Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 25 november 2013

Ja, jag vill leva jag vill dö i Norden (främlingsfientlighet)

Lena Mellin tycktes häromdagen ärligt upprörd över att rika färgade kunde köpa sig medborgarskap på Malta medan fattiga svarta istället fick drunkna som båtflyktingar.

Men snart nog är hon sitt gamla jag igen (AB), försvarar åter Rovkapitalismen och söker förklena s.k. konspirationsteorier som likt alla myter brukar ha en kärna av sanning i sig, bara man skalar bort mytens dramatiska överdrifter och dechiffrerar den. Mellin ger samtidigt Gustav Kasselstrand, ledare i Sverigedemokraternas ungdomsfalang en känga för hans inskränkta hypernationalism. 

Väldigt otajmat eftersom morgonradion redovisar en ny undersökning som visar att fler utlänningar får jobb i Sverige än svenskarna själva sedan 2006 och regeringen Reinfeldts tillträde! Morgonradion P1 skruvar det här på ett obegripligt sätt genom att intervjua en "glad neger" som jublar över att ha fått bli busschaufför. När han tackar Gud för att ha fått jobb i Sverige - "Guds land" - spårar Sveriges Radio ut totalt och producerar ett rent propagandistiskt pekoral!

Det är också mitt intryck genom promenader på Stockholms gator att fler utlänningar är sysselsatta än någonsin här. Så MYCKET diskussion på "affärsspråket" engelska på gatorna - och då inte knackig sådan utan perfekta uttal som avslöjar att det dräller av amerikaner och engelsmän i huvudstaden. 

Tölparna i Sverigedemokraterna har rätt i sin främlingsfientlighet, men de har inte fattat hur Systemet fungerar. Två tredjedelssamhället är redan här och det är två tredjedelar av Sverige som är förloraren. Den privilegierade tredjedelen består dessutom inte av svenskar utan av kaukasier från alla länder utom Sverige, rekryterade av svenska eller internationella företag i Sverige eftersom de inte menar sig hitta någon "spetskompetens" i landets infödda befolkning.

De diskriminerande tölparna i Sverigedemokrater ser visserligen diskriminationen mot svenskarna men bara dunkelt, via sin ofta genomrasistiska fantasivärld. De ser mörk hy och hatar den när problemet i själva verket är deras egen vita hud och blekansikten med makt som med våldsam fart håller på att skapa en bunker i Mälardalen med centrum i Stockholm eller IT-fascismens och högteknologins olika centra. 

En liten elit drar sig samman och är beredda att offra hela Sverige, inklusive dess kultur! Se det här inlägget om mannen som ska skrota ett antal humanistiska tidskrifter för att svensk data- och vapenindustri är så mycket viktigare för den här Obama-dyrkande eliten.

Likväl förefaller Gustav Kasselstrand inte helt frisk, så låt oss titta på ett lurigt horoskop. 


Vid första anblicken är en nymåne i Tvillingarna med härskaren Merkurius hemma ett omen om en skarp tänkare. Emellertid har jag ett annat nymånehoroskop i Tvillingarna - ett soluppgångshoroskop - som utmärker sig för en extrem emotionell inskränkthet. Alla två kvarter längre ut mot förorterna än hans egen fashionabla adress är suspekta. Det här har jag förklarat med mannens Venus i andra huset för den lokala platsen, och kombinationen av det här huset och anpassningens planet Venus i det lilla och privata hemmets tecken Kräftan är i sig en remarkabelt sårbar position. 

Mannen, som jag trott var en intellektuell och begåvad individ, avslöjade i somras sitt slumbetonade inre genom ett utbrott av otidigheter riktade mot slöddret i Stockholms förorter och deras bilbränning. Fruktans och protektionismens tecken Kräftan hade vaknat till liv i hans eget andra hus för ägande - mycket passande betitlad "Dödsrikets port" i antiken. Den som fixerar sig vid ägande är i princip redan död - han/hon valde död materia istället för värdiga och mänskliga intressen!

Med sverigedemokratens nymåne kommer man så nära man komma ett "riktigt" horoskop utan att känna till födelsetimman. För både mån- och solascendenterna sammanfaller här i första huset och nu får vi direkt vittring på mannens sjukliga nationalism:

Krigaren Mars är fallen i Kräftan och det betyder en människa ständigt på helspänn över hotbilder. Med de 12 husen kan vi lokalisera vilka områden som är mest benägna till detta övertaggade kycklingmammebeteende. Kasselstrand ängslas över andra huset för hembygden!

Och här understryks den patologiska bindningen till det lokala eftersom Kasselstrand har aktivitet i andra husets "naturliga" korrelat Oxens tecken. "Multipel attestering"! Oxen är stillastående Jord, dvs. den lokala plats man upplever sig existera på. Det är också Oxen som bidrar till en människas falska identifikation med sin egen kropp och Oxen som hjälper tysk kemindustri att sälja tonvis med hudcreme. Det illustrerar en så trång medvetandesfär att den rätteligen kallades "Hades port" i antiken. Jag har inte kollat bodybuilding-branschen men man kan misstänka ett övermått av kroppsvårdande och kroppsdyrkande Oxar inom den aktiviteten.

Alla religioner och filosofer mänskligheten formulerat har manat själen att vakna upp ur sitt komaliknande tillstånd. Platon liknade kroppen vid en grav. Den som tror på sina simpla sinnesutryck och accepterar dem är död. Död i förhållande till sitt högre intellekt, som i dess högsta uttryck flyter samman med människans odödliga själ. Oxen "tror" naturligtvis på allt biologer berättar och är till synes helt utelåst från himmelriket. "Kött (kroppsliga varelser) kommer aldrig att få ärva himmelriket."

Kasselstrands Oxe är dessutom en del av den sataniska axeln som här aktiverar exakt de två hus som jag via deras naturligt motsvarande tecken identifierat som invandrarhatets axel !!! Sjätte huset motsvarar åkerbrukets Jungfru och tolfte huset sjöfartens Fiskarna. Men Jungfrun ser misstroget på folk från havet, dessa landkrabbor tänker på hur deras egen skörd (vinst) minskar om det kommer ett båtlass flyktingar (eller invaderande vikingar) och skövlar deras marker. I Jungfruns tecken bor naturligen en främlingshatare eftersom symbolens hjärta ligger just i att den avskiljer och håller allt som skulle kunna introducera "förlust" borta från sin åker - pesticider mot invandrarna/parasiter för att tänka som en sjuk sverigedemokrat.

Nu har Saturnus visserligen en mixad verksam natur då Tvillingarna äger första huset. Gränsdragaren Saturnus äger både det onda åttonde dödshuset men också det allra bästa huset i horoskopet, Guds och samvetets och universitetsutbildningens nionde hus. 

Utvikning. Med tillräckligt hög utbildning är inte längre Gud en barnsaga utan istället symbol för den högsta intellektualitet människoarten är kapabel till, religionsfientligheten i Sverige säger att folket befinner sig mycket långt från en adekvat bildningsnivå. Sverige platsar tyvärr inte i en högcivilisation och sedan näringslivet ockuperade Rosenbad råder rent barbari - men medelklassen är så lågutbildad att den inte ens har historiekunskaper nog att kunna jämföra med andra tider och platser och upptäcka vad som hänt och i detta nu håller på att hända med Sverige under Reinfeldt.

Sverigedemokratens Saturnus är svårbedömd pga. dess dubbla natur och i tabellen från astrologen Narasimha Rao klassificeras den som "verksamt neutral" vilket eventuellt kan översättas som "Saturnus gör vad den gör", dvs. avgränsar och kontrollerar och dödar. Och främlingsfientligheten är uppenbar eftersom den står i sjätte huset för upplevda fiender som hotar vinsten på Jungfruns åkerfält. Alternativt är Saturnus i sjätte huset döden eller Hades som plötsligt springer upp ur Underjorden och våldtar Kore eller Persephone - Jungfrun!

Jag hittade häromdagen den bästa bekräftelse på bloggens resonemang och rön via empiriska test kring Jungfrun som den rasistiska diskrimineringens rot som tänkas kan. I Jennifer Yhap, "Plotinus on the Soul" (2002), sägs följande:
[N]ågra preliminära överväganden av terminologi kommer att hjälpa förståelsen av den gudomliga Själen som en separat substans. I Lexicon Plotinianum läser jag att verbet χωριζειν betyder "att separera", "att dividera". Längs samma linje förklarar Index Aristotelicus att χωριζειν betyder att urskilja med förnuftets hjälp; jämväl fastslår termen en realitets sanning genom det som är inneboende i dess natur. Från Wolters lär jag att termen χωριζειν är snarlik i betydelse till "ren" (αχηρατος), vilken i sig betyder att vara fri från materia. (s. 64, min snabböversättning)

Jag tillhör den vanvettigt dominerande majoritet svenskar som varken lärt mig latin eller grekiska, men ser ändå hur en mängd astrologiska sanningar verifieras genom det här stycket.

Det grekiska ord Jennifer Yhap återkommer till flera gånger skrivs med latinska bokstäver korizein, "att separera eller åtskilja". Någon mer som ser ungmön, jungfrun KORE i ordroten? (Jfr att "kora" någon till kung - separera och upphöja honom ovan sina forna jämlikar.) 

Här är då Kore, den unga jordbrukarflickan som skiljer agnarna från vetet, en flicka för ung och obildad för att förstå att andra spelregler gäller när man lämnar den vegetativa själens domän och når människans domän. Jungfrun fortsätter att separera och söndra även mellan människor. "Inhemsk - bra; mörkhyad eller på något sätt främmande - dåligt" Jungfrun tror man kan sortera människor som man sorterar bort oregelbundna äpplen för att butikens fruktdisk ska se mer tilltalande ut för de många köpare som inte heller lärt sig att tänka utan bara använder en skamligt låg del av förnuftet - den del som är direktkopplad till sinnesintrycken.

Det skulle bära för långt att återigen diskutera Månen (sinnet) och Merkurius (intellektet) och det komplicerade faktum att det finns en viss förnuftsverksamhet redan i det "avgränsade" inre sinnet och dess koppling till kroppens fem yttre sinnen. Detta är förståndet bland de dödliga köttmänniskorna. Men när mer gudalika själar kommer till jorden slocknar inte deras själsmedvetande utan de behåller högra kognitiva krafter. Det dröjer inte länge förrän dessa själar blir kända som en Albert Einstein eller vad som helst. Det finns en hackordning i himmelen, men det gör inte de högre själarna till rasister. Tvärtom gör de högre själarna sitt bästa för att dölja skillnaderna. Och de döljer dem inte förrädiskt genom att söka profitera på enkelt folk, heller. 

Profitören avslöjar direkt att han tillhör Jungfruns symbol - platsen eller medvetandetillståndet är man fortfarande tror det finns något att förlora på att beblanda sig med andra folkslag eller t.o.m. individer i det egna folket. Fredrik Reinfeldt, Jungfruascendent, flyttar nu tillbaka till Täby, den slutna moderata kommunen där du inte ens får bo om du inte är ekonomiskt duktig nog att kunna skuldsätta sig själv och låna av banken för att äga ditt hus. Sen kan du jobba häcken av dig i årtionden för att betala tillbaka det där lånet. Hör någon att det är SLAVERIETS princip som Täby och Reinfeldt uttrycker i liv och gärning? 

Jungfruns koppling till åkerfältet lever numera bara kvar genom sädesaxen hon håller i händerna, den moderna tiden har gjort om Jungfrun till en sekreterare eller servicearbetare. Vår kulturs löneslav som inte har intellekt nog att skapa en djävulsk räntesnurra som jobbar in vinster för henne utan bara har sin kropp och sin manuella arbetsinsats att sälja till Arbetsgivaren.

I den akademiska texten ovan dyker faktiskt också zodiaktecknet Jungfruns andra välkända neuros upp. Först och främst horar Jungfrun efter vinst (och det är just horet, jakten på att skapa sig en extra förtjänst som håller henne nere på slavens nivå i skapelsens hierarki - Jordelementet är själva roten till den andliga blockeringen). Men Jungfruns tecken är också en renlighetsivrare som ofta övergår i ren hygienneuros. Reinfeldt annonserade sig faktiskt för svenska folket som den aggressiva och elaka Mars-Jungfruascendent han är som mannen som ränner runt i hemmet och jagar dammråttor med sin dammsugare!

Renlighetsivern eller städneurosen hänger naturligtvis nära samman med invandrarhatet och sverigedemokrater som kallar invandrare för "parasiter" eller skadedjur. Men egentligen är kroppshygienfascismen och städmanin perversa uttryck från själen som lider av att vara kroppslig! För titta åter på citatets första mening. Jennifer Yhap ämnade i det här bokkapitlet studera "den gudomliga Själen"!

Här bekräftar hennes studie i nyplatonismen exakt det jag missmodigt sagt om att kombinera kunskapens och medvetenhetens kvalitet Sattva guna med Jordelementet. Den som söker kunskap i det jordiska (borra sig ner i atomernas inre, titta in i molekylerna) når aldrig medvetenhet. Sattva guna på Jordelementets nivå är och förblir medvetenhet på det mest fallna tillståndet. I förhållande till Oxen som enbart är själens medvetslösa identifikation med det fysiska substratet skulle Jungfruns energiska arbete med att "rena" materien från skräp tyckas som ett framsteg. 

Jungfru är inte längre nöjd med att "bara vara en kropp", nu vill hon förbättra och förädla - kultivera - det kroppsliga. Men till vad nytta? Det är fortfarande inbillningen om vinst kontra förlust som styr människor som fallit så lågt i sitt tänkande som till Jordelementet. Det är här räknenissarna hör hemma med sina kolumner för kredit och debet. Det är mänsklighetens förskola, om man så vill se det.

I SJÄLVA VERKET ÄR DET DEN GUDOMLIGA SJÄLEN SOM PATOLOGISERAR - RENHETSDRIFTEN ÄR SJÄLENS ÖNSKAR OM ATT FÅ TILLBAKA SINA VINGAR. Det finns flera äldre västerländska illustrationer av Jungfrun som sätter änglavingar på den unga kvinnan och härmed antyder en kunskap om platonismens själslära. Rasister och främlingshatare är således trasiga själar som istället för att hata smutsiga folk borde hata de krafter i ett samhälle som driver människor till just en så ytlig och materialistisk världsbild som de själva utgör det lägsta drägget av. Men de här tankarna vågar inte ens en borgarbracka som Lena Mellin tänka!

Nu kan man inte hävda att själen är lika primitiv som ett horoskop kan vara. T.o.m. "gamla själar" tycks ha bakläxor och kan för deras åtgärdande återvända till jorden under ett horoskop som markerar behovet av att observera det strikt jordiska extra noga. Jag har noterat åtskillig dagdrivare och ineffektiva, rent usla, tänkare under starkt Luftdominerade horoskop under mina senaste fem år av intensifierade grundstudier.

De första 25 åren med västastrologin betraktar jag som nyttiga även om resultaten helt måste förkastas då jag tittat på sideriska Jordmänniskor och felaktigt, enligt den tropiska zodiaken kallat dem Luft. Min egen framlidne far är ett klassiskt exempel. Enligt västastrologin en litterär Tvilling, men i verkligheten en Oxe. Oxens pengar och ägande fyllde hela hans liv som den försäljningschef han var och i mitt barndomshem fanns inte en enda bok. Han köpte enbart dekorationsböcker som såg "snygga ut" i bokhyllan i vardagsrummet. Oxen - enbart orienterad mot materiella behag - in extremis

På den här bloggen har tillräckligt många kvantitativa studier åtminstone övertygat mig om att zodiaktecknens djupa innebörd vaknar till liv när man återvänder till Babylons ursprungliga metod att justera zodiakens position i himmelen (Ouranos) för att kompensera för jordklotets "sjukliga" spinn (vårdagjämningens precession). 

Fast färre än 30 babyloniska horoskop har hittats och vetenskapen vet knappt något alls om babyloniernas tankar i ämnet har två tabeller överlevt som visar att den här kulturen var medveten om åtminstone effekten av vårdagjämningens precession. De två tabellerna visar i förhållande till varandra hur den färskare har flyttat tillbaka punkten för vårdagjämningen några grader för att kompensera för att årstiderna ständigt hasar baklänges genom den fixerade zodiaken uppe i rymden.

*****

Apropå rubrikens snutt ur Sveriges nationalsång kan man påminna sig den talande upptäckten att alla de fyra nordiska ledarna för främlingsfientliga partier på ett eller annat sätt hade den lokala myllans, hembygdens eller nationalismens Oxe aktiva i sina horoskop. 

Och en partiledare är tusen gånger viktigare än en hoper medlemmar. Det är samhällets mest prominenta medlemmar som uppenbarligen bäst arbetar utifrån sina medfödda astrologiska förnuftsprinciper (logoi) och det är därför man mycket väl kan dra slutsatser även av enstaka, anekdotiska fall, fastän vanligen lågt skattade av de som tror på statistisk.

Inga kommentarer: