Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)onsdag 18 december 2013

Landsfadern och Cicero

En bild säger mer än tusen ord, heter det ju. Betänk då hur komplex information som kan förmedlas om man kombinerar tre bilder. För det handlar inte bara om enkel multiplikation - 3.000 ord - utan - precis som i astrologin - om en närmast exponentiell ökning av penseldragen som tecknar triptykens andemening.

Se den här, till exempel. En klassiker följd av två nya bilder, dels på den övertygande romerska talaren och statsmannen Cicero (1a årh. fvt) och en nytagen bild från AB av Fredrik Reinfeldt:


Lite för sann (för ovanlighetens skull)
inför valet 2010


Det enda som saknas den svenska plagiatören är en lärdomens bokrulle i hand. 

Men för en man som kallar till bekymrad presskonferens över lite groll på fotbollsläktaren men tiger som muren i frågan om hur stort NSA:s makt över svensk signalspaning egentligen är, och som "unnar" sig en hög Läckberg-deckare på raken under semestern, är det fara värt att det inte finns någon lärdom att klänga sig fast vid. 

Detta är inte en verklig ledare utan Storfinansens nyttiga idiot. En teaterapa som dresserats och noga drillas inför varje offentligt framträdande. Moderaternas hånfulla inställning till väljarna saknar motstycke. Aldrig i historien har Sverige haft ett så patologiskt och genomfalskt parti. 

Och fortfarande tror faktiskt var fjärde svensk på deras budskap - eller är själv en så gemen människa att de skriver under på demoniseringen av sjuka och arbetslösa. Man borde överväga att tvångsutvisa en betydande del av "pursvenskar" och invandrade lycksökare - för att nu anamma en tudelning som bara lågutbildade människor skulle bygga in i sin världsbild. Att främlingsfientlighet är så utbredd i Europa kan vi tacka den internationella högern för och "landsfadern" har halkat fel med sina ord i den här frågan mer än en gång.

Plagiatören eller "copycat-syndromet" tillhör per definition det speglande Vattenelementet och dess primära planet Månen: "monkey see monkey do". Men naturligtvis också intellektet i en mer avancerad planläggning som t.ex. upplägget av tre bilder här ovan. "Landsfadern" har intelligensen i plagiarismens Vattenelement och Månen som återspeglar via rationaliseringens Luftelement. 

Man kan argumentera för att en sådan människa aldrig tänker en enda ren tanke utan enbart nöjer sig med att sätta ord på känslor. Då inser man vilken fasansfullt kall människa det här är! Det är inte en psykologisk typ man vill se hos en statsman.

*****

Går vi tillbaka till den äkta varan, Cicero som Reinfeldt tydligen instruerats av hans PR-män att söka efterlikna i sitt rollspel, så ser vi den närmast fulländade bedragarens horoskop!

Oration eller påverkan (dupering) av människor via talekonst, förutsätter en kombination av konkretion - hänvisningar till kända ting som lyssnaren kan relatera till, ett spel på lyssnarens känslor och naturligtvis organisationsförmåga nog att sätta ihop hela framförandet. En talskrivare är mer hantverkare än konstnär och i mina ögon tydligare under Saturnus än fjäderpennan Merkurius. Cicero uppfyller alla kriterier på en med makten att påverka andra i önskad riktning.
Det här är sol- och måntecknet hos en föredetting till bloggaren, en kvinna som gick en välrenommerad dramaskola i Boston. Månen i Lejonet ger ett sinne som drar mot attraktion och Solen i Stenbocken är väl, först mig rätt, det mest "hopplöst" traditionsbundna av alla tecken. Vilken teaterskola som helst, eller ens en i hemlandet, dög inte. 

Att Solen i Jord är "kontraktiv" och söker konkretion leder till en förhärdad inre kärna - en fixering vid former - som sedan sinnelagets Måne kan dramatisera via Lejonet vars härskare är just Solen. Att Jord/Eld också leder till förbittrade motsättningar och mycket friktion är möjligen en tillgång för människor som ägnar sig åt dramatik. Det blir utagerande typer.

Parallellen mellan karaktärsskådespelaren in spe och Ciceros tankar om effektiv talarkonst behöver inte förklaras ytterligare.

Den ömsesidiga receptionen äger enligt indierna minst lika stor kraft som en konjunktion mellan två planeter och här bildar de två naturliga illgärningsmannen Saturnus och Mars en fruktansvärt slug planerare - en skrämmande bild av en krass realpolitiker som t.ex. skulle spinna på religion om åhörarna var så stämda eller prata pengar om talaren stod inför ett förvridet och girigt sällskap.

Det finns också ett subversivt drag i Ciceros horoskop som kan knytas in i resonemanget om den svenske "landsfaderns" kraftlösa poser. För dem som inte själva blir direkt korrumperade av Satans stjärna Algol finns en möjlighet som jag sällan nämnt men som egentligen figurerade redan hos humoristen Charlie Sheen.

Hårt leverne och ålder har tagit udden av honom och i senaste humorserien "Anger Management" levererar han sina repliker sluddrigt och orytmiskt, men han har ännu hjärtat (Solen i Lejonet) på rätt ställe och uttrycker sin diskreta ton av Algol som Gycklaren en skälm som egentligen inte menar vad han säger utan likt en godmodig Satan mest söker utlösa reaktioner.

Nu är det inte en glad fan man tänker på i samband med Reinfeldt utan det jag vill åt är begreppet "djävulens advokat". En människa starkt under Algol behöver alls inte vara förblindad i sin korruption utan kan använda den här planeten som en Frestare eller Korrumperare, som en del av sitt eget galleri av typer eller personegenskaper! 

Det här har Charlie Sheen verkligen gjort i sin karriär och egenskapen finns hos ALLA födde med Oxen i öster, vare sig ascendenten sammanträffar med den onda stjärnan Algol eller inte. Det är Venus i härskarläge i Oxen som är den romerska filosofen Plotinus sköka - den fallna, jordiska Afrodite. Naturens lägsta yttringar - den värld där människan sänkt sig ner till djurets nivå och enbart lever för sina fem sinnens konsumtionsbehov. 

Jag har haft tillfälle att uppleva bekantskap både med kvinnor med Ox-ascendent och den motsatta Skorpion-ascendenten. Medan den senare kan vara chockerande direkta och plumpa i sina sexuella anspelningar är Oxen en verklig förförerska! Med sockrat tonläge och indirekta ordaval hörs här Satan smickra lyssnaren och lura in denne. Inte undra på att moderata torsken Sven-Otto Littorins "arbetslinje" lurat hela den borgerliga väljarkåren genom partiets djävulska omskrivningar som den att, "det ska löna sig att arbeta". 

Det saknas ord för hur naiva och rent korkade svenska folket är som har köpt den smörja vi nu börjar se resultatet av. Inte ens moderaternas paradgren försvaret fungerar längre. Istället har oräkneliga miljarder slussats över till de rika och landat kommer att lämnas över till nästa regering nedmonterat och närapå i skrotfärdigt skick.

*****

Cicero är troligen en skickligare djävulens advokat än någon annan västerlänning och det skulle kunna förklaras som en synergi mellan fusionen mellan Skorpionen/Stenbocken och dess listiga planläggarförmåga OCH stjärnan Algol. (Jag kunde studera Skorpionen/Stenbocken genom några synnerligen listiga IT-tekniker under några år i den branschen. 

Den praktiska kombinationen Jord/Vatten ger en schackspelarmentalitet som tänker flera drag i förväg och förutser den "klantiga datoranvändarens" kommande tankemissar. Det hör till saken att den här mentaliteten är arrogant och anser sig överlägsen andra men med Skorpionens förmåga att mörka och dölja tona ned sina verkliga åsikter.

Vad som gör Ciceros bedragar-Algol så intressant är att den mäter sina krafter mot ingen mindre än noblessens Jupiter, den rika planeten. Eftersom Jupiter äger en "dimensionalitet" utöver sin naturliga motpol Merkurius logiska tråcklande (hör Reinfeldts mödosamt formulerade grammatik när han pratar utifrån sin merkuriska Jungfruascendent), sker Satans ränksmideri på en nivå så omfattande att många inte ens förmår överblicka falsariet. "Det krävs en tjuv för att känna igen en annan."

Eller som Dylan sjöng i vad jag misstänker var en referens ett redan existerande talesätt: "Stjäl en smula och de kastar dig i fängelse, stjäl en hel massa och du hedras som en kung!" Det är på den senare nivån en Jupiter korrumperad av Algol verkar. 

Se upp för den här bloggen! Han som skriver den har en utebbande version av Ciceros storskaliga version av "Djävulens advokat". Men å andra sidan tillade jag den brasklappen uppe till vänster i samma ögonblick jag lämnade en strikt undersökning av den sideriska zodiaken och började använda kändishoroskop i ideologiskt syfte.

Samtidigt har bloggaren ett speciellt förhållande till Jupiter, inom vars spektrum ryms allt från Gud till filosofi eller - på en mycket låg och materialistisk nivå - Storfinansen. Det här speciella förhållandet kan utläsas bara tack vare känt födelseklockslag. (Ciceros födelsetimma är inte känd.)Strikt talat har den här Jupiter slitit sig loss från det onda öga Satans huvud kastar. Det äldsta antika måttet på en stjärnas inflytande är ±7½°, och tycks baserat på hur långt ner under den västra horisonten solen måste sjunka innan dess ljus slutar överskugga en stjärna (oklart hur ljusstark). Med heltal har Jupiter lämnat oppositionen från Algol med åtta grader. 

Men det finns skäl att anta att hela Oxens tecken beskriver själens insomnande i materialism, vars första sinnebild är Satans grinande leende - barnmorskans/moderns leende som lyckligt välkomnar det nyfödda barnet till denna värld. Oxen är också "Helvetets port" (2a huset för eget ägande) i hellenistisk astrologi och att traditionerna uttrycker en och samma antika insikt är uppenbart. 

Indisk astrologi håller ju hela Oxen i första huset för att ge ett "verksamt ont" sinnelag och en verksam ond disponent (Venus)! Ox-ascendenten är således sinnebilden för ett "världens barn" (antikens judar som förde fram Jesus på den historiska arenan skulle ha kallat dem Satans avkomma!)

Historien om Oxen som ledande tecken och med både sitt eget sinne och sinnelagsdisponent mot sig har hittat ett uttryck i det kända talesättet, "du får ingenting ta med dig när du går" (dör), troligen en parafras på jesusordet om att samla sina skatter i Himmelen och inte på Jorden. 

Varför Månen traditionell ansetts upphöjd i Oxens tredje grad är att den till materialism fallna själen här kommer att bjudas åtskilliga tillfällen att "upphöja" sitt sinne. Själen är nu exakt i Satans blickfång, och Gud har givit ondskan fritt spelrum att djävlas med den här själens materialistiska böjelser i syfte att väcka människans insikt om att själ och natur inte är identiska företeelser.

Det är således en hel del negativitet som den sanna astrologiska traditionen riktar mot hedonismen och världslighetens tecken. Afrodites babyloniska förlaga Ishtar (Ester = Venus) nedstiger till Dödsriket. Jfr. andra huset som dödsrikets port. Intressant nog hänger köttstycken på krokar på denna plats - ännu en referens till nötkött eller Oxens tecken eller Venus som fallen till en materialistisk horas nivå! Det är en rik, en materiellt slösande rik värld, detta Hel eller helvetet inte olik Valhall där de indoeuropeiska rötterna kan skönjas i asagudarnas frossande!) 

Platsen där Venus faller till en horas nivå är förstås Jungfrun där den astrologiska Venus lider sitt fall. Och det är på en åkermark Helvetets herre spränger upp och rövar bort Persefone i den grekiska varianten av myten. Sammanhanget mellan åkermark, horor och helvetet är klockrent i astrologin men dolt i mytisk klädedräkt. Den indiska astrologin nöjer sig med att kalla andra och sjätte (och tionde) husen för "resurshus".

Samtidigt är Venus fall möjligheten till Merkurius "upphöjelse"! Denna luriga sanning kodad i zodiaken har jag som en gris bökat i tidigare utan att renodla intuitionen i ett didaktiskt skolbokskapitel.

Givet den "ambiens" som omgärdar Oxen menar jag alltså att hela platsen är infekterad, Djävulens eller möjligen Pans spelplan - denna världens herre. Men likväl - och det kan jag ärligt säga att jag upptäcker först nu - representerar bloggarens horoskop en "harmlös" version av frestaren (eller korrumperaren) Algol. Inte för att Jupiter lämnat Algols traditionella räckvidd - jag menar ju att hela Oxen representerar "underjorden" för den himmelska människa som bebor en högre version av Jorden ("det himmelska Jerusalem").

Men den veka oppositionen hos bloggaren nästan vänds till något gott eftersom den onda stjärnan Algol disponeras från tolfte huset - den onda daimonen - som för Tvillingascendenten är en både naturlig och verksam välgörare. "Dubbelhetens" tecken står alltså i ett gott förhållande även till det som andra skulle kalla ondska, olyckor och förluster.

I den mån denna Algol påverkar bloggarens Jupiter mittöver, är det en godartad, venusiansk satan, mer av "djävulens advokat" och mindre ett genuint perverst neggo. Minns att nihlismen ÄR identisk med materialism. För att kunna hävda materiens primat måste alla högre organisatoriska principer förnekas. 

Om detta nu låter som om bloggaren slår på sin egen trumma, må så vara. Jag försöker bara följa de tolkningsregler som den indiska astrologin öppnade mina ögon inför för några år sedan. Jag har avsiktligt avstått från att rusa till det egna horoskopet i tid och otid efter en eller annan avgörande insikt på den här bloggen. Men det här inlägget, vars innehåll alls inte var planerat utan har tillkommit under inspiration, var tydligen ett bra tillfälle för att diskutera den onda daimonens varierande grad av ondska! Inte för inte sägs det om Merkurius (Tvillingarna) att den kan färdas genom alla världar - således även passera genom den onda daimonens låga sfär inte alls långt under människans medvetandetröskel.

Jag tvekar inte att säga att min långtidsarbetslöshet och oavlönade fas 3-slaveri under Reinfeldts illegitima regering är bland det bästa som hänt i mitt liv! Trots denna pennalistiska tvångsåtgärd för att "konfiskera den arbetslöses tid" har jag mer tid att tänka över det som har hänt än någonsin som löneslav i närighetslivets maskineri. Framför allt har människor på botten inte mycket mer att förlora och det gör att man VÅGAR se sanningen. Och sanningen om regeringen Reinfeldt och dess uppdragsgivare - Rovkapitalismen och inte Folket - är inte vacker!

Inför upptäckten att Tvillingarnas ENDA VERKSAMMA VÄLGÖRARE Venus förmår neutralisera den onda daimonen och tolfte husets innehåll, fördjupas och nyanseras bilden av Tvillingarna som ett amoraliskt tecken. Och en annan pusselbit som jag alltid attraherats av faller på sin plats i ett större mönster:

Jag upptäckte vid 20 och kom att värdera budskapen den kinesiska furstespegeln I Ching (Förvandlingarnas bok). I den rekommenderas länsherrar som kommit upp sig så långt i världen att de får audiens vid kejsarens hov att "inte ta vinst eller förlust till hjärtat".

Att tänka som en liten profitsökande åkersork i det här läget - som en av aktörerna därnere på marknadsplatsen - skulle verkligen innebära att kejsaren missbedömt kalibern hos länsherren eller att länsherren själv börjat korrumperas av Frestaren! (Se I Ching, kap. 35 "Upphöjelsen", femte "linjeomdömet" och jämför gärna vishetssentensen med den horribla sits Stockholms mutmisstänkta kulturborgarråd satt sig i - se särskilt hennes synnerligen tajta koppling till Satans huvud i födelsehoroskopet.)

Så nej förresten, "se inte upp med den här bloggaren"! Hans "himmelska kredd" är nästan oantastlig eftersom Venus dessutom ingår i en ömsesidig reception med Solen (som passar på att "bränna bort" den elaka Mars) och verkar från den goda lyckans femte hus - en återspegling i den lägre världen (dödsriket) av den "goda daimonen". 

Frankt talat, jag tror inte det här återskapandet av astrologins ursprungliga logik varit möjligt med en uttydare som själv varit begravd under årtusenden av synd och felsteg. Jag har vissa aningar om var min själ varit och vad den gjort i cirka ett dussin tidigare jordeliv - kalla dem uppmuntrande (och nedslående) vykort som själen skickar den lägre kroppsmänniskan i drömmen (eller t.o.m. i vakentillståndet). Och oturliga liv och maktliv utan några värre försyndelser verkar dominera över ett eller annat skitliv - mördaren i Balkan, tidig medeltid, var ingen höjdare...

Sant är att Tvillingarnas tecken bara har den lilla välgöraren Venus på sin sida och att bloggarens Jupiter visserligen aldrig kan förlora sitt väsen som den stora välgöraren men i praktiken blir till en verksam illgörare. Som framgår av kartremsan här ovan distanserar sig bloggaren/Tvillingarna från den Jupiter som i Storfinansens skepnad verkar ont genom att Tvillingarna märker ut denna verksamt onda Jupiter som den arketypiska Fienden! Ont ska med ont förgöras. 

Det är logiskt, utifrån den tidlösa sanningen att "du får ingenting ta med dig när du går" att Storfinansen blir Fienden: Jupiter i Skorpionens tecknar framgångar för det enda onda som egentligen existerar: skorpionens fasa inför slutet. Dödsskräckens tecken i kombination med Jupiter klamrar sig fast vid ägande (eller hoppet om världslig succé) i den lägre delen av Naturen, den vegetativa, instinktiva själen som mer liknar ett djur än en människa. Att bloggaren "råkat" börja nysta i den gamla sideriska zodiaken via skandalartiklar i medierna är knappast en slump. Jupiters essentiellt framgångsrika natur används här till att exponera och avslöja Fiendens missbruk av den nobla Jupiter.

Se bara Fredrik Reinfeldts patetiska försök att imitera antikens stora talare Cicero.


Tillägg

Horoskop på inläggets publiceringsögonblick följer. Jag hade ingen aning om att Månen stod som den stod idag, men det förklarar perfekt varför det som började som ett banalt uppslag om "landsfaderns" imitation av klassiska poser via Cicero övergick till en diskussion av fenomenet "djävulens advokat", dvs en medvetet kontrollerad Satan i dess mest klassiska roll som Åklagaren!


Vrider man kartan 180 grader får man platsen för inläggets publicerande - Skyttens 28 grad. Det betyder att Jupiter sjunker i väster i Stockholm vid publiceringstillfället, planetens svagaste världsliga position (men likväl starkt manifesterad). Jupiters världsliga position rimmar väl med innehållet i om Storfinansen som Fienden som måst bekämpas för en ny och mer mänsklig världsordning!

Och är det inte typiskt att Månen (det återspeglande sinnet) just nu stryker förbi bloggarens natala Måne i Tvillingarna och dessutom i sällskap med Jupiter - ytterligaren en astrologisk trigger som beskriver varför ett inlägg  utan djupare avsikter plötsligt tog sig en annan vändning och kom att handla om Tvillingarnas förhållande till den onda daimon zodiaken placerar bakom dess rygg i det fortsatta uppenbarandet av allt högre och mer allinnefattande sanningar.

   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.