Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 12 oktober 2013

Tobakskapitalisternas hat mot Det Goda

 
En genuin idealist
med blick för kroppsligt välmående


En synnerligen illustrativ nyhet för astrologin som symbolisk sanningssägare: en brittisk tidning avslöjar (enligt DN) att tobaksindustrin för bok på vilka EU-politikern de hoppas kunna korrumpera. På den rödmärkta sidan -  tobakens fiender - står tyske politikern Karl-Heinz Florenz.

Eftersom högertidningen DN snabbt svartlistade bloggen för att den via astrologisk diskussion introducerade frågan om våra styrande politiker egentligen är riktigt kloka, smickrar det undertecknad oerhört att finna att också Florenz är född i rättvisans vågskålar och dessutom på samma dag. Det här är visserligen bara fåfänga - om några hundra år har zodiaken förskjutits så att en viss dag på året inte längre motsvarar samma position i zodiaken...

Det illustrativa består i EU-parlamentarikerns klockrena opposition mot den cancerframkallande tobaksindustrin. Kan det bli tydligare än så här?



Livskraftens Sol är fallen i Vågen - kanske en nödvändighet för att den kooperativa Venus skall kunna bli begriplig efter sitt nedslående fall i föregående tecken där kärlek förminskades till ett tragikomiskt "mer välstånd för mig själv" - Venus i Jord tenderar att förväxla kärlek med fysiska resurser. Efter de extremt primitiva och kroppsfixerade venusplaceringarna i Oxen och Jungfrun "föds" äntligen Venus till sin sanna nivå i Lufttecknet Vågen. 

Det är lätt att glömma budskapet i Botticellis målnin:
Venus föds UPP UR vatten UPP I luft.


Det har kallats platonisk kärlek - kärlek utan sex - och det är förstås den sekulära och skamliga västkulturen som förvanskar Platons lära på det sättet. Det älskas visst i Luften men Venus positiva härskarläge i Vågen illustrerar snarast att kärlek (inklusive erotik) händer i medvetandet på en klarvaken människa. Låt trögtänkta och de med markant låg IQ tänka i termer av bröst- och penisstorlekar och bara vara kött i sin förkrympta uppfattning om vad kärleksgudinnan är eller representerar. De är som djur i jämförelse med Luftelementet där den människonivå tecknas som den här arten är destinerad att nå efter att ha valsat runt i kretsloppet otaliga gånger. 


Än finner sig människosjälen nedsjunken i Jord eller Vatten och ibland uppe i Luft eller Eld. Ibland rådlig herre över de fallna elementen och ibland helt vilse i sina egna luftslottskonstruktioner. Se Fredrik Reinfeldts exempel för ett horoskop som förenar det värsta av den lägre och den högre världen! Att rationalisera simpel närighet och upphöja den till en dygd, det är precis vad högern inklusive Stefan Löfvens högersosseri ägnar sig åt. De här människorna har en koppling till de som tjänar storkovan på det fördummande konsumtionssamhället och kan därför bara förorda "jobb" som livets mening.

"Dissociationen" är ibland förrädisk och slirig - rationell Luft och instinktiva Vatten tycks följa helt olika spelregler och inte sällan går all rationell Luft åt att söka legitimera sin egen näriga hunger - Vattenelementet kan aldrig nå tillfredsställelse, det kalla och plastiska elementet lever på att suga åt sig värme och ljus från den gudomliga Elden. 


Elden är den närande och Vattnet den tärande, även om ett vattendjur som Reinfeldt ser elden som något tärande som torkar ut han eget habitet: "Visioner är farligt" (sagt på moderaternas stämma för några år sedan).

Intressant nog har jag hittat många människor med stark Vattenbetoning som lever gott på högerns själviska politik och sedan har mage att kalla offren för den här politiken för de tärande. De har blivit kopior av Fredrik Reinfeldts sjuka hjärna eftersom deras Vatten bara återspeglar vad som till att börja med är en lögnaktig bild, skapad av en politiker med en "dissociation" i horoskopet som är mer djupgående än man först kan föreställa sig. 

Reinfeldts Sol i Kräftan som lutar sig mot Månen i Vågen verkar harmlöst nog, men här är det Solen som verkar för subjektets trygghet och sedan slösas Vågens hela förmåga till rättrådighet bort på att bara rationalisera och balansera ut dem som angriper och ifrågasätter själviskheten i högerpolitiken. Jag har ingen koll på om kombinationen nödvändigtvis blir lika usel som i Reinfeldts fall. Troligen inte eftersom den mannen har en mängd astrologiska faktorer som talar mot honom.

Tobakslobbyisternas fiende Florenz förhållande mellan den fallna livskraftens Sol i Vågen och en likaledes fallen krigare och illgörare i sjukdomstecknet Cancer (Kräftan) - i angrepp mot Solen - är nästan självförklarande! Nej, tobakslobbyisterna har ingen vän i en man som är så här akut medveten på en intellektuell Luft-nivå om att livet är sårbart om man börjar irritera Cancer! 

I själva verket har Florenz ju också Liemannen / Saturnus i Kräftans tecken, så att Mars i sin nittiogradersaspekt drar med sig döden: Dödlig olycka till följd av angrepp mot Luftelementet. Och eftersom expanderande Jupiter står i respirationens Lufttecken Tvillingarna och förstärker Vågen, börjar man inse vilken rabiat tobakshatare Florenz måste vara. Har han förlorat nära och kära som rökte ihjäl sig?

Det går att se den kapitalistiska tobaksindustrin som tjänar grova pengar på att döda mänskligheten på flera ställen i horoskopet, när vi nu fått upp ögonen för fiendskapen mellan Vatten och Luft - banala instinkter ("röksug") och andningsluften (och intellektuell klarhet).

Vad t.ex. om den sataniska axeln mellan orala intagets Oxe och exkrementerande Skorpionen: axeln vars herre Djävulen söker lura i människan att hon enbart är en kropp som ska arbeta för att kunna stoppa i sig så mycket smörja som möjligt - som hon själv tillverkar på sitt arbete! 

Djävulen skrattar hela vägen till banken över att människor är så enkla att lura på varjehanda konsumtionslaster! (Se horoskopet för Svenskt Näringsliv - bara en gren av den globala satanism som styr världen i dessa sista årtionden av västdominans.)

Undertecknad föddes själv ett Jupitervarv efter den här kristdemokratiska EU-parlamentarikern med samma opposition mellan Djävulens stjärna Algol och välståndets och förmögenhetens Jupiter och var faktiskt rökare i 25 år, vilket nu börjar märkas som att lungorna lättare blir nedkylda. 

Förra vintern var den här bloggarens "fallna" sol-vitalitet i Vågen med iskalla Saturnus på oönskad passage genom tecknet ett bottennapp, och det blir en vinter till innan Saturnus övergår till att pröva Skorpionernas hållbarhet. Hoppas en sommars ivrigt promenerande byggt lite kondition så att det inte blir lunginflammation igen! Jag föddes, som sagt, med Jupiter i Skorpionen: lätta vinster, "vill ha mer" och därtill i ohälsans sjätte hus. Jag rökte periodvis mycket, dock utan att någonsin ha förfallit till kedjerökning. Slutade för tio år sedan men troligen är det först nu effekterna märks.

EU-parlamentarikern har en betydligt mer komplicerad relation mellan Jupiter och Djävulen som Frestaren, Korrumperaren eller Lobbyisten. För här ingår som synes också månnoderna - girighet kontra den omåttliga hungerns straff, när demonen får sitt huvud kapat vid södra månnoden. Inte undra på att Florenz står på tobaksindustrins "röda" lista! Månnoderna verkar här antyda att hela frågan om den sataniska axeln - den förfallna konsumtionsmentaliteten, den orala dåren som måste föra något till munnen hela tiden (det kan vara läppstift också!) - att det är hela detta meningslösa kretslopp av konsumtion - införing och avföring - som står under den giriga demonens kontroll.

Själv verkar Florenz bättre illustrerad av den spartanska Månen i Stenbocken som i rollen som sinnelagsascendent har Liemannen eller Gränsdragaren på sin sida. Saturnus i Kräftan är inte en stark position men torde ge en levande medvetenhet om hur sårbart det biologiska livet är och med olyckans Mars i faggorna har Saturnus säkert fullt upp med att dra upp riktlinjer i EU för skadliga ting!

Här noterar bloggaren hans egen födelsedag den 22 oktober är nonsens att fästa sig vid. Överskottet av Eld och Luft jämfört med Jord och Vatten ger en helt annan typ av Våg än tyskens, som uppenbarligen här helt absorberad av Jord och Vatten och frågor om fysisk hälsa. 

Hor Florenz uppstår en märklig variant på "dissociation" om man återkopplar till Reinfeldts djupt oärliga frammarsch via sin Kräft-Sol som bejakar närigheten i det kalla Vattnet. Reinfeldt har till och med skapat ett helvete för sjuka och arbetslösa för att de ska känna hans egen ångest över bara fantasin av en dålig ekonomi - statsministerns sadistiska system avser väcka de sjuka och arbetslösa så att deras "drivkrafter" - dvs. dödskräck och närighet - vaknar upp. "Det sovande folket" bröstmatas ju av staten enligt den här barocka mytomanen.)

Florenz angrips istället direkt i sin sunda och rena idealism (Venus hemma i Vågen) av låga instinkter i Kräftan - just de instinkter Reinfeldt söker hävda är det högsta och noblaste i människan. Den arma svenskan har Kräftan i 11e idealhuset och anser troligen att mat i magen är livets högsta mening och mål. Alla som sett Maslows behovspyramid eller alls tänkt en smula vet att Reinfeldt tycks ha fastnad på ett spädbarns intellektuella nivå! Detta bekräftas av att hans gud - i nionde huset är - orala Oxen. Han kommer inte längre än till mat och pengar i sitt tänkande!

Med EU-parlamentarikern har vi inte hela horoskopet utan bara en månascendent, och enligt detta är hans gud en imponerande berättelse. Jungfrun i nionde visar att sinnelaget i Stenbocken visserligen är jordnära och praktiskt i sitt tänkande. Tobak handlar dock inte om själens eviga öde utan om att inte tillåta samvetslösa skurkar att tjäna pengar på att stimulera människans simpla drivkrafter (eller drifter) i Reinfeldts mening.

Men när man tittar närmare på Florenz nionde hus visar sig ägaren vara lungornas Merkurius och själv ligga i Vågens Luft i en fenomenalt lyckosam kombination med Venus i härskarläge. Solen är som sagt försvagad i Vågen men det är inte tu tal om att detta är en GOD IDEALIST, ljusår högre utvecklad än ett skumrask som Reinfeldt som släpper in vad som helst på den svenska arenan eftersom han är en köpt springpojke åt sin arbetsgivare Storfinansen (jfr Stefan Löfven, manliga Solen i Kräftan har tyvärr tendensen att placera sig under en verklig Sol och tjäna en starkare Ledare som dess kammarherre eller t.o.m. hora - "bitch").

Är det nu inte tobakslobby som finansierar Nya Moderaterna så vet alla att McDonalds och f.d. statsministerfamiljen Reinfeldt är svensk korruption inför nästan öppen ridå! Reinfeldt har naturligtvis sina egna svagheter, även om det inte är rökning, och banal amerikansk kultur tycks han ha svalt med hull och hår.

Florenz kan i slutändan summeras via Ljusen - de är dock viktiga! Kombinationen av Våg och Stenbock är sannerligen en nästan en ren motpol till Reinfeldts Våg och Kräfta. Den systematiske brittiske (väst-)astrologen Charles Carter som, född siderisk Stenbock han var, studerade zodiaken ur ett principiellt perspektiv kunde genom sin rationella böjelse parera de falska signaler den skeva västzodiaken ger och ändå producera klassiska analyser. Om Vågen och Stenbocken som dominanta inslag i ett horoskop konstaterade han att de gav grunden till den perfekta opartiska diplomaten eller statstjänstemannen, hel befriad från rivigheten och röjet i den EXAKTA motpolen, en kombination av Eld och Vatten via Väduren och Kräftan.

Det verkar stämma väl in på Florenz och man förstår därför varför tobaksindustrin och Rovkapitalismen hatar honom. De behöver Eld/Vatten-typen att sälja sin smörja till: korttänkta "sensationalister" som blir eld och lågor över allt de ser och hör och "måste ta en cigg för att lugna ner sig". 



Inga kommentarer: