Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)torsdag 12 december 2013

Gammal själ eller girig bedragerska?Inför Expressen-rubriken och textsnutten där välbetalda Coca Cola-modellen Sofia Vergara verkar det som om jag får lov att äta upp den här lyriska ovationen från 2010:
Kanhända är colombianskan en av de högt utvecklade själarna på den här jorden? Jupiters högre medvetande dirigerar hennes Sol och Månen - den fördunklande själen - är "bortbränd". Tecknen tyder på att hon är en "direkt kanal"! (källa)
Men kanske drabbades jag bara av Jupiters bedövande tillskott av charm - en "vinnande kvalitet" - och glömde bort ett annat och annorlunda budskap i horoskopet!
Även om horoskopet på ytan avslöjar en materiellt framgångsrik karriär (Solen och Jupiter) och en "bränd" och inte längre så reflektionsbenägen Måne, skulle det här kunna ge en fartblind och driven mentalitet som enbart jagar tillväxt (Jupiter) för tillväxtens egen skull. Mycket verkar hänga på om Jupiter har rollen som verksamt god eller ond och för det krävs ett födelseklockslag.

Här saknas tidpunkt men nymånen ger på ett bräde både en månascendent och en solascendent. Eftersom Månen är bränd inser man att det här i huvudsak är en solär handlingsmänniska, men med Tvillingarna i första huset, budbärarens och det sociala minglets tecken.

Den indiska symbolen för Tvillingarna, en ung man och ung kvinna som håller i varsitt musikinstrument (och skapar ljuv musik tillsammans) visar det positiva och sociala hos Merkurius i den positiva polariteten och i Luft. Den negativa och jordbundna Merkurius i Jord blir istället Jungfruns tecken, ett tvekande och socialt alienerat tecken som hellre håller sig för sig själv, utan relationer, och påtar i sin åker! Merkurius kommunicerar mot marken istället för mot sina medmänniskor ("gröna fingrar"). 

Detta förklarar varför det starkt Jungfru-märkta Nya Moderaterna har en så ond människosyn och överbetonar de egna vinsterna. Det som fungerar på ett individuellt plan ("gröna fingrar") blir en rent ondskefull ideologi om man applicerar det som norm för ett helt samhälle. Därför blev Sverige ett märkbart sämre land under Reinfeldts år som överhuvud. Hans dubbelt onda Jungfru-Mars i första huset lärde svenskarna vad split och åtskillnad och självtjänande av värsta sort kunde innebära. 

Kvittot på den här ideologin kom med folkets motstånd mot att göra vinst på skolbarn och PISA-rapporten om att svenskarna nu är mer korkade än någonsin! Dessförinnan verkade inte vinst på sjuka att ha lyckats driva in poängen helt och hållet så PISA-rapporten kom verkligen i grevens tid. Egentjänarna har redan schackrat bort Sveriges framtid för en generation - den onda demonen Rahu har greppet över Sverige mellan åren 2002 och 2020 (tjugo år är en vanlig definition av "en generation").

Men oavsett om Merkurius står i härskarläget i Luft eller i Jord eller någon annanstans i zodiaken är den merkantilismens härskare. Den är en handelsman och fordom kommunicerade handelsmän också sällsamma berättelser (Luft) från fjärran land samtidigt som de krängde kryddor från Österlandet (Jord). Dagens giriga krämare vill inte prata alls, de vill bara klämma kunden på så mycket pengar som möjligt.

Och det är nu jag ser ett problem med Sofia Vergaras horoskop som jag missade pga. hennes bländande latinska leende för några år sedan: Merkurius djupt problematiska disponentskap för den här brinnande önskan (och förmågan) att få kapital att förmeras (Solen opp. Jupiter i positivt laddade tecken).

Vergara har den inte sällan gåtfulla och lockande mixen av Luft och Vatten vilken också kan ge en skicklig bluffare eller desinformatör. Och vad säger hon? Jo, och här skriver jag om vad som antingen är Expressens usla tempuskänsla i översättningen eller Vergaras sluddriga logiska exekvering: 

Jag måste erkänna att jag har kapitaliserat på det begreppet ["sexig bimbo"] ett par gånger, när de "smarta" trott att jag inte fattat något av vad jag kan leverera [i termer av bedräglig krämarmentalitet]. I slutänden blev det dyrt för dem!

Se Expressen för originalcitatet. Det är visst möjligt att Vergara själv pratar så otydligt - om hon samtidigt som hon medger att hon är en hora som lurar kunderna på slutnotan söker mörka samma faktum genom grumlig grammatik. I så fall ett helt fantastiskt tydligt exempel på "dissociationen" mellan en Merkurius i giriga Kräftans dunkla Vatten och Tvillingarna som kommunikatören.

Eftersom alla de tidiga zodiaktecken är mer om-och-kring-sig än mänsklighetens vänner och världsförbättrare kan just den här Luft/Vatten-kombinationen beskrivas som den kanske mest själviska. När t.ex. dissociationen återkommer via Skorpionen/Vattumannen brukar man oftare hittat en ideologiskt motiverad vägran att tillhöra ett visst system och ofta aktiva steg för att markera sin distans (se Osama bin Ladin som ett perfekt exempel på detta).

Långt ifrån att vara en gammal och ädel själ visar sig således Solens disponent Merkurius involverad i en rätt komplicerad fixering vid pengar om man använder mån- och solascendenten och finner bådas härskare Merkurius i ständigt småhungriga Kräftan och andra huset för "min plånbok". En kvinna helt i den andliga tomma Fredrik Reinfeldts smak uppenbarligen.

*****

Dessutom ser jag nu att hennes ögon är identiska med en moderat it-tekniker jag använt på bloggen som exempel på en fejkat civiliserad stockholmare där det bara krävdes några brinnande bilar i den underprivilegierade förorten - lite för nära hans välbeställda kvarter - för att han skulle krevera i en obildad drängs alla otidigheter. Demonstranterna var kräk och slum och idioter - individer som inte tar sitt ansvar för att integrera sig i samhället. Jag har ibland kommit på med att betvivla naturen hos vår bekantskap då jag ibland fångat en närmast kåt blick i hans mycket feminina ögon, samtidigt som hans hetereo relation förblivit barnlös - kan han ha varit en garderobshomo som med en lesbisk kvinna upprätthåller ett socialt spel. I hans musiksamling är det så mycket homosexuell brittisk pop att man bara baxnar!

Men bakom den tunna hinnan av fryntlig och förbindlig Tvilling såg jag efter hans reaktion på protesterna i Stockholmsförorterna bara en obildad och girig nolla, en som enbart läser underhållningslitteratur (likt Reinfeldt med särskilt inriktning mot deckare). En som med hull och hår köpt högermyten om "individen som säkrar sin egen framgång" - en lögnsaga i syfte att mörka det faktum att det är den Själviska Människans System som skapar alla dessa missförhållanden i landet, inte offren för systemfelet. Titta noga på den här mannens 11e idealhus - det är ett "Ayn Rand-syndrom" och inget annat!


Jag repeterar: detta horoskop för en perfekt vänlig människa bland sina ideologiska vänner men med en inneboende ynkrygg som lätt övergår i gäll och skrikig protektionism när hans förmåga att förstå den värld han lever i når en snävt satt emotionella gräns (Venus i Kräftan).

Notera hur välbehagets Venus i andra huset för "min plånbok" nu tycks binda hans emotionella nivå på en lägre och mer primitiv nivå än det övriga och klart narcissistiska förstahushoroskopet. Eller uppstår problemen vid "själens form" - Saturnus - som sätter förståndets gränser till det egot upplever och implementerar sitt närmast byfånebegränsade ideal genom aspekt mot första ego-huset? 

I horoskopet ses en variant av Nya Moderaterna som obildade klippare som söker sig till lukrativa branscher i Stockholm - mannen kommer från en svensk småstad och tillhör det nya inflödet av idioter som förstört stämningarna i en stad jag bott i sedan yngre tonåren. Nu kan man inte längre tala om arroganta stockholmare utan om arrogansen hos det näriga patrask som inte är nöjda med det som bjuds dem i landets övriga städer utan flyttar in och tar med sig sina mörka själar hit.

Givet myckenheten av Tvilling kan också sägas att han ofta skrävlat över att det finns skickliga handelsmän i hans släkt! För arvet hemifrån kan man bl.a. studera fjärde huset, som här ägs av profitören Jungfrun, dvs. Merkurius, handelsmannen i dess mer materialistiska aspekt.

Själv var han av typen att han i rent spekulationssyfte köpte saker i hopp om att kunna sälja dem mycket dyrare i samma ögonblick de "begränsade upplagorna" försvann från marknaden. Merkurius i sitt sämsta och mest ockrande slag med andra ord. 

Det här ormlika spekulationsköpandet förklaras dock bäst av femte lek- och spekulationshuset där "lätta vinsters" Jupiter i Vågen disponeras från den ständigt giriga Venus-i-kalla-Vatten i andra plånbokshuset. Ännu en "lokal" dissociation mellan Luft och Vatten med andra ord. Den här mannan saknar helt sund moral, det är den giriga vegetativa själen (Vatten) som dominerar på några avgörande punkter.

Bloggaren är inte den att kasta första stenen! Själv med Solen i Vågen i femte spekulationshuset har det hänt att jag köpt upp gammaldags grammofonskivor via nätet när jag hittat säljare som aningslöst bjudit ut eftertraktade skivor i sina fyndbackar. Men jag har aldrig sålt av dem med förtjänst! 

De kan bli en nödvändig kapitalreserv när Löfvens högersosseri tar över efter Reinfeldt och naturligtvis inte kommer att återställa landet till ett drägligt jämlikhetssamhälle! 

En fattig ålderdom väntar dem som Reinfeldts ideologi trängde ut från arbetsmarknaden under åren då de skulle säkra en ålderdom som mer än fattigpensionärer. Jag, likt alla andra, valde den här resan före födelsen, så uppfatta inte det här som någon klagosång! 

Det har varit en intressant färd ner i högermentalitetens förfall och mörker och jag är en bättre människan nu än jag varit utan Reinfeldt. Hans degeneration har lyft tallösa svenskar till nya och bättre insikter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.