Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 4 november 2013

Piskans arbetslinje och Anders Borgs hårpiska

...featuring en äkta mäktig man, Ken Ring plus det intellektuella geniet Nikola Tesla!



Man kan ju undra om Moderaterna - detta parti av bedragare och plagiatörer -  håller järnkoll på bloggosfären. Särskilt då meningsmotståndarnas planhalva. Kanske deras medieexperter oavbrutet skannar nätet efter smärtsamma sanningar som ytterligare skulle kunna skada det redan så dekadenta partiet och sedan snabbt kokar ihop ett positivt spinn.

På söndagen skriver t.ex. den här 50-öresbloggen:
[Katrine] Kielos, den metodiska och pragmatiska, anser bara att [Russell] Brand är en "me too"-bedragare som hoppar på ett trendtåg, nu när brittisk ekonomi ännu en gång är körd i botten och två tredjedelssamhället iscensätts på exakt samma sätt där av Storfinansen och marknaden som den gör i Sverige via den köpta mesproppen Reinfeldt och hans obehagliga kohort. Anders Borg - vad är det för nattsvart bastard, till hälften hippie-bohemsk men avgjort till häften en ork - karaktärslös och ond materia!

Notera efterslängen om Borg och hans hippie-bohemska framtoning! Mannen som med piskans arbetslinje ville nedmontera den allmänna välfärden i samhället har bara ett dygn senare dumpat sin hårpiska! (I det gamla Kina det skändligaste en aristokrat kunde utsättas för, en klar signal om någon som tappat sin ståndsmässighet...)

Blogginlägget publicerades 9.46 på söndagen och Borg hävdar i AB att han lät familjens frisör låta den bohemiska hårlocken falla innan han infann sig på arbetet i Stockholm denna måndag. Det kan därför ha skett redan på söndagen om frisören i själva verket var någon i all hast inringd bekant, eller någon lokal frisör innan han tog sig från Katrineholm till Stockholm för en ny arbetsvecka.

Frågan är då, är det han själv som läser den här bloggen eller tar kraken regi från partiets stylister? Eller är det bara ett rätt fenomenalt sammanträffande i tiden? 

Tillägg. Mysteriet blir inte mindre av det här tilläggets publicering kl. 16.49. Bara tjugofem minuter senare, 17.15, uppger SvD att Borg klippte sig "förra veckan", vilket vill synas vara i god tid före nämnda blogginlägg... Men det här tidpunkternas ping-pong-spel tyder verkligen på att Lögnens spinndoktorer är på alerten. Makt är en sjukdom som de drabbade vårdar sig om.

Dumstruten går som vanligt till tidningen Aftonhoran som gör frågesport av en sådan trivialitet som en politikers frisyr. Den tidningens personal har då ingen yrkesstolthet. De stängde väl av bloggosfären för att slippa bli påminda om den saken från den här 75-öresbloggen, men ni ska tro att de ändå smyger förbi för att se om det finns något som går att stjäla eller "produktifiera" som man säger i de lägre helvetesvärldarna.

Aftonhorans ägare har också önskemål om sin andra tidning, SvD. Således slår också den en gång så seriösa tidningen upp frisörbesöket och kallar det en världsnyhet. Typisk moderat historieskrivning - noll proportion och överensstämmelse med sanningen.

Inga kommentarer: