Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 14 oktober 2013

Sykofanten, moderaterna och kungahuset

DN berättar historien om hur kungahuset dragit på sig parasiterande ohyra i formen av samma "varumärkesstrateg" som låg bakom "Nya Moderaterna".

Givet den tydliga trend som man sett i samband med näriga parasiter behöver horoskopet inte kommenteras. Jag har tidigare t.ex. illustrerat Kräftans tecken med monstret ur sci-fi-klassikern ALIEN. Jag inkluderar kartan i samlingarna över lågt folk, materialister utan högre ambitioner med sina liv.



Varje människa född i sideriska Kräftan håller nu inte den här låga nivån, men i det här fallet kan man argumentera för ett verkligt lågvattenmärke av skäl som redovisats på bloggen under flera år. 

T.o.m. en fullmåne av den här typen behöver inte innebära en kollaps ner i ytlighet, hyckleri och rövslickande inför dem med makt eller position. Men när så mycket pekar i den riktningen krävs salt i såret - t.ex. ett ascendenttecken som tvärvänder sig mot hela himmelens förfallna berättelse!

Jag letar efter andra barn av denna fullmåne där en fallen Mars degraderar oppositionen snarare än stärka den till ett språng mot något nytt och högre. Bland drygt 7600 kartor hittas nedanstående 11 fall. 

Bara för den politiska satirtecknaren Zetterling och skådisen Thornton är det hugget som stucket om Månen hunnit in i Vattumannen. Jag skulle gissa att man bör ha sinnet i det intellektuella och principiellt medvetna Vattumannen för att perfekt kunna raljera över den praktiska politiken (Stenbocken)! 

Skådespelaren Billy Bob Thornton har däremot gjort en så oändlig ras av sliskiga och slippriga människogestaltningar (och har sådana problem i familjemiljön) att det rimligen måste vara en StenbocksMåne, symbol för den verkliga underklassmänniskan -  just en sådan som skulle kunna tänkas nästla sig in i hovet för att stjäla lite glans!


  • Ernst Cassirer;28.7.1874 - filosof (filosofisk idealism)
  • Charles Darrow;10.8.1889 - köpte spelidén MONOPOL för en spottstyver och tjänade en förmögenhet (notera Stenbocken som diktator eller monopolisten!)
  • Arthur Waley (born Schloss);10.8.1889 - sinolog och språkmänniska (Stenbocks-Månen perfekt for formalia som t.ex. språkstudier)
  • Kjell Lönnå;2.8.1936 - prova körledare på Storåkers titel "varumärkesstrateg" - en variant på diktatorn som söker skapa varumärken som tvingar hela kören att stämma in i samma sång...
  • Dianne Danford;9.8.1938 - tidig utvikningsbrud i Playboy (den typ av figurer som Billy Bob Thornton gärna spelar sin manliga roll mot - titta hur han är konstellerad i alla sina ömsom sorgliga och ömsom avskumsroller).
  • Monica Dominique;20.7.1940 - jazzmusiker (Stenbockens formalism är en väldig tillgång för mer komplex musik)
  • Leif Zetterling;21.7.1940 - pol. satirtecknare
  • Andrea Ronchi;3.8.1955 - italiensk minister som avgick i protest mot den korrupta och kriminella Silvo Berlusconis politik - ett intressant exempel på att det finns ärbarhet även i den här störda oppositionen
  • Billy Bob Thornton;4.8.1955 - skådis
  • Alberto Gonzales;4.8.1955 - amerikansk justitieminister, en av president Bush ja-sägare
  • Niklas Lindgren;26.7.1972 - våldtäktsman, Haga-mannen (vilket för tankarna till det mest basala uttrycket för Stenbocken som kåtbock och Kräftan som slibbig och fastklamrande parasit och bihang på andra)

[Lönnås födelsedag var felaktig enligt läsarkommentar.]

Jag gillade Zetterlings politiska satirteckningar, de få jag såg medan han var verksam. Tyvärr var jag en sån politisk idiot vid den tiden att budskapen och referenserna i allmänhet undslapp mig. 

Jag gillar också Arthur Waley, som kallats Englands störste sinolog, t.o.m. större än James Legge. Jag har flera av hans översättningar av klassisk kinesisk filosofi i bokhyllan och om Stenbocken som bäst ger formell stadga har den goda Kräftan en fantastisk förmåga att "krypa under skinnet" på andra människor (kladdiga häftplåster!) eller företeelser. 

Kräftan har en förmåga att komma i kontakt med ämnets själ och har därför också en hel del med musikalisk förmåga att göra, här illustrerad av körledaren Lönnå och musikern Monica Dominque. Den amerikanske justitiemiistern (som avgick fast jag glömt skälen till det) påminner om att Stenbocken är lagens verkställande makt (det är Jupiter som ÄR Lagen som metafysisk realitet).

De flesta av de här personerna "makes sense" av fullmånen mellan två tecken av den passionerade kvaliteten (Rajas guna) och därtill i dess mest materialistiska orientering - de som drejar krusen.

Faktum är att den svenske "varumärkesstrategen" är en rejäl underpresterare jämfört med de flesta i den här lilla skaran. T.o.m. Billy Bob Thorntons konsekvens i valet att gestalta små och principlösa människor imponerar mer än en usling som ger sig i lag med Moderaterna och lurar in en korttänkt prins i en roll som stor estet, vilket han uppenbarligen inte är. Kräftans lägsta uttryck är ren mytomani - en fantasi som helt tappat verklighetskontakten. 

Ponera nu att individen från "objektiva" och rustika Stenbocken ändå söker lura på publiken att hans fantastiska utsvävningar är sanna! Vilket perfekt horoskop att knyta till Per Schlingmanns falska Nya Moderater. Före DN-artikeln kände jag inte ens till namnet Michael Storåkers. Efter den DN-exponeringen kan han nog dra storåkers till... 

Det är med Storfinansen han hör hemma - alla signaler är entydiga. Och Storfinansen har alltid betraktat den vanliga människan som en förbrukningsvara att utnyttja och sedan förkasta. Hoppas hovet ampert sparkar ut den här förtroendebedragaren.

PS. Födelsetimma saknades för samtliga 11 träffar och det förklarar kanhända spridningen. Min gissning är att Storåkers har en ascendent som lyfter fram någon mindre önskvärd sida den här komplexa fullmånen som inbegriper en fallen och ovanligt närig Mars-i-Vatten. 

Men lika viktigt är att notera att ingen av de 11 träffarna likt Storåkers hade fullmånen involverad i den demoniska månnodsaxeln som just handlar om girighet och girighetens (eller hybrisens) eventuella bestraffning. Utifrån denna sista observation förstår man bättre varför hans Stenbocks/Kräft-polaritet blir en nidbild eller uttryck för de lägsta egenskaperna. Skådisen Thorntons horoskop är för all del inte enkelt det heller, och har diskuterats två gånger tidigare. Det äldsta är väl det som är det mer matnyttiga.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Det som står i sista stycket stämmer inte, det finns ju en som är född bara en dag före Storåkers och det är, typiskt nog, den i särklass värsta av dem: Hagamannen.
Däremot är mysfarbrorn Kjell Lönnå oskyldig i det här sammanhanget: Han är född 13/7 -36, och är alltså soltvilling/månvädur. Men visst har han något i kräftan ändå: det mer gynnsamma venus välsignad av jupiter :-)
S

Seaward sa...

Tack för påpekandet! Jag bara skrev dumt nog där på en känsla men utan att titta på varje horoskop (eller ens födelseåren). Att det var just Hagamannen stärker tanken att det kan vara månnoderna som ger en mer extrem fullmåne än normalt.

Tack också för rättelsen av Lönnå - nu ser jag hur kraftfull hans Oxe är - orala läten/körsång!

Anonym sa...

Lönnå tycks vara knepig - var får du oxe ifrån? :-) Det är hans tvilling som är markerad, och det stämmer bra på hans kvickhet, lättsamhet och humor, tycker jag. (Jag har alltid gillat honom, det märks väl! :-))

Seaward sa...

Wikipedias datum den 13 juni 1936 gör Lönnå till Oxe i 29e graden med inte mindre än tre ytterligare planeter i munhålans tecken. Se också det purfärska inlägget om Babianen, brösttoner och den sataniska axeln.

Anonym sa...

Det står 13 juli i Wikipedia. Kolla en gång till :-)

Seaward sa...

Om du å din sida kollar en gång till ser du att den engelskspråkiga Wikipedia säger "June 13".

Naturligtvis borde birthday.se ha fått avgöra saken, men så långt kom jag inte. Den säger också 13 juli...

Anonym sa...

Jaså står Kjell Lönnå på engelskspråkiga Wikipedia, det föll mig aldrig in att öht fundera på! Jag kollade faktiskt först Birthday, men sen kollade jag för säkerhets skull Wikipedia också, men självfallet den svenska, som jag dessutom kommer in på automatiskt.
Nåväl, även om jag kan anses lite partisk, som Lönnå-fan, kan väl ändå ingen påstå att han skulle ha en särskilt Babianbrutal stil. Lättsam och luftig snarare, som sagt...:-)

Seaward sa...

Jag som tyckte det passade så bra att ha honom i röstresursens Oxe! Men när man tittar noga på hans riktiga horoskop handlar det ju verkligen om livfull hetluft! Och körsång kan ju vara svängig och snabbt skiftande...

Månen i Väduren svarar på Mars (m.fl.) i Tvillingarna. Folkets Måne (kören) direkt styrda från ledaren (Solen + Mars). Så många sätt i astrologin att säga nästan samma sak, men med små nyansskillnader.

Så svaga mina minnesbilder av mannen än är, tycker jag nog att en "lätthet" och en "värme" (men inte nedtryckande påflugenhet) var utmärkande drag för honom. Håkan Juholt hade en dos Vådur och Mars i Tvillingarna och han var "rask" i sättet.