Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 22 oktober 2013

En moderat till av den slibbiga typen av Vatten


När man talar om trollen. I återbesöket av Fallskärm Falkengrens födelsekarta tidigare under dagen dissekerades den oförlösta Kräftans symbol via några moderater. En oförlöst Kräfta är offer för den fallna naturens dunkla drifter, en lidande och lidelsefull människa som aldrig blir mätt, en missbrukarpersonlighet - känslomissbrukare. Så, samma dag, kommer nyheten att moderaten Gunnar Axén polisanmälts för sexuellt ofredande av en 18-årig kvinna (AB, SvD).



Flera detaljer i horoskopet rimmar med ett potentiellt gubbslem, inte minst det unga soltecknet Tvillingarna som attraheras av unga pojkar och flickor. Inte bara pedofili utan även mildare varianter som äldre folk som jagar ungt kött. Jag säger bara: envisa rykten om Magnus Uggla... Kartan ritades ursprungligen som jämförelse i inlägget om pedofilerna inom brittiska BBC.


Månen hos Axén är inte Annika Falkengrens Kräft-Måne med giriga Drakhuvudet men en vagt besläktad version. För även Månen med expansiva Jupiter i Vatten driver upp en ökad sinnlighet och om då övriga horoskopet inte styr instinkterna väl kan det sluta hur som helst. Sexualplaneten Mars står under Draksvansens inflytande och det kan tyda på att han kommer att bli bestraffad i frågor som just rör sexuella relationer. 

Jag har ett fall med samma kombination. En ung kvinnas mor sände resolut sin dotter i exil i utlandet under två år som barnflicka. Syftet var att kapa banden mellan dottern och en pojkvän som inte matchade de planer modern hade för dotterns klättring uppåt i samhället!

Av de uppgifter jag har misslyckades sedan dottern till denna mor från helvetet med sitt eget liv, inte minst genom destruktiva relationer. Dottern sökte också begå självmord två gånger. Hon var född med Gunnar Axéns bestraffade Draksvans exakt på Vågascendenten och olycksplaneten Mars inte långt borta. Man kan bara föreställa sig hur mycket negativt spinn i huvudet på en sådan människa det här kan ge - särskilt som Vågen just tänker i termer av relationer.

Axén har också den välsignande kungastjärnan Regulus på rät linje med amorösa Venus. Det är möjligt att t.o.m. en sådan influens skulle kunna visa vanartiga sidor om horoskopet i övrigt är karaktärslöst. Mars med det som blir kvar sedan Drakhuvudet halshuggs talar inte för någon värst karaktärsstyrka eller förmåga att hävda sitt eget - som mor och dotter-historien antydde. I ett manligt horoskop skulle man nästan kunnat tänka sig torsk-beteeende och då är inte opassliga närmanden långt borta. 


Inga kommentarer: