Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 11 november 2013

Fransk fascistfilosof - Oxen och Skorpionen


 
Två Skorpioner men ändå så olika


I DN lyfter historikern Henrik Arnstad fram den franska filosofen, ultranationalisten och neofascisten Alan de Benoist - en person som perfekt förklarar Sverigedemokraternas prydliga kavajer och grötiga mumlande i det offentliga om vad som är svenskt (parat med skamlös dräggmentalitet när de tror att ingen kamera dokumenterar dem).

Det är märkligt hur väl antikens lära om Jordelementet, med eller utan Vattenelementet (tillsammans bildar de den vegetativa själen), i sin jordbruna kulör matchar den svartbruna fascism som är den tänkande mänsklighetens skamfläck. 

Se här hur varken en vacker biton som Venus hemma i den sociala harmonis Vågen eller den kungavärdiga Regulus förmår lyfta filosofins Jupiter. Inte när den mäktiga fullmånen drar ner själen i Satans djupt materialistiska perspektiv. Genast dyker Oxens fadda "hemmaperspektiv" upp och Skorpionen blir till den degenererade hatare av det icke-lokala den i grund och botten är. 



Bloggen innehåller ett antal suspekta livsöden under just den här fullmånen, men här kan man notera Mars illa placerad i Oxen (samma som i Sveriges nationalhoroskop), vilket indikerar en brutalitet i folksjälen - ont blod eftersom Månen är blodets planet. Sveriges nationalhoroskop har Månen i Väduren men då Mars är sinnets härskar uppstår bara en annan variant av den franske nyfascistens mån- och marskombination.

Som synes finns en andra låg axel på den här himmel: det demoniska låga begärets Rahu och det kapade demonhuvudets svans, Ketu. Begärets huvud ligger i distinkt främlingsfientliga och lokalpatriotiska Kräftan, vilket naturligtvis är ett fasaväckande uselt omen, givet demonen här kanaliserar Kräftans härskare Månens kvaliteter. Och Månen som del av en fullmåne och i sataniska axeln och med illviljans Mars... Fatta vilken sjuk människa.

*****

För att försöka få en uppfattning om seriositeten i den här fullmånen genomsöker jag 7800 horoskop. För att krympa och göra urvalet mer hanterligt inkluderas också kravet på Mars med Månen (och i opposition med sitt eget tecken Skorpionen).

Då resulterar bara en enda karta - den här kombinationen bidrar tydligen inte alls till popularitet! Men tydligen heller inte till någon bindgalen mördarmentalitet, vilket jag vagt var beredd på. 

Det enda horoskopet tillhör senator John Kerry som försökte bli USA:s president i kamp mot dåren George Bush Jr, och ändå förlorade! Kerry vann inte de hamburgersvullade idioterna till amerikaner, han upplevdes för akademisk, torr och abstrakt (en Fredrik Reinfeldt ungefär, innan han bekände sin simplistiska färg genom en 5 miljarders allmosa rakt i händerna på McDonalds och andra födoämneskrängare).

Lyckligtvis är John Kerrys exakta födelsetid känd och det är just den som hjälper oss att separera agnarna från vetet. Kerry är en god människa trots den hemska fullmånen: det är välviljans Jupiter på rät linje med kungamakaren Regulus som tar kontrollen över horoskopet! Och det vågar man gissa att den inte gör hos den franske neofascisten.



Men varför till och med en sådan jubelåsna som Bush Jr kunde framstå som attraktiv om valet nu bara stod mellan honom och Kerry kanske kan förklaras med att demokratens Jupiter/Regulus inte är ett så perfekt kungaämne som kombinationen kan synas där den tronar höst uppe i maktens tionde hus.

För glöm inte den indiska astrologins uppmaning att studera disponenten till det som ser så lockande ut för den naiva blicken! Och vad sysslar Solen med i det här horoskopet, förutom att smått narcissistiskt stiga i öster för en livsvandring som i mycket sätter sig själv i centrum?

Jo den här fåfänga Solen har definitivt inte samma lyskraft som Lejonet på topp anger. I själva verket är Skorpionen lite väl förtegen för att kunna stötta det enorma maktbudskap som tionde anger. Och när den är del av den kollapsande tröghetens fullmåne, då blir det inte mycket av tionde husets kungaambitioner (presidentskapet).

Som USA:s 68e statssekreterare under president Obama är Kerry likväl en mäktig man, så man kan verkligen inte räkna bort Jupiter och Regulus bara för att makthusets disponent har problem med drägget till folk!

Men en ledarens Sol opposit folkets Måne i just den sataniska axeln är kanske inte det rätta fundamentet för med den ultimata maktambitionen.

Ju mer jag tittar på politikerhoroskop ju mer undrar jag om svenskarna har tomtar på loftet - eller kanske ingenting alls - som så lätt lät sig luras av Rovkapitalet maskerat bakom Nya Moderaternas glättiga yta. Reinfeldt har inte ens en tusendel av det statsmannaskap som så dignifierat syns hos den tunge John Kerry! Den franske neofascisten ser faktiskt ut som en galen bondläpp så under den här fullmånen tycks verkligen det stigande tecknet och planeternas placering kunna avgöra mycket! 

Och detta är i och för sig en egenhet redan i själva fullmånen, att den sätter saker på sin spets så att i bland minsta lilla obalans kan få hela korthuset att rasa - om fullmånen är negativ - eller individen att sprätta loss en helt otippad kreativ lösning på den olidliga spänningen - om fullmånen är positiv.

Jag ska bara tillägga att bland de 47 träffar som enbart en Sol i Skorpionen och en Måne i Oxen gav, så hittas den fascistiska spanska ledaren Franciso Franco. Så nog finns det en dyrkan av "stark man" "övermänniska här". Vi har t.ex. Hollywoodhjälten Kirk Douglas i gruppen, och Jeff Bridges som långt efter rollen som The Dude gjort några makalöst kärva och ibland onda karaktärsroller! 

Från fall på den här bloggen hittar jag t.ex. tillbaka till moderata Skånepolitikern Stefan Möller som höll en förståndshandikappat inlåst i ett uselt uthus för att kunna utkvittera pengar för vårdnad! Och vem kan glömma moderaten Sofia Arkelsten, en av Reinfeldts många idiotrekryteringar!

Satansaxelns mest materialistiska skepnad illustreras väl annars av denna mörka fullmåne hos tyske bankgrundaren Marcus Goldman, sedermera en av de mörkaste företagen affärsidén att plundra vanliga människor på deras pengar och slussa över till ett fåtal människor som slutit förbund med Djävulen.

Men t.o.m. fotografen Sven Nykvist (kopplad till Bergman) påminner om den här fullmånen mellan Oxe och Skorpion. För hans kamerateknik var verkligen ett arbete med jordbruna toner och mörker och skuggor. Fascism som ren estetik, och således berövad sin människofientliga udd?


Tillägg

Kanske är det också så att John Kerry inte vann folkets tillit pga alltför mycket gravitas! Han har många planeter i Mörkrets kvalitet (Tamas guna) i horoskopets hörn, och fastän tungt brukar imponera på dem som inte har tankens gåva, kortsluter sig en soluppgång i mörkläggningens tecken mot den expansion och ljuskraft Lejonet i tionde signalerar. Lejonet dramatiserade och överdrev helt enkelt Kerrys personliga inbundenhet som en skyggande Skorpionen. Den här kombinationen fungerar tydligen illa i det offentliga, särskilt med Solens disponent Mars i loja Oxen. 

Svenskarna verkar inte ha några problem med sådana här typer. Carl Bildt med Skorpionascendent är ju vida uppskattad i det läger som inte har något emot afrikanskt blod på händerna och en politisk karriär som bara varit en täckmantel för att bygga personlig rikedom...




Inga kommentarer: