Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 18 november 2013

Mer Algol - sektsjälvmordet 1978 - 900 döda

SvD påminner om att det den 18 november är 35 år sedan Jim Jones lurade 900 sektmedlemmar i döden genom cyanidförgiftning. Strax efter upptäckten om Jimmie Åkessons usla "sataniska fullmåne" (och vad om tårtningen några dagar innan - kastar framtiden skuggor bakåt?) passar det bra att titta på den naturliga zodiaken för det här fatala dygnet. Den största avsiktliga massdöden som drabbat amerikaner innan terrorattentatet 2001.


Vatten/Luft-störning, dissociation eller
vilseledande information eller agerande


Död via förgiftning passar ju toxiska Skorpionen men är ett redundant påpekande i det här fallet - tecknet representerar ju döden oavsett dödssätt. I andra fall, som i fatal alkoholism, eller svår alkoholism, kan man förstå Skorpionen som kroniskt förgiftad och grumlig.

Där Solen är ledaren representerar Månen en hel grupp och det är typiskt att sektmedlemmarnas planet det här dygnet passerade Tvillingarna, vars härskare Merkurius befann sig i konjunktion med giftiga Skorpion-Mars. Dessutom kastar Mars enligt indisk astrologi sin "dödsaspekt" mot Månen.

Efter många horoskop de senaste åren, med den onda stjärnan inritad, är jag nu ganska övertygad om att inte bara konjunktionen utan också oppositionen är verksam. Algol i nästan exakt opposition mot ledarens Sol skulle kunna läsas som en falsk ledare, som likt Djävulen lockar med glitter och guld men där allt är en chimär. 

Men jag inser att det här dömer ut en rejäl portion av zodiaken som opålitlig, så jag skulle inte rekommendera någon personalrekryterare att använda Algol som bortvalsprincip! Jag har hittat fall t.o.m. i bekantskapskretsen som mer verkar ha varit OFFER för djävulskap eller problem.

Hur man avgör när individen själv agerar som en Djävulens förmedlare och när man oförskyllt utsätts för plåga eller frestelser är ännu inte helt klart. Naturligtvis är det ingen höjdare om Algol stiger i öster i det egna horoskopet! Det är väl ett så tydligt budskap astrologin har om en svekfull eller bedräglig natur. Men skulle andra moralindikationer vara starka, sinnet (Månen) vara god, Merkurius fin och nionde (samvets-) huset gott, då kan man troligen glömma bort t.o.m. en gradexakt stigande Algol. 

Men visst blir det en gissningslek med horoskop som rymmer väldigt motstridiga budskap. Den indiska tumregel jag läste i en bok är att budskap inte utsläcker varandra utan tenderar att förverkliga sig inom sina (hus-)områden. Djupt kontrastfyllda horoskop kan därför mycket väl vara dubbelnaturer i personligheten...

Busen Charlie Sheen har något vinnande trots en Oxascendent med den giriga Rahu (och möjligen ett litet återstående inflytande från Algol). Mellan hans fylle- och horperioder förefaller han vara en oerhört sympatisk natur. Månen i Eld brukar ofta ge kul filurer, smittsamt positiva och harmlösa. Det är när Eld och Jord kommer samman de kan få något sammanbitet över sig och tendenser till raseri som t.o.m. kan övergå i våldshandlingar...

Sektledaren Jim Jones horoskop diskuterades här, men Google/Blogger har förstört så många kartor genom en felkonstruerad bildförminskare, att jag ritar en ny:



I backspegeln ser man många varningar. De båda naturliga illgärningsmännen Saturnus och Mars aktiverar Satans axel via husen två och åtta, dödsrikets port och dödens hus. Pytons axel, som de gamla romarna tycks ha kallat den, syftade ursprungligen på husen men att den här bloggen brutit loss etiketten och även använder den för paret Oxe/Skorpion tycks hitta stöd i verkligheten.

Här är en klassiskt svag Sol, "döende" i Vädurens 30e och sista grad och redan under påverkan från den onda stjärnan i början av Oxen. Kan man kanske säga att Jim Jones, i den mån han sökte att utöva ledarskap var Olyckan eller Fienden personifierad? Att Solen pga. Algol bör betraktas som en sjättehus-Sol?

Om Jones prövar på ledarskap, hur påverkas då folkmassan, Månen, som han satt sig för att leda? Lustigt nog uppstår nu återigen en Vatten/Luft-störning, precis som i horoskopet för det kollektiva självmordet. Men här befinner sig Månen i martyriets tecken Fiskarna och det är Guru - Jupiter - som predikar från kommunikativa Tvillingarna. En falsk folkförvillare !!!

Hade inte ett flertal personer i föreningen VoF, dessa som pekade ut årets förvillare, själva svåra "dissociationssyndrom" i sina horoskop? Den som sa' det han va' det...


Inga kommentarer: