Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)lördag 7 december 2013

När budbäraren Merkurius kollapsar och Lögnanden vaknar

Det är märkligt att den 3 december, samma dag som jag diskuterar det enda fall av en "kollapsad" födelse i Tvillingarna och hänför detta till distraktioner från den lägre, irrationella själen, finns en välskriven bokanmälan i SvD signerad Göran Rosenberg. 

Tillägg. Tyvärr har SvD inte bara lyckats bygga bort bloggares möjlighet att länka till tidningens möjlighet och i retur få visa upp sin egen bloggrubrik. SvD:s påhakade layoutförsämring är dessutom inkonstant. När jag skrev de här styckena hade Rosenbergs färska artikel sidnummer 20, men det leder nu istället till en översiktssida och det nya sidnumret, åtminstone i dag är 14.

Uppenbarligen bryr sig inte längre SvD om huruvida någon länkar till deras sidor, tidningen har tappat förståndet och isolerar sig från omvärlden, och det avslöjar sig även genom deras ogenomtänkta teknik.

Inför den förvirrade tyske egyptologens smyghat mot judendom och islam står Rosenberg naturligtvis frågande och den som tar sig tid att läsa texten kommer att hitta "Moses våldsutlösande laggivning" i botten på tysken Jan Assmans eget horoskop. (Ass Man - vilket efternamn!)


Det märkligt är att det är det andra exemplet samma dag av samma fenomen: budbäraren eller kommunikatören Tvillingarna som naggas i kanten av att irrationella motkrafter drar ner resonemangsnivån och introducerar, frankt talat, galenskap i både test och framställning. Det är lika lite som något annat i astrologin en osviklig lag, men tanken om desinformation stämmer påfallande ofta med fall från verkligheten.

En Merkurius i Vatten medan Solen verkar i logiska Tvillingarna har figurerat flera gånger tidigare på bloggen och här ansluter sig också den räddhågsna och begränsade Venus i Kräftan för ett andra exempel på ett intellekt som slutar fungera om det i praktiken är den irrationella maffiasjälen som styr människan, Vattenelementet som en oresonlig instinkt att bra stänga till och tillskriva allt ont någon fantiserad fiende "där ute". 

Den tyske egyptologens horoskop ser så klarblått och intellektuellt ut, men likt Fredrik Reinfeldt finns här ett dissociationssyndrom som utmynnar i ren mytomani - tysken lever i en helt förljugen världsbild och den sprider han omkring sig. När man sedan vidgar blicken, inser man att precis hela himmelen är EN ENDA STOR DISSOCIAITON MELLAN LUFT OCH VATTEN. Hela människan är uppfylld av driften att rationalisera dunkla instinktiva attityder med hemort i den IRRATIONELLA VATTENSJÄLEN. 

Detta horoskop tecknar ren och skär sinnesjukdom. Lady Gagas karta är nu slagen i termer av den "dissociativa" kopplingen mellan tanke och naturlig drift, och det med hästlängder!

Rådlig recension i tiden av Rosenberg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.