Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 18 oktober 2013

Katy Perry, Reinfeldt & narcissism


Sideriska Vågar: Demi Moore 1982 och Katy Perry nu

Sedan barnpopstjärnan Katy Perry kommenterades på bloggen (2011) som mer än lovligt fåfäng när dåvarande maken spred bilder på henne som yrvaken och osminkad, har hennes födelsetid med källangivelse publicerats på franska Astrotheme. (Samtidigt har sajten irriterande slutat visa klockslaget! Jag rekonstruerade det till 7.00 utifrån deras övriga uppgifter.)

Aftonbladet gör vad den kan för att hjälpa den krisande skivbranschen att marknadsföra Katy Perrys "skilsmässoskiva" så horoskopet ligger rent bokstavligt i tiden: Astrothemes sena Vågascendent enligt tropisk zodiak kan rekonstrueras som en tidig siderisk Vågasencdent och vi just nu har en Sol som närmar sig hennes ascendent.

Hur ofta tycks inte mediekampanjer gå igång under sådana här korrespondenser! Människor har också en tendens att dö när Solen återigen befinner sig vid den punkt där människan föddes. Jag vill minnas att även "reguljär" vetenskap noterat en tendens till död nära intill födelsedagen.

Faktum är att jag ryckte till första gången jag såg ett foto på Katy Perry. I hennes ansikte såg jag genast en "typ" jag tenderat att falla för tidigare i livet. Med ascendenten i hand, noterar bloggaren förnöjt att hans instinkt alltjämt är på hugget: popstjärnans Vågpersonlighet träffar GRADEXAKT hans egen Sol i femte huset, älskarens hus! Samma upplevelse som när jag en gång såg en ung Våg vid namn Demi Moore för första gången (innan alla plastikoperationer som hon tillgripit för att desperat som den ytligaste sortens Våg rädda sin yttre skönhet).

"Älskaren" har inte de tarvliga moderna konnotationerna i det degraderade och sexistiska västerlandet - de gamla grekerna använder termer på precis samma sätt som den här bloggarens femtehus-Sol indikerar: som den Seende Kreatören milt smeker musan eller föremålet för sitt gillande och komponerar en symfoni eller målar en tavla. 

Älskaren är utåtriktad, givande kärlek, inte självisk tagande kärlek och allra minst Vattnets fixering vid sinnlig tillfredsställelse. Älskaren ägnar sig åt kärlek i Platons mening, platonisk kärlek, kärlek på en högre nivå än den kroppsliga. Det har sagt att det var kärlek till Idéerna och Det Skönas idé som förklarar den manliga homosexualiteten i den gamla grekiska kulturen. 

Tarotkort nummer sex är feldöpt i de versioner där pluralform används. Det handlar inte om ett kärlekspar utan om Älskarens trohet mot sig själv. De två kvinnorna, den röda passionen som talande för sin hand mot hans navel och det som följer därunder är bara rekvisita. Hon representerar enbart Yetzer ha-Ra, själens lägre böjelser, medan den blåklädda kvinnan som för handen mot Älskarens hjärta är den goda böjelsen, Yetzer ha-Tov i antik judisk lära. 

Könets väg (Mars) är bara Naturens biologiska reproduktion - på astrologisk grund kan man predikera att det finns massor av människor som aldrig ens upplevt skillnaden i sina medvetanden mellan mörk drift och kärlek - de saknar inre organ för finare förnimmelser.

Det passar bra att föra Älskaren på tal även i samband med Katy Perry eftersom Venus i härskarläge i Vågen hos primitiva själar just är den estetiska sensibiliteten medan den hos äldre själar når hela vägen och blir filosofens kärlek till Det Goda och Sköna.



Vågens tecken kan med andra ord indikera Älskaren, men tenderar att uppleva sig själv som föremål för en annans blick - Vågen representerar äktenskapspartnern, och med en så narcissistisk och egostörd födelsehimmel som Katy Perry uppvisar förstår man att hon krisade intill självmordets rand när intelligente britten Russell Brand inte orkade med henne längre. 

Faktum är att jag tror jag tappat kontakten med min sista bekant från en några år lång sejour inom IT för tolv år sedan sedan mannens borgerliga hat mot förorter gick i dagen i samband med sommarens kravaller i Stockholms förorter. Likt Katy Perry har han en allvarlig narcissistisk störning som tecknas av en "projektstartens" nymåne i Luft i första huset och likt vilken usel borgare som helst var han helt hjärntvättad av högermyten/den amerikanska drömmen att "alla med god vilja kan lyckas". 

Det är inte sant, men det förmår inte en mindfuckad människa förstå eftersom myten som legitimerar hat mot de svagas försök att uttrycka sig kollapsar i samma ögonblick man tar ett steg bortom sitt ego och överblickar sammanhang bortom bara de "enskilda personer" som hela Fredrik Reinfeldts lögn bygger på. Man kan på goda grunder koppla samma högermentalitet och egoism med horoskopets första hus, MED MINDRE FÖRSTA HUSET KOPPLAR SAMMAN MED NÅGOT ÄDLARE HUS.

IT-nissens narcissism var en smolk i bägaren i alla år, men Luft-människor förbinder ändå på ett intellektuellt plan och jag har kunnat sopa undan bitonerna och hans ovilja att öppna upp små diskussionsämnen genom andra vektorer/dimensioiner. Men då han avslöjade en rent fascistoid Reinfeldskt syn på samhällets underprivilegierade krackelerade förtroendet och jag insåg hur banala våra gemensamma samtalsämnen varit. 

Notabelt har bloggaren den tunga Saturnus i passage genom sitt soltecken Vågen, och Saturnus ställer alltid seriösa frågor: "Nå, finns det någon substans i det du håller på med just nu?" 

Samma transiterande Saturnus verkar på Katy Perry just nu - hon har varit med om en skilsmässa och sjunkit till självmordsstämningar i samband med sitt livs första Saturnusretur. När Saturnus dessutom återvänder till sin utgångspunkt i det första ego-huset då ligger tankar om Saturnus som Liemannen nära, OM individen helt förlorat sin kontakt med verkligheten. Och Katy Perry befinner sig i en bransch ökänd för att sakna "reality checks"!

Och återigen: Fredrik Reinfeldt, vars hela lögnsystem nu bryter samman när svenska folket väljer bort fantasikonstruktionen Nya Moderaterna, har samtidigt en Saturnus som passerar hans Måne (folket) i Vågen i hans andra hur för "min plånbok". Nu är folk trötta på att vara själviska som nymoderater! Ett passande slut för en av de ruttnaste politiker det här landet skådat. 

Det är symptomatiskt att han håller ett löjeväckande högtravande tal mot sina egna och söker skriva in sig i Sveriges historia under denna tid i sitt liv (SvD, DN). Saturnus är ju också historiens gång. "Att vinnarna skriver historien" är visserligen sant så här visar Reinfeldt ånyo hur i grunden omdömeslös han är. Notabelt äger Reinfeldts Måne hans solära intelligens men gör det från ett så egentligen trivialt hus som det 2a för "min plånbok". Ekonom i är en nödvändigt grund men det går inte att föra intelligenta resonemang på en så basal grund - en materialist är en fara för mänskligheten.

Saturnus ÄR HÅRD men visar var verkligheten finns. Paradoxalt nog är verkligheten INTELLEKTUELL, inte fysisk (så mycket har Moderaterna fattat som ständigt söker inplantera falska luftslott i huvudet på svenskarna - en mindfuckad människa kan efter det filtrera bort alla missljud från den konkreta världen som tyder på att den blå kartritningen är allvarligt felritad). 

Den "upphöjda" Saturnus i Vågen kunde också ses hos den sjukt narcissistiska brittiska högerpolitikern Margaret Thatcher, som på sitt tantiga sätt hade samma diktatorskontroll över sin image som Katy Perry tycks ha velat ha över sin. Saturnus i egosmala 1a huset är inte Saturnus bästa husplacering!

Faktum är att Perrys födelseklockslag perfekt bekräftar det jag sade 2011 om hennes självupptagenhet. Vågen står i allmänhet för en mogen och social natur som sätter relationer mellan människor i centrum - en "people pleaser" om man så vill. Men Vågen gör detta för att den verkligen upplever social harmoni som ett värdefullt moment, inte av egoskäl. 

Men när Vågens nobla tendens reduceras till en egofråga, genom att planeterna begränsas till bara det egna jaget (1a huset)? 

Eller när ingenting i Katy Perrys horoskop motsäger en narcissistisk egocentriker vars ego ägs av en Venus i missnöjets Skorpion i den egna födans och ekonomins hus? 

Och när den nattsvarta negativiteten i sin tur utkämpar Hamlets "vara eller inte vara" genom att Skorpionens härskar Mars befinner sig i starkt livsbejakande och framåtskridande Skytten (Eld/Vatten-urladdningar), om än en Skytt som alltjämt verkar inom personhoroskopet första akt - den blott personliga människan?

(Husen 5,6,7,8 tecknar akt 2, Individualisten och husen 9,10,11,12 finalen där Universalisten uttrycker sig, en Universalist som exklusivt representeras av jupiteriska och saturniska tecken.)

Vad jag säger är att husen, astrologins "sista ord" avslöjar en mycket begränsad aktivitetssfär för Katy Perry. Typiskt och mycket passande för en artist, vars hela värld börjar och slutar med dem själva. Om en artist växer i medvetande, kan man vara säker på att det finns husplaceringar som "vågat" sig längre fram än de primitiva och grundläggande husen 1,2, 3 och 4 - själar som är här för att arbeta med sin "person". 

(Med "person" menar den här bloggen inte den djupare varelsen utan enbart engångsmaterialet som själen nöter ut en av per inkarnation. Den djupare varelsen gör entré först i och med femte huset - motsvarande Solen eller Identitetens tecken Lejonet.)

Det är symptomatiskt att min (ömsesidigt) avpolletterade it-bekant inte heller har något bortom Perrys tre grundläggande hus. Jag trodde länge han avsiktligt gjorde sig till en karikatyr men han hade inga högre intressen än pengar och mat (Venus i Kräftan i 2a) och att läsa skönlitteratur (3e husets ägare Solen i 1a egohuset).

Jag skulle tro att Katy Perry med ett makalöst energiskt tredjehus (hela musikbranschens poster girl också har intellektuella intressen, om det inte är så att den vitt resande Skytten i tredje huset för kommunikation mest tecknar en resande ambassadör eller en handelsresande i sin (och Skivbolagets) musik... 

Horoskopet är låst på en mycket primitiv nivå pga. Venus i 2a huset för privatekonomi och hur denna Venus äger hela fyra planeter i egohuset. Här finns också en djup dissociation eftersom Luft och Vatten inte är självklara partners. Det är således djup instinkt av enkel materialistisk andrahus-typ medan den myckna Luften i första huset rationaliserar och snyggar till den mörka sanningen om bevekelsegrunderna. 

Att det finns en skärande dissonans djupt i Perrys psyke och som t.o.m. får henne att överväga självmord när hon, narcissisten blir dumpad av en annan lika dan, påminner om att Vågen trots allt ser sig som Partnern och att Solen/Identiteten undermineras i denna roll när Venus halkat in i negationens Skorpion.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det finns en skärande dissonans även i dina omdömen om Russell Brand... i inlägget om hans horoskop nämns avskedande pga sextrakasserier och han kallas där "ren skitstövel", och i det tidigare inlägget kallas han Katy Perrys "idiot till man". Men nu har han plötsligt blivit intelligent! :-)
S

Seaward sa...

Då har du missat något eller några mellanliggande inlägg där jag gradvis kommit att omvärdera honom. Farligt att missa ens en vecka på den här bloggen! En merkurisk bloggare är alltid redo att ompröva sina ståndpunkter och ny och bättre data dyker upp. Jämför det med Månen i Oxen för vilken händelser bara är krusningar på ytan och ingenting egentligen förändras på attitydnivån. :-)

När jag använder googlesöket uppe till höger hittar jag visserligen bara ett ställe och Brand är inte huvudperson i det inlägget:

http://sidereal.hall-of-man.com/2013/04/aven-goeborgsposten-har-morkat.html

"Ren skitstövel" var dessutom mitt eget och inte alls grundlösa omdöme om Brand utifrån hans fräcka påhopp på mannen som spelade kyparen i Fawlty Towers.

Inlägget var kort och tillhörde bloggens tidiga skede av ofta väldigt enkla tolkningar. Men det går knappast att förneka vilket perfekt exempel Brand är på Jord/Vatten och ett vadande i självdegraderande sinnlighet.

Han tycks, likt Andres Lokko (en annan jordbrun figur) sväva i någon mellanzon där simpel kroppsmentalitet (förnuft) mixas med en liten dos social medvetenhet nu när de båda kommit in i andra andningen och virila Mars börjar slakna (den kuliminerar vid 28 enligt indisk astrologi).

Anonym sa...

OK. Ja jag har inget begrepp om Russell Brand och Katy Perry mer än vad jag läst på den här bloggen, och jag hade ett minne av att ha läst om det där osmickrande fotot, och hade ett vagt minne av ett mindre smickrande omdömet om honom också. Så såg jag att Brand hade en egen etikett dessutom, så jag kollade det inlägget också, vilket jag hade glömt. Nu har jag sett länken du refererade till också, och man får ju säga att dåligt skämtlynne lider han av iaf, med fotot och telefonsamtalet... så han är väl som alla andra... både bra och dåliga sidor.