Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 1 december 2013

Fast & Furious och ond bråd död

Skådespelaren Paul Walkers dödskrasch i en supersportbil (SvD) kan eventuellt i efterhand bidra till en rekonstruktion av hans födelsehoroskop, som saknar känd födelsetid.



Jag har en del intryck av överspändhet vid fullmånen med Solen i Lejonet och Månen i Vattumannen, men Paul Walker kallades en mänsklig natur i det vridna Hollywood. Solen i Lejonet är så dominant att det faktiskt kan vara bra om Månen hunnit in i ödmjuka Fiskarna.

Och man skulle t.o.m. kunna tänka sig att han föddes på kvällen så att Månen (livets slut) den här eftermiddagen berördes av olycksbringaren Mars som opponerade via transit. Dessutom hade transiterande Mars bara två grader kvar till en exakt konjunktion med skådespelarens fordonsplanet Merkurius.

Kollisionen i staden Valencia i Kalifornien inträffade 15.30 och vid denna tid stiger halshuggningens Draksvans över ortens östra horisont. Tyvärr hade Paul Walker sin medfödda olycksplanet i Väduren så han synkar in med tid och plats på ett farligt sätt. Om gissningen på måntecken är korrekt hade han således två olycksbud med Mars samtidigt och det var tydligen en uppvisningskörning till förmån för offren för stormen på Filippinerna - dvs. ämnet för körningen var "Mars" - Olyckan.

Ur perspektivet av en månascendent är det åttonde huset överbefolkat och Gränsdragaren Saturnus minglar med överdriftens Drakhuvud, fordonskommunikationens Merkurius och, ännu en gång Månen som alltså kan betyda "livets slut". Alla tre vattenhus, fjärde, åttonde och tolfte har på något sätt att göra med slutet, och i Walkers sinnelagshoroskop har vi faktiskt dödens Saturnus och halshuggna Draksvansen i gradexakt konjunktion.

Att han gjorde dessa banala The Fast & The Furious-filmer, kan det ha varit någon slags dödsdrift? Faktum är att Månen i Fiskarna är en martyrplacering så jag tror mer och mer på en födelse sent det här dygnet.

*****
 
Vacker men möjligen Hollywoods
mest begränsade skådespelerska
 
Nära och kära bör även astrologiskt bindas till en så explosiv olycka. Och om man tittar på nära motspelerskan Jordana Brewster från flera av dessa imbecilla filmer som helt kretsade kring vansinneskörning i snabba bilar, har den vackra men iskalla kvinnan ett horoskop som totalt flätas samman med sin avlidna kollega:



Brewster har troligen en tidig Måne i Jungfrun - och vem vet, kanske en närapå gradexakt opposition. Inte bara på film utan även astrologiskt var de varandras kompletterande motpoler.

Kvinnans hårdhet skulle kunna bero på att Månen ännu inte lämnat Saturnus kyliga inflytande. (Här får man lämna den indiska idén att tecknen är som vattentäta skott - men inte ens alla indiska astrologer förnekar konjunktioner över teckengränserna.)

Men framför allt är hon ett turbulent Lejonet och ett Lejon i förlustens tolfte hus (enligt sinnelagsascendenten). Hon har dödens Saturnus bara några grader från Paul Walkers Sol, en minst sagt antitetisk relation. Jag har dessutom för mig att de inte drar jämnt i någon av filmerna - fråga mig inte hur, men jag såg någon av de här filmerna för tio år sedan (en merkurisk själ kan inte vara för god ens för skräpmat, i allt kan man hitta nyttigheter!)

Men framför allt föddes Jordana Brewster med Solen i martiala krigartecknet Väduren, i (troligen) dess fjortonde grad. Och hennes kollega hade sin Mars i 16 graden och dödskraschade när Väduren steg med halshuggningens Ketu i 12 graden. En väldig massa budskap om Väduren här, tecken som kanske är det som bäst passar in på filmtiteln "fast & furious"!

Sedan ska man inte glömma att Jordana Brewsters Mån-Jungfru gör hennes atletiska Mars till en verksam illgörare, här kombinerad med välgångens Jupiter men också med girighetens och överdriftens Drakhuvud. Det är väldigt blandade budskap hur man än vrider på den trippeln och man måste räkna med att båda gott och väldigt ont kommer ur den. 

Jag förmodar att filmseriens stora stjärna, Vin Diesel har liknande överlappningar.


3 kommentarer:

Havsörnen sa...

Rallyföraren Roger Rodas, vän med Walker, satt tydligen bakom ratten på olycksbilen. Han omkom också. Född 31 oktober 1975. Hans Merkurius är i konjunktion med Walkers Mars/Ketu, han har Venus och Månen vid Walkers Sol och Mars, och så är hans Sol nära olycksögonblickets Rahu.

Havsörnen sa...

Rodas Saturnus är dessutom vid olyckstillfällets Sat/Merk/Desc.

Seaward sa...

Ja, jag hörde sedan att det inte var Walker som körde. Dina uppgifter stärker totalt tanken om att alla inblandade har tydliga astrologiska kopplingar.

(Jag minns en gång i ungdomen hur jag börjat dejta en kvinna men upplevde hennes mor som mer intressant. Och medan det bara fanns en moderat koppling till den unga kvinnan slog det formligen gnistor mellan mitt och moderns födelsehoroskop! Allt var på plats, dubbla ömsesidiga receptioner mellan Sol och Måne m.m. Det här är ett minne från den tropiska zodiakens dagar, men troligtvis följer allt detta med till den sideriska. Täta konjunktioner är täta!)