Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 10 december 2013

Expressens scoop om rasisterna


Expressens scoop 2013-12-10 5.52


Onda tider för Svärje och landets självbild!

Ingen olycka kommer ensam och naturligtvis finns ett samband mellan "PISA-chocken" - rapporten om svenskarnas tilltagande stupiditet - Sverigedemokraternas popularitet och det spirande hatet mot människor ute i de svenska stugorna. Obildade människor utan social kompetens på hemmaplan, snälla och lite dumt försagda utomlands. 

Här kan man tala om att landets ledare vanskött folkkulturen under mer än borgarnas intensifierade vanstyre under Reinfeldt. Det här är frukten av en socialdemokrati som sedan länge glömt folkbildningsidealet i den takt allt började köpa sig en Volvo och kanske t.o.m. ett litet hus. Folk i landet lever och dör som nollor, och allt pga. den oheliga alliansen socialdemokratin slöt med landets rika, sveket mot en socialism som skulle kunnat ha förnya människan och inte bara hennes arbetsvillkor.

Den här satsningen på att göra svensken till en medioker materialist går i sin tur hand i hand med det idag så utbredda folkliga föraktet mot religion och kultur. Den låga pannan är faktiskt stolt över att vara en jävla idiot, att aldrig ha öppnat en bok och utvidgat ordförråd och tankekategorier. Storfinansen ler belåtet - det är just så det vill ha befolkningen. 

Sverigehoroskopet ser besynnerligt "smalt" ut när man tittar närmare på det ur perspektivet ledare/underlydande: ett fåtal som har enorma resurser till sitt förfogande och lever sina liv i den goda lyckans hägn, och så den sorgliga och förfallna massan ur vilken Expressen lyfter fram 11 främlingshatare ur deras trygga anonymitet på sajten Avpixlat och visar att de faktiskt allihopa är i huvudsak åldrande människor som missat de flesta tågen i detta liv. Ingen skön skock att skåda.

Sedan uppföljningsstudiet av främlingshatarens astrologiska signaturer har alltför få horoskop tillkommit för att göra ytterligare en studie. Men det kan roa att snabbt titta på de här elva namngivna tölparnas sol- och måntecken i jakt på någon trend...

  • Anders Brandell, 12 sep 1980 - Måne/Merk/Sat i Jungfrun, Sol/Jup i Lejonet. Redan den första avpixlade påminner om vilket måntecken som i de tidigare testerna mer än något annat tenderat mot negativ och diskriminerande mentalitet.
  • Anders Dahlberg, 29 apr 1964 - Månen fallen i Skorpionen och Sol/Merk/Mar/Jup i Väduren (i Fiendens hus!), Vädurens aggressiva häftighet får här den svarta Månen att koka av vrede och hat! (Månen i Skorpionen visade sig signifikant överrepresenterad i 161 horoskop för mördare).
  • Bertil Malmberg, 3 mar 1940 - Solen i Vattumannen och Månen i Skytten. Men här är det intressanta troligen att Solen/intelligensen är skadad pga. härskaren Mars i hemmaläge i aggressiva Väduren och överhettad av horbocksläget (Mars + Venus) och med den fallna blockeraren Saturnus i samma tecken. Något som närmare sig en byidiots signatur med andra ord, och alls inte ett toppexemplar av Vattumannen.
  • Dick Floding, 4 okt 1944, Månen i Väduren men psyket destabiliserat av en horbockskombination (Mars + Venus) i Vågen, samt Sol/Mer i Jungfrun i Fiendens sjätte hus.
  • Gerd Wall, 20 okt 1956 - mer opposition längs den sociala Jag och Du-axeln (Väduren/Vågen), nu är det fullmåne och därtill ytterligare en opposition Eld/Luft som skapar horsyndromet (Venus/Mars). Saturnus konjunkt demonen Rahu i Skorpionen för det här till ett horoskop med svåra spänningar i de mörka tecknen (Rajas).
  • Helena Kontulainen, 29 sep 1952 - Måne/Rahu i Stenbocken baserad på Sol/Merk/Saturnus i diskriminerande Jungfrun.
  • Magnus Malm, 5 jan 1963 - Måne i Väduren baserad på Mars i Lejonet opp. Jupiter i Vattumannen. Den senare disponerar Solen i Skytten. Svårt att se vad som gått fel här! Det snäva egoperspektivets Vädur baseras på en krigare som motsätter sig framgångar för främmande folkslag eller ideologier? Ännu en Saturnus intrasslad i de demoniska månnoderna.
  • Marie Stensby, 15 feb 1959 - Sol i Vattumannen och f.o.m. tretiden på eftermiddagen Månen med Mars i Oxen. Men i det här sammanhanget skulle blotta grupptrycket från alla andra Månen i Väduren kunna tyda på att vi har att göra med den lägsta sortens arier - återfödda nazister som tenderar att komma tillbaka med Månen i Väduren - Hitlers sideriska soltecken.
  • Mikael Rahm, 16 nov 1957 - Måne i Lejonet baserad på Sol/Merk/Saturnus i Skorpionen (soldisponenten Mars i Vågen men störd av hungerdemonen Rahu)
  • Ronny Lindberg, 24 mar 1949 - Måne/Jupiter i Stenbocken (baserad på Saturnus i Lejonet) och Sol/Merk/Mars/Venus (horbockssyndromet) i Fiskarna. Låt oss göra det klart att "horbocken" är ett tecken på obalanserad libido. De här människorna borde hellre ägna sig åt sexmissbruk än att hata människor från andra länder!
  • Tommy Jonsson, 16 apr 1955 - Månen i Stenbocken (baserad på upphöjd Saturnus i Vågen men i opposition till) upphöjda Solen i Väduren. Solens disponent Mars i Oxen ger den råbarkades problematik (egenmäktighet)


Enbart den raskt avhoppade Marie Stensby har en osäker månplacering. Utelämnar vi henne och tittar på de andra tio får vi dessa "vinnare:

Handlingens Sol:
Väduren och Skorpionen, två vardera - apropå Expressens rubrik lustigt nog båda de tecken som ägs av hatets Mars

Mentalitetens Måne:
Väduren och Stenbocken, tre vardera. Väduren, som kan betyda mannamod, är i det här läget bara en ömklig hatare, och gränsdragaren Stenbocken visar sig i sin sämsta sort, en jobbig herren-på-täppan-typ som skanderar "Sverige åt svenskarna". Människor utan makt men födda med disposition till makthunger blir sådana här.

*****


När Expressen släpper sina artiklar 5.52 på morgonen är det väl inte i vetskapen om att deras scoop exakt kastar ljus över Sveriges nationalhoroskop! Se här:




Expressen ger ansikte åt den fula svenska främlingsfientligheten just som landets eget "jämlika" tecken Vågen stiger i öster (över tidningshuset i Stockholm där Expressen håller till). Och gränsdragaren Saturnus bara är en grad från ascendenten, en påminnelse om den hatiska och snåla Margaret Thatcher som också föddes med Saturnus stigande i samma tecken. Är det möjligt att Saturnus "upphöjelse" i Vågen faktiskt inte är så god som man kan förmoda av själva ordet och i så fall inte Saturnus fallen i Väduren så eländig som man kunde tro? 

Men bloggen har hittat den fallna Mars och den fallna Skorpionen göra riktigt dåligt i från sig på några områden, och jag får följa indisk astrologi här, som underkänner Saturnus placering i öster. Det är farligt att koppla gränsdragaren till ett lågt egoperspektiv! Saturnus måste upp i himmelen - gärna upp till tionde huset eller ännu hellre ligga i dödens sjunde hus (dagen dör i sjunde huset). I dessa positioner har Saturnus hunnit få erfarenhet och perspektiv (eller representerar visa själar). Att koppla Saturnus till första huset är som att skänka makten åt ett litet barn.

För svenskt vidkommande blir kartan ännu mer intressant eftersom ascendenthärskaren Venus också ligger som den gör i nationalhoroskopet, i den förfrusna och nedkylda underklassens tecken Stenbocken!

Här är "var man sin egen låtsaspolitiker" - det enda som återstår sedan eliten barrikaderat sig i diverse mediahus och bankbyggnader. (Eliten i Sverigehoroskopet syns av Solen/Jupiter i det lyckosamma femte huset för spekulation och innovation. Ja, som ingenjör kan man lyckas i det här landet, särskilt om man säljer sin själ till bankväsendet.)


Inga kommentarer: