helvetet och vekar inte längre bry sig.

Se även: Korrekt, detta är inte Gudspartikeln (juli 2012)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Linus Bylund låter skrattretande lik sin trosfrände Kent Ekeroth i sina twitterkommentarer. (Läste återgivningar i DN). Han har samma nedlåtande stil och anspelar också på motpartens förmenta dumhet: "Ett IQ-befriat inlägg (...) din pajas (...) ni e patetiska", "Oj vad trög du är. Eller spelade du bara dum? (...)", "Läs på era nötter", "Är ni medvetna om hur dumma ni är"... osv. Emanuel Karlsten, som skrivit krönikan, har fått citaten från den SD-avslöjande bloggen interasistmen.se. Han förvånas över att SD tycks komma undan med allt. Vilken annan riksdagsledamot skulle ostraffat kunna uttrycka sig så här på sitt officiella twitterkonto? För att inte tala om järnrör och annat...

Det var intressant med Higgs horoskop. Hade själv tänkt kolla upp det, för så fort jag läste förklaringar om vad Higgs-fältet var för något, typ den osynliga tröghet som är en förutsättning för materiens existens, så tänkte jag på att han måste ha något nära Algol.

Kvantfysik har förresten fascinerat mig mycket, vet inte hur många populärvetensapliga böcker jag har läst i ämnet, så det var ju intressant att Wolfgang Smith ser det som Ondska... ´själv har jag sett det som en sorts övergång mellan den här världen (alltså den materiella) och den osynliga, andliga.
S

Seaward sa...

Ja, jag tycker svenska journalister daltar med SD, låter dem prata på utan att komma med penetrerande följdfrågor, etc.

Om Higgs fält/partikel tycker jag spontant att den västerländska kartritningen i princip bara är antikens "mytologi" i nya kläder. Plus _massor_ av pengar till pojkarnas otroligt dyra leksaker !!! :-)