Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 18 november 2013

Jimmie Åkessons trovärdighetskollaps (djävulsk fullmåne)



Aftonbladets senaste rubriker sammanfattar en total trovärdighetskollaps för en politiker som kloka människor redan visste var en notorisk lögnare och opportunist. Åkesson vill bara åt pengar och privilegier i livet. Hela hans horoskop varnar för en låg livsstil. Han utnyttjar obildade svenskars instinktiva motvilja mot det okända (läs: människor från annat land).

Turerna kring de inskränkta främlingshatarna SD den 17 november är framför allt ett fenomenalt exempel på kraften i en fullmåne. Meddelandet om Nobelförfattaren Doris Lessings död strax efter klockan tre på eftermiddagen koinciderade med att fullmånen gick in i sin mest exakta fas och är ett annat. Det var en stor själ som gick ur tiden. 

Lessing, född den 22 oktober (samma dag som bloggaren, inga likheter i övrigt), var ett bra exempel på hur Solen leder i Vågen och Månen i Jungfrun följer. (Det gynnar Månen att Solen redan öppnat vägen ur Jungfruns självmedvetenhet och ibland osociala natur, Vågen höjer insatsen betydligt i jämfört med föregående tecken.) Lessings bortgång ska tolkas som befrielse eftersom horoskopet handlade om frihet.

Åkesson har en helt annan orientering i sin Sol. Hans sinnelags Måne åtrår makten i Stenbocken - viljan till makt uttrycks så märkligt i indisk astrologi att tecknet och härskaren Saturnus står för underklassen. Det kanske bara är i känslan att stå på botten som ambitionen att "bli någon" kan uppstå... Men vilken slags makt fantiserar Månen om? Soltecknet är Oxen och "ägande av land" eller dess rörliga representation PENGAR är vad hans maktbegär ytterst handlar om. Det har också visat sig i undersökningar hur några få i partitoppen skor sig på medlemmarnas bekostnad.

Men så slumpar det sig så illa att han gör ett falskt utspel just när en nästan unik fullmåne faller precis på hans Sol, hans aktiva strävan i vilken Satan har ett så korrumperande och förrädiskt inflytande:




Glöm jakten på fraktioner av en grad. Månen nådde den sideriska Oxen runt klockan två på eftermiddagen och det är möjligt att utspelet gjordes redan på förmiddagen. Men i fullmånetider gäller flera dygn av förhöjd spänning runt det epicentrum som solens och månens exakta opposition utgör.

Under många år var astrologins positiva och negativa polaritet ett rent mysterium för mig. Vad skulle man ha tudelningen till? Att släpa in referenser till kinesisk yin-yang i resonemanget som åtskilliga (västerländska) astrologiböcker gjorde tycktes mig som banalt och ytligt tänkande redan när jag var tjugo och upptäckte astrologins tjusning.

Det skulle ta årtionden innan jag blev intresserad av den antika filosofin och den tillhörande kosmologin innan zodiakens tudelning fick en möjlig och till och med trolig förklaring. Det är gamle greken Herakleitos "Vägen upp" och "Vägen ned" som åsyftas och i kosmos övre hälft befinner sig ljuset och luften och i dess nedre hälft vattnet och jorden. Inte bara naturalistiskt på Jorden utan också metafysiskt. De fyra elementen är portaler in i fyra separata väsen eller medvetandetillstånd. 

Alla människor är blandningar av de fyra elementen så man får i abstraktion försöka förstå vad den unge renässansmannen Ficino yvdes över när han uppmanade alla att söka bli ELD brinnande själar av ljus. Till och med total brist på kroppslig JORD i ett födelsehoroskop (typ: Madonna) innebär inget mer än att materialism inte är det som driver henne, utanför astrologins kartläggning hon ju vara förkroppsligad för att vara här.

Jimmie Åkessons "egna" fullmåne gjorde honom verkligen inget gott, och det har att göra med att den falske Satan har verkat genom hans handlingar från det han föddes. Och det tillhör Djävulen att aldrig infria sina löften! Den Onde viskade säkert i Åkessons öra att det skulle vara ett smart drag att tona ner den centrala patologi i partiet som gjort Åkessons partiledarkarriär till en så utfrusen ensamvandring. Men fullmånen visar att Satan bara slår dunster i ögonen på folk och att de inte bör lita ens på sina egna tankar när djävulskhet ligger i luften...

Det intressanta är att Doris Lessing når befrielse från det fysiska under denna fullmåne, hennes själ gick vidare, medan Åkessons falskhet kollapsade och föll tillbaka över honom själv. Det påminner om det japanska tunnelraset häromåret, då jag för första gången föreslog att den "sataniska axeln" mellan Oxen och Skorpionen är så tung, flegmatiskt och utan positiv motivation att dess natur rimmar väl med saker som kollapsar under sin egen tyngd (eller mörka okunskap).

Om Åkesson tyckte sig se ett ljus i slutet på tunneln så kollapsade också hans mörka och isolerande hölje innan han kom ut i ljuset. Det mörka och isolerande höljet är förstås Djävulens "glitter och glamour". Åkesson är fullständigt fångat i den sinnessjukdom som driver västvärlden: den materialistiska drömmen som får folk att gå över lik för att berika sig lite mer. 

*****

När jag letade på bloggen efter horoskopet för biltunnelraset hittar jag istället följande. Tro det eller ej, en annan invandrarhatare har också råkat ut för en olycka under en sol- och månrelation som inbegrep Satans stjärna.

Invandrarhatare bryter ryggen under satanisk nymåne (jun 2011)

Det var norska främlingshaterskan Siv Jensen som ramlade baklänges och bröt ryggen under ett närbesläktat omen. Jag tror snart vi kan börja kalla den sataniska axeln ett kollapsens omen - åtminstone om en ny- eller fullmåne faller på den!



Och tittar man bakåt på några blogginlägg om Jimmie Åkesson figurerade han senast för precis ett år sedan. I november 2012 sparkade han Erik Almqvist detta just som ena månnoden strök förbi hans genomfalska försök att uppvisa en anständig identitet (Solen)!

Se: Jimmie Åkesson under den onda stjärnan



6 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att uppskattar Doris Lessing. Ja en sak är säker; hon var en medveten person som visste vad det hela handlar om; en av hennes minst bemärkta och omtalade böcker heter "Förberedelse för nedstigning till helvetet" och handlar om en själv som är på väg att återfödas till jorden... Hon skrev ju också Canopus-sviten som ettiketerades som science fiction och som hon fick en hel del misskreditering för av kultureliten, för SF är ju inte fint... men den behandlar djupt existentiella frågor.

Apropå den sataniska fullmånen så läste jag att Etna fick ett utbrott i går. Så lägligt! :-)
S

Anonym sa...

"En själv" - en själ menar jag förstås! Och nu har hennes egen själ uppstigit från jämmerdalen till en högre rymd...
S

Anonym sa...

" Det Hjärtat är fullt av talar man om" , heter det som bekant.

Kan bara stämma in i koruset av ovett över den unge herr Åkesson.

Han har nyss skrivit en slags "halvmemoar" som lyder Satis Polito på latin......eller är det.......Satans Politiker som menas egentligen månne.......

Dock tacklar AB & samtliga politiker denne man och hans anhang på totalt felaktigt sätt.

De som mobbas har nu fått sympatier av att utmåla sig som mobbade vilket till viss del också är befogat.

Det MÅSTE väl ändå kunna finnas någon politiker som är retoriskt skicklig nog att kunna dissekera de verkliga och overkliga argumenten ifrån dessa Orcher.

Tårtkvinnan har exv. hittills endast fungerat som nyttig idiot åt SD....och utan att själv ha den blekaste om detta.

Tanteluran inbillar ju sig själv att hon gjort en bragd och något gott...men ack vilken kontraproduktiv åtgärd detta visade sig och vara.

Seaward sa...

Vulkanens rytmik borde kunna studeras! Den småfrustar ju både nu och då, och jag ger inte mycket längre för siaren Edgar Cayces riktmärke eftersom hans "tidsfram" nu passerats... Men om Etna vaknar på allvar och kort därpå också Eldringen gör det, "då vet vi att det har börjat" (Harmageddon och extrema geologiska förändringar).

Seaward sa...

Det här är större än SD och strategi någon enskild kan tänka ut. Det är en ödesfråga och handlar om att Sverige ännu inte bottnat i sin degradering. Alla ingår i en spiraldans ner mot den ultimata självförnedringen. "Innan det blir bättre måste det först bli ännu lite värre". Socialdemokratin är nu så ärelös att den bara har SD att invända sig mot. Det säger en del.

Anonym sa...

Ja, Instämmer Siwert.

Tidsandan är, eller skall man säga Tidens Ande, Lögnens Ande....

Så visst är det större än ett gäng SD-orcher.