Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 16 december 2013

Expressens materialistiska bloggerskor

Mediesfären kastrerade bloggosfären och gjorde den till ytterligare en kanal för sina egna predikoturer med kommers som yttersta avsikt. 

Särskilt Expressen var snabba med att ersätta den här demokratiska nätrörelsen till någon centralstyrt. De hajpar typ en eller två bloggare (gärna kvinnor) åt gången och låter dem fånga upp enkla läsare i någon gråzon mellan självcentrerat vardagsprat och textreklam för varor också du, lättlurade läsare, ska lockas köpa. En konsumtionskultur för de allt mer hjärndöda svenskarna, de bara snäppet ovan "the working poor" som inget alls har råd att köpa sig.

Jag har tidigare noterat en Rebecca eller Stella eller kanske bådadera (logotyplanseringen tycks ha skitit sig) och noterat den perfekta plastbruden för vår tid. Men jag undrar om hon själv är helt medveten om vilka BILDER som styr henne inifrån sinnet istället för den normala människans intelligens. För det är ju uppenbart att hon är uppfylld av självspillingen Heath Ledger i hans sista roll som psykopatisk apa framför kamerorna!


Opposites attract?

Jag medger mottvilligt att jag fascineras av den unga kvinnan (och hade varit än mer fascinerade om jag varit tjugo år yngre), för hon är karismatisk i sin fulsnygghet och i den meningen ett perfekt lockbete. Expressen är smarta som väljer årets bloggansikte som inte stöter bort några, någon som är "nästan som en av oss". Bloggsfären 2.0 med kommersiella accenter. Av och för idioter.

Faktum är att Rebecca och Heath har horoskop lika tajta med varandra som deras själsliga uttryck på bildkombinationen här ovan.





Sol mot Sol, Sol kombinerad med Måne, Venus mot Venus och Jupiter mot Jupiter! Inte undra på att jag såg Ledger rakt genom bloggerskans desperata och skruvade "se mig"-grimas, för övrigt en vanställd grimas som många unga kvinnliga bloggare gör. Jag skulle påstå att Heath Ledgers självmord just efter rollen som Joker nu gått ut i den lägre psykiska smeten (den onda daimonens sektor i gränslandet mellan Vattenvärlden och Luftvärlden) och nu radiostyr miljoner unga kvinnors undermedvetna. 

Det är så här demoni verkar och antikens tänkare hade helt rätt i frågan om besatthet. Det kan vara till någon tröst att de som sprider demonin själva att bli besatta i ett kommande liv. Tänk er Expressens chefredaktör (med ekonomiskt ansvar inför Bonniers) raglande i en mörk gränd iförd trasor och med fradga runt munnen. Vanmakt i blicken. Hans koketta mediepampsnarcissism kommer att ha spegelvänts och förbytts i en menlös och lallande dåre som inte kan styra sitt eget liv, än mindre en tidnings. 

Först därefter kan man räkna med att en något mer balanserad själ resulterar. I bästa fall. Hypnosregressionisten Michael Newton redovisade i sina böcker fall där själar strulat runt upprepade gånger på Jorden utan att hitta lösningen på ett eller annat existentiellt problem.

Problemet är ju att den fria viljan inte finns här på Jorden, vad än Satans följeslagare försöker lura i folk. Den syndare som blir omvänd hade den öppningen inskriven i sitt öde från första stund (timma) på den här planeten.

Determinism kontra fri vilja är en stötesten från astrologin och den indiska traditionen tenderar helt klart till determinism. Det tror också jag. Möjligen kan man särskilja graden av förutbestämdhet mellan olika horoskop beroende på deras inneboende tendenser.

I ett sådant fall där både Måne och Sol (livslinjen) och deras disponenter fallit ner till Jordelementets nivå, som i fallet med Expressens chefredaktör, då har vi att göra med de födda rötäggen, de oförbätterliga syndarna eller de som är på Jorden för att smaka på livet ur det fattigaste och mest materialistiska perspektivet. Bor det inte en rättshaverist i denna Mattsson, i juridiskt bråk efter att han jonglerat med en pickadoll?


Inga kommentarer: