Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)söndag 15 december 2013

Nassars mordförsök under en demonstration

Eftersom det tydligen var en helt otippad våldsurladdning från egosvaga nasistgrisar mot antirasistiska demonstranter i Stockholmsförorten på söndagen, kan det vara värt besväret att titta lite på kartan.

Aftonbladet säger att oroligheterna började strax efter att manifestationen börjat vid klockan tolv och händelsevis börjar Sanningsvittnet stiga över Stockholms östra horisont fyra-fem minuter efter tolv. Fiskarna i öster ger i sin tur den aggressivt diskriminerande Mars-Jungfrun i väster, just det tecken som bloggen upptäckt vanligt förekommande i rasisthoroskop tillsammans med Kräftan, den räddhågsna självbevarelsedriftens tecken.

Jungfrun går nu inte på instinkt den är djävlas helt medvetet som det intellektuella Merkurius-tecken den är. Fredrik Reinfeldt, med en verksamt ond Mars i Jungfrun i första ego-huset är således en ytterst medveten lögnare. Han har i åratal tricksat med siffror i avsikt att lura sina väljare.


Det är den svarta fullmånen jag skrivit om förr, den som utspelar sig med Solen i Skorpionen och Månen i Oxen eller vice versa. Här har vi folkmassornas Måne i en kvardröjande konjunktion med Satans vrånga huvud. Jag tror den här kombinationen kan ligga bakom närmast sinnessjuk vrånghet!

Men det som sätter tonen i kartan är förstås att Mars aktiveras i ett prominent läge strax efter klockan tolv. Men Mars är inte nassegrisarna varav en eller flera gripits för mordförsök på fredliga demonstranter. Mars är faktiskt den verksamma välgöraren när martyren Fiskarna stiger i öster. Här gör Mars i kverulerande och kritiska Jungfrun rätt (till skillnad från dess verksamhet i Fredrik Reinfeldts diskriminerande politik).

Det måste således vara den "sataniska axeln", fullmånen i mörk och negativ materialism som Mars-aktivismen reagerar på. För Fiskarna har sällsamt många planeter mot sig när den stiger i öster. Enligt den bekväma lathunden är både Solen, Merkurius, Venus och Saturnus verksamma illgörare om horoskopets stigande tecken signalerar Befrielse!

Här ägs samvetets nionde hus - horoskopets finaste hus! - av aktivistiska Mars, och Mars ligger som vi sett prominent. Aktivism drar alltid med sig ett mått av turbulens eller krigiskhet. Men varför var nassegrisarna så rabiata vid det här demonstrationstillfället?

Måste vara fullmånen och där särskilt den drivande Solen i hatets Skorpion blir en verksam illgörare för Fiskarna i första huset. Aktivismen (Mars) är således ett uttryck för demonstranternas vägran att acceptera den tilltagande främlingsfientligheten - här agerar således Mars korrekt i Jungfrun, en felaktig Mars i Jungfrun hade kanske istället stött diskriminering - som Reinfeldt gärna ser att samhällets svaga pressas nedåt tills de "tar sig i kragen" och blir som han.

Nionde samvetshuset är alltså i grunden gott och hyperaktivt (pga. Mars prominenta hörnhusplacering). Jag kan bara komma till att det är nassarna som kommer i nionde huset och befläckar det med sin onda natur. Astrologen Charles Carter återgav en västerländsk tes att den tillfälliga ägaren till ett hus anger attityden och eventuella planeter i huset konkreta effekter. 

Här är det således en korrekt Jungfru-negativ attityd ("Nej till främlingsfientlighet")  som resulterar i att de främlingsfientliga bekräftar sin dåliga natur - Solen i Skorpionen är i detta fall en ond och hatisk reaktion på Mars/aktivisterna eller demonstranterna.

Eftersom också Merkurius är en verksam illgörare och denna underminerar Fisk-ascendentens härskare Jupiter (en "dissociation" - dra undan mattan-effekt), angrips demonstrationen på två punkter i horoskopet - om man tar ascendenten som markör för saken i fråga - den antirasistiska demonstrationen.

Faktiskt, folksamlingen i demonstrationståget angrips på tre sätt om man tar Månen som symbol för en församlad grupp. Månen är verksamt god här, men ligger dock ännu i en liten kontakt med Satans vrånga huvud  (enligt den antika och vida orben om 7½ grad) och så förstås en fullmåne under uppsegling längs den sataniska axeln.


1 kommentar:

  1. Ett bra exempel på att fredlighet alltid är bättre än våld, för det här gör förstås högerextremisterna till "the bad guys" i folks ögon och sympatierna hamnar hos demonstranterna.
    S

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.