Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 8 december 2013

Françoise Hollande - älskad av ingen

Läs gärna Therese Larsson Hultins beskrivning i SvD av franske presidentens avgrundsfall från folkets gunst, och jämför Fredrik Reinfeldts samma öde under denna tid i Sverige. Båda männen är födda i principlöshetens tecken Kräftan (med mindre man medger att även "överlevnaden för det egna" är en princip, vilket det ju naturligtvis är).

Och männen har dessutom problem med Vågens tecken, som "kalla handen" Saturnus just nu passerar i maklig takt. Reinfeldt har den falska populismens Måne i detta tecken medan Françoise Hollande föddes med sin själs form (Saturnus) i Vågen. 

Det betyder t.ex. att såväl Reinfeldts entourage som folket i stort har svikit honom på senare tid, och nog måste man säga att hans gamla kärngäng har dragit järnet under den tid Saturnus tillbringat i Vågen:

16.11.2011  - 16.05.2012
 5.08.2012  -  2.11.2014


Hollande å sin sida upplever nu sin andra "Saturnusretur" i livet runt de sextio - en repetition av den mer berömda trettioårskrisen.

Men det mest intressanta förutom att Hollande beskrivs som en svag och karaktärslös ledare - precis de ord man skulle vilja sätta på Reinfeldt - är fransmannens ofattbart veka huspositioner. Nästan hela horoskopet utspelar sig i något av de dåliga eller onda husen. 



Och de två planeter som inte primärt verkar genom tredje, sjätte eller åttonde är båda verksamma illgörare för en Oxe i första huset! Lilla välgöraren Venus är dessutom fallen i Jungfruns tecken. Tillsammans måste en sådan anhopning av negativa omen teckna en människa ingen älskar. Man tycker nästan synd om socialisten som inte lyckats behaga någon.

Inför sådana här horoskop kan man fråga sig hur personen överhuvudtaget lyckats nå en maktposition, för att inte tala om presidentämbetet! Artikeln i SvD tecknar bilden av en "nobody" som likt en annan karaktärslös Sol-Kräfta, Stefan Löfven, ansågs vara ett bra kompromissval. 

Som noterat tidigare: det mediokra och opålitliga månväsendet har tagit kontroll över alla de tunga ledarpositionerna i västvärlden just nu! Obama, Cameron, Hollande, Merkel, Hollande, utslitne Reinfeldt och hans ersättare Löfven - alla är de Sol-Kräftor!

Månen, särskilt i dess koppling till Kräftan, indikerar den Vegetativa Själen i antik naturlära och kosmologi: något människan borde kontrollera och inte fall till föga för. Den som blivit del av denna irrationella och obeständiga själ har förlorat all ära och storhet och i princip reducerat sig själv till en grönsak - bara ett stycke förgänglig natur som den onde Arbetsgivaren kan mumsa i sig för sina egna syften. 

Det är helt klart att Kräftan ligger bakom den onda Konsumism - tomma människor som för att fylla sina meningslösa liv måste konsumera sådana som "marknaden" sticker åt dem. Kräftan kan vara zodiakens mest ofria tecken eftersom det under den sublunära sfären bara återstår helvetet - livet på Jorden! Gudarna dödsstörtar i klasar och vaknar upp i små bräckliga babykroppar med kort bäst före-datum.

Hollande hade egentligen ingen chans i detta jordeliv, för även om Solen ligger i det onda hus som har förmågan att reformera sig, disponeras Solen av Månen som ligger i ett ont hus utan möjligheten till reform! Månen i åttonde "tillslutna" dödshuset är helt beroende av att dö för att kunna pånyttfödas. 

Men tillfällig ägare av det åttonde är Jupiter och pga. detta ägarskap inte längre en helt god Jupiter utan en verksamt ond välgörare - folk uppfattar inte hans intentioner som goda. Folkmassans (folkopinionens) Måne i åttonde är inget toppbesked om en älskad folkledare och särskilt inte när man inser att Månens disponent Jupiter står sida vid sida med halshuggna Draksvansen! 

Varje gång Hollande upplever antingen en planetär subcyke (antara dasha) l i Jupiters eller Draksvansens tecken kommer därför Månen (folket) att svika honom (åttonde huset = död). Ska man säga något gott om Reinfeldts horoskop är hans Måne (folk-koppling) åtminstone på ytan trivial och oproblematisk: i andra huset för "min plånbok" representerar Reinfeldt ungefär en barnrumpas första uppgift i livet: att lära sig hålla i sin egen veckopeng. Sånt kunde svenskarna relatera till.

Det är inte lite tragiskt att Sverige inte kommit längre i sin kollektiva mognade än att man går och väljer en omogen tönt. Och att sedan socialdemokratin inte har modet att stå för sin toppande med Håkan Juholt av detta bottennapp i vår politiska historia, utan låter högerkrafterna kuppa bort honom och istället lyfta fram Löfven, med precis samma rädsla för ideologiska principer som kan kosta Kräftan komforten.

Inga kommentarer: