Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 15 november 2013

Norsk gris (rasistproblemet)


Grisiga rasiståsikter från Norge
 
Det vore väl otacksamt att inte fylla på den växande samlingen horoskop med en ny rasist, norsk den här gången, när Aftonbladets Martin Aagård gjort sig mödan att teckna Per Sandebergs profil.

Nu hettar det till för jag känner flera människor med snarlika horoskop! Det är väl tur att man vet så lite om sina vänner och bekanta! Skulle alla vända ut och in på sig och bekänna färg vore väl inbördeskrig i landet ett faktum. Det finns så många på jorden som inte är värdiga Livet, åtminstone inte än, inte i den tunna skiva verklighet som är vad vi ser av det under en livslängd.

Även om Jordelementet i antiken ansågs som tillvarons lägsta och det som gränsade till den rena Ondskan, kan naturligtvis inte varje människa född i ett Jordtecken ställas till rätta för detta. Indisk astrologi har gott om tolkningsregler för att rädda den enskildes heder!

Men samtidigt är det förunderligt hur tydligt Jordelementet är representerat bland de rasister och främlingshatare som för liv eller väljer att kämpa för sin fantasi om ett historiskt fosterland och mot fiender och parasiter. Norges nationalhoroskop är en mindre katastrof, med nationalpsyket i klaniska och räddhågsna Kräftan och en sataniskt störd Oxe som dominanta ingredienser. 

Den här representanten för Framstegspartiet har visserligen ett nationalistiskt sinnelag (Månen i territoriella Oxen) som med nöd och näppe undgår den onda stjärnan Algol i Oxens tredje grad. Men istället hamnar både sinnelaget och den agerande Solen i en "Jord/Eld"-konflikt som jag ofta kallat en "brutaliserande" inverkande på många.




Ett formidabelt 8e hus - så mycket vrede!

Det är viktigt att minnas att ett månhoroskop gäller alla födslar under 2-2½ dygn och det är för en ego-kultur som den västerländska nästan obehagligt att börja fundera över att alla som föddes den här tiden delar samma vegetativa eller irrationella själ. Snarlika strömningar genomfar den här lilla "kullen" av besläktade födslar fast de kanske aldrig kommer att ana det. För en del kommer den exakta födelsetiden att helt knäppa av kontakten med sinnelaget ifråga, eller modifiera det på något sätt, andra kommer på gott eller ont att uttrycka den lägre själen mycket tydligt. 

Den här bloggaren föddes t.ex. med Månen exakt i Tvillingascendenten och illustrerar i sitt eget liv ett sinne som söker blicka uppåt, mot den rationella eller högre själen som antikens platonister sammanfattade allt ovanför Månen. Månens disponent Merkurius befinner sig också i Luft för en verifikation att OURANOS eller den himmelska Afrodite verkligen utövar en attraktionskraft på honom.

För den norske rasisten tycks det vara tvärtom - Månen i Oxen vänder sinnena bort från de himmelska höjderna och identifierar sig istället med sina materiella näromgivningar. Redan där har vi början till en inskränkthet som kan bli problematisk för individen om övriga horoskopet bara följer med...

Norrmannens födelse inträffade under några dygn en månad och ett år när ett sinnelag i Oxen är bedrövligt i sin materialistiska förruttnelse. Oxens härskare Venus, här en verksam illgörare - det är lätt att förstå hur Oxens symbol kan leda vidare till skeva uppfattningar om vad som är harmoni på plattmarken och vilka som har rätt att omfattas av denna lokalpatriotiska kärlek. Särskilt om Venus befinner sig i "vida världens" tecken Skytten. Ett globalt och växande tecken som på en jordnära nivå kan teckna just utlänningar. (Jämför den invandringsfientliga moderata Billström - Skytt och Stenbock tecknar även där just problemet mellan global öppenhet/Skytten och snål gränsdragning/Stenbocken.)

När nu förfogaren till lokala markplättens Oxe, Venus, står i Skytten och i det onda åttonde huset, är det inte förvånande att en norsk illvillig rasism uppstår. Människor födda samma dygn i Sverige skulle mycket väl kunna vara svenska rasister, med mindre ascendenttecknet stoppar upp den djupa vegetativa själens sjuklighet under denna period.

Den irrationella själen har egentligen inget astrologiskt uttryck, den tillhör Platons filosofi och i synnerhet nyplatonismen som brukar räknas från och med romaren Plotinus på 200-talet. Men Plotinus var helt klart en kunnig astrolog, det skymtar allusioner till planetära resonemang på många ställen i hans texter och han tar tydlig ställning MOT stjärnorna som verksamma orsaker. Hans filosofiska idealism underkänner den lägre världens verklighet så de astrologiska omina kan för honom vara just bara omina, tecken från den gudomliga världen, en slags fortlöpande undertext till långfilmen som säger precis samma sak som livet självt eftersom de är ett och samma skeende.

Men Månen är ändå den planet som tydligast kan indikera om den vegetativa själen är stark i människan. Månen i Kräftan, Skorpionen eller Fiskarna är sinnliga positioner, men också en kraftfull betoning av Vattenelementet på något annat sätt indikerar att den irrationella själen vuxit sig stark i den här individens öde, helt klart på grund av själens inriktning i tidigare liv. Det är ingen slump att man föds med den karta man har.

Utseende är ett tabubelagt område, men den här rasisten har bokstavligen drag som påminner om en ris. Plotinus menar att själen, när den orienterar sig fel, och väljer den onda materien istället för himmelen kommer att börja upplösas i sina former. Enkelt uttryckt blir individerna oattraktiva. Brist på skönhet från födelsen är således en aspekt av själens karma, men det brukar individerna snabbt kunna reparera när de inser att de inte har någon naturlig dragningskraft. De blir istället vinnande personligheter. Men så finns det sådana som Per Sandeberg också, där den inre och yttre fulheten inte hanteras överhuvudtaget utan där allt istället lastas på någon lämplig syndabock...

Sinnelagshoroskopet med Månen i Oxen placerar hela fyra planeter i korruptionens och förmultningens åttonde hus. Fetma är vanligt med planeter i det här huset och tyder på att individen i det här livet ägnar sig åt självförakt eller saknar en balanserad självbild. Den norske rasisten har dessutom en rasande dysfunktionell sinnelagsdisponent: Venus är verksamt ond och kopplar samman med hatets planet Mars. Detta är alltså det dolda sinnelaget på alla födda under 2-2½ dygn den här tiden det här året... Försåvitt inte någon fysisk ascendent (baserad på känt födelseklockslag) stiger i öster och det tecknets härskare gör gott!

Likväl kvarstår den brutaliserande kampen mellan oformlig materia (Jordelementet) och det levande medvetandet (Eld). Det här är en besvärlig tid där både Måne och Sol (= människans livslinje) går i den döda Jordens tecken och därför mörkar och blockerar mot de bakomliggande disponenterna Venus respektive Saturnus. 

Under det här årets solpassage genom Stenbocken måste nästan dagarna med Månen i Oxen vara de värsta eftersom sinnelagshoroskopet då skjuter in båda disponenterna i åttonde onda huset för "dålig karma" från tidigare liv som nu ligger och ruttnar i sakta takt. Huruvida individen upplever en omstart senare i livet måste skilja sig från fall till fall, men den här mannen har uppenbarligen inte höjt sin gynnsamhet. Hans rasism är lika ful som hans grisaktiga tryne och det ser ut som om han står kvar på precis samma ställe hans öde startade i från. I detta livet.

*****

Med ett så omfattande sökriterium som norrmannens sol- och månplacering och deras disponenters placering blir det noll träffar trots att horoskopsamlingen nu är uppe i 7800 (jämfört med drygt 3000 när bloggen försiktigt började för några år sedan)...

Eftersom karaktärsskador snarare ska sökas i Månen än i Solen (se bara Anders Breiviks illa åtgångna Måne), skär jag bort kravet på Saturnus i Skytten. Nu blir det 11 träffar:
  • Erik Åsbrink;1.2.1947 - fd finansminister (s)
  • Frank Jennings Tipler;1.2.1947 - matematiker, fysiker 
  • Marianne Dalert;1.2.1947 - brott: förskingrande fastighetsmäklare
  • Clark Olofsson;1.2.1947 - brott: notorisk skurk
  • Monica Tidwell;14.1.1954 - sedeslöshet: utvikningsbrud i Playboy
  • Gregory H. Boyce;15.1.1954 - direktör, kolenergiföretag (smutsig, mörk energi)
  • Eva Cassidy;2.2.1963 - sångerska, död i cancer vid 33, då vaknade skivbolagen upp och ville tjäna pengar!
  • Gary Coleman;8.2.1968 - dvärg, skådespelare, död vid 42, brott: hustrumisshandlare
  • Jayne Middlemiss;3.2.1971 - sedeslöshet: nakenutvik för brittiska underklasstidningen The Sun
  • Henrik Ehrenberg;16.1.1973 - omoral: kristdemokrat som ägnade sig åt anonyma nätangrepp i åratal
  • Anna;16.1.1981 - brottsoffer, hotad under fem år av ung dåre (tandlösa svenska myndigheter!)

Som tidigare sagt. Det här är för många patologiska typer för att man ska vara riktigt nöjd, och frågan är därför om dessa 7800 horoskop inkluderar orimligt många problematiska livsöden uppsamlade genom medierna. Det är ju ett känt faktum att skit säljer bra och det är fara värt att bloggarens horoskopsamling är mer snaskig nu än för tre år sedan! 

Likväl är resultatet väldigt magstarkt. Det här är inte en normal skock. Vi har två olyckliga öden, sångerskan och den förföljda och ovanpå det två prostituerade om man utvidgar det ordet att omfatta nakenutvik. SAMT: tre brottslingar, en omoralisk kristdemokrat och en direktör för smutsig kolkraft!

Hur var det nu igen? BÅDE Sol och Måne i det ljusförmörkande Jordelementet! och sinnelaget akut så eftersom Venus i Eld som sinnets disponent intensifierar Månens naturligt mörka tendens i Oxen.


Inga kommentarer: