Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 24 november 2013

SVT:s eurovisionsglitter tvångsbelastar de avgiftade




Åtta länder har nu backat ur eurovisionsschlagersmörjan som är en sådan prestigehistoria för SVT (DN). Skälet är att spektaklet blir allt dyrare för varje år och smarta länder inser att geschäftet inte är värt pengarna länge. 

Men en medieknarkare som SVT - torsk på sin egen verksamhet - har tappat omdömet och behöver en sil till. För det behövs mer pengar. Var ta dem ifrån? 

Från dem som så här långt markerat sitt avstånd från statlig svensk television (numera kontrollerad av marknadsintressen) men haft en dator. Ah! Mer sköna licenspengar att täcka de ökande kostnaderna för dumunderhållning. Eva Hamiltons SVT drog i rätt trådar och Radiotjänst fick igenom sina bisarra licenskrav på tv-vägrare men datorägare som över natt fick veta att de plötsligt likförbannat ägde en tv och hade blivit licensskyldiga!


Är det så det gått till? I stort sett ja. Fascismen spontanutvecklar sig som vanligt i ett land där högervärderingar fått fäste. Tänk att de små borgarna aldrig lär sig av historien! 

SVT är bara ett enskilt exempel av många på Sveriges pågående kollaps. Att högerregeringen styr över extrema summor medborgarna betalat i skatt för att via FRA övervaka medborgarnas liv på nätet är ett annat exempel på att dagens svenska borgare inte är röstmyndig. 

Vilken karg social miljö som framföder sådana människor? Omvärldsbevakning som tar slut vid de egna moderiktiga plaggen...


Tillägg. Blixtsnabb skadebegränsning i SvD från SVT via glamourgeneralen Christer Björkman. Patetiskt när folk inte kan välja sina strider. Sverige behöver verkliga generalsämnen, inte horder av pajaser på statliga televisionen.

*****

Hoppades du på ett inlägg med mer tuggmotstånd? Prova då det om SVT:s julvärdar. En verklig tankeväckare och en fråga om vår värld styrs av en högre intelligens!

Inga kommentarer: