Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 15 oktober 2013

Moderaterna & suspekta byggherrar

Visserligen friades byggherren Erik Paulsson 2012 från anklagelser om ekonomisk brottslighet och maskopi med moderata Solna kommun.

Men enligt SvD har ärendet blossat upp igen, samtidigt som skitbygget Friends Arena allt mer framstår som frukten av den typiska, kortsiktiga moderata mentaliteten - girigt folk som agerar huvudstupa och sedan försöker sopa igen spåren av alla misslyckanden med hjälp av lögnaktighet eller genom att helt enkelt mörka sina förehavanden:
"Den 4 april sålde statliga Jernhusen, som med 22,2 procent av aktierna varit näst största ägare i Friends Arena, drygt häften av sitt innehav. Något pressmeddelande gick inte ut om affären."
Som regeringen Reinfeldts Nuon-skandal igen, fast med betydligt mindre belopp.

Paulssons horoskop är extremt intressant pga. den febrila överaktivitet som pågår i passionens kvalitet, Rajas guna.




Att egenmäktighet (Eld och Jord i konflikt) kan resultera i stor världslig framgång är det inte tu tal om. Hela idén med egenmäktighet är ju att ta upp plats och tränga ut andra från prispallen. Jordelementet har den här bumliga volyminösa egenskapen (till skillnad från t.ex. den närmast kroppslösa Luftvarelsen - se t.ex. Sanningssägaren Edward Snowdens extremt osynliga Lufthoroskop eller vetenskapsfilosofen Wolfgang Smith - passande nog f.d. matematiker inom amerikanska rymdflyget - Luft eller rymd igen).

Byggherren föds under brinnande krig och jag har tidigare konstaterat att västerlandets hittills värsta skamfläck - Andra världskriget - startades av Väduren Adolf Hitler och att vi under den här tiden hittar gränsdragaren Saturnus "fallen" i Väduren. 

Byggherren har närapå en ömsesidig reception mellan Väduren och Stenbocken - den brutala och stridande egenmäktighetens kombination. Men inte riktigt eftersom Vädurens härskare Mars faktiskt är hemma i sitt eget tecken och bara Saturnus närvaro där introducerar en jordbrun och materialistisk underton till Vädurens frenetiska kamp för att vinna.

Men Solen - Segraren - är faktiskt upphöjd i Väduren och när den befinner sig i Stenbocken får vi det tecknets typiska ambition, ibland rena streberbeteende. De här två behornade tecknen utlöser således den allra mest maktlystna ådra som tänkas kan och det är inte alls förvånande att hitta typen i en muthärva.

Notera också hur mycket passion som ligger på just frågan om husbyggen: Månen hemma i Kräftan är en indikation för hus och hem (och fasta tillgångar, som just byggnader eller bilar).

Jag kan inte låta bli att fundera om den korrumperande stjärnan Algol faktiskt hade ett finger med i spelet under en viss fas av Andra världskriget och då t.ex. den här makt- och pengahungriga byggherren föddes. Saturnus ligger bara fyra grader från Algol och kombinationen skulle kunna läsas som ytterligare ett ställe där Eld och Jord sammantvingas för den som räknar omen och för varje belägg av samma typ upplever sig allt säkrare på sin sak.

Ordet "byggherre" har sin helt perfekta illustration i en fullmåne mellan just mästerbyggaren Stenbocken och folkets symbol, Månen i de små hyddornas eller hemmens tecken Kräftan! 

Vi hade Solen och Månen men i ombytta positioner så sent som häromdagen, då via en fursteslickare som bidrog till, just det, moderaternas falska flagg "Nya Moderaterna". Det var naturligtvis samma gamla Rovkapitalister och Byggherrar som vanligt. Människor som inte vill se välstånd för alla utan bara för dem som förgrovar sig och sjunker ner till det helvete på jorden som Erik Paulssons horoskop tecknar.



Inga kommentarer: