Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 25 oktober 2013

Reinfeldtsamhällets behandling av medelklassens sjuka


Även fina Östermalm i Stockholm drabbas av det kalla och snåla Reinfeldtsamhället. SvD berättar om Daniela Dahl, ett öde som också skildrades året innan i samma tidning. Hon vägras ersättning för att samhället lurat på befolkningen ännu en av läkemedelsindustrins mindre väl genomtänkta dekokter - ett influensavaccin som ledde till sjukdomen narkolepsi för några.

Regeringens expertorgan har satt ÅTTA MÅNADER som gräns från vaccinationen. Den som får sina symptom efter den godtyckligt satta tiden ska inte räkna med någon mänsklig gest från staten.

Exemplet Dahl ger några uppslag. Senfärdighet är ett. Vem i astrologin vållar fördröjningar, så att man ibland missar tåget helt och hållet? Saturnus förstås! Dess inverkan är så uppenbar för den som är observant på livet att indierna t.o.m. döpte planeten till Shani, "Den Långsamma".

Ibland undrar jag vad som får mig att stanna vid en viss tidningsartikel och ta ett stickprov. Är det högre ledning? För enligt den sideriska zodiaken är den narkolepsidrabbade en perfekt illustration av den saturniska principen. Födelsedagen (Solen) i Stenbocken och detta ett år när de snåla och snäva gränsernas herre Saturnus är hemma i sitt negativa härskartecken...Stenbocken. 

Stenbockens element är JORD, vilket alltid kan läsas som den somatiska utgestaltningen av karma som kan ha sitt upphov i någon av de tre högre andliga kropparna - Vatten, Luft eller Eld. I undantagsfall, hävdade synske amerikanen Edgar Cayce (1877-1945), uppstår "fel" i det rent materiella substratet (Jord). Detta substrat är allt naturvetenskapen ägnar sig åt och likt barn i sandlådan tvingar deras preockupation fram parodiska förnekanden av övervåningen där de vuxna håller till. De vuxna är en metafor för de klassiska filosoferna och den tidlösa visheten (sophia perennis), den för vilken Gud inte är ett problem.





Ett horoskop på Månen är inte till mycket nytta eftersom knappast alla fått narkolepsi som föddes under de två dygn vid den här tiden då Månen passerade Vågens tecken. Men det måste finnas något på den här himmelen som under vissa timmar dessa två dygn träder i förgrunden och där vaccinationen och åtföljande sviter är ett jordiskt uttryck för eviga, himmelska principer. Men vad är det?

En månascendent är faktiskt en lämplig början för en fråga som rör psyket och psykiska obehag. Ur sinnets perspektiv hittar vi genast en berättelse som inbegriper både kronisk sjukdom - 12e huset - och intellektets verksamhet - 3e huset. Den ömsesidiga receptionen mellan Jungfruns och Jupiters härskare är en problemskapare om man ser till att det mörkläggande Jordelementet och det medvetenhetsskapande Eldelementet är så väsensskilda! 

Bloggens beteckning, "egenmäktighetssyndrom", ter sig sällsynt illa lämpad när elementens oförenlighet tar sig rent somatiskt uttryck, som i sjukdom. Nå, alla beteckningar har en gräns för sin nytta eller användbarhet... 

Dessutom stämmer beteckningen på ett plan, för "egen makt" - att slåss mot sömnens eller materialismens onda inflytande har nu blivit A och O för en ung tjej som innan den fatala vaccineringen - detta dussinmänniskans beteende som Marknaden lurar på oss - kunde ha varit destinerad till vilket privilegierat liv som helst. Vem ur den påvra förorten får två artiklar i högertidningen SvD om sin sjukdom? Ödet har givit den unga kvinnan något värdigt att kämpa för - rakt mot Reinfeldthögerns snåla och själviska samhälle. Livet är bra paradoxalt.

Mina totala sympatier dock, kvinnan har på försättsbladet till sin Facebook-sida singlat ut den tecknade figuren Stewie Griffin som en favorit. Det tyder på begåvning och smak! Detta ränksmidande och alltigenom onda barn är en fröjd att skåda i de tidiga episoderna av Family Guy, signerade borderline-geniet Seth McFarlane. Skaparen gör visserligen familjepappan Peter Griffins svullna röst men har, som jag konstaterat från hans horoskop, helt klart ett alter ego också i lille Stewie.

Utvikning. Barnets karaktär utvecklas långsamt under seriens gång och når den punkt där Stewie inser att han inte är lika ond längre, har tappad sin "edge". Försöken att rätta till det slutar nästan i katastrof. En fantastisk serie för alla åldrar - om man gillar kolsvart humor och inte räds närmast sadistiska övertonar och direkt övervåld - jag har kommenterat den tydliga astrologiska signaturen hos McFarlane som visar den sidan - det furiösa och våldsamma barnet, Mars i Väduren.

Därvidlag är det intressant att notera Daniele Dahls sinnelag, som i Vågen som är av det esteticerande slaget (hon kan ses på nätet i fin Östermalmsmiljö vid pianot - en duktig flicka som följer kulturmallarna exakt!) perfekt lyssnar in sig på och förstår Seth McFarlanes ande. Dahls Måne rör sig under dygnet mellan Vågens 13e och 26e grad och filmskaparen har såväl Solen som Månen i Vågen! Det är så här vi "hör" eller "ser" våra blivande favoriter. Vi är i vår högre gestalt redan tillsammans med våra idoler och förebilder, i den eviga och ständigt närvarande himmelen.

Frågan om Daniele Dahls sömnsjuka är kronisk kan inte besvaras utan exakt födelsetid (och jag skulle ändå inte ro iland en sådan analys - dessa är rätt unika situationer). Utifrån en månascendent (Chandra lagna) är onekligen lyckan i livet satt på undantag, offrad i det 12e huset som en idealistisk försakelse eller pga. av "den onda daimonen" och dess negativa inflytande. Tolfte husets funktion går inte att ange utan födelsetid och månkartan beskriver bara sinnelagets syn på t.ex. hjältemod (Mars alt. Solen), vinst (Jungfrun) eller förlust. 

Men det är rätt intressant att den självtjänande och vinstsökande Jungfrun ALLTID måste offras när det är Vågens tema som ska spela förstafiolen. Vågen i öster placerar paradoxalt den egentjänande Jungfrun i just precis det förlorarträsk som den själv skapade då den via t.ex. moderaternas partihoroskop betonade den egna plånboken och rikedomsalstringen - ett sällsynt narcissistiskt och oansvarigt horoskop. Men helt i linje med vad Borg och Reinfeldt förgiftat landet med. 

Daniela Dahls månkarta kan alltså ses som det första som händer med Jupiter - stora och lätta pengar i självtjänande Jungfrun - när himlarna roterar och aviserar att det nu är tid att tänka på något större än bara den egna komforten - att det är dags att låta sinnet berikas av Vågens skönhet och vilja till jämlikhet och rättvisa för alla! Jag tror Dahl har den ådran i sig, för hennes sinnelags-Våg är betydligt finare än Reinfeldts Måne som sjunkit in i 2a ekonomihuset - Dödsrikets port!

Hos Dahl stödjer sig sinnet på en Venus som står placerad i Vattumannen, och att ur det perspektivet ha Saturnus i Stenbocken som ett fundament är inte alls något ont. Men nu är vi inne på ett helt annat ämne än den om senfärdig handling och missa åttamånadersspärren. I det avseendet stämde Solen och Saturnus i samma tecken utmärkt eftersom Solen är den agerande faktorn och Saturnus Fader Tid som upprättar tidsintervaller. Det magiska talet åtta symboliserar död i Indien och astrologisk tradition - se det åttonde dödshuset räknat från startpunkten i förstahuset.

Bara en av säkert hundra möjliga tolkningar av det som är givet i och med ett horoskop med två dygns giltighet...


Inga kommentarer: