Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 12 november 2013

Svenska tåg bär inte längre finansministern!

Svenska tåg har avkrävts sådan "lönsamhet" i ett Sverige kapat av Näringslivet att trafiken inte längre mäktar välfärdsnedbrytaren Anders Borgs resa från sitt hem en timma från Rosenbad i Stockholm. I morse spårade ett godståg ut och blockerade effektivt inkommande trafik till reinfeldtska huvudstaden. 

Noterat. Inte en enda svensk tidning av betydelse medger landets bloggare att ge sin vinkel på det inträffade för deras läsare. Här gäller officiell styrning av tankarna kring det inträffade.

SvD anger olyckstiden till 6.30 men olyckan låg redan i luften och inte ens några timmar ändrar på den tydligaste indikationen jag ser.

Olyckan, svenska folkets egen modesta version av Tyfonen, kommer naturligtvis att aktualisera frågan om vad fan landets ledare gjort med vår infrastruktur i jakten på vinster. Vi har skola och vård och det eftersatta tågunderhållet... 

Och det här är kanske första gången bloggens bruk av Regeringsformens officiella datum, midnatt den 28 februari 1974, skördar guld. För Sveriges dåvarande jämlikhetsascendent i Vågens 21 grad är exakt den punkt där den frostiga Liemannen befinner sig dessa dagar!




Det är Tidens herre och Själens form Saturnus som frågar Sverige, "Vad har du egentligen gjort med ditt liv, med din kultur, med dina förr så goda värderingar?" 

Har du blivit en låg nasare, en klippare, en självisk vinstjägare? Är din enda ambition att ge två dussin IT-fascister högavlönade jobb på FRA som spioner åt USA och låta övriga landet mer och mer förfalla och bli en sophög? Varningar fanns om de eftersatta spåren (DN), men som det är i det här fallen är en visselblåsare alltid för sent ute. Ödet har redan slagit till och bara en transportsträcka återstår innan effekten slår till i det materiella.

Återigen visar sig antikens tanke om Månen som en slags sekundvisare hålla streck. På himmelen tecknades vid tiden för tågurspårningen en attack från olyckans Mars mot Månen, i sig är flyktig resenär och tillika folkdjupets (folksjälens) planet. Om Merkurius är en silvervingad individualist kan man kanske likna Månen vid tågvagnar - mobila "trygga" hem som fraktar hela grupper. Kopplingen mellan Månen, Kräftans trygghetssökande och kommunikationer blir därmed tydliggjord.

Som synes har den snabbare Månen bara en grad kvar till en exakt opposition med Mars när urspårningen sker - den populära astrologiska tanken (som jag sett på flera ställen) om att planeter "triggar" en grad före exaktitud. Eftersom Saturnus redan ligger över den Sveriges ascendent som den här bloggen (ensam i Sverige) har föreslagit, är det onekligen en effektiv tvåstegsraket vi ser här. Liemannen och Stryparen glider in i exakt läge (förutom att redan sedan säkert ett år ha fått svenska folket att börja fundera vad som egentligen gått snett med landet sedan Reinfeldt tog kontroll), och så Månen som glider in i läge att motta smällen från olycksplaneten Mars.

Men den lätta oppositionen upprepas ju en gång i månaden, så uppenbarligen är det Saturnus exakt på ascendenten som krävdes för att leverera en verklig "Vakna upp, Sverige"-signal. 

Och missa inte att den prosaiska Månen är en viktig planet i nationalhoroskopet: den står hörnplacerad i Väduren och i direkt opposition med landets veliga försök att upprätthålla Vågskålarnas balans. Och Månen eller folkmassans plan har en disponent i vrånga Mars som inte är att leka med i senfärdiga och materialistiska Oxen, skadad av korruptionens stjärna Algol... 

Reinfeldt påstod som en överlägsen fascist, en vinnare och ledare, att svenska folket var sovande och mentalt underlägset. Men när det väl vaknade, insåg det VEM som i själva verket var den mentalt underlägsna. Hela moderaternas pr-show uttrycker i själva verket undermänniskor som är så låga att de bara har lögnen att ta till när de söker driva sin linje. 

Och nu kan inte ens den moderata finansministern ta tåget till jobbet. Han kanske kan låna regeringens flygplan... Nåt ska man väl ha för att ha strebrat sig in i de ovärdigs lilla slutna krets?



Tillägg

Man i tågurspårningen se en ödesmättad synkronicering med en artikel publicerad i morse i SvD om den korrumperade svenska arbetsmarknaden där företagare satt i system att bolla runt korttidsanställda. I sanning ett annat perfekt uttryck för den Marsaattack mot folkets Måne som uppenbarligen är en väldigt svag punkt i nationalhoroskopet och "otryggar" landet. Se mitt föregående inlägg.

Inga kommentarer: