Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 11 oktober 2013

Håller USA gisslan - värre än Reinfeldt

[Vid behov av en kontext till rubriken, se detta inlägg.]

John Boehner - sinnebild för
den amerikanska högerns perversa själviskhet

I USA finns en överman till moderaternas partiledare Fredrik Reinfeldt - även svensk statsminister genom två mandatperioder på grund av enorma ekonomiska bidrag från Storfinansen, mangrann uppslutning från pr-nissar och reklambranschen inför vilken man kanske inte längre kan tala om en olycklig omdömesmiss hos svenska folket - vem har en sportslig när hela den rika världen, inte minst via högermedier som helt dominerar Sverige, pepprar svenskarna med falska eller vinklade buskap. Hjärntvätten var total men pampen Göran Persson hade dessförinnan gjort sitt till.

Övermannen är högerpolitikern John Boehner, som genom att hata den allmänna välfärdsstat modell det gamla Sverige som Obama och USA redan bestämt sig för, nu håller hela USA gisslan. Enligt Aftonbladet hotar han hela världens stabilitet. 

Om krisen även i SvD, och se vilken oviktig aspekt DN väljer som den enda artikeln i det här viktiga ämnet att öppna för bloggare! Så tänker en tidning utan korrekta perspektiv, eller med en avsiktlig agenda att hålla klarsynta bloggar borta från frågor om Idéerna, de viktiga frågorna!

Så nog kan man säga att den falske Reinfeldt, som påstår att hans skattepolitik är fördelaktig för den lilla människan i en tv-debatt, bara för att bli avslöjad i ÄNNU en lögn några dagar senare, när siffror tas fram från riksdagens utredningsutskott som visar att det är de allra rikaste som får nästan hela kakan av Reinfeldt och Borg! 

Borg, likt Boehner, är ännu en moderat och fanatisk hatare av skattefinansierad välfärd för de svaga eller otursdrabbade - en verklig satan, vilket troligen är den religion han för länge sedan nämnde något om utan att vilja utveckla djupare. Religiös på samma sätt som Fan läser Bibeln i så fall.

Men amerikanen Boehner bräcker allt moderaterna har att visa upp i formen av dysfunktionella horoskop och gör det genom att själv drivas av ett sinnelag som också dominerat alla den här bloggens diskussioner om moderat mentalitet, det vill säga, självtjänande vinsthunger: Jungfruns tecken. 

Det ruskiga är att den här vinsthungern inte ens är en passion längre, utan ett sätt för den här typens människa att vara. De känner inte utan börjar genast räkna på det mest lönsamma - för dem själva - vad de än råkar fästa blicken på. Det är alltså en disposition på intellektuell nivå snarare än en rädsla från en kurrande mage som skapar själviskhet pga. den irrationella själens rädsla för att dö.

Att Jungfrun ståtar med att vara platsen där intellektets Merkurius "upphöjs" har rimmat illa med den mängd kriminalitet och själviskhet tecknet producerat i flera kvantitativa tester. Enstaka invändningar har inkommit till bloggen, men då ska man minnas att bloggen diskuterar zodiakens 12 principer och inte enskilda människor. Reinfeldt och nu Boehner illustrerar den gemena och själviska anden som finns som EN av flera sidor i tecknet enligt den statistiskt synsätt. 

Det är snarast bloggens ökande intresse för högerns onda styre i Sverige som oproportionerligt lyft fram den absolut sämsta sortens Jungfru - den som kombinerar både tecknets dragning mot separatism och privatism (ibland närapå eremitism) med den viktiga (och troligen äldsta) betydelsen av "skörd" eller "vinst" (Jungfrun hette "Plogfåran" i det gamla Babylon). 

Det finns också en helt annan berättelse, om den goda Jungfrun, den som renar sitt intellekt från materiens besmittelse - men den historien får vi ta i ett annat liv, sedan materialismen i västerlandet slutligen kollapsat.

Det är DET arbetet - att rena sig från materiellt tänkande - som, tror jag, förklarar varför Merkurius är "upphöjd" i sitt eget tecken av negativ typ och Jordelementet. Intellektet eller Ordet (Logos) kan inte falla lägre än så här så det är ur materiens mörker Merkurius rent bokstavligt "upphöjer sig" genom sin orientering. 

Naturvetenskapen illustrerar det jordbundna intellektets famlande i mörker för att uttrycka sin egen natur i denna värld. Och den naturen är relativt hög medvetenhet (Sattva guna, medvetenhetens materiella kvalitet, men modifierad pga. Jordelementets beckmörker)


Satans stjärna perverterar både andesjälen (Solen)
och intellektet (Merkurius). Andesjäl och
intellekt i dissociation, dvs. Luft och Vatten
förenar sig inte utan driver varsin linje.
Ibland visar sig detta som den kallhamrade Lögnaren.
(Skådespelaren som bara yttrar rollens repliker
är ett "legitimt" uttryck för dissociationen.)

Högerpolitikern Boehner har självtjänandets Jungfru representerad av Månen eller sinnelaget, och den gåtfulla södra månnoden (Demonens avhuggna draksvans) vars innebörd jag inte riktigt famnat i praktiken ännu. Det är i vilket fall punkten där girighet och övermod (hybris) straffas i den meningen kan nodens position i Jungfrun synas riktigt kritisk - tecknet representerar ju driften mot ökade vinster för egen del och den som går över gränsen i det avseendet blir ju en ren nidbild av en allsidig människa, en ren moderat!

Att Månen i negativ Jord kombineras med Solen i Skorpionen - negativt Vatten och återigen ett av de tecken som slåss med näbbar och klor FÖR SIN EGEN ÖVERLEVNAD - ger visserligen en fantastisk deltagare i Expedition Robinson, en "överlevare", men läsaren ser redan nu baksidan av kombinationen. Kanske den mest själviska kombination av två tecken som är möjligt i det här systemet?

Aftonbladet säger (utan att känna till kombinationen av sol- och måntecken): "Mer rädd om sitt eget jobb än om USA:s och övriga världens välstånd."

Skorpionen har som en av sina grundimpulser hat och motstånd. Minns hur dess härskare Mars kastar sin 90-gradersvinkel mot den mogna och gruppsociala människan - Vattumannen - och genom detta skapar "det sociala utstötningssyndromet" - majoriteten tvingas till sist avrätta Skorpionen för dess vägran att krypa fram från under sin sten och följa samhällets goda intentioner för alla. 

Här har vi dessutom en Skorpion som är helt besatt av sin vägran att ge efter - Mars befinner sig i härsklystna Lejonet, kombineras med den stora illgöraren Saturnus, en planet som svarar på nyckelordet "kontroll" - och genom Mars angrepp mot sitt eget hemmatecken Skorpionen drar han med sig den kategoriska och orubbliga Saturnus.

En girig syndare intill döden. T.o.m. Reinfeldts vedervärdigt falska horoskop har några luckor där godhet skulle kunna skina in en verkligt bra dag. Några sådana förmildrande omständigheter finns knappast för Boehner. 

Lägg till det att han har samma SATAN som korrumperar hans innersta själsliga essens (Solen). Bloggens skolboksexempel på en sådan djävul såg vi i tydlig rörelse som den första höjdare inom högersosseriset som krävde Håkan Juholts avgång, när de korrumperade människor som bara av gammal vana röstat (s) fast deras liv bara handlat om självberikande under många år, började fatta att de valt en partiordförande som verkligen ville rätta till allt som gått snett i Sverige. 

Högermedierna hjälpte villigt till med drevet och sedan var Juholt historia, i en unikt mörk episod i svenskt politiskt liv - i paritet med Anckarströms mord på Gustav III - bara det att det var medierna som ägnade sig åt förtalet den här gången.

*****

Varför inte fylla på med Anckarström i bloggens följetång med horoskop för mördare? Han förtalade och smädade på sin tid kung Gustav III så hårt att han ställdes inför rätta, men friades i brist på bindande bevis. Det födde hans hat som ledde fram till det berömda mordet.

Sannerligen! Det är var ett av de små magiska ögonblicken för bloggaren! Det här är förstå gången i världshistorien som Anckarströms horoskop presenteras enligt den sideriska zodiaken, och HUR väl återkommer inte ett antal käpphästar!


Till exempel Eld- och Jordelementens låsningar mot varandra, vilket ofta ger en brutalisering av naturen - jämför den hopplösa spänningen i John Boehners horoskop mellan förmögenhetens (Storfinansens) Jupiter i resurstecknet Stenbocken och dess disponent, den härsklystna och inflexibla kombinationen Saturnus i Lejonet (regimentära Saturnus ligger här i dess raka motpols tecken, och Saturnus och Solen är mycket riktigt ömsesidiga fiender i indisk astrologi).

Anckarströms störningar mellan Jord och Eld av betydande! En ömsesidig reception mellan intellektet (tankeströmmen) och aggressionens Mars gör honom till och med ännu mer hatisk än Fredrik Reinfeldts egokopplade Mars-Jungfru. Fascinerande att Anckarström, Sveriges lägsta avskum, har sin Mars placerad bara en grad från den lögnaktiga statsministern. Minns att det var lögner som till att börja med drog Anckarström inför rätta. Att han inte kunde acceptera sitt öde efter att ha åtalats, sammanhänger emellertid säkert med hans komplicerade identitet - Solen.

Knappt hinner man nämna högersossen som var först att stå upp som en Judas och förråda Håkan Juholt genom att kräva hans avgång - samma Sol i kombination med Satans huvud som Anckarström - och en mycket illustrativ motpol till den amerikanska satan som vägrar Obamacare! 

Jag har tidigare betvivlat skillnaden mellan att ha en Sol med eller mot Satans stjärna - hela den gyttjiga sataniska axeln är i sig så materialistisk att Solen har svårt att höja sig över den materialistiska dypöl den här axeln tycks välja  som sin livsmiljö. Misstankarna bekräftades delvis vid den svåra tunnelkollapsen i Japan just när viktiga planeter bildade den här tunga och ovitala axeln.

Gå gärna till tunnelinlägget via det här om H&M-vd:ns horoskop och huset som rasade och dödade slavarbetande sömmerskor mitt när de satt och sydde den vita djävulens billiga kläder.



PS. Vad är det för krafter som leder en människa att plötsligt tänka på Anckarström och upptäcka att den svenske mördarens Sol står gradexakt i opposition till inläggets huvudperson John Boehner ??? Leds alla människor i sitt tänkande från en "övervåning" där någon - vårt bättre jag - redan vet vart det tänkt sig...?

 

Inga kommentarer: