Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 20 november 2013

Fredrik Reinfeldt & mörk Saturnus

Med vänsterpartisten Aron Etzlers vakna analys i DN av hur Fredrik Reinfeldt duperar den stora massan genom att förställa sig, finner det här färdigskrivna inlägget sitt perfekta komplement i samtiden.
     Samma falskhet som det här inlägget kommer att uppdaga i statsministerns öde kan beskådas i Anders Borgs med flera, skamlösa debattartikel i dagens SvD där moderaterna med vapendragare åter försöker låta som socialdemokrater.

Det finns offer som knivhugger dockor inför ögonen på tv-tittande barn i den statliga televisionen, men så finns också brottslingarna som gjort det möjligt för folk att kunna falla så lågt som till dumburksstirrande och/eller produktion av omdömeslösa saker. 

När det gäller tankens omfång är Saturnus en intressant indikation. Dess nästan trettioåriga bana runt zodiaken illustrerar i sig en slags andning och den sammanfaller i vår kultur väl med första barnet (i andra kulturer eller bland lågutbildade är tjugo år, eller t.o.m. mindre, måttet på en generation). 

Med sin födelse etablerar sig själen på bana i tid och rum, dvs. den ger sig ut på sitt första varv. Med trettiostrecket återfinner den sin startpunkt men är nu främling för denna. En andra position har nåtts! De flesta föder nu ett barn istället för att inarbeta den nya positionen i sina egna själar och kan därmed fortsätta ett varv till som slavar under den ideologi och samhällsbild de rört sig genom under sitt första varv. Borgarbrackor sätter barn till världen och delar villigt med sig sin inskränkta världsbild till ytterligare en generation. Detta "världens gång" och de som gör världen så stabil och svår att ändra till något bättre. Saturnus eller "Själens form" har en otrolig formfasthet!

Den essentiella Luftplaneten Saturnus klassas i indisk astrologi som tillhörig Tamas guna, den mörka kvaliteten som ses verksam i centrifugalkraften som slungar allt och alla bort från existensens centrum, bort från astrologins Sol om man så vill. Naturligtvis är Solen den preeminenta exponenten av den tilldragande kvaliteten Sattva guna.  

Det är ingen slump att hinduismens Krishna presenteras som en krigare som vid varje tidsålders slut röjer upp i korruptionen för att återigen upprätta de eviga "religiösa principerna" (sanatana dharma). Dessa objektivt giltiga förhållningssätt måste Jordens alla samhällen följa eftersom de också är kosmos egna principer synliggjorda som t.ex. morallagar. Dessa lagar förklarar att egenvinning är av ondo och en destruktiv morot. (Rean här har regeringen Reinfeldt förbrutit sig mot själva skapelsens konstruktion.)

Intressant nog är det inte i Solens härskarläge Sanningen utöver den högsta attraktionskraften för Lejonets tecken tillhör själv Mörkrets kvalitet! Nej, det är Solen i Skytten som ser den perfekta synergin, sattvisk ljusgivare i ett sattviskt tecken. Inte undra på att det är den stora välgöraren Jupiter, filosofins och religionens signifikator som härskar över Skyttens tecken. 

Fastän testet av Vänsterpartiets styrelse av nödvändighet utgjorde ett minimalt dataunderlag var det fascinerande att se hur zodiakens godaste och noblaste tecken, Skytten, tog täten tillsammans med Vågen. I det senare är lustigt nog "själens form" Saturnus "upphöjd". Saturnus upphöjelse i Vågen, ett rajasiskt eller passionerat tecken, har som sagt inte övertygat mig när man tittar på enskilda individer. Jag har ofta tänkt att det är mer personliga planeter som dominerar horoskopen och att själens konturer hamnar i bakgrunden. 

Men kanske har jag överskattat innebörden av "upphöjelse". För om Saturnus själv är MÖRK LUFT, KONSOLIDERAD LUFT, EN STILLASTÅENDE MÄNGD RYMD ELLER ETT AVGRÄNSAT LUFTRUM (Solen i centrum och Saturnus som yttergränsen för "vårt" kosmos), vad händer då en Luftplanet gästar ett Lufttecken av passionerad kvalitet? Vi får stormar och tilltagande mörker! 

Passionen kan inte göra en redan mörk natur något gott. Saturnus söker tvärtom utvidga sitt mörka luftrum ytterligare med passionens kraft. Var är Ljuset? Var är filosoferna som skulle kunna bjuda DEN ONDA SATURNUS motstånd?

Därför är den här tiden av Saturnus "upphöjelse" i Vågen i själva verket en tid när vi tydligare än någonsin ser hur mörkret och tvånget tilltar. De rättrådiga protesterar men många fattar inte ens vad FRA/SÄPO gör på den mörka luftens, den onda kommunikationens nivå.

Så vem är då Justitia, som jag tidigare kopplat till rättskiparen Saturnus upphöjelse i Vågskålarnas tecken? Ja, inte är det SÄPO:s infiltration av hela det svenska Luft/kommunikationsrummet i vilket fall. För det är skillnad på olika avgränsade luftrum och ideologer. 

En ond Saturnus, när den "upphöjd" i Vågen utvidgar sitt luftrum och sin kontroll genom Vågens passionerade vilja att behålla sin jämvikt är en ond diktator. En god Saturnus i Vågen söker också likt rättvisan bevara sitt - och samhällets luftrum eller ideologiska överbyggnad, men då är det ett gott samhälle och en god ideologi som vi måste granska Skytten för att förstå mer av. 

Det är från Skytten och Guru (Jupiters namn på sanskrit) den gudomliga Lagen utgår. Det finns mycket new age-hokuspokus ute på nätet men mig veterligen finns inte ett ord om det galaktiska centret i början av Skyttens stjärnbild i den indiska astrologins äldsta texter. (Dessa går f.ö. inte längre tillbaka än till medeltiden - det är troligen bristen på historisk dokumentation bland indierna som givit väst ett övertag och lett till den falska åsikten att indierna bara övertagit grekisk astrologi.)

Trots det är det naturligtvis fascinerande att modern astronomi kunnat bygga ut bilden av världsalltet och se att Lärarens tecken pekar rakt mot centrum av vår galax. Man blir fascinerad av att det gamla astrologiska schemat valt just Jupiter att representera det högsta goda eftersom hela vår galax med dess spiralarmar kan ses som en kosmisk kollaps där myriader av själar störtat ut från det tilldragande sattviska centret ut i den mörka, tamasiska periferin innan var och en av dessa själar slutligen hittat sitt jämviktsläge att verka och leva inifrån. 

Några sådana själar tillhör typen "Vattumannen", dvs. arten människa, och bebor planeten Jorden (det verkar finnas andra utföranden av "Människan" i andra dimensioner/på andra planeter). Var och en av individerna lever via sin Herres intelligens och sin egen. En del kallar Herren för Kristus, andra för Krishna. Detta solära Logos är "flockens ledare" men varje enskild själ har sin egen Sol i centrum. Herrens Sol är "Solen inuti Solen" och Solens Sol är i sin tur (bortom okunskapens mörka hölje Saturnus, avgränsaren, sammankopplad med galaxens centrum, förlagan till den Jupiter som inne i vårt kosmos ockuperar den sjätte och inte den sjunde kretsen). 

Oaktat att den enskilda själen har sitt eget solkraftverk i centrum, krävs att individen öppnar dörren ännu djupare inåt för att få åtkomst till kosmisk förståelse eftersom den kommer genom vårt universums centrala Sol.

Jag har sett delade meningar om någon kan hoppa av tåget eller om alla själar är bundna till vår Sols öde så att alla "köpt biljetten och måste resa hela vägen". I så fall har alla själar som bildar mänskligheten många, många återfödelser kvar på den här planeten (eller någon av de solsystemets andra himlakroppar).

Tillbaka till den enskilda själen (vare sig planetär eller en människosjäl). Vid en viss given punkt slutar mörkret och okunskapen att dominera. Okunskap i en människas själ kan råda även om hon på ytan är proppfull av ekonomistiskt babbel, som t.ex. Anders Burg, finansminister med det stora korset i Tamas guna. Han verkar inuti en sådan värld och ett sådant relativt förnuft som uppstår när själen ännu är upptagen av sitt syndafall ut mot "det yttre mörkret".

Men det här fallet stannar uppenbarligen upp till sist (så att ett mikrokosmos kan formas), och även om den mänskliga själen ännu inte attraheras av "Vägen upp" (till himmelen) - en väg som kanske hellre ska beskrivas som vägen hem, tillbaka in i sin själs centrum - så faller hon åtminstone inte längre handlöst ut i svart okunnighet. 

I det ostadiga läge där mörker och ljus intar ett tillfälligt jämviktsläge utvecklar sig det hinduismen kallar Spelplanen och som astrologiskt motsvarar mellanvärlden, vår värld och dess dominanta kvalitet Rajas (passion, lidelse).

Om nu Saturnus representerar sjalens yttersta förvirring ut i mörker så att denna planet, känd som Gränsdragaren, också blir själens form (och för en materialist synliggjord som den fysiska kroppens form), då tycks detta spelrum (snarare än platt spelplan) karaktäriseras som i grunden ondskefullt. Indisk astrologi menar att Saturnus är den Stora Illgöraren och det är naturligtvis för att den eller kanske Tamas guna som den "kanaliserar" söker suga själen ut från sin naturliga plats i Ljuset, i Centrum och göra den till en liten bricka i ett större spel.

En egoistisk borgare vågar inte ens se SITT samhällssystems monstruösa mekanism och på visst sätt kan man förstå moderaternas ständiga lögner. De vill så gärna hålla sig nära ljuset och tro de står för det goda. De har gjort sig till främlingar inför sin egen själs verkliga form! "Saturnus äter sina barn" och borgarna gör sig t.o.m. så dumma att de inte fattat (förrän i dessa uppenbarelsernas yttersta dagar) att det svenska samhället lämnar kvinnor som fattigpensionärer! Vad är det för monstruöst ont ideologi som skapat ett sådant samhälle? Jo, vinstidealets typ av samhälle naturligtvis, det som inte ens en vardande falskspelare som Stefan Löfven vågar mopsa sig mot eftersom vårt samhällsrum nu havererat så.

Om nu Löfven inte ens är en blek skugga av forna dagars socialdemokrater, vad gör det då Fredrik Reinfeldt. Vad har hans själ för slags form egentligen?




Det ser konstigt ut att färglägga Reinfeldts opposition mellan en essentiell Luftplanet som Saturnus hemma i sitt Lufttecken och Eldtecknet Lejonet med två planeter. Men när klockslag finns är det husen som har sista ordet och ger den sista "filtreringen" av budskap från högre ort.

Och då visar det sig att Reinfeldts kanske skadligaste sidor är de som aldrig kommer till allmänhetens kännedom. Den publika talaren Reinfeldt, han som svamlar om "drogögon" och "stridshingstar", ger dock en ledtråd och det själsliga haveri som finns på insidan av denna kropp. Tionde publika husets härskare Merkurius återfinns nämligen i den onda daimonens våld, i tolfte huset. I det här fallet är det karriäristen Solen som är den onda daimonen och i Kräftans tecken, ett Vattentecken, förstår man genast att det är en osund irrationell girighetssjäl som driver honom. 

Ja, den onda daimonen är t.o.m. so oförskräckt att den står upp och inför ett handlingsförlamat svenskt folk står och skänker sig själv 5,4 miljarder av folkets skattepengar till landets krögare. Så att moderaternas i Stockholms innerstad ska kunna äta dyrt och känna att de lever den näriga simpla människotypens ljuva liv. Regeringens Reinfeldts alla politiska ideal kan alltså ledas åter till en partiledare som frankt talat är sjuk i huvudet. Det undermedvetna borde lyftas fram genom många års terapi och omprogrammering!

Att svenska folket låtit allt detta hända är obegripligt, men astrologin har rätt. Mannens värderingar är vanvettiga och män högre och mäktigare än Reinfeldt såg honom uppenbarligen som en nyttig idiot. Därför skyddar Reinfeldt sina bidragsgivares anonymitet med näbbar och klor. Ja inte Reinfeldt själv, för han har mörkläggare runt sig själv också, folk som gör hans skitjobb. Dubbla lager säkerhet.

Visserligen är 12 huset ett "förlorarnas hus" och bara en lämplig sektor för dem som arbetar på att klippa de världsliga banden för att nå en högre klarhet. Men Reinfeldts "drogögda" intellekts-Merkurius är som bäst verksamt neutral för honom personligen. Den är både ägare av hans makt- och karriärhus och hans personliga förstahus och betraktar man Merkurius som en naturlig välgörare skulle den faktiskt bli en verksam illgörare enligt den modell bloggen följer! Emellertid skulle en lögnaktig och tjuvande Merkurius i just tolfte huset tappa i effektivitet, och det är kanske därför Reinfeldt har en så obegripligt oattraktiv språkföring, byråkratstel, slingrig och bakvänd och ibland bara grammatiskt galen. (Han tappar det språkliga greppet om den väv av lögner han söker bygga upp för att kontra besvärande frågor.)

Dock välsignas hans Merkurius i lönndom (i dolda 12e huset) av kungamakaren Regulus. Jag vill inte kalla Reinfeldt kungavärdig så Regulus är här bara den onda Storfinans som gjort Reinfeldt till marionettkung. Jupiter i Oxen som verksamt ond Storfinans har diskuterats tidigare i samband med det här horoskopet. Den onda Storfinansens Jupiter i ägarnas tecken Oxen kopplar via Oxens disponent Venus i den onda daimonens hus ännu en gång tillbaka till det faktum att Reinfeldt styrs av intressen långt under den mänskliga värdigheten. 

Faktiskt, kringbudskapen bildar en kompletterande bild av just inte mer än den simpel krabba som klänger sig fast vid det som är dess näringsbehov. Kringbudskapen avslöjar att hans ideal - Solen i Krabbans tecken i 11e idealhuset inte är värda att kallas ideal. Ideal kan bara formuleras av en ren ande, en som tänker i ren Luft utan "särintressen" (som särintresset Reinfeldt brukar säga). Svenskarna valde sig en låg och närig survivor - precis samma sort som Svenskt Näringsliv! Som hämtad från Expedition Robinson, fast räknenisse och i kavaj. 

Men de beklämmande sorgliga budskapen - för att tillhöra en regeringschef - är nu bara ena delen av berättelsen om själens form. För om allt detta är ting i Reinfeldts väsen, i hans mikrokosmos, är det också det innehåll som ryms i hans själsliga form. Saturnus i Vattumannen i fiendens eller olyckans onda hus.

Är alla dessa kringbudskap skäl nog att döma ut denna Saturnus som ett formidabelt illaluktande luftrum, som en ond ideologi, en värld ingen människa skulle vilja vistas i? Efter åtta år med Reinfeldt vid makten tror jag svaret är ganska enkelt. Men tittar man på läran om planetens verksamma natur, kommer inte heller den Reinfeldts mörka eller tamasiska Luftkomplex till något stöd. När Jungfrun stiger i öster, när trälens eller tjänarens tecken stiger, är Slavdrivaren Saturnus visserligen inte en verksamt ond planet men bara neutral. Jungfrun biter inte den hand som föder den (trots att den någonstans vet att "Saturnus äter sina barn"). 

Jungfrun och Stenbocken tycks en av de minst lyckade kombinationerna och tesen om att tecken som delar element åtnjuter synergi gäller inte lika bra för det friktionsfyllda och materialistiska Jordelementet. Där verkar mest en allas kamp mot alla om resurserna vara den dominanta spelregeln. Och Oxen, statisk och utan ambition alls, är den som blir mest förgrymmad över de två andras ideliga bökande i Moder Jord!

Så Reinfeldts själsliga form, Saturnus, är i grund och botten lika ond hos honom som hos alla andra. Det är kristendomens arvssynd eller själens ursprungliga syndafall vi talar om här! Solens lufthölje (Saturnus) är redan det en indikation om en splittring eller delning. Det kosmos som resulterar av den initiala revan är bara den synliga delen vars eviga och bortom tid och rum belägna insida är Världssjälen. Alla individuella själar föll med denna Världssjäl vars lägsta segment med mytologins imprecisa men talande språk också kallats Lucifer, Djävulen eller Satan (det vegetativa själssegmentets rådare är t.ex. Fan/Pan eller Faun).

Reinfeldts själsliga form uppnår dock inte verksam godhet, Jungfrun i första huset gör den nominellt till verksamt neutral. Saturnus är separatistisk - själen är ju nu en gång en separerad varelse inte längre i upplevelsen att vara "ett med Fadern". För Fredrik Reinfeldt borde det vara en bokstavlig sanning fastän undanhållet medierna. Hans suput till moderata far måste ha varit ett stort privat problem för statsministern, men är just en sådan manifest effekt som en ful Saturnus medför i livet. För betänk Reinfeldt att ser på sin egen far som en olycka eller en fiende! Det är i sjätte huset hans klena fadersplanet har det största nedslaget och det är av jordsmutsen här som hans egen själsliga form blivit till. Fredrik Reinfeldt födde i sin tur en defekt själslig form i ungar som är rena avarter, vare sig hyperallergiska eller empatistörda.

Om nu Reinfeldts osynliga själsform drar mot ren ondska (och hans inre luftrum bär på ett enormt spänt förhållande till den onda daimonen, som synbarligen är dem som förser honom med makt och pengar till partikassan), då tycks inte astrologen Narasimha Raos förmildrande omständigheter räcka. Reinfeldts Saturnus är tillfällig ägare över femte och sjätte huset, ett lyckobringande femte och ett olycksbringande sjätte. 

Här stämmer Saturnus som "tvingande" ledarskap väl med femte huset som ett hus för ledare och, enligt indisk astrologi, politiker. Men lika gynnade som dem på "Solsidan" (den goda lyckans femte hus) är av hans politik, lika hårt drabbas dem på den andra sidan, de i olyckans och träldomens sjätte hus. Här är alla som fått betala för Reinfeldts "arbetslinje" med en skuggexistens på fattigdomsgränsen och för undertecknad faktiskt på svältgränsen. (Reinfeldt räknar inte med att en med studieskulder kvar kan bli arbetslös, så talanglös är den här regeringen.)

Sanningen är att inte ens Storfinansen på femte husets Solsida fått ut allt de ville av den här nyttiga idioten, eftersom Saturnus själv är så klen. Reinfeldts själsliga form är en förlorares form, han är en olycksbroder med oss, fast han inte riktigt vill förstå det. (Det är folk i förnekelse som blir de värsta sadisterna.) 

Storfinansen kan bara genom socialdemokratins fullständiga svek fortsätta kapa åt sig av folkets tillgångar genom högerregeringens genomdrivande av nya skattelättnader för företagen. Samma socialdemokrati visade sin falskhet när de knorrade lite över Fas 3, rent slaveri infört av regeringen Reinfeldt, och sedan gick på semester. Reinfeldts mannar skrev in några till intet förpliktande rader i lagtexten och så var den styrande eliten nöjd. 

Fast det bär mig emot säger jag: som socialdemokratin beter sig förtjänar det här landet inte bättre än en stor medvind för sverigedemokraterna. Uppenbarligen måste svenskarna tvingas ännu längre ner i självförnedring och göra ännu mer orätt innan de plötsligt ser sig i sanningsspegeln och på habil, imiterad tv-amerikanska utbrister: 

"Oh my god, what have i done?" 


Inga kommentarer: