Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 4 november 2013

Två Ondskans apostlar samt två goda män



"Makt" är ett neutralt begrepp. Men ibland händer det att Ondskan sänder ut apostlar (apostellein - grekiskans "sända ut") för att sänka världens folk eller åtminstone pröva dem. 

Den personifierade ondskan är Satan, som periodiskt kontrollerar om han har greppet om den fallna mänskligheten eller om de fortfarande har förmågan att reagera med vrede på en fullständigt orättfärdig världsordning. En sådan som t.ex. det marknadsliberala utsugarsystem som högern håller om ryggen för att deras intressen sammanfaller. 

Människornas valfrihet i västerlandet är en chimär - ju mer man undersöker varumarknaden, desto mer inser man att det är i princip samma produkt som säljs i olika prisklasser och under olika varumärken. Ju mer köpstark medelklassen blir och vill ha finare saker de vill ha för att beskriva sitt materiella avancemang, desto mer fifflar marknaden med befintliga produkter eller höjer priserna på bedrägliga sätt. 

Tydligast är detta i den omfattande OEM-industrin ("original equipment manufacturer") där man på område efter område kan hitta i princip samma produkter som de "i fina butiken" till en tredjedel av priset när den som i själva verket tillverkade produkten bakvägen smyger ut samma produkter man under ett anonymt varumärke!

De flesta "svenssons" är för mentalt slappa för att genomskåda det bedrägeri de är med om. De vill skryta för grannarna om sin framgång och de vill tro på Fredrik Löfvens och Stefan Reinfeldts krav på att individerna underkastar sig arbetet på att hålla det här konsumtionsbedrägeriet igång. De är värda att bli totalt blåsta i slutändan, när de inser att politikerna akterseglat dem totalt och att politiken bara är en karriärväg för de inblandade. Finns ingen eldsjäl kvar i politiken i väst. 

Demokratin är död och ju tydligare politikernas korruption blir (se Reinfeldts allt märkligare beteenden - mörkläggningar, hemligstämplar, tystnad, tystnad och mer tystnad), desto mer vansinniga partier (SD) och deras falska svar på felställda frågor söker den obildade massan sig till. Reinfeldt FÖDER svensk rasism fast han själv menar sig vara mot den. Han kan vara den intellektuellt mest borttappade landsfader svenskarna någonsin valde sig. Vilket folk! Vilken begåvningsreserv!

Låt oss se på Englands Cameron och Sveriges Reinfeldt och deras förhållande till den i sig neutrala makten. För detta krävs ett födelseklockslag  för en granskning av det tionde huset. Båda har en offentliggjord födelsetid, men sedan jag snappade upp Reinfeldts på svenska sajten Stjärnrummet där också kungafamiljens horoskop förevisades - födelsetiderna de senare inhämtade efter korrespondens med kungahuset. Jag minns inte om det fanns någon källangivelse för Reinfeldts födelse och sedan dessa har sajtens ansvariga gömt sig bakom en skyddande mur och gjort betaltjänst av basal nybörjarinformation (lycka till - det är ju knappast så att det saknas introduktioner till astrologin på nätet...).

Men omoralens Mars stigande i dygdemönstret Jungfrun stämmer ofattbart väl på denne man som mörkar, slingrar sig, pratar osant om siffror just för att hålla sig skadelös och oskuldsfull som en ung flicka som ännu inte våldtagits av livets grymhet. Att upptäcka att Nya Moderaternas invigningsfest gick av stapeln med Jungfrun stigande i öster, med Reinfeldt som dess första partiledare, är väl en så god bekräftelse som man kan önska sig. Partiet har "mer pengar åt mig" - en fallen Venus i första huset - och Reinfeldt har omoralisk energi (Mars) i första huset som en slags motor. Venus och Mars har för övrigt en enorm libidinös attraktion så att partiet plus ledare under de första få åren tjänade som en oemotståndlig lockelse för tanklösa och själviska materialister.

Davod Camerons födelsetid är trovärdig, uppgift finns hos välrenommerade AstroDatabank. Omräknat till siderisk zodiak tilldelas naturligtvis också han självtjänandets Jungfru som ascendenttecken. Här kan man påminna sig att Jungfrun som tjänaren eller slaven inte kan tas bokstavligt. Det föds naturligtvis individer med Jungfrun i öster även till ytterst privilegierade familjer. Horoskopet är en helhet och privilegierna bör synas genom andra faktorer, kanske ett gynnat andra ekonomihus, makt i tionde huset eller något liknande. Månen är ofta en bra bild på stämningen i den tidiga barndomsmiljön, men återigen vågar man inte uttala sig utifrån bara en placering. 

Månen i Stenbocken kan både indikera en burgen men känslokall barndomsfamilj som en fattig men strebrande arbetarklassfamilj - fast i just den här ytan som leder till en bortkastad livstid av konsumtion av allt dyrare skräp för vart pinnhål man lyckas flytta upp sin status på den falska lönetrappa de verkliga makthavarna håller fram som ett ekorrhjul de duperade kan slira runt i. Ser de inte att de inte kommer någonstans är de alltjämt fångar i den världsbild politiken idag lyckats sälja på dem - den där världsbilden som låter Fredrik Löfven och Stefan Reinfeldt tjattra om att arbete är "både plikt och rättighet" (SvD) bedrägliga floskler som gör en normalbegåvad människa spyfärdig.



De båda männens tendens till fruktan (Kräftan = protektionism), och överdrivna fixering vid pengar (både 2a och 11e huset är dominanter) har redan kommenterats.

Men det rena makthuset (nr. 10) tror jag faktiskt inte kommenterats tidigare. Kanske för att så mycket ät fel redan på ett elementärt personligt plan (åtminstone för Reinfeldt, vars karta granskats betydligt noggrannare än Camerons).

Att bara observera tionde huset är lika vanskligt som att uttala sig om barndomshemmet enbart utifrån Månen. Men om man tar den risken, visar sig båda männen vara marknadens män och på ett ideologiskt plan. Tvillingarnas tecken i tionde ger handelsmannen Merkurius till en viktig aktör. Båda männen är skyldiga till att släppa in marknadsliberalismen - den hänsynslösa rovkapitalismen - via respektive lands regeringar. 

Cameron har t.ex. nyss sålt ut den anrika statliga posten så att även britterna snart kommer att få smaka på svenskarnas horribla kostnader för att skicka allt annat än ett litet brev. Tills Cameron hade Royal Mail Europas vänligaste prissystem för försändelser eftersom posten inte drevs av den svensk-danska versionens pengahunger.

Posten är ett perfekt exempel på Merkurius och Tvillingarna som uttryck för kommunikationens princip. Och båda är djupt skyldiga till det kommunikationsspioneri de viligt bistår kommersiella intressen i dataindustrin med. "Kriget mot terrorismen" har kapats av Storfinansen (som allt annat) och det är nu IT-fascismen som utnyttjar folks fruktan för araber för att tälja guld med kniv. 

Minns Carl Bildts ohejdade teknikvänlighet redan i internets linda - han har inte bara blodig olja på sina händer utan säker också it-intressen i innerfickan på sin råttaktiga kavaj. Svenskarna skrattar åt honom och han skrattar i sin tur åt dem, dessa dumma och lättlurade mähän.

Det går inte att diskutera det tionde makthuset hos Reinfeldt utan att nämna hans storfinansplanet Jupiter i nionde huset för religion. Den är verksamt ond och Jupiter i materialismens och pengarnas Oxe är således en antydan om att Reinfeldts avgud Mammon kommer att skada honom i slutändan. Det kostar att bli de verkligt rikas hora, och det börjar han märka nu, med sviktande popularitet. Folk har börjat skapa sig en mer korrekt bild av vem han är, än vad de hade från början.

Camerons Jupiter är så tydlig den kan bli. Storfinansen i elfte huset för "förmögenhet via makt/karriär" och dessutom med närighetens Kräfta i idealhuset. Detta är alltså Camerons "goda daimon", hans högre själsimpuls. Så låg är alltså den människa som föds med Jungfrun i öster att intresset kanske aldrig når längre än till att bunkra upp förnödenheter och söka trygga sin egen klans - eller klass - intressen! Jungfrun i öster och drivande planeter i 11e huset är eventuellt ett varsel om en normal, närig människa, en sådan som står helt främmande för de stora frågorna om vart mänskligheten som art en dag måste bli för att överleva. 

Jungfrun signalerar kultur, men idealet är simpelt. Kultivering och idealisering av det simpla. Reinfeldts koppling till "kultur" går via plattskärmsgåvan till prinsessan Victoria, Läckberg-deckare vid egna sängbordet och en oerhört suspekt korruptionskoppling till matbranschen. Dessa tre exempel räcker som indikation på hur hans "drivkrafter" (Solen) i Kräftan idealiserar en ren drängs dröm om framgång. Det är bara materialism från början till slut. Inga tankar alls! 

Att Jungfrun i öster ger kultiverad konsumtion - dyra klockor och kostymer - kan inte dölja det faktum att detta 11e hus helt saknar visioner. Kräftan står för fysiologisk förbränning och ett ständigt behov av påfyllnad. Som politiker är horoskopet odugligt, särskilt som tionde makthusets tillfälliga ägare Merkurius står i förlorarnas tolfte hus. Det är därför allt blir sämre i Sverige. Rötan kommer från samhällets Huvud. Kapa demonens huvud så kan kroppen tillfriskna.

Cameron basar över ett världspolitiskt långt mer betydelsefullt land, och det förvånar därför inte att den kartan är tajtare. Reinfeldt hade aldrig kunnat bli kung över något annat än "det sovande folket", de "mentalt efterblivna" svenskarna - hans egna ord visar hur ovärdig han är i större sammanhang, även om han uppenbarligen var smart nog att se att han hade läge på makten - just genom att dyrka den onda Jupiter som sin gud.

Den brittiska premiärministern har naturligtvis också han en verksamt ond Jupiter i storfinansens elfte hus. Det finns skäl att kalla 11e "storfinans" när hungrande Månen och rikedomsskaparen Jupiter samlas i den ständiga hungerns Kräftan. Det här är inte ett ideal och 11e huset är således utslaget. Det handlar bara om extrem närighet och vilja att krama ut maximalt med materiella fördelar från sin eller intressegruppens kollektiva maktposition eller karriär. Kräftan är primitiv och håller inte nivån som 11e kräver för att kallas ett verkligt idealhus. Reinfeldt och Cameron ägnar sig båda åt att rationalisera simpelt begär!

Också Cameron kopplar direkt till kapitalismen - tionde makthusets ägare Merkurius står i andra huset för "mina besittningar/min plånbok". Det är en sällsynt serie faktorer som alla pekar mot Camerons kopplingar till de besuttna! Månen och Jupiter i Kräftan är för övrigt ett tydligt tecken på en favoriserad barndom - fastän Jupiter är verksamt ond. Jupiter kan fortfarande skänka barndomsmiljö välstånd (och särskilt i det privilegierade elfte huset), så den här mixade naturen hos Jupiter (essentiellt en välgörare men i praktiken ett välstånd med onda konsekvenser) är inte lätt att tyda. 

Reinfeldts Jupiter i samma belägenhet är nästan mer intressant, för han har Jupiter-Oxen i ett "andligt förpliktande" dharma-hus, dvs. han har pengar och ägande som sin avgud och lyssnar därför till Djävulen själv, till ren ondska. Därför kan Reinfeldt ignorera det mänskliga lidande hans "ta från det fattiga och ge till de rika (och muta medelklassen med några jobbskatteavdrag) - hans gud kräver nämligen att Sveriges enklaste ska lämnas vid svältens rand. Det onda kapitalet känner inte ord som "mänsklighet". Rovkapitalismen söker bara mer avkastning på sitt investerade kapital. 

Reinfeldt tjänar t.o.m. tydligare än Cameron Ondskan (det rent materiella). Det är kanske därför hans tionde makthus är förutbestämt att sluta i förlust och kanske t.o.m. landsflykt (12e huset står också för exil eller flykten hos dem som har förlorat allt i sin nuvarande position). Reinfeldt har redan påbörjat sitt återtåg från huvudstaden Stockholm genom att köpa en lägenhet i Täby.

Camerons Merkurius (tiondehusägaren) i andra finanshuset är en "trygg" placering och bildar en intressant koppling mellan plånboken och makten, men Reinfeldts tiondehusägare står extremt klen i tolfte. Budskapet säger egentligen att han borde ha offrat tankar på världslig makt, och har således misslyckats förstå vad livet ville med honom på den punkten. Han kommer att sluta som en av Sveriges mest orättfärdiga och misslyckade statsministrar. 

Men här kan man hävda att han inte hade något val, för han lyssnade ju på sin gud: den onda Storfinansen. Att hans karriär slutar i kollaps är således en helt logisk följd av den verksamt onda Jupiter i det förpliktande nionde dharma-huset. Han var förutbestämd att ta pengarna som sin gud och därmed bli en katastrof som landsfader.

Som synes går det inte att diskutera ett enskilt hus som t.ex. maktens tionde. Sinnet söker genast sig mot de kringbudskap som bildar en helhetsberättelse. Tagen som sådan, skulle man aldrig kunna ana av Reinfeldts tiondehusägare i tolfte att han kunde nå en maktposition! Indikationen på en som säljer sig till det onda kapitalet - för att han tror på det! - hittar man istället i nionde.

Båda regeringscheferna har det femte politikerhuset i det rent maktorienterade Stenbockens tecken. Även här kan man fråga sig vad Sverige är för intellektuellt u-land när en så svag ledare som Reinfeldt lyckas framställa sig som stark och duglig. Hans femtehusägare Saturnus står ju i olyckans sjätte hus!

Cameron har en långt starkare Saturnus med den världsligt mest framhävda placeringen i sjunde huset. Dödens planet i dödens väderstreck. Den här positionen kan ge verkligt djävulska diktatorer om deras uppsåt inte är gott. Hör bara Cameron hota den brittiska pressen för att de riskerar nationen (Se artikel i The Guardian om de internationella protesterna). I själva verket är (delar av) den brittiska pressen nationens bästa vänner - det är Camerons krypande för USA som är problemet.

Varför Cameron till sist måste anses vara en ond människa har att göra med hans 11e hus. Den goda daimonens sektor borde vara säte för människans noblare instinkter, hennes idealism. Men Kräftan "är" Vatten, dvs den vegetativa själen som inte vet vad ideal är. Det är bara blind instinkt att överleva och inte förlora vilka privilegier man nu kan tänkas ha fått med sig via sin födelse (eller kamp för överlevnad om man inte fick med sig något via föräldrahemmet).

Och om Vattenelementet inte naturligt passar i det elfte Lufthuset, blir de båda verksamma Månen och Jupiter häri, med början i familjehemmet (Månen) en berättelse om OND närighet. Jungfrun i öster gör också Camerons Mars till en båda naturlig och verksam illgörare och här kan man fundera över dess klena världsliga placering i 12e huset. Mars i Lejonet är en slags motivation att bossa och bestämma över andra, men den "förmågan" är just vad en Jungfru måste göra sitt kvitt eftersom hennes ödeslott i livet är att träla under ett system. Det är alltså helt klart att både Cameron och Reinfeldt är slavar under och tar order från någon annan. Och det är inte folket, så vem kan det vara? Studera både båda männens onda storfinansplanet Jupiter! Välplacerade vad gäller husen i båda horoskopen. 

Vår tiondehus-studie rann ut i sanden! Och det är sant - de här männen känns som slaka kukar båda tv. Med tionde huset associerar man en helt annan pondus än vad dessa inavlade missfoster besitter.

Det är frestande att som kontrast lyfta fram rapparen Ken Ring som fått berömmande ord för sin energi och inneboende karaktärsstyrka via tv-serien "Så mycket bättre". Född till formidabel underklass fylls han likväl av en enorm styrka som till stor del kommer just ur konflikten mellan Eld och Jord, det högsta (och mest förfinade) och det lägsta och drängigaste av elementen. Jag har tidigare antagit att den här elementära kombinationen som jag stavat "egenmäktighet" eller "i kraft av egen styrka" (om personen är god) är perfekt för gladiatorer, idrottsmän och starka ledare. Ken Ring bevisar i egen person den tesen!



Klockslag saknas så jag lämnar bara kartan över dygnet för kontemplation. Hans liv har varit hårt och mycket riktigt binds dominanterna Lejonet och Stenbocken ihop genom en ömsesidig reception mellan gränslösa energikällan Solen och hårt reglerande Stenbocken - och därtill mellan två element som binder upp och fjättrar. Mannen är som ett vulkanutbrott som väntar på att hända. (Och i hans rappande finns fortfarande det här återhållna övertrycket kvar och ger den sällsamma effekten att människan är större än livet!)

Ken Ring föddes med all politikermakt  - POWER - som en naturlig del. Typiskt nog är det kroppslig "bulk" som får t.o.m. sjuttioplussare som Lill att tända till. Solen opposit framgångens Jupiter i kvinnotecknet Kräftan. 

Månen i Vattumannen är ett antagande, en tidig födelse skulle göra Ken till en genuin Stenbock under nymånen, en intressant typ det också. Men Månen i Vattumannen kan vara hans entrébiljett till popularitet i Vattumanlandet Sverige och herr Sverige personifierad, David Hellenius (född samma dag som gällande svenskt nationalhoroskop) singlade ut just Ken för en komisk impersonation under sin (naturligtvis) vältajmade intervju med Lill i samma kanal som sänder "Så mycket bättre".

Med hjälp av Hellenius (och Sveriges) Sol i Vattumannens 16e grad, mediebranschens Merkurius i Vattumannens 10e grad och stora och lätta framgångens Jupiter i Vattumannens 5e grad, skulle man t.o.m. kunna våga sig på att hypotetiskt placera Kens Måne. Om den nått Vattumannens tredje grad mitt på dagen når den gradexakt "stor och lätt framgång i Sverige" om han föds runt klockan tre på eftermiddagen. Men det är naturligtvis bara en fruktlös tankelek, för de här gradexakta korrespondenserna behövs inte. 

Minns mitt fria sökande i minnet efter "urtypiska" svenska underhållare - namn vars  horoskop jag aldrig ens tittat på sedan jag blev övertygad om den sideriska zodiaken senhösten 2008. Och rakt hur huvudet kom klassiska namn, fem stycken vill jag minnas, Tage Danielsson, Thomas Ledin och några andra, som ALLA visade sig ha Solen i den sideriska Vattumannen. 

Det var en viss bekräftelse på att det är ett plus att födas MED nationen och inte MOT dess rörelse. Sol-Lejonet Christer Sturmark har således inte haft mycket lycka med sig i sitt försök att popularisera ateistsekten Humanisterna - och med all rätt, kan sägas - ett värre intellektuellt haveri än den scientism rörelsen representerar är svår att föreställa sig. 

Mängder av höggradigt begåvade matematiker, vetenskapsmän och filosofer har stuckit hål på ideologin klängt sig fast vid genuin vetenskap och parasiterar på den, men söker man lansera scientism via en Sol i Lejonet - konungens tecken - arbetar man i motvind i ett Vattumanland som Sverige. Så naturligtvis har inte heller dessa scientism-kritiska röster nått ut till svenska folket (som ändå bara bryr sig om konsumtion och inte ens vet att det grekiska idealet en gång inte var att biffa upp kroppen på stadion utan att bygga en excellent själ). Vid ett tillfälle debatterade Sturmark med astronom mot den prominenta brittiska matematikern och gudstroende John Lennox, men mycket mer har det inte varit. 

Det är också typiskt att vårt kanske största Lejon, Joey Tempest, främst gick på export i världen och fick skatteproblem i hemlandet. Vattumannen och Lejonet utgör visserligen en "kreativ" opposition men tecknens rigida naturer (Tamas guna, mörka och svårrubbade) gör att det troligen kommer större ting ur oppositionen mellan Skytten och Tvillingarna - exemplifierat av den hämningslöst visionära Nikola Tesla, vars betoning på INTELLEKTET (Merkurius) är helt makalöst. 

Här ser man också hur Luft och Jord fungerar väl, utan Ken Rings ursinniga inre ansamling av energi, och leder till fri och rörlig tanke som i uppfinnandet och i Jungfruns praktiska och nyttoinriktade Jordelement blir till faktiska och påtagliga förändringar i den materiella världen. (Bara Tvillingarna utan Jord blir som den här bloggaren - mycket luft blåser förbi men inget förändras i verkligheten...).


Teslas horoskop är anmärkningsvärt för att samliga sju planeter och månnoderna befinner sig i medvetenhetens kvalitet Sattva guna (Ljusets kvalitet) och att Väduren i öster (han föddes vid midnatt under ett våldsamt åskväder) perfekt placerar intellektets tecken Tvillingarna i tredje intellektshuset med intelligensens Sol, intellektets Merkurius och formalismens Saturnus (och Venus för att hitta harmonin mellan tankarna).

Å andra sidan landar Månen med halshuggna draksvansen i sjätte olyckshuset och han blev också lurad av kapitalisten Thomas Edison på sin idealistiska vilja att ge mänskligheten gratis eller om det nu var billig energi. Han var dessutom asexuell, vilket distinkt påminner om vad Jesus sade om människans själ bortom den här planeten: "i himmelen gifter man sig inte". Sattva guna är i indisk astrologi och kosmologi en materia så fin att mänskligheten inte kan uppfatta den. 

Likväl är alla människor i varierande grad vävda av också denna "fibertjocklek" och Teslas horoskop måste betraktas som att en ängel eller högre livsform råkat komma på avvägar och landat på Jorden. Det här horoskopet hör avgjort inte hemma här nere i helvetet. Eller, kanske var Tesla ett tidigt varsel på vilket intellekt mänskligheten eventuellt kommer att förvärva längre fram i evolutionen.

Om nu inte Rovkapitalismen överlever det tidsåldersskifte från Fiskarna och Vattumannen som känns så tydligt i luften (och har känts i ett århundrade redan) så att morgondagens vetenskap kommer att erbjuda genetiskt modifierade övermänniskor till enbart de kapitalstarka som kan köpa sig ett förbättrat intellekt för att platsa i djungelkampen om en plats bland de privilegierade. (Reinfeldt och Cameron har säkert redan antecknat sig för en förbättrad tankeförmåga.)

Men man hör hur galet det låter! Skulle Camerons och Reinfeldts onda socialdarwinism följa mänskligheten mycket längre tar rasen död på sig själv! Vattumannens tidsålder måste innebära att hela världen upprättar den balans mellan människa och ett rättrådigt samhälle som en gång socialdemokratin byggde i Sverige. Den näriga marknaden, detta odjur och denna Alien i förhållande till Människan, kommer att tyglas över hela världen. Ingen kommer att fråga efter en sådan ledare som Reinfeldt eller Cameron i framtiden.


Inga kommentarer: