Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 6 november 2013

Norskt främlingshat kostar liv, Åkesson tårtas

Vid nästan samma tid under två efterföljande dygn med Månen i dödsångestens tecken Skorpionen drabbas först Norge av sin egen främlingsfientlighet. Monstret de målar upp i sina introverta och fega hjärnor blir till verklighet på en enslig bussresa där en utvisningsdömd flykting i livet tappar vettet och mördar två norrmän och en svensk. 

Samma tid dygnet därpå på det motbjudande nya yuppie-Söder i Stockholm har någon ung och frustrerad kvinna den goda smaken att inte skjuta Jimmie Åkesson utan nöja sig med att kasta en tårta på honom.

Naturligtvis rasar det politiska etablissemanget över tårtan medan inte ett enda värderande ord står att läsa i mainstream-medierna om tragedin i Norge. Skandinaverna har, som jag skrev här, problem med sitt brutala vikingablod. I takt med sekulariseringen har de mesat till sig och blivit spaka konsumister - och just därför är tiden kommen för dessa själar att börja betala tillbaka sin skuld till Livet. 

(Humanisten Christer Sturmark har i en tidningsartikel ångestfyllt kvidit att själavandring med olyckor som drabbar i ett senare liv är orättvist. Men han talar som ett förkrympt ego tänker. Det är tvärtom den enda garanten för rättvisa i långa loppet. T.o.m. biologen Thomas Huxley förstod så  mycket.) 

Fler tårtor kommer att kastas och mer blod spillas innan vi nått en ny och bättre värld där människor respekterar varandra så att dessa negativa baksparkar inte behöver uppstå.

Här är horoskopen för minuten för polisanmälningarna. Själva händelsen ligger således tidigare i tiden och astrologen kan antingen acceptera tidpunkten eller försöka rektifiera den genom egna efterforskningar.


Busskapning i Norge - 3 döda

Tårtning i Sverige - en girig och främlingshatande
politisk opportunist nedkladdad

Det är uppenbart att det är Norge-kartan det stinker tragedi om. För flyktingen som Norge skulle ha hämtad med polis nästa dag och utvisat till ett ovisst öde, och för bussresenärerna. Precis som när främlingshataren Anders Breivik mejar ner unga socialdemokrater på sommarlägret på Utøya, kommer larmsamtalet ganska exakt när SATAN är aktiverad i sin himmelska representation via den onda stjärnan Algol. I det här fallet är det den fallna Månen i dödens Skorpion som sjunker i dödens väderstreck väster och fylls av satanisk perversion av livet. 

Notabelt är att Skorpionens egen härskare, olyckans och våldets Mars, just nu arbetar mot sitt eget tecken. Det har hävdatas att Mars aspekter till sina egna tecken (Väduren och Skorpionen) skulle vara en gynnsam aspekt (ungefär som att en svartsjuk husbonde ständigt kontrollerar sitt hem för att se till att hustrun inte bedrar honom.)

Tragedin i Norge utspelar sig således med Oxen stigande i öster, just det tecken som inte har något för sin obetänksamma identifikation med fosterlandet eller den egna kroppen. Astrologi är filosofi och du kan inte samla dina skatter på jorden för ingenting får du ta med dig som själ! Lev på själens nivå och ägna dig åt bildning och kunskap. 

Sådant var beskedet från de själavandringsövertygade gamla grekiska filosoferna (Platon!) och förklarar väl varför inte heller indisk astrologi ser någon nytta komma från Venus (identifikation-med) när venusianska Jordtecknet Oxen stiger. (När venusianska Lufttecknet Vågen stiger är melodin en helt annan.)

Jimmie Åkesson har ett Algol-drabbat horoskop i Oxens tecken, så man kan misstänka att också tårtningen inträffade då slutet av Oxen steg över yuppie-Söders östra horisont. Men sedan dröjer polisanmälan något och det är Tvillingarnas första grad och med tecknet lagens planet Jupiter som börjar stiga vid larmet.

Lagens planet är nu en ond planet för Tvillingarna som är ett amoraliskt - ett mentalt obundet tecken. En kommunikatör eller en ängel som Merkurius (Tvillingarnas härskare) kan inte moralisera och förvränga budskapet, ängeln måste vara helt ren från alla partsinlagor eller perspektiv!

Därför blir Stora Välgöraren Jupiter en ond influens för Tvillingarna i öster. Här kan man förstås snarare se på Jupiter som Det Förmögna Etablissemanget, Storfinansen - till vars säng aktivism-hatiska journalister har sällat sig, folk som Aftonbladets Lena Mellin och t.o.m. utmärkta journalisten Åsa Lindborg. Den senare har ju utsatts för hot, så man förstår att hon för en gångs skull identifierar sig med Jimmie Åkesson som utsatt för mobbens oberäknelighet.
Se även Mellin & Reinfeldt: Fruktan sitter mellan benen. (Mellin är i sin kommentar till tårtningen åter inne på ämnet rädsla och är så rädd att hon inte ens törs släppa in Facebook-strömmen av folkliga kommentarer under sitt försvar för skendemokratin. I en verklig demokrati skulle inte sådana här uttryck behöva inträffa.)
Aftonbladets politiska vänsterredaktion, mitt i den vämjeliga skräpjournalistik som tidningen i övrigt producerar, låter som förskrämda kälkborgare. Vart tog Åsa Linderborgs revolutionära ådra vägen när det gällde? Vågar hon inte försvara politisk aktivism i den högsta Sanningens sak? 

Nu börjar man ana att Katrine Kielos grova (och Algol-styrda) nidbild av det Russell Brand sade om folklig aktivism när inte politikerna och journalisterna i säng med varandra sköter sig - att detta inte var en tillfällighet. Norska storkapitalisten Schibsted inte bara äger 90% av svenska Aftonbladet - ägarna har uppenbarligen hållhake även på den politiska redaktionen, eller späder ut de ideologiskt genuina artiklarna med fejkat socialdemokratiska budskap, utspädda och något snedvridna. 

Andra politikers skälvningar kan man också bortse från, de tänker just nu bara på sin egen säkerhet fast de pratar om demokratiska regler. Jonas Sjöstedt bleknar för var dag. De enda gånger han tar sig plats i tidningarna är för att förklara att han gärna vill sitta med i en regering (på vissa villkor) eller som här, där han instämmer i att våld under inga omständigheter är tolerabelt. 

Detta är inte samma åsikt som all världens skarpaste tänkare kommit fram till. Gammal kinesisk statsfilosofi ansåg revolution i vissa lägen nödvändig och en folkets plikt och härskaren uppenbart förlorat himmelens mandat. Även i den antika astrologin existerar det legitima våldet - naturliga illgöraren Mars kan i vissa lägen vara en "verksam välgörare". 

(Enligt den här metoden kan konstateras att Fredrik Reinfeldt är en illegitim härskare, han föddes att, i den mån han tar till hårdhandskarna, uttrycka ond och godtycklig, subjektivt förankrad, brutalitet: "verksamt ond" Mars i första ego-huset! Denna psykiska perversion avslöjade han redan 28 år gammal genom sin fascistoida bok "Det sovande folket".)

Riktig social demokrati är direkt demokrati. Överheten under press skulle säkert kalla det mobbvälde. Men vad kan ett folk göra när politikerna blivit så korrupta som t.ex. regeringen Reinfeldt? Fegprotestera genom att klicka "ja" eller "nej" i någon "dagens fråga" vars utformning styrs av de högerägda nätmedierna? 

Allt de sittande borgarna gör är att lyssna och falskt imitera signalerna från folkdjupet i syfte att lura till sig röster till valet 2014. Löfven är aningen, men bara aningen, bättre än Reinfeldt, som i Expressen - för borgerliga läsare - påpekar det taskspel som Moderaterna och Reinfeldt ägnar sig åt.

Leve alla revolutioner som utmynnar i ANTHROPOS, Vattumannens tidsålder - tiden då människorna återigen står i centrum, inte kapitalet.

Det här jamaicanska skivomslaget från 1978 är rätt roligt. Ironi över revolutionsromantiker så det förslår.



PS. Det är bara att konstatera - gammelmedierna har dödat bloggosfären och minskat folkets valfrihet. Bara så kan de säkra sin egen överlevnad, tror de.

Strypmordet har pågått en tid men intensifierades sommaren 2013 med ett år kvar till valet. Det finns INTE EN ENDA ARTIKEL en bloggare kan länka till i samband med tårtningen för att göra sin folkliga röst hörd. Jag vill påminna om att Sverige har ett lika osunt förhållande mellan makten och journalisterna som Sovjetstaten och organet Pravda på sin tid. 

Detta är alltså "frihet" enligt högern? Frågan om de små borgarna alls förstår vad deras politiska "idoler" håller på att göra med landet?


Fascistledare i historia och nutid.

PS 2. Jag är inte säker på att reggaegruppen Might Diamonds ens var medvetna om vilket skivomslag bolaget bestämde åt dem. Deras egna texter var allt annat än ironiska över aktivism som den rättslöses sista möjlighet. Se bara den här texten från 1976: "Jag säger inte att du måste ta till kamp, men...":

There comes a time in the life of every man
When you've got to face reality
Don't you hurt your brother man too much 'cos

No man is an island, tell you
No man stands alone

Go seek your rights, I don't say you must fight
But if it ever, ever, ever comes to the test
You must surely, surely, surely try, try your best 'cos

No man is an island, tell you
No man stands alone

Look at the growing trees, they're losing their color
Watch them as you go along each and every hour
Then if man should fight against man
[Incomprehensible] to give a helping hand, Lord

No man is an island, tell you, no man stands alone
Don't you hear it now

Go seek your rights, I don't say you must fight
But if it ever, ever, ever comes to the test
You must surely, surely, surely, try and try your best 'cos

No man is an island, tell you
No man stands alone
Don't you hear that now

No man is an island, tell you, no man stands alone
No man is an island, an island, an island
No man stands alone never, no never stands alone
No man is an island, an island, an island

Songwriters
FERGUSON, LLOYD ANTHONY/HOOKIM, JOSEPH/SHAW, DONALD

Published by
Lyrics © EMI Music Publishing, PIGFACTORY USA LLC

Inga kommentarer: