Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 1 november 2013

Skandalregeringen Reinfeldt


TV4 nyheter även SvD


Verkligheten är tydligen värre än vartenda kritiskt ord på den här bloggen utifrån en (det medges) lätt politiserande och moraliserande läsning av ledande moderaters horoskop. Billströms finter med dubbla bostäder och nu mystiska aktieaffärer är sannolikt det värsta hittills. Och då har det inte saknats skandaler som tvingat moderata politiker att avgå...

Skydda Billström från skada? Vet statsministern överhuvudtaget vad ordet maktmissbruk betyder? 

Stridshingsten tillbaka i sin normala roll som
osalig och ond ande över Sverige

Jag har sagt det tidigare. Se upp för moderaterna. Deras nästa steg efter mörkläggningar av det här slaget blir en regelrätt statskupp. Kontrollen över makten tänker de aldrig ge ifrån sig! De måste dras ut med tång ur Rosenbad en och en och oskadliggöras. De är ohyra. 

Ja, är det inte så de själva tänker? När de isolerar Täby kommun från alla utom de rika och duktiga? När de jagar mörkhyade i Stockholms tunnelbana? När de bygger skrytsjukhus enbart för de rika? Det här är farliga människor som saknar all rimlig verklighetsuppfattning.


TILLÄGG

Promenerade just i staden och passerade Rosenbad. Vad skådar mitt öga? Reinfeldt har låtit sänka ner mängder av metallpålar i marken runt varje glipa där en bil skulle kunna smita in och i fientligt syfte närma sig Rosenbads entré. Det räckte att en bil nätt och jämnt skulle kunna passera genom en öppning intill parken framför Rosenbad - ner med en stålpåle där också. 

Vid kvarteret Rosenbads ena hörn, det som vetter mot slottet, ser det rent för djävligt ut - ett hel barrikad av tätt tätt placerade stålpålar som ska skydda den rädda regeringen. Vad ska turisterna tro om det här landet? 

Nu har regeringen ballat ur helt!

1 kommentar:

Unknown sa...

Reiinfeldt à la lanterne!