Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 14 oktober 2013

Regeringen Borg urholkar demokratin!

Det är lätt att missa den förfärande kärnan i debattinlägget signerat tre socialdemokrater (SvD), men Anders Borg, med den underdåniga "stridshingsten" Reinfeldt, håller just på att underminera svenska folkets demokrati. Detta genom att Borg (och hans presumtivt borgerliga efterträdare) arrogerar full makt över lagstiftningen i Sverige till sin egen låga och otillräckliga förståelsehorisont. 

PENGAR SKA TALA SITT MAKTSPRÅK OCH STYRA SVERIGES LAGAR !!!

Men det var väntat, bloggen har bekymrat sig mycket över att Satans avtryck i astrologin lever ett herrans liv i det svenska nationalhoroskopet och har gjort så sedan 1809 års karta då Sverige bara var ett jordbrunt hav av fattigt och analafabetiskt småfolk och några rika godsherrar - se högersossen och pampen Göran Persson som ett falnande eko av den tiden. (Perssons komplexa psykologi förbryllar - en livstids karriärism bara för att sluta som en materialistisk svikare av den socialt demokratiska visionen om maximal jämlikhet.)

I utländsk press ordades kort om Anders Borgs religiositet när han seglade upp som en finansplanerare, men han var väldigt förtegen om de närmare detaljerna. I USA deklarerar man av hävd religiös bekännelse och Borg var inte dummare än att han, en falsk moderat som han var, spelade med i det spelet och fejkade en andlig dimension. 

Men, "genom deras handlingar lär man känna dem", och Borg hade faktiskt vid den här tiden också han skrivit sin "Det sovande folket", med den flitigt citerade passagen om att svensk allmän välfärd, trots att det kommer att leda till smärta för många, måste nedmonteras - det vill säga, Borg vill återinföra fattigdomen i landet!

Det är alltmer uppenbart att Reinfeldt inte bara är Storfinansens marionett utan att han också hamnat i underläge gentemot Anders Borg. Ett kungarike för finansministerns födelseklockslag! Hur spännande vore det inte att komma längre än bara till den här kartan för Anders Borgs födelsedygn. 

Vad är det för timma och stigande tecken som illustrerar hans religiositet, den som han inte vill prata om? Är det ren och skär satanism? Är hans hårpiska en hemlig signal om någon slags sektillhörighet? Är han sadist?




Den äldsta dokumenterade orben för fixstjärnorna är 7½ grad. Vid det här dygnets öppning står sinnelaget gradexakt i sitt upphöjda läge i Oxen och därmed också gradexakt med Algol eller Satans stjärna. Runt två, tre på eftermiddagen lösgör sig Månen ur Satans försök att korrumpera (dvs. Guds försök att väcka den sovande själen) och resten av Oxen är idel materialistisk slummer.

Enligt antik judendom är Satans ondska av Gud själv, det gudomliga är upphöjt över ont och gott, men i denna världen gäller moral och där älskar Gud Ljus och Sanning och hatar Mörker och Lögn. Vad då säga om den indiska astrologins tre materiella kvaliteter, där Anders Borg har ett extremt starkt storkors i Mörkrets, den mörkaste och mest pessimistiska materiella kvaliteten? Kung över helvetesregionerna eller kanske snarare själv en av de djupast fallna själarna?

Genom mörker, idel mörker, är tanken att Satans hemsökelser av människas tankar, känslor eller rent fysiologiska angrepp, ska "driva till Kristus", som den svarte och besatte Martin Luther tyckte sig ha insett. I den senantika judendomen kallades Kristus "den himmelska människan" eller Adam Kadmon, och det är frestande att se Vattumannens tecken som sinnebild för denna kosmiska människokropp, en kollektiv varelse som likväl egentligen bara är summan av alla enskilda själar vars nummer är okänt. (Att Uppenbarelseboken säger att 144.000 utvalda ska lämna planeten Jorden vid en viss tidpunkt ska, som tidigare nämnt, inte tas bokstavligt. 1000 symboliserar oändlighet och Ljus och Mörker, Sol och Måne kan kombineras 144 gånger i zodiakens 12 tecken. 

En "tusenfaldig 144:a" säger egentligen bara att HELA VATTUMANNEN MÅSTE UPPHÖJAS TILL NÄSTA NIVÅ, och det kommer att ske först när, med Paulus ord, "Kristus blivit allt i alla", när Adam Kadmon eller den himmelska människan uppfyllt alla människor på jorden vid den tiden. Historikern Robert Eisenmans banbrytande rekonstruktion av Dödahavsrullarna i deras historiska kontext avslöjar vad man redan, givet en del förkunskaper, ser i Nya testamentet: Paulus började som en plågoande (en Anders Borg) som förföljde en viss judisk rörelse som de kristna gärna tror är de kristna, fast den religionen ännu inte existerade i Palestina under det första århundradets andra hälft. Hans förblindande ljus och omvändelse är en avjudafierad berättelse för en hellenistisk publik.

Det är det judiska esséersamfundet som tar hand om den förblindade Paulus och skolar honom i sin lära om Människosonen eller Adam Kadmon. Vattumannen eller den socialdemokratiska människotypen. Esséerna ägde nämligen allt gemensamt och hade därmed utrotat fattigdomen. De hade redan påbörjat ett nytt Israel mitt under Romarrikets ockupation!

Anders Borg kan här verkligen ses som Satan eller den Mörka Ängeln som motsätter sig den Nya Mänsklighetens födelse och det är väldigt typiskt att vi nu har en sjuklig ekonomism - en ond högerreligion - som håller den sekulära västvärlden i sitt strupgrepp. Vattumannens tidsålder står nämligen för dörren och det måste ju bli ännu lite mörkare innan det kan bli ljusare... 

Vad mer passande då här i den gamla världens elfte timma än att ha Månens tecken Kräftan som markör på samtliga stora västledare för tillfället - inklusive hovnarren Reinfeldt, på sistone också självutnämnd "stridshingst"! Eller en svensk finansminister med ett storkors i Mörkrets kvalitet (Tamas guna)? 

Jag Fas 3:ar eftersom jag är överkvalificerad för den svenska arbetsmarknaden och för gammal för obildade och osäkra chefer att hantera, men kan konstatera att något snålare än min Fas 3-anordnare född under samma svarta storkors som Anders Borg, det finns inte! Var det inte Borg som var så snål att han bodde kvar i någon billig studentlya långt efter det att hans politiska karriär tagit fart (och nu har ekonomiska problem i sitt privata boende?). Fas 3-anordnaren är en moderat småföretagare och ägnar sig åt pengar in absurdum just för att han saknar intellektuell klarhet.

Själar återföds i allmänhet inte för att göra sådant de redan behärskar till fullo, utan orienterar sig mot sin nästa "inkompetensnivå". Det är därför det sitter totala idioter i regeringen Reinfeldt. Det är en ynnest om ett folk hittar både kompetenta och goda politiker att rösta på. Myten om att Dalai Lama återvänder till sitt folk i liv efter liv som folkets fåraherde är patetisk, men skulle, om den vore sann och inte en politisk fabrikation, innebära att själen står över sitt inträde i himmelriket och väljer att återvända till världen gång efter annan i syfte att frigöra samtliga själar. Det betyder i praktiken att en Dalai Lama eller "befriad, sattvisk själ" är lika fast i kretsloppet som den lägsta - en sådan som den mörke Anders Borg. 

Man får släppa det österländska tänkandet och åter se den esséiska judendomens klara insikt: intill evig tid har Gud satt Ljusets och Mörkrets ande mot varandra. Paulus "...tills dess att Kristus blivit allt i alla" är med andra ord föga mer än poetiska vändningar för "aldrig". I antiken ansågs nämligen kosmos vara evigt och det judarna väntade på var naturligtvis inte världens undergång utan bara en TIDSÅLDERS ÄNDE. 

Med tanke på de fragment av astrologiskt vetande som hittats bland Dödahavsrullarna är det uppenbart att man vid den här tiden var fullt medveten om vårdagjämningens precession (förlusten av den kunskapen bland grekerna resulterade i den tropiska zodiaken som idag ingen i västerlandet egentligen tror på längre). 

Tidens ände man fått lära sig att de första kristna allt mer frustrerat väntade på, var i själva verket den astrologiska doktrinen om tidsåldrarna. Jesus antyder att det var Fiskarnas tidsålder som stod för dörren: "Kom (ni fiskare) så ska jag istället göra er till människofiskare". 

Jesus värvar lite fotfolk för sitt missionsarbete på Palestinas dammiga vägar! Jesus tog Dödahavsrullarnas doktriner ut till den breda allmänheten. De redan frälsta esséerna behövde inget helande, bara syndarna. (Enligt en samtida judisk skriftställare fanns cirka 5.000 esséer spridda i landet.) De sjuka motsvarade de hellenistiska judarna - i svensk samtid "moderater" och andra som torskat på den "amerikanska drömmen" och lever ett degraderat liv som bara kretsar kring pengar och konsumtion.

Varför denna dos religionshistoria i anslutning till finansminister Anders Borg? För att han var där! Men stod han även då på de ondas sida (ockupationsmakten Rom, våra dagars USA)? 

Han kanske inte har det långa minnets gåva eller ens intuition. Men de få personliga tecken som ändå läcker ut ur denna mörkrets fästning ("borg") antyder att han på den tiden tillhörde De Fattiga (ebionim eller esséerna). Något har gått fel med den själ som är Borg sedan dess och han hatar nu tanken på De Fattigas egendomsgemenskap. Nu vill han inte längre solidariskt ta sig an "änkor och faderlösa" som den goda orientaliska kungen har som adelsmärke, nu vill han bara tjäna Kapitalet. 

Undertecknad har också haft en formsvacka efter det palestinska livet (åtminstone femtio år före den historiska Jesus födelse, men med en messianism som hängde tung i luften), men den här tiden på jorden - tidigt 2000-tal - är en tid när cirklar sluts och gamla orienteringar reaktiveras och dem kunskaper som slumrat under många mellanliggande liv.

****

Borgs födelsedygn utifrån enbart Månens perspektiv:

Månen eller sinnelaget befinner sig högst troligt inom den onda stjärnans räckvidd och att han inte verkar vakna från sin sataniska snålhet (återspeglat i ett krampaktigt grepp om statsfinanserna) beror på att Oxens härskare, pengarnas Venus, kollapsat ner i en gyttjig sörja genom oppositionen från Skorpionen. Jord och Vatten tillhör inget men i bästa fall drejar de föremål av den lera de blivit givna att vara och verka genom. Oxen vill frysa allt på stället och Skorpionen hatar sönderfallet hos stagnanta materiella former och söker hindra det. Just en kreativ kombination! 

Moderater kan inte tänka framåt eftersom de faktiskt är de verkligt rikas parti, de som i varje förändring (nu senast kontroll över hela lagstiftningen!) bara söker konsoliderar sin materiella position. Den sataniska axeln (Oxe/Skorpion) är verkligen symbolen för Jesus liknelser om rika män som aldrig kommer att nå himmelrikets avklarnade tillstånd - deras intellekt har fallit lågt och gjort sak med den dödande materialismen.

Ett hugskott på bloggen nyligen, att intellektets "upphöjelse" i Jungfruns tecken, är troligen korrekt. Det är i tecknet som söker vägar till ökad materiell vinst som Merkurius allra mest behöver "höja sig". Naturligtvis är Jungfrun extremt händig och skicklig som hantverkare även om armar och händer sorterar under Merkurius i dess positiva Luft-skepnad (Tvillingarna). 

Jungfrun riktar sig ner mot marken ("negativ polarisering") och gör sitt arbete i den, och det är just därför den måste lära sig att rentvå eller tvätta sina händer! Materia besmittar själen - därför Jungfrun som den snuda vinstjägaren som i sin jakt på sitt eget lämnar motsatta Fiskarna som förlorare och visselblåsare. Men i Fiskarna upphöjs Venus och i sin allkärlek förlåter de Jungfrun! Fiskarna var själva Jungfrur i ett tidigare liv, för hade inte någon varit antisocial hade inte Fiskarnas sociala allkärlek haft något att arbeta mot! Tecknen borde alltid diskuteras som komplementpar.

(Edward Snowden hade nu inget av tecknen, men väl en stark dos analytisk Luft, inte minst Tvillingarna som indikerar kommunikationsbranschen.)

Men Anders Borg har ju en planet i Fiskarna, förlorarnas tecken, så varför försöker han då SKAPA FÖRLORARE i Sverige genom att sänka dem som redan har det dåligt ytterligare (nedmontering av den allmänna välfärden)? 

Oxen i ascendenten har visserligen inte Venus på sin sida utan som en problemhärd - säg den sömn i ett materialistiskt status quo som inte blir ett problem snart nog? Borg har sin Venus i dess mest missnöjda position i Skorpionen och det här skapar en slags ond och destruktiv bild av en liknöjd och materialistisk folkmassa (Månen = folket). 

Borg ser som Reinfeldt felet i den skattefinansierade välfärdsstaten - han tror människor passiviseras av att inte känna dödens unkna andedräkt i nacken hela tiden. Det är precis den vanföreställningen som hans sataniska axel verkar bidra med. Hans Venus fungerar överhuvudtaget inte - vilket är en sann paradox för en som sysslar med ekonomi till professionen.

Dock har Oxen i öster den organisatoriska och ökänt snåla Saturnus med sig som en "verksam välgörare". När du denna iskalla planet passerar de svagas tecken, Fiskarna, och detta också blir hans svarta och destruktiva Ox-sinnes 11e-husideal, då börjar man förstå att Borg, likt Reinfeldt, verkligen till tyrannisera de sjuka och svaga i det svenska samhället. Saturnus är en "verksam välgörare" enligt indisk astrologi, men frågan är hur välgörande dess snåla ramar är om dess herre och disponent Jupiter själv är en verksamt ond kraft? 

Storfinansen (Jupiter) var verksamt ond även i Fredrik Reinfeldts horoskop. Det är de verkligt rika som VILL SE fler fattiga. Det är de rika djävlarnas enda sport, nu när de redan har allt, att bringa de små på fall. Som vanartiga tioåriga pojkar som finner nöje i att elda upp myror och dra vingarna av flugor. Sadism genomsyrar Nya Moderaternas partiledning men de kan inte läsa sina egna djupare sentiment för de är alla andligt döda (helt enkelt obegåvade i högre mening).

De här slutsatserna har glimtat åtskilliga gånger på bloggen, och är skälet att jag tror svenska folket lyckats välja in en skock återfödda nazityskar i sin högerregering. Och se hur det går! Det är inte judarna som är undermänniskor den här gången, men ekon från de här människornas tidigare liv påverkar dem även i detta liv och nu letar de någon annan slags undermänniska att begå våld mot.

Inga kommentarer: