Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 24 oktober 2013

Korruptionen i Karlstad

Här följer en text om horoskopet för Sveriges skämmigaste plats, Karlstad. Den 1 januari 1999 inrättade den marknadsliberala regeringen Persson (nominellt socialdemokratisk) Karlstads Universitet och allra senast under högerregeringen har det urartat helt och börjat dela ut doktorshattar till exempelvis norska rasister. I DN berättas den eländiga historien om ett Sverige som nu är så dekadent att ord saknas.


Jag har i förbigående uttryckt den helt teoretiska och inte alls empiriskt grundade åsikten, att av alla kombinationer mellan den gyttjiga kombinationen av Jord och Vatten är troligen den mellan Jungfrun och Skorpionen den allra värsta. Den alltid till egen vinst syftande Jungfrun blir nu profitlysten in i döden (Skorpionen), och när den låga irrationella själen totalt dominerar en människa, då fungerar överhuvudtaget inte mänsklighetens högre kognitiva nivåer. Hon är och förblir ett sånt avskum som man hittar på samhällsbotten - i näringslivet. 

Och tänka sig, inte bara "föddes" Karlstads universitet under Nya Moderaternas och Fredrik Reinfeldts vinstorienterade Jungfrun utan också med partiledarens dubbelt onda och genuint omoraliska Mars i universitetets första "jag-hus". 

Genuin omoral pyser alltsedan dess födelse (egentligen omstart - se Wikipedia) ur universitetets egen person. Inte undra på att det blev svårt att hålla isär vänster och höger under Perssons marknadsvänliga välde. Inte undra på att det inte går att skilja Löfven från Reinfeldt! Myndighetshorskopet har precis den korrumperade natur som passar regeringen Reinfeldt som hand i handske!

Och det föds förstås när Saturnus faller i egoistiska Väduren och dessutom ligger i onda åttonde huset. Den Saturnus - känsla för former och rätt gränsdragning, konventionell moral, är således helt utslagen. Som DN skriver: kunde aldrig ha hänt på Uppsala eller Stockholms universitet att promovera en stenrik norsk rasist till doktor.

Så vad hjälper det att fullmånen mellan två vittra tecken, kunskapens Tvillingarna och den högre kunskapens Skytten indikerar horoskopets subjekt: en lärdomsplats, när den materialistiska korruptionen är ett precis lika betydande inslag på himmelen?


*****

Universitetet öppnade den 1 januari 1999 efter tidigare regeringsbeslut. Borde inte horoskopet ställas utifrån Karlstads än Stockholms och regeringsbyggnadens koordinater? Knivig fråga! Lyckligtvis spelar den i praktiken ingen roll, för vid dygnets öppning - som är god tradition att använda för ascendenttecknet i samband med sådana här myndighetsbeslut - skulle Jungfrun stiga i öster även i Karlstad, fast i tolfte istället för femtonde graden.

Som synes råder en ömsesidig reception mellan ascendent- eller förstahushärskaren Merkurius och tredjehushärskaren Mars. Men Mars är en verksam illgärningsman då Jungfrun stiger i öster, och ingenstans blir väl Jungfruns negativt, destruktiva kunskapsväg (sönderanalyserande) så tydlig tom när det tredje intellektshusets tillfälliga representant stiger i öster tillsammans med Jungfrun! 

Hör bara på Fredrik Reinfeldt som ALDRIG uppfattar något samband mellan hans individualistiska självberikarpolitik och det faktum att folk far illa i en värld utifrån hans huvud. Utöver den söndrande analysen måste en människa också vara kapabel att sätta ihop delarna till något högre och bättre, men den gåvan äger inte Reinfeldt.

Karlsstads universitet är således en ärelös entitet, rent omoralisk och att Merkurius (intellektet) naturligtvis står Jungfrun bi problematiseras av att den beblandat sig med en dubbelt ond Mars, en naturlig illgörare och när den i sig negativa och kritiskt bortsorterande Jungfrun stiger också en verksam illgörare (för mycket av den dödande negativiteten, helt klart). 

Det går faktiskt inte att tala om en skuldfri Jungfru som beblandat sig med kriminella element, det är en fallen hora som tecknas av Jungfrun stigande med Mars och Merkurius i denna konfiguration! En hora för monetär vinst tills hon är så gammal och ful att ingen längre uppsöker henne. Enligt DN vägrade mängder av prominenta människor att delta i ceremonien Karlstad höll till den norske rikemansrasistens ära. Horan har blivit ful och ärelös allaredan.

Varför jag särskilt noterade den fallna Saturnus är att Jungfrun i öster vanligen har ett stöd i en "god" Saturnus. Men Saturnus är fångad i det onda åttonde huset - korruptionens hus, är året till ära fallen i egoperspektivets tecken Väduren, och är händelesevis disponerad från... den förstahusplacerade Mars! 

Det går knappt att rita upp ett värre horoskop och jag förstår nu bättre den sorgliga bekant från mina få år inom it-branschen som föddes i Karlskoga Karlstad vid ett tidigare tillfälle då Saturnus var fallen. Likt det högerparti han tillhör avskyr han "patrask" i förorten som har efter många år i kylan sommaren 2013 hade mage att markera att regeringen Reinfeldt representerar en inhuman människosyn. 

Har den här korruptionen i Karlskoga Karlstad funnits länge? Ack Värmland du fula... Ibland ser man framtiden glimta till i personer, även om den ännu inte nått full gestaltning. Den anas som en potential till något kommande. Kanske är den empatilöse borgar-tekniker som flydde sitt "dåliga" kvarter i hemstaden och blev stockholmsborgare just en sådan varning om att något var ruttet i Karlskoga Karlstad redan i slutet av 60-talet. 

Men hur kunde den korrupta amerikanska drömmen, "satsa på dig själv och skjut ner dem som söker hindra dig" slå rot där uppe i landet? Är Värmland särskilt Amerikavänligt? Förde Utvandrarna ännu mer inskränkthet med sig i returposten än den de exporterade till den nya världen? 

Också USA:s nationalhoroskop har problem med Jungfruns och Skorpionens tecken eller deras motsvarande hus. Och det ger kanske en nyckel: Jungfruns vansinniga fixering vid att göra sig vinst på allting kanske bottnar i den genomsnittliga, obildade människans vansinniga rädsla för att dö Skorpionens död. Utvandrarna for till USA för att de kände hungerdöden flåsa sig i nacken i Sverige.

Då blir kombinationen av Jungfrun och Skorpionen mer begriplig i ett horoskop, om än inte vackrare. För min misstanke stärks efter DN:s rapport om Karlskoga Karlstads universitet att de här två tillsammans bildar en ytterligt charmlös typ, som är galet snäv i sin utblick.


Bonusspaning

Bland över 7.500 horoskop hittar jag 10 personer som delar Karlskogas Karlstads universitet med att den ömsesidiga receptionen mellan den neutrala Merkurius och den i grunden onda Mars "ägs" av en i grunden ond och dessutom fallen Saturnus. För man kan säga att de två lättare planeternas ömsesidiga reception som helhet förfogas över av Saturnus i egenskap av att denna ägs av Mars och därför verkar för att uttrycka en "fallen" version receptionen. Krångligt, javisst!
  • Max Müller;6.12.1823 - orientalist
  • Ellie Greenwich;23.10.1940 - sångkompositör
  • Jon Skolmen;1.11.1940 - norsk komiker, vapendragare till Lasse Åberg
  • Devrim Mavi;10.11.1970 - svensk-turkisk politiker (FI) och journalist
  • Fredrik Granberg;11.11.1970 - komiker och manusförfattare till sågad snutkomedi
  • Tonya Harding;12.11.1970 - sexuellt utnyttjat barn som blev skridskoprinsessa bara för att hyra en buse att misshandla en konkurrent i konståkning. Nu är Tonya tillbaka på den slöddernivå hon försökte höja sig över...
  • Peta Wilson;18.11.1970 - aktris, spelade tv-versionen av Nikita
  • Miguel Treviño Morales;18.11.1970 - mördare, sexgalen drogbaron
  • Anonym;19.11.1970 - outhärdligt överenergisk och skrikig sommarjobberska på en fd arbetsplats
  • Shamin Mohammed Uddin;22.11.1970 - en av bombterroristerna i London 2006 (tunnelbanebomberna) som fick sina banktillgångar frysta

Alla födda 1970 utom orientalisten Max Müller som sökte ta ifrån Indien hela dess historia genom att påstå att den ariska "högkulturen" kom norrifrån, med ljushyade kaukasier. Ingen som studerat Mohenjo Daro-kulturen kan missa hur tidstypiskt rasistisk och västchauvinistisk Max Müllers tes var.

Det är förstås blandad kompott eftersom vissa ascendenter under dygnet kan neutralisera och vissa kan förvärra mer varaktiga problem på himlen. Tyvärr saknas födelsetid på samtliga utom den skrikiga sommarjobberskan. Hon hade Månen i Kräftan EXAKT på ascendenten, en placering som ser mycket kritisk ut eftersom det indikerar en människa utan koll på sina egna känsloresonanser (jagpunkten - 1a huset är en blindfläck - hur annars förklara Fredrik Reinfeldt?)

Den låga vegetativa själen härjar runt och har ingen som ger den order eftersom Månen härskar i sitt eget tecken. Skrikigheten, inser jag nu, beror på att hon "kom i gasen" för precis allt som hände - den sensationslystna och tomma "grönsakssjälen" kom i samsvängning med händelser och diskussioner och hon kunde inte justera sin "mångalenskap". 

Soltecknet Skorpionen kan också bli rätt hårda i tonen och här således en solhärskare (Mars) i Jungfrun och i ömsesidig reception med Mars. Man undrar om hon lyckades bli något i livet eller om det var ännu en Tonya Harding-historia om själar som dras ner av mörkret och tyngden i den materialistiska orientering som Vattnet och Jorden tillsammans tecknar.

Peta Wilson gjorde tv-Nikita under många säsonger men i den rollen var hon tyst och effektiv, när hon väl skolats in och släppt sin låga slöddrighet. Lite "så tuktas en argbigga" (Shakespeare) faktiskt... Man påminns om hur också "Shake-speare" i en sonett lamenterade sin låghet när Jord och Vatten tog över hans medvetande, men hur mycket bättre allt tycktes när Eld och Luft kontrollerade honom.


Peta Wilson 1997 i rollen som gav berömmelse och idag.
Skorpionens intensiva koncentration syns både då och nu.

Jag nämner Wilson speciellt eftersom Månen nått Kräftan just före lunchtid i Sydney Australien där hon föddes, annars en Måne i Tvillingarna. Men Wilson ger alltid ett mycket samlat och förteget intryck så man kan just undra om det är Solen i mystiska och förtegna Skorpionen som stiger, eller vad... 

Skulle man enbart ta Peta Wilson som jämförelse ter hon sig som en hyperkoncentrerad sinnebild av integriteten själv, och alls inte en degraderade hora för pengar likt Karlstads universitet! Uppenbarligen saknas det bitar i pusslet - klockslagen på de namn som ytligt minner om universitetet.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Intressant, det där om Karlstads universitet, och frågan om Värmland är särskilt amerikavänligt... Man kan nästan tro att det verkligen är så. Häromåret fick lärosätet i fråga stark kritik, när de som på sin fasad lät sätta upp devisen: Nobody puts baby in a corner. Det är förstås ett helt obegripligt citat om man inte är cineast. Det kommer från den amerikanska filmen Dirty dancing. Läs mer om det här, och framför allt rektorns enfaldiga förklaring: http://sprakforsvaret.bloggagratis.se/2012/08/19/8481924-karlstads-universitetet-nobody-puts-baby-in-a-corner/

Karlskoga universitet har jag däremot aldrig hört talas om. Den staden har ju däremot Bofors, med sin muthärva...
:-)
S

Seaward sa...

Repliken från det mest triviala Hollywood - wow! En säregen bekräftelse.

Karlskoga - oj, känner folk därifrån också och mixade namn. Den kollektiva skammen över Bofors får vederbörande att alltjämt fara ut i agg om ämnet förs på tal, naturligtvis en med mycket av patriotiska Kräftan i sitt horoskop!

Anonym sa...

Hej! Siwert, du fattar inte S replik: du har blandat ihop Karlstad med Karlskoga! Ååh, jag hade ÄLSKAT att vara din korrekturläsare!!! Mvh, du vet vem...

Seaward sa...

Tyvärr verkar du ha missuppfattat S:s sakliga och okomplicerade rättelse. S såg troligen och i sin förståelse kompenserade för att jag råkade förväxla ett statsnamn med ett snarlikt. Det gjorde inte du.

Och nej, jag vet inte vem du är. Hur skulle jag kunna? Du visar dig inte vid namn utan som en i raden av ansiktslösa ”Anonym”.

Anonym sa...

Ja, du har helt rätt, var lite trött när jag skrev inlägget. Men säger jag Specsavers så vet du!!

Vänligast,

Seaward sa...

Ah! Jag har försökt mejla tre gånger och tacka för det initiativet, men mejlen har studsat tillbaka så jag tänkte kontot var avslutat.

Sömn så hjärnan återskapar sitt fokus är aldrig fel! Själv får jag varningssignaler av typen: "nu förstår du inte vad du läser". Då lägger jag bort den krångliga vetenskapsfilosofen Wolfgang Smith och går och knyter mig!
:-)

Anonym sa...

Jag har också provat att eposta via Hall of Man men utan lycka, adressen är aucarreau@aol.com

Seaward sa...

Tydligen djup förtroendekris mellan America on Line och min internetleverantör. Jag testar adressen (samma jag hade tidigare) och återigen studsar brevet omedelbart tillbaka med följande meddelande:

This is the mail system at host smtprelay-h21.telenor.se which is relaying messages sent by customers to Telenor Sverige AB and its subsidiaries Bredbandsbolaget and Glocalnet.

I'm sorry to have to inform you that your message could not be delivered to one or more recipients. It's attached below.

: host mailin-04.mx.aol.com[205.188.103.2] said: 521 5.2.1 :
(CON:B1) http://postmaster.info.aol.com/errors/554conb1.html (in reply to
end of DATA command)

Anonym sa...

Märkligt, men jag vet hur det kan vara ibland. Testa green_man@iname.com