Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 25 december 2013

Årets man jultalar mot självtjänandet, moderaterna jultalar för egoismen!

Låt inte några fräna inledande ord avskräcka. Inlägget döljer ett gudomligt mysterium. 

Expressen den 24 december 2013, 6.29

Notera hur landsförrädarna på själva julafton söker spela oskyldiga till åtta års katastrofal skattesänkarpolitik för de samhällets bäst bemedlade. Samma dygn som säkert åtminstone ett par olika tv-kanaler sänder moralkakan om den själviska onkel Scrooge och själviskhetens korrumperande inverkan. 

Det är i Disneys nyinspelning för några år sedan Scrooge låter som en moderat när han anser att han gjort sitt för de fattiga - finns då inte fattigstugor och slavarbete i 1800-talets England? Reinfeldt som enda politiker vägrade nyligen svara på frågan om han någonsin ger en allmosa till tiggare på Stockholms gator. Han smet frågan genom att låtsas att den handlade om hans privatekonomi! Satan vilken ovärdig regeringschef Sverige har!

Låt oss se om det är två Scroogar döljer sig bakom det glättade fotot i Expressen. Inlägget publiceras 6.29 på julaftons morgon, ett ganska olyckligt ögonblick eftersom horoskopet genast avslöjar fulheten i det bedrägliga aktstycket!

Bedrägeri vad? Jo, lögnen att det behövs flera jobb. Moderaterna är i själva verket helt nöjda med sakernas tillstånd. Klyftan mellan fattiga och rika har etablerats och allt som kommer från dessa munnar är tvetungade och onda ord, smidda enbart i syfte om att söka sno Oppositionens argument och rädda makten genom ett val till. Onda, onda politiker. Och horoskopet för "debattartikeln" avslöjar dem:


De svarta onda husen fullproppade av aktivitet
när moderater håller "jultal"! Och 11e idealhuset?
En lovsång till vinstmentalitet och självtjänande!

Den som inte ser problemen på den här kartan kan lära sig se genom att jämföra med årets man i världen, den sensationella nya påven, som 21.30 på julafton påbörjade sitt första jultal någonsin till världen. 


Naturligtvis har inte Vatikanen medvetet lagt talet för att kungavärdighetens Regulus ska stiga i öster exakt när påven inleder sin predikan mot moderaternas - självtjänarnas - mentalitet. Det är sådana här saker som visar att det är högre makter som arrangerar spelet i världen! 

Moderaternas snömos publicerades halvsju på morgonen i högertidningen Expressen, men fast de båda talen kommunicerades samma dag är det knappast samma anda som genomsyrar dem. 

Det stigande tecknet är oändligt viktigt och indisk astrologi bidrar med den spännande insikten att även planeterna i viss utsträckning ändrar beteende beroende på vilka hus de tilldelas ägarskap över!




Årets man, Franciskus den förste, jultalar i distinkt harmoni med den kosmiska viljan. Se bara kommunikatorn Merkurius och Solen i den goda lyckans femte hus i den universella välviljans tecken Skytten. Fastän Merkurius, den själviska krämaren anses "fallen" (handfallen!) i ett så här stort tecken som Skytten, sker en förunderlig "ömsesidig reception" mellan Merkurius positiva tecken och Skytten. Jupiter, den universella välviljans planet står i Tvillingarna i den goda daimonens hus (11e idealhuset som modern astrologi kallar det).

Det är ingen tvekan om att Tvillingarna/Merkurius har med änglar eller budbärare att göra, och notera särskilt hur detta glädjens och det lysande och andliga kraftkomplexet, som spänner över en fantastisk axel i horoskopet (5e/11e), bearbetar folkmassornas Måne med aggressionens Mars där de står vid privatekonomins andra hus - det antikens vakna människor insåg var Dödsrikets port! 

Här ifrågasätts i påvens tal Jungfruns tecken - den självtjänande mentaliteten som Moderaterna lyckades vinna svenska folket genom att predika (skattesänkningar för medelklassen mot att de accepterade stölder från samhällets allt fler fattiga och en allmän nedmontering av allas löner och inte minst hela välfärdssamhället - en självtjänandets demoni om något).

Återvänd nu till kartan över herrarna Reinfeldt och Bors "jultal" genom Expressen och börja förstå hur meningslöst det är att hänga upp egot på astrologin. Risken är att du blir riktigt sned när du inser att du tilldelats skittecknen! För även om alla zodiakens medlemmar behövs, är det inte alla som arbetar mot mänsklighetens värsta fiende - vinstjägarmentaliteten, den som i regeringen Reinfeldts fula mun blir till "det måste löna sig att arbeta" - falska ord bakom vilket döljer sig en nedmontering av all medmänsklighet i samhället. 

För det är det som händer när skattesänkningarna trycker ner allt fler på botten och individer blir rädda och självtjänande inför det moras som Moderater och andra marknadsliberaler (Centern !) skapat.

Moras = Jord och Vatten. Men människan lever inte av vatten och bröd allena, vilket horoskopet för påvens jultal perfekt påminner om.

*****

En annan jultalare tilltalar SvD mer, som överhuvudtaget inte tar upp påvens jultal. Den tidningen är döende.

Tillägg.

Efter publicerandet noterar jag dess perfekt bildsköna tidpunkt: 14.41. Den numerologiska 1.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag hörde inte påven, men jag hörde ett annat "jultal" nämligen Fredrik Lindström i Vinter i P1. Det var uppfriskande, med intelligent och underfundig kritik av den förhärskande ekonomismen, ja han vågade t o m fråga sig om vårt moderna västerländska samhälle kanske redan har gått under "medan vi suttit och googlat fram bättre elpriser eller spelat Candy Crush på en smartphone". Jag ser att han ska turnera framöver med en föreställning kallad "ÄGD - jakten på ett rikare liv", så det var väl en försmak av den... http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/290911?programid=2071
Jag ser att du tidigare har karakteriserat hans horoskop som "en himmel som har mycket gratis om individen bara höjer blicken..." Det har han tydligen börjat göra...:-)
S

Seaward sa...

Jag bävar inför allt det jag kan ha sagt (eller minns att jag faktiskt sagt) i ett eller annat inlägg. Lindström mindes jag inte ens att jag kommenterat. Men jag har alltid tyckt att han varit en rysligt skarp figur och om högern snor åt sig gatsmarta men samvetslösa rötägg till pr-byråerna, hittar man hos artister i allmänhet en mycket större vakenhet om den samhällets verkliga spelplan, bortom all bullshit (sådan som Borg och Reinfeldt producerar så mycket av).