Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 26 november 2013

Vad är rovkapitalism för ord?

"Rovkapitalismen" är ett favoritord som används på bloggen som synonym för storfinansen. I DN idag identifierar Leif Pagrotsky och Sten Rylander ett av Hydrans många ansikten som bekräftar att storfinans inte tillräckligt väl beskriver naturen hos det här monstret.

Antikens tänkare såg tydligare: det var krabban (Kräftans tecken) som stod upp till Hydras försvar när Herkules ämnade dräpa girighetens rot. Som tack för sitt heroiska försök förärades krabban en egen stjärnbild.

Det här är sjukdomen cancer fast överförd på andra områden. I den internationella politiken har jag redan påpekat att hela de tongivande delarna av västcivilisationen för närvarande styrs av människor födda i Kräftans tecken: Obama, Cameron, Merkel, Reinfeldt (tongivande???) samt, lite apart eftersom han är socialist, Hollande. 

Men Hollandes nationalistiska tendens påminner ändå om att det här är ett tecken som går på instinkt och alltid söker skydda sitt eget först och främst ("fort Europa"!). Det är därför Kräftans tecken är associerad med populism - dess härskare Månen representerar den ansiktslösa folkmassan som passivt imiterar och reproducerar (på ett krummare sätt) vad deras Sol-ledare inger dem. Allt försämras ett snäpp i färden från original till kopia.

Hur kunde då mytens krabba så heroiskt offra sitt eget liv för Hydras skull? Det ligger underförstått i mytens berättelse: Hydra är ett vattenmonster och  vatten är krabbans eget element. Ytterst är de bara uttryck för ett och samma väsen, en enda natur som i antiken kallades den "vegetativa Själen". Detta är den låga eller fallna delen av själen, Själen när den förlorat sin gudomliga status genom att vända sig mot det materiella.

Poeten Manilius om krabban och Fredrik Reinfeldts extrema själviskhet

När Kräftan sätter sin orientering i hälsans tjänst, som en läkare eller en sjuksköterska, gör den ett fantastiskt arbete i "sitt rätta element". Men släpp aldrig fram Kräftorna till näringslivet, vilket de tyvärr har en stor affinitet med, eller in i politiken. Då börjar sjukdomen cancer äta av barnen i skolan, av de sjuka - för att näringslivet och politikerna i sin tur är drivna av den Stora Satan under sin specifika förklädnad Mammon, pengadyrkandet! 

Då uppstår det pikanta förhållande att man får höra en nominell socialdemokrat som Stefan Löfven (Solen i Kräftan) påstå att ingen väl vet vad som är skillnaden på höger eller vänster. Vilket häpnadsväckande dåraktigt uttalande! Det tonas ned i medierna fast det är årets skandal just för att Löfven redan är vald av Hydran att fortsätta i stort samma kurs som den uttjänta krabban Reinfeldt drev i åtta år. (Åtta är för övrigt dödens tal i indisk astrologi och underförstått ett ont tal även i numerologin.)

Ser man stort på det, är västerlandet dödsdömt. Ingen kommer att kunna styra om den här oceanångaren. Den är som alla civilisationer som nått slutet en korrupt nidbild av vad den möjligen var under sina glansdagar. Den populära dystopin "Hunger games" och många liknande böcker och filmer innan den har redan sett hur västerlänningen kommer att sluta. Som i Soylent Green där olönsamma människor mals ner, förpackas snyggt och säljs för den välmående medelklassen att konsumera - som mat! Och medelklassen är förstås sist att förstå att de lever på andras död - här i Sverige eller fattiga barnarbetare i Tredje världen...

Intressantare än att sia om det uppenbara är frågan om vad som händer med en hel världsdel när det blir dags för återfödelse till Jorden. Hur arbetar karma-lagarna för att ge var och en vad som tillkommer denne?

Hur fungerar nationellt karma? Kommer bara Stockholms moderata innerstad att återfödas i ett smutsigt getto i ett land ingen sträcker ut en hjälpande hand mot? Hur medskyldigt är Europa? Finns det tillräckligt många fattiga länder att sända dagens européer till när deras själar är mogna att reinkarnera?


Eller kommer Jordens befolkning att decimeras så kraftigt en kort bit in i framtiden att många miljarder inte längre kommer att kunna ta sin examen på den här planeten? Men det finns gott om mörka helvetesvärldar där de kan fortsätta, berättar den färgsprakande och dramatiska hinduiska kosmologin! 

Frågan blir därmed: Vågar du tiga still och låta regeringen Reinfeldts kriminalitet och det rådande kriminella paradigmet pågå dag efter dag utan att ens på minsta vis markera att du fått nog? Platon medgav att det skulle vara svårt att implementera den perfekta civilisationstyp som han lägger ut i "Staten", svårt men inte i princip omöjligt. 2.300 år senare är vi inte kommit ett steg närmare den stat där filosofer utan själviskhet har den avgörande makten över politikerna, vilka i sin tur folket kan få välja efter utseende och person bäst de vill. Folk är som bekant så ytliga och korkade. 

Platons idealvärld är också en skendemokrati, precis som den västerländska, där egentligen Hydran styr, men Platons stat skulle resultera i ett gott samhälle eftersom filosofernas principer är i harmoni med kosmos gudomliga lagar. Astrologin synliggör dessa lagar och visar i sitt kodade system varför t.ex. egoism är sämre än altruism och egoism i kombination med materialism är det sämsta - en ren fiende till den mänsklighet som ännu inte lyckats kränga av sig sina ap-liknande kroppshöljen. Troligen kommer mänskligheten aldrig att nå den fullbordade Människans tillstånd, arten kommer att dö ut innan dess. Men det finns ett antal själar på Jorden som ligger i vågskålarna, och för dessas skull går deras äldre bröder och systrar (fast tänk bort könen) ständigt ner i världen för att påminna om tingens verkliga ordning.

Så kom det sig att Satan, Fienden, ganska omgående svartlistade den här bloggen. Vänsterbloggare är ingen fara, men bloggar som skär rakt igenom det fåniga plattmarksperspektivet och sätter sakerna i ett djupperspektiv och därmed hotar att VÄCKA de sovande själarna, sådana röster måste tystas. Så har Hydran alltid betett sig, i alla tider. Därför hade Svenskt Näringsliv 2011 kommit fram till att högskolestudier i Filosofi var svenskarnas värsta gissel. Ämnet var nämligen inte "lönsamhet" ur plattmarksperspektivet! En kalkon i paritet med Löfvens försök att blanda bort korten och göra höger och vänster till samma sak.

Det finns milstolpar i det svenska intellektuella haveriet som är så enastående att jag kommer tillbaka till dem gång på gång som en besatt! 

Det är som om de här inläggen är stilövningar till den bok om landet som inte var som jag aldrig kommer att skriva.



Tillägg 130911. Den boken skrevs! Sveriges för västliga EU-länder så typiska förhållanden, med rea på folkets egendomar och utförsäljningar till kallhamrade vinstjägarmaskiner, har arbetats in i kommande självpubliceringen på Amazon, "The Zodiac Rules - New Evidence of the Veracity of Ancient Astrology", tillgänglig senhösten 2014.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Apropå Cameron: Läste i dag (i Landets Fria Tidning inte i någon av drakarna) nedanstående notis, som fick mig att tänka på det jag läst här om regeringen Reinfeldts mörkläggning av information och allt ökande sekretessbeläggning. Ja, det stämmer uppenbarligen, det där med kräftans tecken och slutenhet: "The Conservative party i Storbritannien har tagit bort all pressmeddelanden och tal mellan 2000 och 2010 från sin hemsida, bl a där David Cameron talar om att göra 'mer information tillgänglig för fler människor'. Partiet har också blockat tillgång till informationen via internetarkivens Wayback machine, ett amerikanskt bibliotek som sparar webbsidor för framtida generationer."
S

Seaward sa...

Wow! Det här är verkligen Orwells 1984 inför våra ögon - högern beter sig exakt som nidbilden av kommuniststater/diktaturer !!!

Reinfeldts gode vän är värre än man kan tro av hans slätstrukna nuna. Vilket par!

Astrologiskt är det ju tacksamt att se "fort Europa" i Kräftan och dess lilla protektionlistiska stil, men också avgränsaren Saturnus kan ha med diktaturers begränsningar av information att göra. Reinfeldts Saturnus är mest problematisk som den står i "fiendskapens" eller "olyckans" hus och t.o.m. aspekterar hans eget intellekt (självlögnen ett faktum). Camerons karta minns jag inte just nu hur den såg ut på denna punkt.

Anonym sa...

Cameron har Merkurius med Ketu (i 2:a), det är lätt att se en symbolik där, tycker jag. Saturnus i 7:e opponerar hans Sol och Venus (vars disponent är Merkurius).
S

Seaward sa...

Camerons Ketu/Mer funkar som en som "kapar" kommunikation, men 2a huset verkar inte tillföra någon fördjupad symbolik. Det kan vara 3e husets härskare som berättar mer...

Sat/7e, den har jag opposit folkmassans Måne. Jag har alltid känt på mig att jag skulle bli en diktator och förtrycka folk. Tur att jag inte har (eller eftersträvar) makt! :-)

Anonym sa...

...och tredje husets härskare Mars ligger i 12:e och är dessutom verksamt ond!
S

Seaward sa...

Det är under att mänskligheten överlevt, så svårt det är att få "godkänt" enligt indisk astrologi !!!

Det här tar många, många års systematiska studier att förstå sig på. Det du säger om en verksamt ond Mars i 12e är ju i själva verket ett förmildrande omen - ont ska med ont förgöras. "Den onda daimonen" är dessutom ett världsligt svagare hus än t.ex. "den goda daimonens" 11e hus.

Men ibland (Berlusconi!) verkar inte alls individerna använda sin 12e-husvistelse till att rena själen. Tvärtom tycks ren skurkaktighet driva dem inifrån skuggorna!

Nå, "daimonhusen" var hellenismens tanke, inte den indiska astrologins, men det är spännande att traditionerna ännu liknar varandra väldigt mycket för tvåtusen år sedan...

Anonym sa...

En verksamt ond mars i 12:e har jag ocvkså. Med Rahu. Den är dessutom atma karaka eller vad det heter. Jag blir inte klok på det.själv. Om jag får säga det själv så tycker jag inte att jag är "verksamt ond" så kanske själens åstundan var att rena sig från ondska? Usch, det finns nog en tanke med att inte minnas sina tidigare liv...
S

Seaward sa...

Jag har sett den mördare jag en gång var... tror jag. Drömmar kom i något som kunde ha blivit ett triangeldrama och jag beaktade sambandet mellan de inblandade då och nu...Jag valde rätt och slapp bli "mördad i retur" i det här livet.

Den historien förklarar säkert en viss fascination för det morbida i det här livet även om det är var bara ett i raden av alla de små liv som är människornas lott...

Ja, kombinationen du nämner tyder ju på en glupande aptit som lagts på is den här gången! :-) Om man nu kan lita på det här snåriga tolkningssystemet...

Anonym sa...

SVTs Dokument Inifrån tar upp visionslösa politiker i ett program. Det är inte heller bara i Sverige det är så utan även i utlandet. Tyckte det var riktigt intressant att höra de här Europa-krabborna tala om hot hela tiden vad gäller framtiden istället för möjligheter. Så förenligt med den protektionism som krabban representerar. Och ännu mer av detta blir det ju också efter alla terror-attentat förståss.

Dokument inifrån: Politiker utan mål
https://www.youtube.com/watch?v=K3DW3jzBecQ