Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 7 december 2013

Moderaterna förmår inte ens förstöra landets huvudstad! (Så veka är deras hjärnor.)


Det var då det, våren 2012

Nu får han allt äta upp inte bara sitt arroganta uttalande om att stå över detaljkunskapernas nivå utan också sin pose av självuppfylld hybris, den där chefsingenjören för Slussenprojektet i Stockholm. 

Miljö- och markdomstolen underkänner på så många enskilda punkter planen för att spränga in en gigantisk bussterminal i Katarinaberget att hela det här projektet som bara är till för tillväxtgudens egen skull inte för stunden kan fortgå (DN, SvD).

Att karln heter Burghauser - "han som ger husrum men bara åt borgare" (med en ovanligt fri läsning av tyskan) påminner återigen om att det är någon tysk imperiedrömmande ande som tagit Sverige gisslan. Den galna anden (som jag ibland identifierar som reinkarnerade tyska nazister som ännu bär driften att dominera via ödeläggelse) syns för det ytliga ögat i deras namn - män som Schlingmann, Reinfeldt och Borg går inte hela Sveriges ärenden utan företräder ett litet särintresse. Ute i Sverige tränger de ut de små människorna i kylan och i huvudstaden skickas de fattiga ut från stadskärnan via politisk manipulation (och moderaters försök att kriminalisera tiggarna, denna jobbiga påminnelse om att den vite djäveln redan lever på övertid  här i världen). 

De bygger och planerar enbart för den allt dummare och ständigt ja-sägande medelklass som lyckligtvis börjat skämmas kollektivt över likhetstämpeln mellan dem själva och de moderater som sitter i Stockholms statshus bakom lögnens vajande flaggor, de där som ropar ut att Stockholm skulle vara Skandinaviens huvudstad. Vi kan dra en tydlig historisk linje mellan Hansan, nazismen och den här affärsmässiga fantasin om Stockholm som en mer än svensk huvudstad.

Kanske Moderaterna inte är mogna livet utan måste ljuga ihop fantasivärldar att leva i? Inte konstigt att det går dåligt för Sverige under den stora drömmaren, Kräftans tecken, under Reinfeldts ledning. Låt Kräftan skriva poesi eller isolera hus, men håll dem borta från politiken.

Kunde bara SD trovärdigt rensa bort sin obildade nasse-rasism i väljarbasen av lågutbildad pöbel och eliminera den opportunistiska, makt- och penningkåta ledningen, har partiet en poäng: den EU- och tillväxtdyrkande Rovkapitalismen håller på att helt förstöra alla goda värden Sverige någonsin kunnat kalla sina egna. Den märkliga förekomsten av tyskklingande namn i alla positioner där dagens teutoniska Hansa härjar och länsar bygden väcker förundran! 

För den mångtusenåriga friktionen mellan ett lands innevånare och de girigbukar som söker sig till städerna, gärna invid vattnet som transportled, se gårdagens återbesök hos det näriga Vattenelementet i dess kombination med Jordelementet, eller varför inte Wikipedia om Hansaförbundet: "Förbundet kom till för att skydda de ekonomiska intressena och diplomatiska privilegierna för de städer och länder längsmed Hansaflottans handelsvägar som köpmännen besökte." (Här den svenskspråkiga versionen av Wikipedia-artikeln.)

Det är bara materialistisk girighet som styr sådana här haverier som nu "de burgna husen" kan stoltsera över att ignorera i dess detaljlösning.

Vem är han då astrologiskt, denna blinda chefsingenjör som anser sig så över dessa detaljer "som gör det"? Är det inte lustigt hur Verkligheten själv hjälper oss att få ordning och reda på astrologins pusselbitar - här är ett annat skriande tydligt exempel på hur den blinda närigheten återfinns under Kräftans tecken. 

Här har vi alltså den mest korttänkta sortens Kräfta, den som slavar under Vädurens egokick (och som projektledare minimerade tid åt planering och hetsiga jakt mot en snålt satt deadline - allt för Vinstens skull.) 

Jag vill påstå att den ömsesidiga receptionen mellan Kräftans härskare (och Solens disponent) Månen och Vädurens fallna Mars i Kräftan är det som knäcker den här mannens chanser att bli en ny Le Corbusier eller vem som helst i storskaliga svängen. Människan är helt enkelt inte av rätta virket. 


Vi har många inkompetenta människor i viktiga positioner i samhället just nu som föddes runt 1970, då organisationsförmågans Saturnus befann sig i ett bottenlöst skitläge i kortsiktiga och subjektivistiska Väduren. Mannen som skulle skapa Stockholmsmoderaternas senaste äromonument till sin egen konsumtionsgalenskap visar sig alltså ha TVÅ FALLNA PLANETER nära integrerade med de ack så viktiga Solen, Månen och Merkurius.

Det är inte konstigt att han hånar detaljkunskapen - här är en den mest korkade sortens "sensationalismen" en som brinner för fart och fläkt och gärna låter andra försöka realiserar sina galna pojkdrömmar. Hänvisa den här typen till idrottsarenorna, lät dem aldrig få politiska eller andra positioner med direkt påverkan på folket i övrigt. Man borde skicka Arga snickaren på den här amatören! Hur kan man som moderat sova om nätterna i vetskapen om att man är en total underbegåvning som bara har en otrolig närighet, en Reinfeldtsk "drivkraft" att skryta med - fast det är ju också en skamfläck i de vises ögon...

Mer och mer förstår man vilket fiasko det var av svenskarna att göra Fredrik Reinfeldt till sin ledare och vilket dubbelt fiasko av socialdemokratin att först välja ett äkta Lejon till ny ledare efter Sahlin bara för att vika sig för minsta högeranstiftan till drev i högermedierna (även från de falska människorna inom partiet) och göra en astrologisk "godnatt". 

Socialdemokratin bytte ut Håkan Juholt, det stridbara och ledande Lejonet mot Stefan Löfven, Kräftan vars dominanta princip är att gömma sig under ett skal för att överleva! Lejonet och Kräftan är på många sätt diametralt motsatta men kompletterande principer: Lejonet den som skänker Liv i Eld och Kräftan den som tar och förtär i Vatten för att låna sig en kort tids pseudoliv som en avbild av Elden i vattenytan. Men det stridande Lejonet också den i vrede konsumerande och Kräftan den som söker värna och bevara inför hotet!

Se bara hur Reinfeldt, Kräfta, vrider sig som en skållad råtta i Rosenbad men vägrar lämna skalet/byggnaden. Han offrar till och med talmannens trovärdighet för att hålla sig kvar i Rosenbad. Sociopatiska missbrukarpersonligheter och makt är en sällsynt dålig kombination. Den åtalspunkten slipper Burghausen.

Dessa är tider när den verkställande rättvisanse Saturnus vandrar genom Vågen, Sveriges roll i världens ögon. Och PISA-resultatet om att svenskarna nu är Europas underklass i bildningshänseende var väl ett Saturnus besked om något. Planeten betecknar ju underklassen i indisk astrologi. Slussenprojektet är ytterligare ett sådant här totalfiasko på alla nivåer och man undrar hur länge förfallet i svensk tankeförmåga pågått medan det konflikträdda svenska folket anpassat sig till allt sämre Arbetsgivare. Men till sist går det inte längre och då gnuggar alla sig yrvaket i ögonen och häpnar. 

Reinfeldt hånade svenskarna för att vara ett sovande folk och det stämde. Bara så kunde ett gäng totala byidioter ta över Sverige med deras obefintliga förståelse av hur man t.ex. bygger ett kontrollsystem för utvärderingar av sina egna politiskt motiverade förändringar. Moderaterna vet överhuvudtaget inte vilka konsekvenser deras egen politik får, och det är inte så konstigt när man ser deras narcissistiska partihoroskop.

Självberikandet är en så allt annat överskuggande faktor på den kartan att någon borde ha varit på plats och ringt i varningsklockan redan när partiet bildades. Tyvärr hade jag inte haft mina "sanndrömmar" som ledde mig till den sideriska zodiaken ännu, och när jag väl började se mönstret den visade, då stängde Sveriges högermedier av bloggosfären på sina nätsidor för att inte den verkligt farliga kritiken, den filosofiskt grundade - för astrologi är en praktisk form av filosofi - skulle kunna sippra ut till läsarna och sticka hål deras indoktrinerade och falska luftbubbla. 

Ja, jag har själv hybris nog att tro att tjugo vänsterbloggar i Sverige var okej ur makthavarnas perspektiv, för deras positionering på den platta höger/vänsterskalan hotade inte den rådande makten. Att däremot angripa politiken med hjälp av en högre dimension, det är däremot farligt, för det kan i sinom tid resultera i ett paradigmskifte som inte Rovdjuren på toppen av näringskedjan är roade av. 

TeliaSonera lovar att inte i "närtid" handla mer med diktaturer i österled och fortsätter sedan obekymrat göra just detta. Där har ni skurkarna: svensk storfinans som Löfvens typ av socialdemokratin är en täckmantel för i lika hög grad som moderaterna, nya eller gamla) Folket har inget val, de har blodsugare på sig nästan hur de än röstar. 

Tro inte att Jimmie Åkesson skiljer sig på den punkten. Möjligen är han mer patetisk än alla de andra och bara på jakt efter personlig makt och rikedom. Att folket tyr sig till honom visar hur folk inte ens kan lägga ihop 2 + 2 längre utan enbart går på en prydlig yta - personkulten i politiken har degraderat svenska folkmentaliteten yttrerligare.

Tillståndet i Sverige är således nattsvart så länge vi slavar under den onda demon som verkar genom vårt kollektiva intellekt (medie-, kommunikations- och telekom-hus), och för att bygga girighetsdemonen Rahus hybrismonument på denna sjuka grund anförs av "byggherrar" som Burghauser. 

(Se några tidigare inlägg om landet i Ödets cykel, bl.a. Sverige under ond demon 2002-2020.) 


Bonusspaning

När Burghauser kanske inser att varken detaljplotter eller den stora visionen är "hans grej", vart går han då i karriären? Utifrån de viktiga Solen och fallna Mars i Kräftan och Månen i Väduren (som disponerar de två första), hittar jag bland över 7.800 kartor följande åtta indikationer om ny karriär. 
  • Lucien Febvre;22.7.1878 - sekulär historiker
  • Natalie Wood;20.7.1938 - aktris, se upp för borgarpartajets drunkningsdöd i swimmingpoolen!
  • Sharon 'Killer' Keller;1.8.1953 - skoningslös domare i Texas, delstat med dödsstraff
  • Maud Olofsson;9.8.1955 - inkompetent politiker
  • Stefan Löfven;21.7.1957 - hrmm, så bekymmersamt påtagligt allt blev med ens...
  • Catherine Bell;14.8.1968 - ytterligare bud om att "sensationalism" (Eld/Vatten-krig) passar bra för skådespelare som frustar och för liv (men det är bara ett spel för gallerierna)
  • Debra Messing;15.8.1968 - en skådespelare till
  • Jenny Strömstedt (Östergren);2.8.1972 - sensationsjournalistik och vardagsbetraktelser

Inga kommentarer: