Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 11 december 2013

FRA och demonen i Sverigehoroskopet

[Inlägg på möjligen alltför hög abstraktionsnivå för en tillfälligt förbitittande.]

Kära bloggläsare, ni är bara några hundra per dygn men så länge bloggstatistiken visar på 600-900 sidvisningar (enskilda besökare är troligen långt färre), är jag gladare än en livsstilsbloggare som skriver om prylar och åter prylar rimligen kan vara. För verklig kunskap - sådan som zodiaken pekar mot - är värt så mycket mer än tomprat om döda ting.

När freds- och konfliktforskaren William Agrell nu säger (AB, även SvD) att Reinfeldts spionorganisation FRA går USA:s ärenden så till den milda grad att det skulle kunna betraktas som en krigshandling från Sveriges sida, då känner ni säkert igen bloggens funderingar kring "Sverige under en ond demon 2002-2020".

Enligt ett indiskt system för att bedöma en varelses formkurva är vi just nu med början snart efter terrorattentatet i USA hösten 2001 inne i en generationslång planetär cykel som (enligt den här bloggens allt mer sannolika Vågascendent för Sverige) som primärt kan tolkas som intellektuellt och vansinne i de delar av landet som ansvarar för våra kommunikationer. 

Eva Hamiltons Radiotjänst AB som beslutat att sno åt sig licenspengar även från datorägare som inte ger ett skit för SVT genom orwellsk definition av ordet tv-mottagare - det är bara ett marginalfenomen av verksamheten hos sagda IT-demon. Ett viktigare uttryck är förstås FRA-lagen och Reinfeldts våta dröm att få ligga i drömlandet USA:s knä och bli klappad och struken medhårs. Det är pga. av regeringen Reinfeldts ynkedom Sverige blivit ett av de skamligaste länder det går att bo i just nu. 

Här är medaljens andra sidan, den som handlar om svenskarnas tilltagande stupiditet att döma av PISA-rapporten. (Exempel på den tilltagande svenska dumheten: i utlandet stavas akronymer ännu versalt, svenska medier väljer av någon anledning att skriva bara första bokstaven versalt. Därmed uppstår förvirring om ordets natur - syftar det på någon rapport från staden Pisa i Italien eller på något som förkortas PISA?) IT-teknik och skriftspråklighet är två olika uttryck för samma astrologiska tredje hus. 

Med Vågen som landets personlighetsmarkör hamnar den giriga demonen Rahu i svenskarnas kollektiva tredje hus. Och det är Rahu-cykeln vi är inne i mellan 2002 och 2020 enligt det populära indiska Vimshottari dasha-systemet som jag på ett dilettantmässigt vis lekt med några gånger. Se etiketten dasha eller Sveriges planetära cykler.

Girigheten i den indiska legenden handlade om att en simpel daimon åtrådde gudarnas (planeternas) status och sökte sig högre höjd. Det är därför det är så i grunden sant att tala om "it-fascism" - till dataprogrammeringen flockas människor med fullständig brist på humankapital, nördiga teknokrater utan någon som helst vettig fostran hemifrån. 

När Sverigehoroskopet började gälla 1974 är medierna uppenbarligen i våldet på denna hybrisdrabbade demon. Men låt oss gå bara ett steg till, med kunskapen att indisk astrologi ser norra och södra månnoden som "megafoner" för härskaren till det tecken de gästar. I Sveriges fall betyder Rahu i Skytten i tredje huset att det är JUPITER som äger medierna (och i sinom tid den framväxande IT-sektorn efter nätets födelse).

Vem eller vad betecknar då Jupiter i nationalhoroskopet? Jo, Storfinansen så klart, i synnerhet som Jupiter förenat sig med ledarskapets Sol och befinner sig i den goda lyckans femte hus, känt som ett hus för politiker och människor som spekulerar. Jupiter (när den inte förmår leva upp till sin nobla nivå av filosofi och religion) är en börsklippare och har en viss släktskap med Solen som en rätt djurisk drivkraft.
speculate (v.) 
1590s, "view mentally, contemplate" (transitive), back-formation from speculation. Also formerly "view as from a watchtower" (1610s). Intransitive sense of "pursue truth by conjecture or thinking" is from 1670s. Meaning "to invest money upon risk for the sake of profit" is from 1785.

Även om spekulera som "klippare" eller speldårar är en sen innebörd i engelska (och andra språk), avslöjar indisk astrologi att tanken sannerligen inte är ny - Jupiter anses vara en av femte husets karakas (signifikatorer) i kraft av dess släktskap med huset och dess naturliga värd Solen. Undertecknad har Solen i sitt "naturliga" hemmaläge i femte och ansågs av de vuxna vara ett turbarn upp till cirka tio. Och jag minns att jag hade en underlig förmåga att vinna kaffe och karameller eller allt vad det nu var när de vuxna skickade fram mig att dra en lott. 

Sedan dog den här "talangen" fullständigt och jag tillskriver er dessa rader som en av det nya inkompetenta Sveriges förlorare, en fas 3-nolla som ska straffas för att Reinfeldts samhälle belönar den mediokra idioten - en sån som kallar till presskonferens över en liten skärmytsling i idrottsvärlden men ingenting har att säga när Sverige mer och mer avslöjas som västvärldens spionerande svikare!

Se också föregående inlägg om moderaten som försöker smyga åt de svenska bankerna extra fördelar nere i EU! Vi pratar om ett land så genomförstört att normala människor inte har en chans längre. Själviska, och gangsters, har däremot utmärkta möjligheter att avancera till t.o.m. övre medelklassen under en statsminister som, enligt bloggens analyser, har ett rent kriminellt horoskop.

Sverigehoroskopets Jupiter i femte huset är således den ekonomiska elit som särskilt ger sig till känna via omåttlighet (norra månnoden) i tredje huset. Det handlar förstås om att lilla Sverige har en helt ofattbar koppling mellan politikerna och journalisterna. En mer styrd press än den svenska går knappt att förställa sig. 

Och demonen Rahu i tredje visar dessutom att Storfinansens intressen är så övertydliga i det som basuneras ut att man antingen är en begåvad människa som skrattar åt klumpigheten eller också är en mindre begåvad och blir helt hjärntvättad. Nu har Schibsteds andra tidning efter den pöbelorienterade hjärntvättarblaskan Aftonbladet, också förfallit. SvD har börjat introducera en massa åsiktspladder i nätupplagan! Folket bjuds in att "tycka" i långa och vinklande sittningar, precis som i AB. Vet att det är den onda Storfinansens sätt att spela folkliga - precis som Reinfeldts Nya Moderaterna förställt sig och lurar folket att skuldsätta sig i den galna konsumtionskarusellen.

Den här bloggen är inte antisemitisk men det är inte svårt att i nationalhoroskopet se Bonniers hopvuxen med det politiska etablissemanget och hur beroende denna lilla förmögna maktelit är av sina kontakter med utlandet (9e huset). Det är därför med förvåning man inser att 1974 års horoskop, mitt under socialdemokratins och den allmänna välfärdsstatens sista goda år i själva verket har utlandet att tacka för sin allmänna välfärd.

Hur ska detta fattas? Troligen som att femte husets Sol/Jupiter kopplar till nionde utlandet via Merkurius som handelsmannen. Svensk allmän välfärd hängde ihop med exporten av det en liten klick av svenskarna var riktigt duktiga på - IngenjörsSverige! Vattumannen som en hög tankehöjd, en producent av inte minst teknologi. 

Hur besynnerligt ter sig därför inte raset när man nu menar att FRA fick ett exklusivt spionprogram från USA som belöning för att de är duktiga förrädare mot de övriga folken och länderna i Europa! Vart tog det svenska IT-undret vägen? Hade vi inte redan själva byggt oss ett spionprogram? 

Nej, sanningen är att svenska it-nördar sitter och bygger tramsiga leksaker - dataspel! Solen/Jupiter i femte har en uppsluppen och lekfull ton så de här efterblivna ingenjörerna som styr mycket i landet har sedan femtiotalet älskat att leka spion åt USA!

Ju mer man sätter sig in i Sveriges nationalpsykologi på lite högre höjd än den tramsiga invandrarhatande pöbeln och deras berättigade rädsla för att politikerna håller på att sälja ut dem totalt, desto mer inser man att det finns problem även med den ytligt sett så snygga kombinationen av Solen och Jupiter i den goda lyckans femte hus. 

Till att börja med gäller den goda lyckan bara den rika eliten, nationalhoroskopets Måne (folket) talar ett helt annat språk. Så redan här, i 1974 års horoskop, kan den som vill se socialdemokratins svek mot befolkningen. De fick lite brödsmulor från den rike mannens bord, så var dealen mellan fack och arbetsgivare. Men redan då tjänade politikerkarriären - oavsett partifärg - som ett snabbt och enkelt sätt att komma i kontakt med stora pengar. 

Det var bara en tidsfråga innan folket skulle få syn på hur fula högersossarna såg ut och under vilka grimaser de vred och vände sig inför folkets avsky mot vinster i vård och skola. Löfven har redan förlorat sin legitimitet. Det finns helt enkelt inget alternativ kvar för ett socialt och bra Sverige utöver Vänsterpartiet, och givet den vansinnigt låga bildningsnivå i det svenska folket dominerar floskler om "kommunism" eller "socialism" använt som nedsättande ord. I ett sådant tillstånd av bottenlöst töcken kommer (V) aldrig att spela någon viktig roll i politiken.

Sverige - landet som Gud förkastade eftersom folket förkastad Gud. Och nu, under den onda girighetsdemonen får folket se en Marknad allt galnare. Väst är slut nu. Hoppas något land förklarar Sverige krig pga. dess falskhet och osolidaritet t.o.m. mot sina europeiska grannar. Reinfeldt ÄR, inser jag med stigande förvåning, bokstavligen en landsförrädare i skenet av FRA-avslöjandena från Edward Snowden. När jag sade det för några veckor sedan var språket bara figurativt. Men verkligheten är alltid värre än dikten.

*****


Se inlägget om Metros scoop den 5 september i år, att Högerregeringen sålde ur svenskarna och att FRA verkligen spionerade åt USA. Notera hur väl olycks- och skandalplaneten Mars fallen i det egne hemmets tecken Kräftan matchar samma fallna Mars i Kräftan i horoskopet för beslutet om FRA-lagen! 

Det horoskopet har jag aldrig redovisat fast det ligger en färdigritad karta och skräpar här. Midnatt får fungera som födelsetid eftersom jag inte har klockslag för voteringen. Det ger en Stenbocksascendent som berör Sverigeshoroskopets mest privata fjärde hus för de egna hemmen (och nationens inre). Och det är fascinerande hur ascendenten i Jord mörklägger en febril aktivitet i "insynens Eldelement" men i "dolda" hus!



Det förvånar inte att ett så här skandlöst nederlag för Sveriges politiska affärer har en aktiv satanisk axel från politikerhuset (5) till idealhuset (11) och att soltecknet är just signalspaningens och kommunikationernas Tvillingarna (i Fiendens sjätte hus). Man anar vagt ämnet i horoskopet, gör man inte?


Inga kommentarer: